ζητείται βοήθεια για σύνδεση voltmeter.

Απάντηση
coolfever

ζητείται βοήθεια για σύνδεση voltmeter.

Δημοσίευση από coolfever »

Καλημέρα!θα ήθελα μια βοήθεια _Β_Ο για να συνδέσω (μόνιμα) έξω από το α/π αυτό το βολτόμετρο που πήρα από τον Κινέζο.
Έχω ένα 40άρι trainer και έχω συνδέσει στον δέκτη ένα pack με τέσσερις
επαναφορτιζόμενες eneloop Ni-Mh (το pack το έχω ποντάρει εγώ).

Mήπως πρέπει να "παίξω" με ένα splitter (δύο male σε ένα female) απο την μπαταρία στο βολτόμετρο?? λέω εγώ...ή προτείνετε κάτι άλλο,και πώς θα συνδέσω τα καλώδια του βολτόμετρου στο φισάκι futaba που ενδεχομένως να χρειαστώ.....?
Ευχαριστώ προκαταβολικά..!
Συνημμένα
Voltmeter.JPG
Voltmeter.JPG (90.06 KiB) Προβλήθηκε 810 φορές
orck

Απάντηση: ζητείται βοήθεια για σύνδεση voltmeter.

Δημοσίευση από orck »

Καλο ειναι να μην βαλεις διακλαδωση, γιατι προσθετεις ενα εξαρτημα στον δρομο του ρευματος προς τον δεκτη, εαν αυτο αποτυχει (αποσυνδεθει το επιπλεον βυσμα) εχασες ρευμα και το αεροπλανο μαζι.
Βρες μια ακρη απο καποιο παλιο σερβο και συνδεσε το βολτομετρο σου σε ενα ελευθερο κανναλι στον δεκτη σου.

Καλυτερα θα ηταν να εβαζες ενα βολτομετρο με LED σε μια στηλη οχι με νουμερα. Οταν εισαι στο μοντελοδρομιο δεν σε νοιαζει ακριβως η ταση αλλα εαν εχεις περιθωριο ασφαλειας για να κανεις αλλη μια πτηση.

Καλες πτησεις να εχεις.
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

coolfever έγραψε: Καλημέρα!θα ήθελα μια βοήθεια _Β_Ο για να συνδέσω (μόνιμα) έξω από το α/π αυτό το βολτόμετρο που πήρα από τον Κινέζο.
Έχω ένα 40άρι trainer και έχω συνδέσει στον δέκτη ένα pack με τέσσερις
επαναφορτιζόμενες eneloop Ni-Mh (το pack το έχω ποντάρει εγώ).

Mήπως πρέπει να "παίξω" με ένα splitter (δύο male σε ένα female) απο την μπαταρία στο βολτόμετρο?? λέω εγώ...ή προτείνετε κάτι άλλο,και πώς θα συνδέσω τα καλώδια του βολτόμετρου στο φισάκι futaba που ενδεχομένως να χρειαστώ.....?
Ευχαριστώ προκαταβολικά..!

Καλημέρα,
μπορείς να μας βάλεις το link του προϊόντος για να δούμε πως συνδέεται. Είναι βολτόμετρο και αμπερόμετρο? Αυτό θα δούμε από το link

Καλές πτήσεις!
coolfever

Ευχαριστώ για την απάντηση ,και μάλλον θα δοκιμάσω να το συνδέσω στον δέκτη όπως προτείνεις αλλά το άλλο που μου έγραψες "Καλυτερα θα ηταν να εβαζες ενα βολτομετρο με LED σε μια στηλη οχι με νουμερα" ομολογώ πως δεν το έπιασα...
coolfever

το link του κινέζου έιναι το παρακάτω :

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17864__in_line_voltage_and_amperage_meter.html

Υ.Γ είχε δίκιο ο φίλος παραπάνω...μετράει και ampere επίσης!
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

coolfever έγραψε: το link του κινέζου έιναι το παρακάτω :

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17864__in_line_voltage_and_amperage_meter.html

Υ.Γ είχε δίκιο ο φίλος παραπάνω...μετράει και ampere επίσης!

Από ότι βλέπω είναι βολτόμετρο/αμπερόμετρο που συνδέεται σε σειρά δλδ μπαταρία - όργανο -δέκτης. Και στη συνέχεια θα δείχνει κυκλικά και συνεχόμενα ρεύμα κατανάλωσης και τάση μπαταρίας. Δες το στον πάγκο και αν σου κάνει το βάζεις στο αεροπλάνο. Φαντάζομαι όμως ότι θα φαίνονταν καλύτερα στον αέρα ένα όργανό που θα έδειχνε μόνο μία ένδειξη (τάση) και ίσως καλύτερα με μπάρα όπως λέει ο φίλος orck. Μόνο ένα τέτοιο όργανο (βολτόμετρο) συνδέεται και σε ένα ελεύθερο κανάλι στον δέκτη!
coolfever

θενκς! θα το δοκιμάσω να δώ αν είναι και αξιόπιστο...
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

"Καλυτερα θα ηταν να εβαζες ενα βολτομετρο με LED σε μια στηλη οχι με νουμερα" ομολογώ πως δεν το έπιασα...
Συνημμένα
battery checker.jpg
battery checker.jpg (22.11 KiB) Προβλήθηκε 810 φορές
battery tester2.jpg
battery tester2.jpg (27.92 KiB) Προβλήθηκε 810 φορές
coolfever

ευχαριστώ! με την φωτό κατάλαβα τι εννοούσες.
coolfever

έχω "φάει" στο ψάξιμο τα περισσότερα μοντελιστικά καταστήματα στο ιντερνετ , και τέτοιo βολτόμετρο (με στήλη) δεν έχω καταφέρει να βρω κάπου διαθέσιμο.Μήπως γνωρίζει κάποιος, και έχει την ευγενή καλοσύνη να μου στείλει ένα link???
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16&products_id=1468

http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16&products_id=622

Αυτή τη στιγμή δεν εχει κανένα απο τα δυο , αλλά πάρε ενα τηλέφωνο τον Κώστα και θα σου πει σχετικά ..........
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Αν το βιάζεσαι ...... εχει και εδω .......... http://www.ariesrc.gr/5116-hextronik-voltage-display.html
orck

Δημοσίευση από orck »

Ανδρεα ενα βολτομετρο για να δειξει ταση πρεπει να συνδεθει παραλληλα στην μπαταρια, το αμπερομετρο συνδεεται σε σειρα, απο οτι βλεπω εχει δυο ζευγαρια καλωδια. Λογικα το ενα ζευγαρι ειναι για βολτομετρο και το αλλο για αμπερομετρο.

Απο Ελλαδα υπαρχει το Voltwatch, http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3350

O HobbyKing δειχνει να μην εχει καν το κλασικο μαυρο με λευκα γραμματα Hextronic και τιμη 2-3, δεν ξερω γιατι. Εχει την εκδοση για μπαταριες Lipo/Life.
Skynet

Δημοσίευση από Skynet »

orck έγραψε: Ανδρεα ενα βολτομετρο για να δειξει ταση πρεπει να συνδεθει παραλληλα στην μπαταρια, το αμπερομετρο συνδεεται σε σειρα, απο οτι βλεπω εχει δυο ζευγαρια καλωδια. Λογικα το ενα ζευγαρι ειναι για βολτομετρο και το αλλο για αμπερομετρο.

Παναγιώτη, οι εναλλαγές στις καλωδιώσεις γίνονται εσωτερικά στο όργανο, όπως δείχνω στο ακόλουθο σχήμα. Το όργανο ουσιαστικά είναι ένα βατόμετρο (Watt=Volt*Ampere) και η σύνδεσή του είναι τυπική, όπως έγραψα προηγουμένως.
Συνημμένα
IMG_20130620_211712.jpg
IMG_20130620_211712.jpg (80.13 KiB) Προβλήθηκε 810 φορές
coolfever

με το σχέδιο στο χαρτί το "έπιασα" πως θα το συνδέσω.Κατ αρχήν στον πάγκο και αν βολεύει (και έχει σωστές ενδείξεις) ίσως το βάλω στο μοντέλο.
Ευχαριστώ θερμά και πάλι για το ενδιαφέρον και την βοήθεια σας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”