Το πρώτο μου ''ΘΕΡΜΙΚΟ'' ............
-
Το πρώτο μου ''ΘΕΡΜΙΚΟ'' ............
Μπααααα εγώ να φτιάξω θερμικό αεροπλάνο ........... που να μπλέξω τώρα με καύσιμα , με μίζες και ''πίπες'' , ασε που πρέπει να κουβαλάω και μπαταρία για τη μίζα .......... και τη βρώμα και τη λαδίδα που τη βάζεις ...........
Μια χαρά είμαι με τα ηλεκτρικά τα μοντελάκια μου .......... φορτίζω τις μπαταρίες μου , παω , πετάω αθόρυβα και καθαρά και γυρνάω κύριος , ούτε βρώμα απο τα καύσιμα ούτε να κουβαλάω 500 συμπράγκαλα μαζί μου κάθε φορά που πάω να πετάξω ............ ^%^
Έτσι τουλάχιστον έλεγα μέχρι πριν λίγο καιρό .......... :D Τελικά με ''ψήσανε'' και μένα ''οι κακές παρέες με τους θερμικούς'' και το αποφάσισα να στήσω το // Πρώτο μου θερμικό αεροπλάνο \\ ..........
Όλα ξεκινήσαν περίπου πριν δυο μήνες όταν αγόρασα ενα PIPER CUB 40αρι που το είχα καψούρα κάποια στιγμή να το αποκτήσω , φυσικά με τη λογική οτι θα το στήσω σαν ηλεκτρικό (αγόρασα και ολα τα παρελκόμενα , μοτερ , ESC , κλτ) .........
Αμ δε , άρχισε το ψηστήρι απο την εδω παρέα (που σιγά σιγά μεγαλώνει , ευτυχώς) και πετάνε όλοι θερμικά .......... '' 'Ελα ρε τώρα που θα στήσεις το PIPER ηλεκτρικό , αυτό φωνάζει για νίτρο , PIPER χωρίς κινητήρα δε λέει , θέρμικό να το στήσεις '' .......... '' Βρε αφήστε με ήσυχο που θα μπλέξω με τις ''βρωμούσες'' σας τώρα , μια χαρά είμαι με τις μπαταρίες μου ''
Τελικά ο άνθρωπος δε θέλει και πολύ ......... !@/-=}{{ έτσι λοιπόν με ψήσανε και το PIPER θα γίνει θερμικό τελικά , το πρώτο μου θερμικό ....... Ευτυχώς τουλάχιστον εχω βοήθεια για το στήσιμο του , γιατί εδώ σχεδόν ολοι πετάνε θερμικά και υπάρχει η γνώση και η διάθεση απο τους υπόλοιπους της παρέας για να στήθεί το μοντέλο και να μπω και'γω στα θερμικά .......... Ούτε κινητήρα δεν με αφήσανε να αγοράσω ....... "Δε θα πάρεις καινούργιο μοτέρ , έχουμε οσα μοτέρ θες''
Έτσι και έγινε ....... κινητήρας επιλέχτηκε ένας της KYOSHO 40αρης , τα σέρβο τα είχα πάρει απο την αρχή , FUTABA S3003 και σήμερα νωρίς το πρωί , το PIPER βγήκε απο το κουτί του μετά απο δυο μήνες και ξεκινήσαμε το στήσιμο σε μια αυλή και κάτω απο τα δέντρα με τη δροσιά μας , πάντα χαλαρά :-? .........
Και μερικές φωτό απο το πρώτο στάδιο της κατασκευής .........
Μια χαρά είμαι με τα ηλεκτρικά τα μοντελάκια μου .......... φορτίζω τις μπαταρίες μου , παω , πετάω αθόρυβα και καθαρά και γυρνάω κύριος , ούτε βρώμα απο τα καύσιμα ούτε να κουβαλάω 500 συμπράγκαλα μαζί μου κάθε φορά που πάω να πετάξω ............ ^%^
Έτσι τουλάχιστον έλεγα μέχρι πριν λίγο καιρό .......... :D Τελικά με ''ψήσανε'' και μένα ''οι κακές παρέες με τους θερμικούς'' και το αποφάσισα να στήσω το // Πρώτο μου θερμικό αεροπλάνο \\ ..........
Όλα ξεκινήσαν περίπου πριν δυο μήνες όταν αγόρασα ενα PIPER CUB 40αρι που το είχα καψούρα κάποια στιγμή να το αποκτήσω , φυσικά με τη λογική οτι θα το στήσω σαν ηλεκτρικό (αγόρασα και ολα τα παρελκόμενα , μοτερ , ESC , κλτ) .........
Αμ δε , άρχισε το ψηστήρι απο την εδω παρέα (που σιγά σιγά μεγαλώνει , ευτυχώς) και πετάνε όλοι θερμικά .......... '' 'Ελα ρε τώρα που θα στήσεις το PIPER ηλεκτρικό , αυτό φωνάζει για νίτρο , PIPER χωρίς κινητήρα δε λέει , θέρμικό να το στήσεις '' .......... '' Βρε αφήστε με ήσυχο που θα μπλέξω με τις ''βρωμούσες'' σας τώρα , μια χαρά είμαι με τις μπαταρίες μου ''
Τελικά ο άνθρωπος δε θέλει και πολύ ......... !@/-=}{{ έτσι λοιπόν με ψήσανε και το PIPER θα γίνει θερμικό τελικά , το πρώτο μου θερμικό ....... Ευτυχώς τουλάχιστον εχω βοήθεια για το στήσιμο του , γιατί εδώ σχεδόν ολοι πετάνε θερμικά και υπάρχει η γνώση και η διάθεση απο τους υπόλοιπους της παρέας για να στήθεί το μοντέλο και να μπω και'γω στα θερμικά .......... Ούτε κινητήρα δεν με αφήσανε να αγοράσω ....... "Δε θα πάρεις καινούργιο μοτέρ , έχουμε οσα μοτέρ θες''
Έτσι και έγινε ....... κινητήρας επιλέχτηκε ένας της KYOSHO 40αρης , τα σέρβο τα είχα πάρει απο την αρχή , FUTABA S3003 και σήμερα νωρίς το πρωί , το PIPER βγήκε απο το κουτί του μετά απο δυο μήνες και ξεκινήσαμε το στήσιμο σε μια αυλή και κάτω απο τα δέντρα με τη δροσιά μας , πάντα χαλαρά :-? .........
Και μερικές φωτό απο το πρώτο στάδιο της κατασκευής .........
- Συνημμένα
-
- DSC01074.jpg (100.49 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01071.jpg (99.41 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01075.jpg (97.43 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01073.jpg (93.01 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01069.jpg (99.27 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Απάντηση: Το πρώτο μου ''ΘΕΡΜΙΚΟ'' ............
Φωτό συνέχεια .........
- Συνημμένα
-
- DSC01078.jpg (99.68 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01085.jpg (97.67 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01072.jpg (97.88 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Αυτά για σήμερα .......... η συνέχεια της κατασκευής αύριο ''επι της οθόνης'' ......
Υ.Γ. Επειδή ξεχάστηκα ........ ^%^ Το μοντέλο είναι αυτό , αγορασμένο όμως απο Ελλάδα .......... http://www.jperkinsdistribution.co.uk/detail.php?JPNO=5500340&activepage=2&Navmain=Aircraft%20-%20ARTF%20&%20Kits&subcatname=ARTF%20-%20JP
Υ.Γ. Επειδή ξεχάστηκα ........ ^%^ Το μοντέλο είναι αυτό , αγορασμένο όμως απο Ελλάδα .......... http://www.jperkinsdistribution.co.uk/detail.php?JPNO=5500340&activepage=2&Navmain=Aircraft%20-%20ARTF%20&%20Kits&subcatname=ARTF%20-%20JP
- Συνημμένα
-
- DSC01084.jpg (100.51 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01083.jpg (100.22 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01082.jpg (101.49 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01080.jpg (101.14 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
- sukhoi.su29
Καλώς ήρθες στον κόσμο της μεθανόλης και του νιτρομεθάνιου.<++>
Piper....Aιώνιο ,διαχρονικό ,πανέμορφο και πάνω απ'ολα καταπληκτικό στην Πτήση.
Καλές Πτήσεις με μπόλικο λαδάκι.
υ.γ. Στην πρώτη φωτο δεν βλεπω καλά.....κότσυφας είναι ή δεκαοχτούρα..???^%^^%^
Piper....Aιώνιο ,διαχρονικό ,πανέμορφο και πάνω απ'ολα καταπληκτικό στην Πτήση.
Καλές Πτήσεις με μπόλικο λαδάκι.
υ.γ. Στην πρώτη φωτο δεν βλεπω καλά.....κότσυφας είναι ή δεκαοχτούρα..???^%^^%^
-
Ζηλεύω το μοντέλο αλλά το εργαστήριο κάτω απο τα δέντρα άψογο !!!!!!!!!!
Το μοτέρ.......... το έχει φάει λίγο το αλάτι ???
Ελπίζω να μήν έχει άλλο θέμα Αν δεν εισαι σίγουρος για την σωστή λειτουργία μή το σηκώσεις ......
Ελπίζω να μήν έχει άλλο θέμα Αν δεν εισαι σίγουρος για την σωστή λειτουργία μή το σηκώσεις ......
- sukhoi.su29
Ναι..το μοτέρ φαίνεται ταλαιπωρημένο.
Σχολαστικό έλεγχο ...οπωσδήποτε .:-\$no$;;)
Σχολαστικό έλεγχο ...οπωσδήποτε .:-\$no$;;)
-
HeliWizard έγραψε: ↑Αυτά για σήμερα .......... η συνέχεια της κατασκευής αύριο ''επι της οθόνης'' ......
Καλοπέταχτο Ζώη και καλώς ήρθες στο κλαμπ των "θερμόαιμων".
Αντε και στο πολεμόπουλο!!!!
Βλέπω μια Planet στην φωτό.Γνώμη μου,αν σκοπεύεις, είναι να μην πετάξεις το PIPER με αυτή.Δεν θα την εμπιστευόμουνα σε θερμικό.Εγω είχα κανα δυό παρατράγουδα στο φοαμένιο.
-
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Ζηλεύω το μοντέλο αλλά το εργαστήριο κάτω απο τα δέντρα άψογο !!!!!!!!!!
Το εργαστήριο μας ειναι ολα τα λεφτά Αντώνη ............
Το μοτέρ το φορούσε σε ενα υδροπλάνο , γι'αυτο είναι λίγο ταλαιπωρημένο εμφανισιακά , παρόλη τη συντήρηση και τα σπρευ που του έβαζε ο ιδιοκτήτης του μετά τις πτήσεις στη θάλασσα ...... Απο λειτουργεία σκίζει ....... θα ανεβάσω βιντεάκι σε λίγο , σήμερα το βάλαμε μπροστά ......... ^%^
-
Γιώργος Μπέλλος έγραψε: ↑Καλοπέταχτο Ζώη και καλώς ήρθες στο κλαμπ των "θερμόαιμων".
Αντε και στο πολεμόπουλο!!!!
Βλέπω μια Planet στην φωτό.Γνώμη μου,αν σκοπεύεις, είναι να μην πετάξεις το PIPER με αυτή.Δεν θα την εμπιστευόμουνα σε θερμικό.Εγω είχα κανα δυό παρατράγουδα στο φοαμένιο.
Καλησπέρα Γιώργο .......... είδες τι γίνεται όταν κάνεις ''κακές θερμικές παρέες'' ......... παρασύρεσαι ............ :D
Την Planet την είχα πάρει μαζί μου απλώς για να την έχουμε πρόχειρη για την τοποθέτηση των σέρβο ........ Εννοείται οτι το μοντέλο δεν θα πετάξει με αυτή , θα πετάξει με την άλλη που εχω ....... τη μεγάλη και σίγουρη ......... !@/-=}{{
Υ.Γ. Και μου τα'λεγες εσυ πριν μερικές μέρες ........ θυμάσαι .......... αλλά ούτε εγω δεν το περίμενα οτι θα κάνω ''τέτοια στροφή'' και μάλιστα τόσο απότομα ....... αν θυμάσαι τι σου είχα απαντήσει ....... (2f)
-
Φωτό απο τη σημερινή δεύτερη μέρα της κατασκευής ...........
Τοποθέτηση του κινητήρα στο μοντέλο .........
Τοποθέτηση του κινητήρα στο μοντέλο .........
- Συνημμένα
-
- DSC01089.jpg (94.4 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01088.jpg (94.45 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01087.jpg (97.85 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01086.jpg (94.55 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Φωτό συνέχεια .........
- Συνημμένα
-
- DSC01093.jpg (99.42 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01092.jpg (89.72 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01091.jpg (91.52 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01090.jpg (93.25 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Κι άλλες ........
- Συνημμένα
-
- DSC01098.jpg (92.25 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01097.jpg (93.1 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01095.jpg (94.54 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01094.jpg (95.1 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Ακόμη 2 ..........
- Συνημμένα
-
- DSC01100.jpg (96.24 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01096.jpg (101.61 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Και φυσικά δε μπορούσε να μη γίνει και μια μ@λ@κί@ .......... την ωρα που είχαμε πάει λίγο πιο πέρα για να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα ............ πήρε ενα ξαφνικό μπουρίνι ........... και ορίστε τα αποτελέσματα ........... >:(>:(>:(
Σήκωσε το φτερό και το χτύπησε πάνω στη γωνία του τραπεζιού που δουλεύαμε και έκανε μια πολύ ωραία τρύπα και μια σπασμένη αεροτομή ........ w
Σήκωσε το φτερό και το χτύπησε πάνω στη γωνία του τραπεζιού που δουλεύαμε και έκανε μια πολύ ωραία τρύπα και μια σπασμένη αεροτομή ........ w
- Συνημμένα
-
- DSC01106.jpg (103.38 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01105.jpg (93.16 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01104.jpg (107.83 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
Η επισκευή έγινε ............ το χρώμα του ''μπαλώματος'' που έβαλα εχει διαφορά με το υπόλοιπο φτερό ........... αλλά αυτό είχα τώρα που είχε περισέψει απο την προηγούμενη κατασκευή του ανεμοπτέρου .........
Δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος με το οπτικό αποτέλεσμα ........... :-X w
Δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος με το οπτικό αποτέλεσμα ........... :-X w
- Συνημμένα
-
- DSC01110.jpg (120.66 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01108.jpg (99.56 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές
-
- DSC01107.jpg (110.82 KiB) Προβλήθηκε 427 φορές