Αγορά θερμικού Caliber ή Raptor 50;
Αγορά θερμικού Caliber ή Raptor 50;
Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα νέο ελικόπτερο θερμικό, έχωντας ένα caliber 30. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο το μόνο που παρείχε μέχρι τώρα είναι δυστυχώς προβλήματα. Ίσως επειδή ήταν το πρώτο μου θερμικό... δεν ξέρω. Λοίπον έχοντας ήδη ενα caliber σκεφτόμουν να πάρω το 50άρι της Ιδιας μάρκας, με τη λογική οτι ουρά, ρουλεμαν, ιμάντες, στροφείο, γρανάζια κτλ ειναι ίδια.
ΑΛΛΑ! Όλους όσους και αν συμβουλεύτηκα, με απέτρεψαν. Οι περισότεροι μου προτείνουν το raptor 50.
Όλες οι γνώμες θα ήταν χρήσιμες.
Ευχαριστω
Μάρκος.
ΑΛΛΑ! Όλους όσους και αν συμβουλεύτηκα, με απέτρεψαν. Οι περισότεροι μου προτείνουν το raptor 50.
Όλες οι γνώμες θα ήταν χρήσιμες.
Ευχαριστω
Μάρκος.
Απάντηση: αγορά θερμικού caliber 50 - raptor 50 ?
Νομίζω πως, αν είσαι αρχάριος, το καλύτερο ελικόπτερο είναι αυτό που έχουν οι μοντελλιστές στην περιοχή που πετάς. Ετσι θα μπορείς να έχεις πραγματική βοήθεια στο πεδίο, πράγμα που θεωρώ πολύ σημαντικό.
Επίσης έχεις δει μήπως μπορείς να αναβαθμίσεις το υπάρχον Caliber σε 50άρι με σχετικά μικρό κόστος? Βέβαια δεν γνωρίζω το επίπεδό σου, ούτε ποια προβλήματα αντιμετώπισες, αλλά έχω δει αρκετά Caliber να πετούν αξιοπρεπέστατα και να εκπαιδεύουν αρκετό κόσμο.
Αν είσαι προχωρημένος και σε ενδιαφέρει το 3D μήπως να κοίταζες προς TREX600Pro ή το RJX x-treme 50 που μπορούν να κάνουν 3D "κόλπα" όπως βγαίνουν από το κουτί τους, χωρίς έξοδα αναβαθμίσεων?
Αν θέλεις πες μας τι περιμένεις από το νέο σου ελικόπτερο και σίγουρα θα σου απαντήσουν πολλοί από τους εμπειρότερους και παλαιότερους.
Βαγγέλης (Kάτοχος Hirobo Sceadu 50 Evo - αρχάριος εδώ και ένα χρόνο...!@/-=}{{)
Επίσης έχεις δει μήπως μπορείς να αναβαθμίσεις το υπάρχον Caliber σε 50άρι με σχετικά μικρό κόστος? Βέβαια δεν γνωρίζω το επίπεδό σου, ούτε ποια προβλήματα αντιμετώπισες, αλλά έχω δει αρκετά Caliber να πετούν αξιοπρεπέστατα και να εκπαιδεύουν αρκετό κόσμο.
Αν είσαι προχωρημένος και σε ενδιαφέρει το 3D μήπως να κοίταζες προς TREX600Pro ή το RJX x-treme 50 που μπορούν να κάνουν 3D "κόλπα" όπως βγαίνουν από το κουτί τους, χωρίς έξοδα αναβαθμίσεων?
Αν θέλεις πες μας τι περιμένεις από το νέο σου ελικόπτερο και σίγουρα θα σου απαντήσουν πολλοί από τους εμπειρότερους και παλαιότερους.
Βαγγέλης (Kάτοχος Hirobo Sceadu 50 Evo - αρχάριος εδώ και ένα χρόνο...!@/-=}{{)
Αγαπητε, θα συμφωνήσω και εγω με ολους τους αλλους για ραπτορ. Παρτον και θα μας θυμηθεις. Εναντι του Caliber, ανωτερο και χωρις προβληματα. Ανταλλακτικα παντου και φθηνα. Να πω και αλλα; Ολοι εχουμε ενα ραπτορα στο σπιτι μας, αυτο φτανει. Η επιλογη δικη σου.
Καλες πτησεις ο,τι και να παρεις.......
Καλες πτησεις ο,τι και να παρεις.......
Αγαπητέ Vhal, printezi,
Αρχάριος είμαι και θέλω ένα ελικόπτερο σταθερό όσο αφορά το Hover, Αλλα να έχει δυνατότητες για δυναμική πτήση και 3d όταν θα είμαι πια έτοιμος.
Απλά θέλω να μεταπηδησω σε κάποιο αλλο χωρις να διαθέσω μεγάλο ποσό, μιας και το προηγούμενο δεν έχει κλείσει ακόμα 2 μήνες.
Μαρκος
Αρχάριος είμαι και θέλω ένα ελικόπτερο σταθερό όσο αφορά το Hover, Αλλα να έχει δυνατότητες για δυναμική πτήση και 3d όταν θα είμαι πια έτοιμος.
Απλά θέλω να μεταπηδησω σε κάποιο αλλο χωρις να διαθέσω μεγάλο ποσό, μιας και το προηγούμενο δεν έχει κλείσει ακόμα 2 μήνες.
Μαρκος
Απάντηση: Αγορά θερμικού Caliber ή Raptor 50;
Κοιτα και για κανενα Sceadu 50 evo.Φτηνο Ελικοπτερο με τελεια πτητικα χαρακτηριστικα.
Η άποψή μου είναι να φυλάξεις τα λεφτά σου για λίγο αργότερα και αφού κάποιος γνώστης επιβεβαιώσει το σωστό στήσιμο του ελικοπτέρου σου. Και στη Σύρο υπάρχουν αρκετοί από ότι βλέπω στο forum...
Δεν πιστεύω ότι είναι "ασταθές" ένα ελικόπτερο στο hover αν έχει στηθεί σωστά, και άσχετα από κατασκευαστή.
Τι προβλήματα σου παρουσιάζει το Caliber? Τι setup (gyro, servo, pitch curve, throttle curve) έχει?
Βαγγέλης
Δεν πιστεύω ότι είναι "ασταθές" ένα ελικόπτερο στο hover αν έχει στηθεί σωστά, και άσχετα από κατασκευαστή.
Τι προβλήματα σου παρουσιάζει το Caliber? Τι setup (gyro, servo, pitch curve, throttle curve) έχει?
Βαγγέλης
-
Έλα η Σύρος έχει πάρει τα πάνω της συνονόματε vhal και εγώ από Σύρο είμαι!!!!
Μάρκο raptor εγώ λέω, εκτος αν σε ενδιαφέρει να δεις ένα Tz εξίσου raptor αλλα Κίνα.
Έχουμε 3 στη Σύρο χωρίς προβλήματα 30- 50 - 90 όλα καλά είναι και πετάνε μια χαρούλα:D
Μάρκο raptor εγώ λέω, εκτος αν σε ενδιαφέρει να δεις ένα Tz εξίσου raptor αλλα Κίνα.
Έχουμε 3 στη Σύρο χωρίς προβλήματα 30- 50 - 90 όλα καλά είναι και πετάνε μια χαρούλα:D
heli-division έγραψε: ↑Έλα η Σύρος έχει πάρει τα πάνω της συνονόματε vhal και εγώ από Σύρο είμαι!!!!
Αγαπητέ Βαγγέλη κ Βαγγέλη,
Το παρόν Caliber 30 που έχω σε στήσιμο ειναι οκ. JR g420t guro, futaba 9254 tail servo, Αλλα εχει πολύ τζόγο και ο τζόγος αυτός φτάνει και στο swash plate και στα φτερά με αποτέλεσμα το προφανες με τέτοιους τζόγους. ΟΜΩΣ. το πρόβλημά μου δεν είναι εκεί. Μετα απο μια πτώση Γερή! ο κινητήρας, με 0 pitch δουλεύει καλά. Μόλις πάρει φορτίοΑρχίζει να ρίχνει στροφές μέχρι που σβύνει .6 ώρες ρυθμίζαμε αλλάξαμε ντεπόζιτο, μέχρι κυλινδροπίστονα, μειώναμε το pitch tpt.
Ετσι λοιπόν προσανατολίζωμαι για καινούριο 50αρι
Βαγγέλη που να κοιτάξω για αυτα που μου έλεγες tz ?
Markos
Έλα ρε Μάρκο τώρα κατάλαβα ποιος είσαι________ :p
τελευταία φορα μιλήσαμε στο αεροδρόμιο.
στείλε μου pm και θα σου πω...!!!;;)
τελευταία φορα μιλήσαμε στο αεροδρόμιο.
στείλε μου pm και θα σου πω...!!!;;)
markos10 έγραψε: ↑Αγαπητέ Βαγγέλη κ Βαγγέλη,
Το παρόν Caliber 30 που έχω σε στήσιμο ειναι οκ. JR g420t guro, futaba 9254 tail servo, Αλλα εχει πολύ τζόγο και ο τζόγος αυτός φτάνει και στο swash plate και στα φτερά με αποτέλεσμα το προφανες με τέτοιους τζόγους. ΟΜΩΣ. το πρόβλημά μου δεν είναι εκεί. Μετα απο μια πτώση Γερή! ο κινητήρας, με 0 pitch δουλεύει καλά. Μόλις πάρει φορτίοΑρχίζει να ρίχνει στροφές μέχρι που σβύνει .6 ώρες ρυθμίζαμε αλλάξαμε ντεπόζιτο, μέχρι κυλινδροπίστονα, μειώναμε το pitch tpt.
Markos
Αυτό που σου λέει ο Βαγγέλης είναι εδώ
http://www.jsmodel.com/
και το stinger από εδώ
http://www.gohbee.com/
εγώ είμαι ο ευτυχής κάτοχος του 30αριου ::) πολύ καλά σχόλια,σταθερό χωρίς προβλήματα και 90% ίδια ανταλλακτικά με raptor που βρίσκεις παντού.
markos10 έγραψε: ↑Αγαπητέ Βαγγέλη κ Βαγγέλη,
Markos
Ελέγξατε τη συμπίεση? Μήπως έχουν χαλαρώσει οι βίδες της κεφαλής του κινητήρα? ή του backplate του? Μήπως το καύσιμο δεν ήταν το κατάλληλο ή ήταν "χαλασμένο"? Το μπουζί ήταν καινούριο? Τα σωληνάκια τροφοδοσίας τα αλλάξατε? Στη γερή πτώση που λες μήπως στράβωσε ο αξονας του κινητήρα?
Να το πάρεις το 50άρι αλλά εκμεταλεύσου στο μέγιστο αυτό που έχεις και επέλεξε το νέο ελικόπτερο με βάση τις ανάγκες σου και τις εμπειρίες που θα έχεις μαζέψει σε αυτό το διάστημα.
Βαγγέλης
mastelios έγραψε: ↑Αυτό που σου λέει ο Βαγγέλης είναι εδώ
http://www.jsmodel.com/
και το stinger από εδώ
http://www.gohbee.com/
εγώ είμαι ο ευτυχής κάτοχος του 30αριου ::) πολύ καλά σχόλια,σταθερό χωρίς προβλήματα και 90% ίδια ανταλλακτικά με raptor που βρίσκεις παντού.
Οκ στελιο Θα το κοιτάξω με ευχαριστώ.
vhal έγραψε: ↑Ελέγξατε τη συμπίεση? Μήπως έχουν χαλαρώσει οι βίδες της κεφαλής του κινητήρα? ή του backplate του? Μήπως το καύσιμο δεν ήταν το κατάλληλο ή ήταν "χαλασμένο"? Το μπουζί ήταν καινούριο? Τα σωληνάκια τροφοδοσίας τα αλλάξατε? Στη γερή πτώση που λες μήπως στράβωσε ο αξονας του κινητήρα?
Να το πάρεις το 50άρι αλλά εκμεταλεύσου στο μέγιστο αυτό που έχεις και επέλεξε το νέο ελικόπτερο με βάση τις ανάγκες σου και τις εμπειρίες που θα έχεις μαζέψει σε αυτό το διάστημα.
Βαγγέλης
Βαγγέλη
Αυριο πρωί πρωί θα του ξαναδώσω μια τελευταία ευκαιρία και θα ξαναδώ απο την αρχή όλα αυτα που μου έγραψες.
Σ'ευχαριστώ
Μάρκος
-
Βρε γιε μου πάρε ενα tz 50 να δεις άσπρη μέρα
Παιδια γεια σας κι απο εμενα. Το ευκολοτερο πραγμα ειναι να το 'πεταξει΄' και να παρεις αλλο. Ετσι ομως δεεεν μαθαινεις, απλως αλλαζεις μοντελο-α και αν παθει κατι το επομενο, φτου και αντε παλι απο την αρχη....=B=
Καποια στιγμη πρεπει να παιδευτεις οοοχι μονο για να μαθεις αλλα για να εκτιμησεις τους 'κοπους' και τις προσπαθειες τωωων αλλων...!!! Εαν δεν ξεκινησετε σωστα απο την αρχη το πιθανοτερο ειναι πως για αρκετο καιρο θα 'εξαρταστε ' απο την 'βοηθεια' των αλλων και τοοο μυαλο θα μαθει να τα περιμενει ετοιμα...
Συγνωμη που ακουγομαι λιγο 'αυστηρος' ομως θα θυμηθειτε τα λογια μου λιγοοοο αργοτερα...! Τα 20 κατι χρονια ασχολιας με το χομπυ πιστευω να μου δινουν την 'πιστωση' διατυπωσης της ταπεινης και οχι με κακη προθεση, λεγομενης αποψης
Μην εγκαταλειπετε την προσπαθεια, οοολα εχουν μια πιθανη εξηγηση και αιτια !!!
Επανω του παιδια και μη φοβαστε να ρωτατε, ειμαστε οολοι εδω για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο με τη λιγη γνωση που εχει ο καθενας μας, γι'αυτο ΠΕΤΑΜΕΕΕΕΕΕ !!!@P@
Καποια στιγμη πρεπει να παιδευτεις οοοχι μονο για να μαθεις αλλα για να εκτιμησεις τους 'κοπους' και τις προσπαθειες τωωων αλλων...!!! Εαν δεν ξεκινησετε σωστα απο την αρχη το πιθανοτερο ειναι πως για αρκετο καιρο θα 'εξαρταστε ' απο την 'βοηθεια' των αλλων και τοοο μυαλο θα μαθει να τα περιμενει ετοιμα...
Συγνωμη που ακουγομαι λιγο 'αυστηρος' ομως θα θυμηθειτε τα λογια μου λιγοοοο αργοτερα...! Τα 20 κατι χρονια ασχολιας με το χομπυ πιστευω να μου δινουν την 'πιστωση' διατυπωσης της ταπεινης και οχι με κακη προθεση, λεγομενης αποψης
Μην εγκαταλειπετε την προσπαθεια, οοολα εχουν μια πιθανη εξηγηση και αιτια !!!
Επανω του παιδια και μη φοβαστε να ρωτατε, ειμαστε οολοι εδω για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο με τη λιγη γνωση που εχει ο καθενας μας, γι'αυτο ΠΕΤΑΜΕΕΕΕΕΕ !!!@P@