Η αληθεια για τα καυσιμα

Μπ.Ορφανός

Η αληθεια για τα καυσιμα

Δημοσίευση από Μπ.Ορφανός »

Παιδια καλησπερα.Οσο καιρο ειμαι μοντελιστης εχει τυχει και εχω πεσει σε σηζητησεις σχετικα με το αν τα καυσιμα ειναι ανθυγεινα, τοξικα και ποσο κακο τελος παντων προκαλουν.Για καποιο διαστημα μαλιστα ειχα επηρεαστει τοσο ωστε φορουσα διαρκως γαντια.Προσφατα ακουσα απο εναν γνωστο, οτι εδω και καποιους μηνες τον ταλαιπωρει εντονως και επιμονος βηχας και θεωρει οτι μπορει να φταιει η εισπνοη του καυσιμου.Ποσο υσχιουν τελικα ολα αυτα; Πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι δεν βλαπτουμε τον εαυτο μας και τους γυρω μας;
Ευχαριστω.
kgiova

Απ: Η αληθεια για τα καυσιμα

Δημοσίευση από kgiova »

Tο μονο που γνωριζω με σιγουρια ειναι οτι η νεθανόλη προκαλει τυφλωση. Ru@%
το καστορελαιο δεν ειναι βλαβερο σε επαφη
οσο για το νιτρομεθανιο δεν γωωριζω οπωσ δεν ξερω και για τα συνθετικα λαδια και προσθετα.
κωστας
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Μπήκε ένα θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον, κατά πόσο τα καύσιμα του μοντελισμού είναι βλαβερά για την υγεία μας. Έχω ένα άρθρο .... θα ψάξω να το βρώ και θα επανέλθω. Όμως απο ότι γνωρίζω το καστορέλαιο δεν έχει πρόβλημα με την επαφή, η μεθανόλη ( ξυλοοινόπνευμα ) προκαλεί τύφλωση μετά απο συνεχή και χρονία κατάπωση, αλλά δεν νομίζω ότι κανείς .... πίνει καύσιμο. Γνωρίζω ακόμα ότι σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής τα καύσιμα του μοντελισμού θεωρούνται καρκινογόνα. Καλό είναι να μην εισπνέουμε υδρατμούς καυσίμων και να αποφεύγουμε την επαφή όσο μπορούμε.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
ʼγγελος
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Πρέπει να βρούμε και για τις επιρροές που έχουν στο περιβάλλον κατά την χρήση τους ... :-\

Η Συνείδηση πρέπει να είναι φίλη μας ... ;;) ;;)
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Το ξυλόπνευμα δυστυχώς είναι ένα από τα υγρά που χρησιμοποιούνται στη νοθεία του αλκοόλ.. Δυστυχώς όταν πινουμε τις γνωστές μπόμπες καταναλώνουμε .... καύσιμο φίλε ankon όσο και αν ακούγεται παράλογο... Και δεν χρειάζεται χρόνια κατάποση για να τυφλωθεί κάποιος ή γενικότερα να του κάνει ζημιά... Λίγο καιρό αν πίνει κανείς μπόμπες μπορεί να δει δραστικές αλλαγές από το συκώτι μέχρι την όρασή του...
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλησπερα

Αν και ειναι γνωστο οτι ειμαι φανατικος ηλεκτρικακιας δεν εχω επισης κανενα συμφερον να ταχθω εναντιον των θερμικων αλλα τα προσφατα νεα απο την εκθεση της Νυρεμβεργης λενε οτι απο του χρονου ολα τα μοντελα που θα διανεμονται στην Ε.Ε. θα συνοδευονται με τα καταλληλα εξαρτηματα και για θερμικη και για ηλ/κη χρηση . Σε πολλες περιπτωσεις υπαρχουν περιορισμοι σε συγκεκριμενα μοντελοδρομια (στο εξωτερικο ε!)που απαγορευεται η χρηση καυσιμου και λογω ηχοπυπανσης. Ακομη (δες και σχολιο σχετικο στο site του SMC ) υπαρχει και μια σχετικη (κατα τη γνωμη μου υπερβολικη ) ευαισθησια σχετικα με την ρυπανση που προκαλουν τα θερμικα (αν βεβαια ζυγισουμε και την ρυπανση μιας μπαταριας που αν δεν ανακυκλωθει σωστα φανταζεστε τι προκαλει...... Γενικα νομιζω οτι ολα αυτα τα χημικα (εποξικα , κυανοακρυλικες, χρωματα διαλυτικα, ρινισματα απο τριψιματα κ.λ.π.) που αυτο τ ο χομπυ μας φερνει σε επαφη δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα και ενα βραδυ σε ενα κλειστο χωρο με τιγκα τσιγαριλλα ειναι καλυτερο;
Εξ αιτιας της εργασιας μου ερχομαι καθημερινα σε επαφη με μεθανολη (εδω και 15ετια), οχι ομως ως καυσιμο αλλα ως καθαριστικο (δεν την εισπνεω δηλαδη καμμενη). Μεχρι εδω βλεπω (41) για μετα δεν ξερω.....

Μια βολτα στο κεντρο της Αθηνας τελικα ισως ειναι πιο επιβλαβης.....

Keep it safe!

ΜΦΧ Σωτηρης

Αν εχεις καποια αλεργια συνεχισε να φορας τα γαντια η ακομα και μασκα ... μη ντρεπεσαι στο μοντελοδρομιο, καμαρι σου να ασχολεισαι με κατι που ισως σε ταλαιπωρει κιολας !!!
katsoufras

Δημοσίευση από katsoufras »

παιδια καλησπερα εχω και εγω προβλημα οταν εισπνεω καυσιμο η απο αεροπλανο η απο αλλα μοντελα περισωτερο ομως οταν το μοντελο βρισκεται σε λειτουργια και εισπνεω τον καπνο με πνηγει ο βηχας μεχρει να κοκκινησω σε τετοια φαση και σκευτομαι αν παρω καπια στιγμη αεροπλανο θερμικο τι να κανω που θα εχω προβλημα σοβαρω ισως να βαζω μασκακι για να πεταω.
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Για τους φίλους μοντελιστές

Μια ματιά στο λίνκ απο κάτω θα σας είναι χρήσιμο....

http://en.wikipedia.org/wiki/Nitromethane

(Τα παράγωγα της καύσης δεν φαίνεται να επηρεάζουν την υγεία μας, ίσως όμως θα πρέπει να σταθούμε στην καύση των λαδιών του καυσίμου...)

Τρύφωνας
streetakias

Δημοσίευση από streetakias »

Παιδια το καλυτερο που εχουμε να κανουμε, ειναι να ειμαστε προσεκτικοι.
Την ωρα που γεμιζουμε το ντεποζιτο, να χουμε το νου μας και να μην ερχεται σε επαφη με το δερμα μας.Για οσους βεβαια πετουν ελικοπτερα ειναι πιο δυσκολο αφου στο Hover του εισπνεουν κιολας. Ειμαι της λογικης, προσεχουμε για να εχουμε. ^-^
katsoufras

Δημοσίευση από katsoufras »

ελα τρυφωνα καλησπερα ο κατσουφρας απο συρο εισαι καλα? καλο το link τρυφωνα αλλα με πολυ ωραια θεματα μεσα αλλα πως μπορεις να το εξηγησεις που αν εισπνεω τον καπνο που βγαζουν τα μοντελα να πνοιγομαι μετα απο λιγο στον βηχα? περισοτερο με τα αυτοκινητακια που τα τρεχουν κυκλικα τι να πω δεν ξερω αν παρω καποια στιγμη θερμικο αεροπλανο θα δειξει αν δεν μπορω θα πεταω μονο ηλεκτρικα μετα λυπης μου το λεω αν δεν υπαρχει αλος τροπος να πεταω χωρις να με ενωχλει.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Γιάννη ,πήγαινε το ταχύτερο δυνατό στο γιατρό. Μην παίζεις με τέτοια ζητήματα, ειδικά αν αυτό σου συμβαίνει τώρα τελευταία και δεν το είχες από πάντα, που θα μπορούσε στο κάτω κάτω να είναι και αλλεργία.

Φιλικά Κώστας.
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Το καυσαέριο απο οποιοδήποτε καύσιμο - μηχανή ενοχλεί,σαν παράδειγμα θα φέρω την τελειότερη μηχανή , τον άνθρωπο .Bγάζουμε καθαρό διοξείδιο του άνθρακα το τελειότερο καυσαέριο, θυμάμαι που στην χημεία λέγαμε τελεία κάυση όταν βγάζαμε διοξείδιο του άνθρακα.

παρόλα αυτά αν πάμε κάπου που έχει τραγικά πολυ κοσμο χωρις εξαερισμό (δεν λέω για το καπνό) θα νιώσουμε δυσφορία.

Γιάννη στα αυτοκινητάκια είσαι πολύ κοντά στην εξάτμιση (ειδικά οταν τα ρυθμίζεις ) με τα αερομοντέλα δεν θα εχεις προβλημα .

Εξαίρεση σε αυτό ειναι οταν κάνουν hover μαζι 3-4 heli και καπνίσει η περιοχή :D που αν και ελικοπτεράς οταν γινει απομακρύνομαι και ψάχνω το σπρει μου (εχω ασθμα) .
Τρύφωνας

έγραψε:
ελα τρυφωνα καλησπερα ο κατσουφρας απο συρο εισαι καλα? καλο το link τρυφωνα αλλα με πολυ ωραια θεματα μεσα αλλα πως μπορεις να το εξηγησεις που αν εισπνεω τον καπνο που βγαζουν τα μοντελα να πνοιγομαι μετα απο λιγο στον βηχα? περισοτερο με τα αυτοκινητακια που τα τρεχουν κυκλικα τι να πω δεν ξερω αν παρω καποια στιγμη θερμικο αεροπλανο θα δειξει αν δεν μπορω θα πεταω μονο ηλεκτρικα μετα λυπης μου το λεω αν δεν υπαρχει αλος τροπος να πεταω χωρις να με ενωχλει.

Γειά σου Γιάννη,

Μια χαρά είμαι και ελπίζω το ίδιο και για σένα!
Η πιο πιθανή εξήγηση για τον βήχα - πνίξιμο που σε πιάνει είναι μάλλον η ατελής καύση των λαδιών που καίγονται με το καύσιμο. Τα λάδια είναι ίσως η κυριότερη αιτία του φαινομένου. (δεν είναι οργανικά αλλά χημικά λάδια....)
Πρέπει να το δείς σε γιατρό αυτό φίλε μου. Ίσως να είναι μια απλή ευαισθησία ίσως όμως να σε ταλαιπωρεί και καμμιά χρόνια βρογχίτιδα.
Καλές πτήσεις στη Σύρο, V:))
Τρύφωνας
nitro 35%

Δημοσίευση από nitro 35% »

Τρυφωνα δεχεσε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια η μονο ΙΚΑ? :D :D

(πλακα κανω μην με παρεξηγησεις) (2f)
Τρύφωνας

έγραψε:
Τρυφωνα δεχεσε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια η μονο ΙΚΑ? :D :D

(πλακα κανω μην με παρεξηγησεις) (2f)

Δεν σε παρεξηγώ φιλαράκι μου!!

Αντίθετα σε περιμένω να πετάξουμε παρεούλα!! (2f)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”