Ερωτήσεις Αρχάριου ...

platoc8

Ερωτήσεις Αρχάριου ...

Δημοσίευση από platoc8 »

Και ξεκινάμεεεε ... : H()

α)Η σωστή χρήση του threadlock ( blue ) ... ? βάζουμε απάνω στο σπείρωμα τις βίδας ώστε να μπαίνει καθώς βιδώνουμε και να ξεχειλίζει λίγο ώστε να πιάσει και το 'κεφάλι' ή ρίχνουμε μέσα στο σημείο που θα βιδώσουμε και είναι οκ ?

β) διαλυτικό για το threadlock ?

γ) βαζουμε τα κλάματα αν δεν μπορούμε να ξεβιδώσουμε μια βίδα λόγο ότι έχει χαλάσει/ξεχειλώσει η υποδοχή του κατσαβιδιού κεφάλι ?? ( γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγει ! ) :'(

δ) το λαδάκι από την ραπτομηχανή της μάνας μου κάνει για να χρησιμοποιήσω στα ρουλεμάν ?

(standard θα ερθουν κι αλλες ... ) ::)
Τρύφωνας

Απ: Ερωτήσεις Αρχάριου ...

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Φίλε Platoc8,

Α) Βάζουμε το υλικό στο σπείρωμα .
Β) Το ζέσταμα...!
Γ) Ζεσταίνεις την βίδα με χρήση του μοντελιστικού σίδερου και μετά εξαντλείς την "δυναμη" σου στο ξεβίδωμα....
Δ)Ναι κάνει και είναι και αρκετά ψιλό!!!

ΜΦΧ
Τρύφωνας
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Hello Τρύφων !

Για το β)... το ζέσταμα να παίξει πιστολάκι για τα μαλλιά ή κάνουμε κάτι άλλο ? ? ? ? ? ! !

Και για το γ) να το κάνω όταν έρθει η ώρα του ή να το κάνω τώρα που το ανακάλυψα ? αλλά και πάλι ... θα το καταφέρω μόνος μου ?? (Δεν το πολύ κατάλαβα ...)

(εύχομαι να μην ακούγονται εντελώς χαζά ??? αυτά που ρωτάω ... αλλά είμαι τύπος που είναι' by the book ' και ο αυτοσχεδιασμός ξερω πως είναι για αυτούς που έχουν μελετήσει .. !)
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Hey platoc8

Για το "ζέσταμα" παίζει σιδεράκι ή κολητίρι....(το ακουμπάς επάνω στην βίδα.....)
Τώρα για το γ) εξαρτάται για ποιό ρουλεμάν μιλάς...(άν είναι εύκολη η πρόσβαση τότε μπορείς να το λυπαίνεις κάθε μέρα)..
Καλά κάνεις που είσαι "by the book"..... V:))
ΜΦΧ
Τρύφωνας
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Τρύφων !

Ακόμα δεν ξεκίνησα και σε ζάλισα ... haha

έγραψε:
Τώρα για το γ) εξαρτάται για ποιό ρουλεμάν μιλάς...(άν είναι εύκολη η πρόσβαση τότε μπορείς να το λυπαίνεις κάθε μέρα)..

Αυτό θα ήταν ένα από τα επόμενα tip πόσο συχνά τα λαδώνουμε (τα ρουλεμάν) ? ?

Αλλά το γ) είναι το : 'Ζεσταίνεις την βίδα με χρήση του μοντελιστικού σίδερου και μετά εξαντλείς την "δύναμη" σου στο ξεβίδωμα....'

αυτο δεν κατάλαβα ... (O)#

Thank U
Πλατων
sharkovios

Δημοσίευση από sharkovios »

Καλησπέρα και απο εμένα,

Threadlock (μπλέ). Βάζεις ελάχιστο στο σπείρωμα και με το δαχτυλάκι σου πιάνεις το σπείρωμα, έτσι ώστε να μήν ξεχειλίσει και να έχει απλωθέι ομοιόμορφα. Πρόσεξε γιατί αν ξεχειλίσει μετά η βίδα δεν θα βγαίνει σχεδόν με τίποτα, αλλά μπορει να κολλήσουν και ρουλεμάν και αυτό δέν το θές..

Αντώνης
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Αντώνη ...

Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που επαρχεί το β) και το γ) ερώτημα ... lol ! ;;)

Έτσι πρέπει να την πάτησα ...

Το Acetone δεν βοηθάει σαν διαλυτικό ?? =B=
sharkovios

Ασετόνη χωρίς λάδι και γενικά αλκοολούχα προιόντα βοηθάνε στο καθάρισμα του σπειρώματος..
Τώρα για την βίδα σου... Πιστολάκι ή Κολλητήρι ζεστανέ το πρώτα 30 δεύτερα, μακριά απο πλαστικά μέρη μονο, και προσπάθησε να την ξεβιδώσεις..

Αντώνης
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

έγραψε:
Ασετόνη χωρίς λάδι και γενικά αλκοολούχα προιόντα βοηθάνε στο καθάρισμα του σπειρώματος..

Δεν φταίω εγώ ... χωρίς λάδι ?? ( w
sharkovios

Συνήθως τα ασετόν για τα νύχια έχουν λαδάκι μέσα.
Δοκίμασε και με οινόπνευμα μπλέ.

Οι Mode 1 έχουν το γκάζι δεξιά, οι Mode 2 έχουν το γκάζι αριστερά.

Αντώνης
platoc8

Ερωτήσεις Αρχάριου !

Δημοσίευση από platoc8 »

Καλησπέρα και πάλι !

Για την κεφαλή του ελικοπτέρου τα Linkage Ball βιδώνουν με συγκεκριμένη βιδούλα ώστε να κινείται ελεύθερα το Ball Link …

To πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτές τις βίδες στα servo arms λόγο ότι πολύ άπλα δεν χωράνε ...

Τι πρέπει να κάνω ?
Και σε ποια τρυπά να τα βιδώσω ? :-\

Thank u !!
platoc8

Απάντηση: Ερωτήσεις Αρχάριου �

Δημοσίευση από platoc8 »

Λοιπόν μου προτείνανε να προσπαθήσω με υπομονή να νικήσω την τρυπά με το συγκεκριμένο βιδάκι χωρίς το Linkage Ball για την αρχή , ... και μετά να χρησιμοποιήσω manon μιας και θα βιδώσω μέταλλο σε πλαστικό !

Και το σε ποια τρυπά μου είπαν στην δεύτερη απ έξω ... !(?)

Θα το παλέψω και θα σας πω ....
platoc8

Δημοσίευση από platoc8 »

Τελικά ήταν ακατόρθωτο να νικήσω τις τρύπες στο servo arm μόνο με το συγκεκριμένο βιδάκι λόγο πώς είναι εντελώς flat στην αρχή του (βιδακίου!)
Έτσι λοιπόν ΄δεν ξέρω αν είναι “by the book”, πονηρά άνοιξα λίγο την τρυπά με ένα άλλο βιδάκι που είχε μύτη … (δεν το πέρασα όλη την τρυπά μόνο την αρχή !) για να του σπάσω τον τσαμπουκά, μετά συνέχισα την διαδικασία βιδώνοντας / προβάροντας με την βίδα του Ball Linkage μόνη της και στο τέλος τις φόρεσα manon και το Ball και έγινε τούμπανο όπως λέει και ένας γνωστός μου …

Και για το πια τρυπά ? … όσο πιο έξω τόσο μεγαλύτερες οι κινήσεις τόσο μεγαλύτερες οι αντιδράσεις (του ελικόπτερου) … συνεπώς τα έφτιαξα στην 4 τρυπά από μέσα … :p

ʽ…till next question … ! B
Jack_L

Δημοσίευση από Jack_L »

Μεγαλη προσοχη θελουν οι βιδες που βιδωνουν στα πλαστικα μερη, να μη εχουν το παραμικρο κενο. Ενα λεπτο τρυπανακι ειναι οτι χρειαζεται σε αυτη την φαση.
Και για το πια τρυπά ? … όσο πιο έξω τόσο μεγαλύτερες οι κινήσεις τόσο μεγαλύτερες οι αντιδράσεις (του ελικόπτερου) … συνεπώς τα έφτιαξα στην 4 τρυπά από μέσα … :p

Ναι ειναι σχετικα σωστο αυτο που λες. Προτιμοτερο θα ηταν να ακολουθησεις τις οδηγιες του κιτ. Θα ηθελα να σε βοηθησω περισσοτερο, αφου πρωτα ανεβασεις μια φωτογραφια απο το σημειο του ελικοπτερου ;)
Αντωνιάδης Ιωάννης

Δημοσίευση από Αντωνιάδης Ιωάννης »

Καλησπέρα φίλε platoc8
Στις φωτογραφίες που βλέπεις είναι το μικρό τρυπανάκι που χρησιμοποιώ για να ανοίγω τις τρύπες πάνο στα servo horn το εργαλείο αυτό είναι πολύ χρήσιμο και μπορείς να το βρεις εύκολα στο εμπόριο. Φρόντισε οι τρύπες που θα κάνεις να είναι τόσες, όσο το βίδακι να βιδώνει λίγο σφιχτά. Μην τα βιδώνεις πολύ σφιχτά γιατί το horn θα πιεστεί γύρω από τη βίδα με αποτέλεσμα να σπάσει κάποια στιγμή!

Στην τρίτη φωτογραφία βλέπουμε το servo δεξιά τοποθετημένο με το horn και τα ντιζάκια
και αριστερά το lever (το χρυσό ) η απόσταση που τρύπησα επάνω στο horn είναι ίση με αυτήν που είχε επάνω στο lever δηλαδή παράλληλα.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η απόσταση επάνω στο horn είναι μικρότερη από αυτήν του lever. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα αναφέρονταν μέσα στο manual.
Ελπίζω να βοήθησα

Φιλικά
Αντωνιάδης Ιωάννης
Συνημμένα
DSC02212.JPG
DSC02212.JPG (64.86 KiB) Προβλήθηκε 110 φορές
DSC02215.JPG
DSC02215.JPG (30.68 KiB) Προβλήθηκε 110 φορές
DSC02214.JPG
DSC02214.JPG (38.99 KiB) Προβλήθηκε 110 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”