Χρηση του governor

Απάντηση
sv1awe

Χρηση του governor

Δημοσίευση από sv1awe »

Χρησιμοποιτε governor και γιατι .Και ποιο μοντελλο τοτε ????
vhal

Απ: Χρηση του governor

Δημοσίευση από vhal »

Χρησιμοποιώ τον Aerospire Multigov (έχω κάνει και μια σχετική παρουσίαση εδώ
).

Τον χρησιμοποιώ περισσότερο αντί για στροφόμετρο μιας και είμαι αρχάριος και δεν μου είναι απαραίτητος. !@/-=}{{

Βαγγέλης
mickynoise

Δημοσίευση από mickynoise »

Ο Governor ειναι ενα πολυ σημαντικο εξαρτημα για θερμικα ελικοπτερα.
Ξενοιαζεις απο καμπυλες και απο υπερστροφεια.Δεν εχει σημασια ποιος
αλλωστε ολοι πανω κατω ειναι πολοι καλοι.

Εκτος του οτι ξενοιαζεις κανεις και καλλιτερη χρηση στον κινητηρα σου

mitsos3d

Δημοσίευση από mitsos3d »

έγραψε:
Ο Governor ειναι ενα πολυ σημαντικο εξαρτημα για θερμικα ελικοπτερα.
Ξενοιαζεις απο καμπυλες και απο υπερστροφεια.Δεν εχει σημασια ποιος
αλλωστε ολοι πανω κατω ειναι πολοι καλοι.

Εκτος του οτι ξενοιαζεις κανεις και καλλιτερη χρηση στον κινητηρα σου

Για σε όλους θα συνφονεισο με τον Μιχάλη για τη θεωρό ότι είναι ένας πόλη καλός πιλότος ελικόπτερων και όσες φορές μου έχει πι κατή έπη του θέματος είχε δίκιο και προς φα τα μου σεταρε και το HELI μου και πετάει άψογα. Και σε παραδέχομαι που μοιράζεσαι της γνώση σου με όλους είμαι περιφανώς που σε έχω φίλο.

Φιλικά Μήτσος 3d

sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

έγραψε:
Ξενοιαζεις απο καμπυλες και απο υπερστροφεια.

Όχι, τις καμπύλες πρέπει να τις έχεις, αν σου χαλάσει να συνεχίσεις να πετάς και να το προσγειώσεις. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει inverted και χαμηλά, οπότε χρειάζονται. Και για να μάθει κάποιος καινούργιος να τις χρησιμοποιεί καλό είναι να μην ξεκινάει με gov.
mickynoise

Δημοσίευση από mickynoise »

Αυτο εννοειται.Απλα δεν ασχολησαι συνεχεια.τις φτιαχνεις μια φορα και τελος ^-^

mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

έγραψε:
Όχι, τις καμπύλες πρέπει να τις έχεις, αν σου χαλάσει να συνεχίσεις να πετάς και να το προσγειώσεις. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει inverted και χαμηλά, οπότε χρειάζονται. Και για να μάθει κάποιος καινούργιος να τις χρησιμοποιεί καλό είναι να μην ξεκινάει με gov.

Αν και "πετάγομαι" σε άλλο θέμα .

Για να μπορέσεις να απενεργοποίησης τον gov εν πτήση χρειάζεσαι 8 κανάλια στην κατεύθυνση ιδού και γιατί μιλάω για υποχώρηση στην περίπτωση τον 7 καναλιών και governor εδώ
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

έγραψε:
Χρησιμοποιτε governor και γιατι ...........????

Για να κρατάει σταθερές τις στροφές στον κινητήρα. Και στα ελικόπτερα αυτό ειναι απαραίτητο........για τις ασκήσεις ακριβείας. :>)
sv1awe

Δημοσίευση από sv1awe »

Πολλες και καλες γνωσεις μαζευτηκαν απο ολους .Σαφες ειμαι και νεοςςς οποτε ελεγα απλα εαν χρειαζομαι οποσδηποτε governor .Διοτι στα ηλεκτρικα ελικοπτερα που ειχα ηταν διαθεσιμο ενω στα θερμικα τωρα δεν υπαρχει ως εξοπλισμος .
Επισης θα βοηθουσε και η μιξη cyclic to throtle ........για αρχη παντα...????

Αντωνιάδης Ιωάννης

Δημοσίευση από Αντωνιάδης Ιωάννης »

Καλησπέρα και από εμένα

Προσωπικά πιστεύω πως όταν κάποιος αγοράζει ένα θερμικό ελικόπτερο για πρώτη φορά, δεν είναι από τις προτεραιότητες του η αγορά ενός governor. Θα προτιμήσει να βάλει αλλά καλούδια όπως ένα καλύτερο gyro, blade, ίσως κάποια servo κτλ.

Ακόμα και να εξηγήσει κάποιος έναν αρχάριο τι κάνει ο governor και πως δουλεύει λέγοντας του για τον sensora, για τους μαγνήτες, τα κανάλια που χρειάζεται, ποια είναι η σχέση μετάδοσης, και πως θα βάλουμε τις στροφές που επιθυμούμε ώστε να τις κρατάει πάντα σταθερά, θα σου πει πως......... κάτσε να μάθουμε να πετάμε πρώτα.

Αυτό είναι βέβαια και το σωστό, ο αρχάριος δεν τον χρειάζεται

Όταν πλέον αρχίζουμε να κάνουμε τα πρώτα μας ακροβατικά εκεί μπορεί να μας βοηθήσει ο governor διότι όπως είπε και ο mickynoise δεν ασχολείσαι και πολύ με τις καμπύλες

Οπως πολύ σωστά είπε και ο sfyris, οι καμπύλες πρέπει να είναι ρυθμισμένες όσο γίνεται καλύτερα και αυτό γιατί εάν πάθει κάτι ο governor, πχ να χαλάσει ο σένσορας, κάτι το οποίο έχω συναντήσει αρκετές φορές, άσχετα με το αν, τον δουλεύουμε με 8 η 7 κανάλια, τότε το ελικόπτερο πετάει με τις καμπύλες που έχουμε ρυθμίσει, άρα πρέπει να ασχοληθούμε και με τις καμπύλες για να μην έχουμε άσχημα αποτελέσματα.

Επίσης πρέπει να είναι πολλή καλά ρυθμισμένη η μηχανή μας προτού βάλουμε το governor πράγμα που για να γίνει θα πρέπει να έχουμε ρυθμίσει σωστά τις καμπύλες!!! .

Ένας governor μπορεί να ζεστάνει μια μηχανή αλλά και να την σβήσει αν δεν είναι ρυθμισμένη σωστά

Δεν θα πρέπει ξεχνάμε όσοι χρησιμοποιούν και το 8 κανάλι, δηλαδή το on-off να το ενεργοποιούν στο fail-safe προσέχοντας το governor να είναι off στην επιλογή αυτή, ώστε να μην έχουμε ένα ακυβέρνητο ελικόπτερο με φουλ γκάζια στην περίπτωση μιας παρεμβολής .

Φιλικά
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
sv1awe

Δημοσίευση από sv1awe »

Παναγιωτη

Καταλαβα οτι πετας απο το ενα θεμα στο αλλο αλλα ειναι σημαντικο και τι επιλογες εχεις αναλογα με τα διαθεσιμα καναλια του πομπου σου .Εγω διαθετω 7 και προτιμησα στο μελλον οταν βαλω θα κανω μονο το μια ταχυτητα και χειροκινητα και το καναλι που εχω για λογους ασφαλειας για on off της επιλογης .

Συμφωνω με το Γιαννη οτι το θεμα ασφαλειας πρεπει να ειναι παντα πρωτη προτεραιοτητα μας σε οτιδηποτε κανουμε με το μοντελο μας .

Συμπερασμα σαν αρχαριος που ειμαι δεν θα βαλω governor τωρα.
sfyris

Δημοσίευση από sfyris »

Ξέρετε παιδιά, όταν (στο 3D Masters 03) ρώτησαν τον Alan Szabo τότε που πετούσε χωρίς gov ακόμα, πότε έχει σκοπό να βάλει, απάντησε οτι δεν αισθανόταν έτοιμος για κάτι τέτοιο ακόμα! Και σας βεβαιώνω ήταν αρκετά προχωρημένος, πολύ περισσότερο από εμάς. w
Απάντηση

Επιστροφή στο “Governors - Gyro e.t.c”