Ελικόπτερο LAMA - Το Αγαπημένο.

Κατερίνα Κεχαγιά

Ελικόπτερο LAMA - Το Αγαπημένο.

Δημοσίευση από Κατερίνα Κεχαγιά »

Οι περισσότερες ιστορίες "ελικοπτεράδων" , που έχω ακούσει, περιλαμβάνουν στο «ενεργητικό» τους ...και ένα Lama! ^-^

Οι πιο πολλοί ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους στο μοντελισμό έχοντας ως αφετηρία το συγκεκριμένο ελικόπτερο. ʼλλοι πάλι -ας πούμε εξαρτημένοι-, το απέκτησαν ενώ είχαν μεγαλύτερο, προκειμένου να πετούν και στο σπίτι.

Γενικότερα, πολλοί μοντελιστές το έχουν εκτιμήσει και το θεωρούν αναπόσπαστο και αγαπημένο κομμάτι της συλλογής τους.

Το Lama, διαρκώς ανανεώνεται και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις και χρώματα, ώστε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. <++>

Συνημμένα
LamaV4.jpg
LamaV4.jpg (37.66 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
Κατερίνα Κεχαγιά

Απ: Ελικόπτερο LAMA - Το Αγαπημένο.

Το Lama, δεν είναι παιχνίδι. Ίσως να μοιάζει, αλλά σίγουρα δεν είναι. Είναι ένα κλασσικό τετρακάναλο ελικόπτερο και τα άπειρα χέρια χρειάζονται εκπαίδευση για να πετάξει.

Αποτελείται από δύο ομόκεντρα στροφεία τα οποία και περιστρέφονται με αντίθετη φορά μεταξύ τους για να εξισορροπήσουν τις ροπές των κινητήρων, χωρίς να ταλαντώνεται δεξιά και αριστερά. Αυτό γιατί δεν έχει στροφείο στην ουρά.

Μετά από ορισμένες (όχι πολλές) ώρες πτήσης, αρχίζετε να μαθαίνετε, να πετάτε σταθερά και οριζόντια. Λίγο καιρό αργότερα, μπορείτε να επιχειρήσετε δεξιές και αριστερές στροφές αλλά και μερικούς ελιγμούς. ^-^

Είναι εσωτερικού χώρου (ότι πρέπει για βραδιές με indoor flights) , αλλά είναι ικανό να πετάξει μέχρι και άνεμο 4 χιλ/ω (στα χέρια εμπειρότερων).

Θεωρείται το καλύτερο της κατηγορίας Co-axial, στη διεθνή αγορά.
Κατερίνα Κεχαγιά

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κύρια διάμετρος στροφέων :340mm;
Βάρος: 215g
Μήκος: 360mm
Σύστημα δύναμης: 180 motor*2
Συσκευή αποστολής σημάτων: 4 ch
Mix controller: 4 in 1 controller (W/gyro, mixer, ESC, receiver);
Servo: 8g, 1.3kg/cm, 0.12s/60
Battery: 7.4V 800mAh Li-polymer Battery

Η Συσκευασία Περιλαμβάνει :

* 7.4V & 11.1V Lipo φορτιστή τομέων
* Lipo Μπαταρία 800mah @ 7.4V με Tap (Balance charging connector)
* Set ( 4 pcs) εφεδρικά blades

Η τιμή της τελευταίας έκδοσης LAMA V4 , στην Ελληνική αγορά, κυμαίνεται γύρω στα 130 ευρώ.

Κατερίνα Κεχαγιά

Για το τέλος, ένα video, από μία πτήση του LAMA σε εξωτερικό χώρο.

Ασφαλώς ο άνεμος που πνέει είναι εξαιρετικά ασθενής. ^-^

http://www.youtube.com/watch?v=_qrNZf1ponI

mastelios

Δημοσίευση από mastelios »

Είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός lama και πιστεύω οτί με έχει φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να πάρω ένα μεγαλύτερο.Συμφωνώ απόλυτα οτί είναι από τα καλύτερα για αρχή.. Ένα βιντεάκι πτήσης με φωτάκια και μερίκά extra..
http://www.youtube.com/v/Z55bKt1w96w&hl=en&rel=0&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1
Κατερίνα Κεχαγιά

Ωραίο video, αν και για να παραμείνει το lama σου στο "κάδρο" η πτήση ήταν περιορισμένη. ;;)

Καλή συνέχεια στο επόμενο μεγαλύτερο σου.
stamatis

Δημοσίευση από stamatis »

Πριν λιγες μερες το πηρα και εγω. Ειναι το πρωτο μου και ειμαι ακομα αρκετα τρομαγμενος. Εχω ξεκινησει ομως τις στροφες και σκεφτομαι να παω σε κατι καλυτερο.
Καλος δασκαλος παντως! Ακριβως οπως τα λες ειναι! V:))
Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

Το λάμα έιναι ο λόγος που ασχολούμαι με τον αερομοντελισμό. Αν και αρχάριος είμαι σίγουρος ότι χωρίς αυτό δεν θα μάθαινα πολλά από αυτά (τα λίγα) που έχω μάθει μέχρι σήμερα :-)
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Περιμένω εναγωνίως το lama μου... Έχω φάει ώρες πτήσης σε εξομοιωτή αλλά σαν το πραγματικό δεν είναι τίποτα... (O)# (O)# (O)#
vtr

Δημοσίευση από vtr »

Οντως τό lamaκι είναι φοβερό.
Ενα από τά δικά μου..... @P@

http://www.youtube.com/watch?v=jPdRp6pHzG8&feature=user
mastelios

Δημοσίευση από mastelios »

Φίλε vtr, κρίνοντας από το ένα άλλο θέμα σου,απορείες αρχάριου, ξεκίνησες από το lama και τώρα έχεις φτάσει σε loop με θερμικό?και εγώ αυτή την πορεία ακολουθώ,ακόμα βέβαια είμαι στο hover με θερμικό,αλλά πιστεύω οτί με έχει βοηθήσει αρκετά το lama. Και εννοείτε οτί συνεχίζω και το πετάω αρκετά συχνά.. ^-^

vtr

Δημοσίευση από vtr »

Φίλε mastelios, είναι σχεδόν όπως τά λές τά πράγματα.
Η αλήθεια είναι ότι κάνω διάφορα κατά καιρούς.
Αλλες φορές με επιτυχία αλλες φορές με πτώσεις.
Ομως τό κυριότερο είναι ότι ακόμα κάνω πορείες. Γιά παράδειγμα άν κάψω 2 ντεπόζιτα σέ μιά πτήση, τό ενάμιση πάει σέ πορεία καί έλενχο
τού ελικοπτέρου.
Είναι πολύ βασικό για τήν μετέπειτα πορεία.
Δέν λέω ότι δέν μέ τρώνε τά χέρια μου γιά ακροβατικά, αλλά αυτά είναι λίγα πρός τό παρών, και μετρημένα.
Ολα ξεκινάνε από τόν έλενχο τού ελικοπτέρου πρώτα, και μετά όλα τά υπόλοιπα. ::)
gerolikos

Απάντηση: Απ: Ελικόπτερο LAMA - Το Αγαπημένο.

Δημοσίευση από gerolikos »

και για μενα ειναι το αγαπημενο μου εδω εχω και ενα βιντεο που τραβηξα εξω.

http://youtube.com/watch?v=7x2GinF5yjs
gerolikos

Δημοσίευση από gerolikos »

και για μενα ειναι το αγαπημενο μου εδω εχω και ενα βιντεο που τραβηξα εξω.με fly cam one 2

http://youtube.com/watch?v=7x2GinF5yjs
THANOSJ3

Δημοσίευση από THANOSJ3 »

Aviator έγραψε: Το Lama, δεν είναι παιχνίδι. Ίσως να μοιάζει, αλλά σίγουρα δεν είναι. Είναι ένα κλασσικό τετρακάναλο ελικόπτερο και τα άπειρα χέρια χρειάζονται εκπαίδευση για να πετάξει.

Αποτελείται από δύο ομόκεντρα στροφεία τα οποία και περιστρέφονται με αντίθετη φορά μεταξύ τους για να εξισορροπήσουν τις ροπές των κινητήρων, χωρίς να ταλαντώνεται δεξιά και αριστερά. Αυτό γιατί δεν έχει στροφείο στην ουρά.

Μετά από ορισμένες (όχι πολλές) ώρες πτήσης, αρχίζετε να μαθαίνετε, να πετάτε σταθερά και οριζόντια. Λίγο καιρό αργότερα, μπορείτε να επιχειρήσετε δεξιές και αριστερές στροφές αλλά και μερικούς ελιγμούς. ^-^

Είναι εσωτερικού χώρου (ότι πρέπει για βραδιές με indoor flights) , αλλά είναι ικανό να πετάξει μέχρι και άνεμο 4 χιλ/ω (στα χέρια εμπειρότερων).

Θεωρείται το καλύτερο της κατηγορίας Co-axial, στη διεθνή αγορά.

Οπως προειπε και ο φιλος συμφουριτης το LAMA δεν ειναι παιχνιδι!
το εχω και εγω και ξερω!
εγω εκανα 8 πτησεις στον εξωμειωτη πτησης και μετα αρχισα να πεταω το LAMA κανονικα!
ειναι ενα πολυ καλο ελικοπτερο για αρχαριο και σε πολυ καλη και προσιτη τιμη για ολους φανταζομαι!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”