Ηλεκτρικά από belt ...σε άλλη χρήση.
Ηλεκτρικά από belt ...σε άλλη χρήση.
Γεια σας! Εχω ενα belt το οποιο καθεται! Και σκεφτηκα σημερα να του βγαλω τα ηλεκτρικα και να τα βαλω σε αεροπλανακι!
Το θεμα ειναι σε ποιο αεροπλανακι και αν το μοτερακι απο το belt φτανει!!!
Εχω δει κατι balsινα στο ενα μετρο περιπου και ειναι κουκλια....αλλα να μη φευγει πολυ σε χρηματα!
Ευχαριστω πολυ Νικος.
Το θεμα ειναι σε ποιο αεροπλανακι και αν το μοτερακι απο το belt φτανει!!!
Εχω δει κατι balsινα στο ενα μετρο περιπου και ειναι κουκλια....αλλα να μη φευγει πολυ σε χρηματα!
Ευχαριστω πολυ Νικος.
Απάντηση: Ηλεκτρικα απο belt!!
Γειά χαρά φίλε
Δέν γνωρίζω απο ελικόπτερα,αλλά θα ήθελα να ξέρω πόσα kv είναι το μοτέρ.Άν για παράδειγμα είναι 3000kv τότε το μοντέλο που θα φτιάξεις
πρέπει να γυρνάει έλικα μικρή σε διάμετρο και μεγάλο βήμα.Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα ένα ταχύτατο αεροπλάνο!.Για παράδειγμα έχω φτιάξει στο παρελθόν την πτέρυγα της thunder tiger Velocity με μοτέρ Align απο το
ελικόπτερο T-REX με 3500kv και 35Α esc.Γυρναει έλικα 5.5χ5 και φυσικά
η πτέρυγα πέταγε σαν jet!.
Eλπίζω να βοήθησα κάπως..@P@
Δέν γνωρίζω απο ελικόπτερα,αλλά θα ήθελα να ξέρω πόσα kv είναι το μοτέρ.Άν για παράδειγμα είναι 3000kv τότε το μοντέλο που θα φτιάξεις
πρέπει να γυρνάει έλικα μικρή σε διάμετρο και μεγάλο βήμα.Αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα ένα ταχύτατο αεροπλάνο!.Για παράδειγμα έχω φτιάξει στο παρελθόν την πτέρυγα της thunder tiger Velocity με μοτέρ Align απο το
ελικόπτερο T-REX με 3500kv και 35Α esc.Γυρναει έλικα 5.5χ5 και φυσικά
η πτέρυγα πέταγε σαν jet!.
Eλπίζω να βοήθησα κάπως..@P@
Να πω την αληθεια δεν ξερω και πολλα για ηλεκτρικα!
το μοτερ ειναι αυτο Motor Specs:
EK5-0006
Brushless Motor outrunner
Color:purple
Motor weight:58g
Motor length:30mm
Motor diameter:27.7mm
Shaft diameter:2.3mm
KV:3800RPM/V
Free load current:1.9A
Max efficiency:80%
Max current:20A
Speed controller requirement:25A
Application:Helicopter 600 EK1H-E013 600 upgrade
το μοτερ ειναι αυτο Motor Specs:
EK5-0006
Brushless Motor outrunner
Color:purple
Motor weight:58g
Motor length:30mm
Motor diameter:27.7mm
Shaft diameter:2.3mm
KV:3800RPM/V
Free load current:1.9A
Max efficiency:80%
Max current:20A
Speed controller requirement:25A
Application:Helicopter 600 EK1H-E013 600 upgrade
Οπότε Νίκο το yak που θέλεις με αυτό το setup δέν θα πάει!.
Κοίτα κάτι σε πτέρυγα,ή κάτι που να θέλει μικρή προπέλα με πολλές
στροφές.Το μοντέλο που έβαλες στο link χρειάζεται λιγότερα kv με
μεγαλύτερη διάμετρο έλικα.Ψάξε στην Ελληνική αγορά για πτέρυγα!!
υπάρχει και αυτό http://www.greekwings.gr
o Aπόστολος ή ''Deltaman'' μέτρ
στις πτέρυγες και είναι made in Hellas.
Κοίτα κάτι σε πτέρυγα,ή κάτι που να θέλει μικρή προπέλα με πολλές
στροφές.Το μοντέλο που έβαλες στο link χρειάζεται λιγότερα kv με
μεγαλύτερη διάμετρο έλικα.Ψάξε στην Ελληνική αγορά για πτέρυγα!!
υπάρχει και αυτό http://www.greekwings.gr
o Aπόστολος ή ''Deltaman'' μέτρ
στις πτέρυγες και είναι made in Hellas.
Αυτο το μοντελακι τι μοτερ θα του πηγαινε???
esc υπαρχει 30Α μπαταρια 2250mAh και τα servo 9γρ
esc υπαρχει 30Α μπαταρια 2250mAh και τα servo 9γρ
Νίκο το yak που θές, χρειάζεται ένα μοτέρ γύρω στα 1000kv το πολύ ή γύρω στα 300w, δηλαδή αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έχεις.
Το esc που έχεις είναι καλό. Επίσης το pack θα σε βγάλει, αν και λίγο oversize για το μοντέλο. Προσοχή στο ζύγισμα...
Ελίκα πιστεύω γύρω στις 11 με 12''
Γιώργος
Το esc που έχεις είναι καλό. Επίσης το pack θα σε βγάλει, αν και λίγο oversize για το μοντέλο. Προσοχή στο ζύγισμα...
Ελίκα πιστεύω γύρω στις 11 με 12''
Γιώργος
Να προσθέσω και κάτι ακόμα...Κόστος μοτέρ για να βγάλεις και προυπολογισμό γύρω στα 40-50 ευρώ (καλής εταιρείας!)
Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση: Ηλεκτρικά από belt ...σε άλλη χρήση.
Αυτα τα ηλεκτρικα μου φαινονται μπελας αλλα εχουν ευκολιες που τα glow
δεν εχουν!!! Για να δουμε! Μολις βρω κατι θα σας πω εντυπωσεις!
Ευχαριστω πολυ Νικος.
δεν εχουν!!! Για να δουμε! Μολις βρω κατι θα σας πω εντυπωσεις!
Ευχαριστω πολυ Νικος.
θα στο setαρω εγω το belt η o γιαννης δεν αξίζει να του βγαλεις τα ηλεκτρονικα γιατι είναι ψιλο μαπα και φθηνιάρικα καλήτερα η πουλα το η πετα το (οχι στα σκουπίδια)
Πως? Που? Ποτε? Ειμαι μεσα να βρεθουμε να το σεταρουμε να το πεταξουμε να το σπασουμε@P@
stargazer πες που και ποτε!!
stargazer πες που και ποτε!!
psomaras έγραψε: ↑Γεια σας! Εχω ενα belt το οποιο καθεται! Και σκεφτηκα σημερα να του βγαλω τα ηλεκτρικα και να τα βαλω σε αεροπλανακι!
Ευχαριστω πολυ Νικος.
Γιατί βρε φίλε να κάθεται το belt ? Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για να χωθείς στον κόσμο του ελικοπτερου ;;)
Γιατι θελει σεταρισμα κι εγω δεν γνωριζω!!!
Και ποιός να σε βοηθήσει !!!! Και είσαι από την Μηχανιώνα δηλαδή Θεσ/νικη !!!!!wow από την πόλη και τον σύλλογο που έβγαλε τους περισσότερους ελικοπτεράδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα !!!!
Και δεν υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει. >:D Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει έναν νέο αερομοντελιστή >:(
Φίλε psomaras δώσε μου λίγο χρόνο, και θα λυθεί το πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει.
Και δεν υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει. >:D Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει έναν νέο αερομοντελιστή >:(
Φίλε psomaras δώσε μου λίγο χρόνο, και θα λυθεί το πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει.
mastoras έγραψε: ↑Και ποιός να σε βοηθήσει !!!! Και είσαι από την Μηχανιώνα δηλαδή Θεσ/νικη !!!!!wow από την πόλη και τον σύλλογο που έβγαλε τους περισσότερους ελικοπτεράδες αθλητές σε όλη την Ελλάδα !!!!
Και δεν υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει. Δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει έναν νέο αερομοντελιστή
κατι πρεπει να γινει ,γιατι αν δεν υπαρχει καποιος να βοηθησει τους καινουριους οπως μας βοηθησαν και μας καποιοι, στο ξεκινημα τους δυστυχως αρκετοι θα τα παρατησουν και ειναι κριμα .w