Extreme Flight Extra 300 88.5"
Extreme Flight Extra 300 88.5"
Εψαχνα να βρω αντικαταστατη για το QQ Yak 86" και μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα στο τελευταιο δημιουργημα της EF (ελπιζω να πετα καπως κοντα στο QQ το οποιο ηταν καταπληκτικο α/φ. Αν καποιος δεν το εχει δει παρακαλω οπως δειτε το βιντεο στο θεμα QQ Yak οπου το πετα ο 3D Junk aka Νικολας (αν και στα χερια του και e-starter να βλεπατε τα ιδια θα εκανε:D)).
Παραγγελθηκε απο Αγγλια http://www.freestyle-rc.co.uk/
λογω του οτι δεν το εβρισκα πουθενα αλλου και στοιχισε με τα μεταφορικα 550 λιρες.
Η μεταφορα εχει τελικο αποδεκτη την ACS στην Ελλαδα.
Το περιμενω μεσα στις επομενες μερες.
Λεω μπας και αξιωθω και φτιαξω ενα χρονικο κατασκευης (η μαλλον συναρμολογησης καθοτι τα μοντελα τετοιου μεγεθους ειναι σχεδον ετοιμα και θελουν πολυ λιγη δουλεια).
Εχω και καθεται μια DA50 που λεω να βαλω.
MTW tuned pipe (θα γινει χαμος...)
Κατι περισσευουμενα Hitec HS 7955TG και κατι ψιλα.
Ελπιζω καλως εχοντων των πραγματων να το εχω ετοιμο τελος Οκτωβριου.
Περισσοτερα με το που το παραλαβω.
Παραγγελθηκε απο Αγγλια http://www.freestyle-rc.co.uk/
λογω του οτι δεν το εβρισκα πουθενα αλλου και στοιχισε με τα μεταφορικα 550 λιρες.
Η μεταφορα εχει τελικο αποδεκτη την ACS στην Ελλαδα.
Το περιμενω μεσα στις επομενες μερες.
Λεω μπας και αξιωθω και φτιαξω ενα χρονικο κατασκευης (η μαλλον συναρμολογησης καθοτι τα μοντελα τετοιου μεγεθους ειναι σχεδον ετοιμα και θελουν πολυ λιγη δουλεια).
Εχω και καθεται μια DA50 που λεω να βαλω.
MTW tuned pipe (θα γινει χαμος...)
- Συνημμένα
-
- 50ccExtraSoloHeroBeveled.jpg (27.44 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Απάντηση: Extreme Flight Extra 300 88.5"
Γειά σου Πάνο!
Εξαιρετικό αεροπλάνο για 50cc.Περιμένουμε να το δούμε και απο κοντά.
Άντε να φτιάξουμε ομάδα freestylers.;;)
Εξαιρετικό αεροπλάνο για 50cc.Περιμένουμε να το δούμε και απο κοντά.
Άντε να φτιάξουμε ομάδα freestylers.;;)
pani έγραψε: ↑Εψαχνα να βρω αντικαταστατη για το QQ Yak 86" και μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα στο τελευταιο δημιουργημα της EF (ελπιζω να πετα καπως κοντα στο QQ το οποιο ηταν καταπληκτικο α/φ. Αν καποιος δεν το εχει δει παρακαλω οπως δειτε το βιντεο στο θεμα QQ Yak οπου το πετα ο 3D Junk aka Νικολας (αν και στα χερια του και e-starter να βλεπατε τα ιδια θα εκανε:D)).
Πανο καλημερα, υπερβολες....νομιζω....σχετικα με e-starter ktl:-? :)
Πολυ καλη επιλογη στα 50cc, τα 7955ΤG τα εχεις δοκιμσει αλλου? Τι λενε σε σχεση με τα 5955ΤG?
Dim και Πανο λογικα θα κανουμε καποιο aerobatic fly in πειτε μου ποτε περιπου μπορειτε. Μιλαμε για Σαββατο κυριως. Μεσα στον Οκτωβρη θα ειμαστε οκ λογικα.
Νικος
Δημητρη ευχαριστω!
Νικο χαιρε,
Ελπιζω κι εγω να ειναι καλο.!@/-=}{{
Οσο για τα 7955 εχω ενα στο Yak 54 στο rudder. Δεν εχω προσεξει σε αυτην την επιφανεια διαφορα με πριν που ειχε 5955 αν και εχει διπλασιο resolution. Κεντραρει το ιδιο καλα με το 5955 (απο τα καλυτερα σε κεντραρισμα Hitec) και φυσικα εχει τον ιδιο μηδενικο τζογο λογω γραναζιων τιτανιου. Ειναι λιγο πιο ενεργοβορα προφανως λογω του resolution αν και δεν φτανουν τα JR 8717 που εχω μετρησει (παντα στα 6ν). 8711 και 8611Α δεν εχω μετρησει γιατι δεν εχω.
Παραυτα πιστευω οτι τα JR ειναι καλυτερα λογω του οτι εχουν 0 deadband. Σε μεγαλες επιφανειες αυτο ειναι που κανει την διαφορα, πιστευω κι εσυ το ιδιο εχεις αποφανθει ειδικα σε πατερν πεταγμα οπου και το παραμικρο μετραει. Τωρα στο freestyle αυτα ειναι ψιλα γραμματα. Τα Hitec κατεβαινουν μεχρι 1 ms deadband και εχουν default τα 2 ms.
Αντε με το καλο να το φτιαξω να το λιωσετε να μου πειτε εντυπωσεις.
Χαιρετω
Πανος@P@
Νικο χαιρε,
Ελπιζω κι εγω να ειναι καλο.!@/-=}{{
Οσο για τα 7955 εχω ενα στο Yak 54 στο rudder. Δεν εχω προσεξει σε αυτην την επιφανεια διαφορα με πριν που ειχε 5955 αν και εχει διπλασιο resolution. Κεντραρει το ιδιο καλα με το 5955 (απο τα καλυτερα σε κεντραρισμα Hitec) και φυσικα εχει τον ιδιο μηδενικο τζογο λογω γραναζιων τιτανιου. Ειναι λιγο πιο ενεργοβορα προφανως λογω του resolution αν και δεν φτανουν τα JR 8717 που εχω μετρησει (παντα στα 6ν). 8711 και 8611Α δεν εχω μετρησει γιατι δεν εχω.
Παραυτα πιστευω οτι τα JR ειναι καλυτερα λογω του οτι εχουν 0 deadband. Σε μεγαλες επιφανειες αυτο ειναι που κανει την διαφορα, πιστευω κι εσυ το ιδιο εχεις αποφανθει ειδικα σε πατερν πεταγμα οπου και το παραμικρο μετραει. Τωρα στο freestyle αυτα ειναι ψιλα γραμματα. Τα Hitec κατεβαινουν μεχρι 1 ms deadband και εχουν default τα 2 ms.
Αντε με το καλο να το φτιαξω να το λιωσετε να μου πειτε εντυπωσεις.
Χαιρετω
Πανος@P@
Πανο γεια και χαρα,
Βασικα το 7955 μπορει να εχει μεγαλυτερο resolution αλλα το θεμα ειναι να μπορει να υποστηριχθει και απο την TK σου νομιζω.
Σχετικα με το dead band ναι τα JR εχουν πολυ χαμηλο dead band αν οχι 0 σε σχεση με τα HiTec, αλλα εχουν και πολυ ευαισθητα ποτενσιομετρα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ακομα κι αν ειναι καινουργια μερικες φορες να κανουν τη γνωστη παλινδρομικη κινηση γυρω απο το κεντρο τους, οταν φυσικα δεν υπαρχει φορτιο, μολις τους βαλεις ενα στοιχειωδες φορτιο το φαινομενο αυτο σταματαει. Αρα υπαρχει ενα μικρο τιμημα για το χαμηλο dead band.
Το 5955TG εχει τζογο αλλα πολυ μικροτερο σε σχεση με τη σειρα της JR 8425 (8411 US), 8511 (8611 US) και 8711 η οποια εχει μεταλλικα γραναζια. Αυτος ο τζογος αυξανεται σταδιακα με τη χρηση αλλα απο ενα σημειο και μετα γινεται εκνευριστικος ακομα και σε μοντελο που δε σε ενδιαφερει η ακριβεια, εiδικα οταν εχεις δωσει 100+ ευρω για ενα servo.>:(
Στο pattern αποφευγω τη χρηση servo με μεταλλικα γραναζια (χρησιμοποιω το 8401) ή χρησιμοποιω τη σειρα SA (Special Application) της JR 8411SA, 9411SA. Τελευταια αρχισα να χρησιμοποιω και Futaba κυριως 9650 και 9454 Low Profile αναλογα με την επιφανεια.
Παραπανω δε χρειαζεται να ψαξω νομιζω, βλεποντας τον Stephane Carrier να πεταει το μοντελο του με servo 8401 τα οποια δεν ειναι και τα πιο γρηγορα που υπαρχουν και να εκτελει το Final Schedule της FAI που εχει μεσα πολλα snap roll, rolling circles loops κτλ , καταλαβα πως τον πιο βασικο ρολο δε παιζουν τα servo αλλα αλλοι παραγοντες.!@/-=}{{
Λοιπον αυτα, καλες πτησεις!! :)
Νικος
Βασικα το 7955 μπορει να εχει μεγαλυτερο resolution αλλα το θεμα ειναι να μπορει να υποστηριχθει και απο την TK σου νομιζω.
Σχετικα με το dead band ναι τα JR εχουν πολυ χαμηλο dead band αν οχι 0 σε σχεση με τα HiTec, αλλα εχουν και πολυ ευαισθητα ποτενσιομετρα. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ακομα κι αν ειναι καινουργια μερικες φορες να κανουν τη γνωστη παλινδρομικη κινηση γυρω απο το κεντρο τους, οταν φυσικα δεν υπαρχει φορτιο, μολις τους βαλεις ενα στοιχειωδες φορτιο το φαινομενο αυτο σταματαει. Αρα υπαρχει ενα μικρο τιμημα για το χαμηλο dead band.
Το 5955TG εχει τζογο αλλα πολυ μικροτερο σε σχεση με τη σειρα της JR 8425 (8411 US), 8511 (8611 US) και 8711 η οποια εχει μεταλλικα γραναζια. Αυτος ο τζογος αυξανεται σταδιακα με τη χρηση αλλα απο ενα σημειο και μετα γινεται εκνευριστικος ακομα και σε μοντελο που δε σε ενδιαφερει η ακριβεια, εiδικα οταν εχεις δωσει 100+ ευρω για ενα servo.>:(
Στο pattern αποφευγω τη χρηση servo με μεταλλικα γραναζια (χρησιμοποιω το 8401) ή χρησιμοποιω τη σειρα SA (Special Application) της JR 8411SA, 9411SA. Τελευταια αρχισα να χρησιμοποιω και Futaba κυριως 9650 και 9454 Low Profile αναλογα με την επιφανεια.
Παραπανω δε χρειαζεται να ψαξω νομιζω, βλεποντας τον Stephane Carrier να πεταει το μοντελο του με servo 8401 τα οποια δεν ειναι και τα πιο γρηγορα που υπαρχουν και να εκτελει το Final Schedule της FAI που εχει μεσα πολλα snap roll, rolling circles loops κτλ , καταλαβα πως τον πιο βασικο ρολο δε παιζουν τα servo αλλα αλλοι παραγοντες.!@/-=}{{
Λοιπον αυτα, καλες πτησεις!! :)
Νικος
-
ΦΙΛΕ 3d μιας και διάβασα αυτό το post δεν έχω τόσες γνώσης σε servo όσες ανέφερες παραπάνω αλλά το μόνο που άρκεσε είναι
3Djunk κατάλαβα πως τον πιο βασικό ρόλο δε παίζουν τα servo αλλά άλλοι παράγοντες.!@/-=}{{
ότι ο παράγοντας 95% είναι τα δάχτυλα
φιλικά
3Djunk κατάλαβα πως τον πιο βασικό ρόλο δε παίζουν τα servo αλλά άλλοι παράγοντες.!@/-=}{{
φιλικά
heli-division έγραψε: ↑ΦΙΛΕ 3d μιας και διάβασα αυτό το post δεν έχω τόσες γνώσης σε servo όσες ανέφερες παραπάνω αλλά το μόνο που άρκεσε είναι
φιλικά
Βγαινουμε λιγο off topic, ναι σους παραγοντες συγκαταλεγονται και τα δαχτυλα αλλα ειναι και αλλοι οπως το σετταρισμα, η αεροδυναμικη σχεδιαση, το βαρος κτλ.
Π.χ Ενα βαρυ μοντελο λογω μεγαλυτερης αδρανειας θα σναπαρει διαφορετικα και θα δυσκολεψει το χειριστη του στο recovery απο το snap σε σχεση με ενα ελαφρυ εστω κι αν εχει πιο γρηγορα ή μεγαλυτερης ακριβειας servo.
Πιο πανω εκανα λαθος στον κωδικο του Futaba εννοουσα 9154 και οχι 9454...
Εφτιαξε λιγο ο καιρος και ειπαμε να βαλουμε καμια ωρα στην συναρμολογηση.
Εφτιαξα τον πινακα οργανων, τον πιλοτο και τα δυο horns για το pull- pull του rudder. Προσεξτε το φυλλο depron 3 χιλιοστων πανω στο οποιο θα κολληθει ο πιλοτος και τα οργανα και μετα ολο αυτο κολλιεται μεσα στο canopy. Το μαυρο που φαινεται ειναι η ζελατινα του κρανους. Ξεχωριστο κομματι και βιδωνει πανω στο κρανος.
Φωτο ακολουθουν.
Εφτιαξα τον πινακα οργανων, τον πιλοτο και τα δυο horns για το pull- pull του rudder. Προσεξτε το φυλλο depron 3 χιλιοστων πανω στο οποιο θα κολληθει ο πιλοτος και τα οργανα και μετα ολο αυτο κολλιεται μεσα στο canopy. Το μαυρο που φαινεται ειναι η ζελατινα του κρανους. Ξεχωριστο κομματι και βιδωνει πανω στο κρανος.
Φωτο ακολουθουν.
- Συνημμένα
-
- IMG_0871.jpg (25.15 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0868.jpg (38.93 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0863.jpg (37.16 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0858.jpg (37 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0857.jpg (25.15 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Συνεχεια με κολλημα οργανων στον ξυλινο πινακα και βιδωμα. Επισης πιλοτος με visor και horns του rudder. Ολα αυτα μου πηραν ενα απογευμα, με διαλλειματα για ρυθμισεις του TREX 250 και κατι κοντριτσες με το xray 1/18.
- Συνημμένα
-
- IMG_0884.jpg (23.59 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0883.jpg (32.87 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0881.jpg (38.22 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0876.jpg (38.9 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0873.jpg (47.04 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Τελευταιες.
- Συνημμένα
-
- IMG_0887.jpg (23.22 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_0885.jpg (22.55 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Χμ, μια που αυριο λεμε με τον Dim να το καψουμε, αποφασισα να βαλω καπνο!
Φωτογραφιες παρακατω. Η τρομπα ειναι της Sullivan, μπαταρια μια 350 mAh δυο κελλιων λιθιου και ρεζερβουαρ της Hayes.
Φωτογραφιες παρακατω. Η τρομπα ειναι της Sullivan, μπαταρια μια 350 mAh δυο κελλιων λιθιου και ρεζερβουαρ της Hayes.
- Συνημμένα
-
- IMG_1294.JPG (52.7 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1293.JPG (33.11 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1292.JPG (70.81 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1291.JPG (56.44 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1290.JPG (58.51 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Μολις τελειωσα.
- Συνημμένα
-
- IMG_1309.JPG (72.05 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1308.JPG (54.34 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1307.JPG (64.2 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1306.JPG (50.32 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1305.JPG (43.83 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Ρεζερβουαρ και λεπτομερειες απο τα ταγκια.
- Συνημμένα
-
- IMG_1314.JPG (61.77 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1313.JPG (69.1 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1312.JPG (71.62 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1311.JPG (53.7 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1310.JPG (48.56 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
Λιγες ακομη οπου φαινεται επισης δεκτης κτλ.
- Συνημμένα
-
- IMG_1319.JPG (76.95 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1318.JPG (64.11 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1317.JPG (49.42 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1316.JPG (47.93 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
-
- IMG_1315.JPG (67.17 KiB) Προβλήθηκε 122 φορές
- Dell Gatto Grande