Θέλω χαμηλοπτέρυγο warbird - Τέλοοοοοςςς

Απάντηση
Friday

Θέλω χαμηλοπτέρυγο warbird - Τέλοοοοοςςς

Δημοσίευση από Friday »

Καλημέρα και απο εμένα και Ζήτω το ΟΧΙ...!!!!

Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής. Μου έχει καρφωθεί να πάρω ένα χαμηλοπτέρυγο εκπαιδευτικό πολεμικό κατα προτίμηση. Έχω δεί πολλά και έχω ακούσει διάφορα. Δεν θα πω εδώ κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, γιατί δεν θέλω να σας προκαταβάλω για το τι θέλω.

Θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν ότι αυτό που θέλω είναι κάτι καλό σε ποιότητα και εμφάνιση το κόστος πάνω κάτω είναι το ίδιο απο ότι έχω δει. Εκπέτασμα φτερού θα ήθελα μέχρι 1.70 το πολύ και ότι και να είναι θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι θα είναι το πρώτο μου χαμηλοπτέρυγο, το οποίο θα πετάξω αφού πρώτα θα γράψω κάποιες ώρες με ένα Ultrafly PC-9 Foam.

Όποιος βέβαια θέλει να βοηθήσει, να μην έχουμε κανένα τραγικό τέλος στην πρώτη πτήση ευπρόσδεκτος.

Περιμένω τις απόψεις σας.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Απάντηση: Θέλω χαμηλοπτέρυγο warbird - Τέλοοοοοςςς

Δημοσίευση από CARAPIS »

Γεια σου απο εμενα

μεγαλο θεμα τοοοο τι θα παρεις (αναλογα τι σου αρεσει, απο σχεδιο & εμφανιση,...). Η μεχρι τωρα μικρη πειρα μου και το επιπεδο που εχω καταφερει να φτασω δοκιμαζοντας και πετωντας διαφορα & διαφορετικα μοντελα απο το 1988 & με τις τελευταιες εξελιξεις των διαφορων κατασκευαστων και κουβεντες μεταξυ φιλων και συνχομπιστων, εχω καταληξει στο εξης ¨ η πτηση, τα πτητικα χαρακτηριστικα και η αγορα των μοντελων πλεον κατα την γνωμη μου οδηγει στον 'μονοδρομο' που λεγεται 3D α/φ και αυτο διοτι το στημενο, για αρχικη πτηση, 3D μοντελο ειναι πλεον οοοοτι καταληλο για καποιον που ειναι ετοιμος να μπει στο επομενο απο το αρχικο σταδιο, επιπεδο πτησης.
Μπορεις να τα βρεις σε οοολες σχεδον τις 'διαστασεις', 25-αρι,40-46-αρι, 60-90-αρι κλπ, scale ή οχι,ηλεκτρικα ή θερμικα & σε πολλες χρωματικες παραλαγες και θεματα,με ευκολια στην κατασκευη (και για εναν οχι και τοσο πεπειραμενο, βλεπε ARTF), με πολυ καλιτερα πτητικα χαρακτητιστικα απο τα απλα μεσοπτερηγα ή χαμηλοπτερηγα εκπεδευτικα, λογο της μεγαλης επιφανειας φτερου και της καλιτερης συμπεριφορας κατα την εμφανιση απωλειας στηριξης και τελος την δυνατοτητα λογο των παραπανω να εχουν την ιδιοτητα-ικανοτητα να πετουν με πολυ-πολυ μικρες ταχυτητες που δεν φοβιζουν τον οχι και τοσο πεπειραμενο μοντελιστη.
Καλο επισης θα ηταν εαν αυτο ειναι δυνατον, να δοκιμασεις για λιγο στον αερα ενα υποψηφιο μοντελο, ωστε να δεις και μονο σου τιιι ακριβως γινεται-κανει-συμπεριφερεται στον αερα.
Υπαρχουν αρκετοι στο sait-μας με αρκετη & περισσοτερη πειρα απο εμενα που θα μπορεσουν σιγουρα να σου πουν και αυτοi την γνωμη τους, ελπιζωντας να σε βοηθησουμε να καταλαβεις πρωτα μερικα πραγματα που ειναι 'χρειαζουμενα' και μετα να καταληξεις στο επομενο μοντελο σου.

Φιλικα
@P@ Χρηστος Αραπης@P@
pantelis

Δημοσίευση από pantelis »

Αφού σε ενδιαφέρει κατι σε ηλεκτρικο warbird ρίξε μια ματια στο messerschmitt της sig http://www.sigmfg.com

Messerschmitt Bf-109 ARF
A High Performance Electric Powered Warbird!The Bf-109 was a major player in WWII with over 30,000 built before the end of the war. It was the favorite mount of many German Aces including Erich Hartmann, Hans-Joachim Marseille, and Adolf Galland. Somewhat eccentric Galland claimed to have the only cigar lighter equipped Bf-109 in the Luftwaffe!

Εικόνα
The baby lion "Simba" lived with and was the mascot of the Bf-109 Flight Squardon JG 3Erich Hartmann (below right) "Ace of Aces" working with the U.S. Air Force after the war.
ΕικόναΕικόναAdolf Galland exits his plane smoking his trademark cigar.

Now, SIG brings you an Almost Ready to Fly model, patterned after the E series Bf-109's, for quiet electric power. The model is sized to use affordable electric components, yet large enough to be a realistic flyer. With an intermediate to advanced pilot, it is capable of every scale maneuver that the full-scale fighters were able to do, plus some. It can be flown ROG (rise-off-ground) with the landing gear or hand launched without the landing gear to simulate retracts.ΕικόναThe Bf-109 ARF has been engineered to get you into the battle as quickly as possible with an R/C model that will truly last. The airframe has been expertly built in jigs and covered with pre-printed AeroKote® in camouflage colors showing panel lines and other scale details. The hardware package includes virtually everything needed to complete your model including rugged wire landing gear, scale wheel well covers, quality main wheels, ready to install tail wheel assembly, pushrods and linkages, wing radiator covers, engine air intake scoop, spinner, magnetic hatch retainer and canopy with painted framework. Assembly is super quick using the detailed fully illustrated assembly manual. Controls: rudder, elevator, ailerons, motor.

• Items Needed To Complete Messerschmitt Bf-109

• Motor: 300 to 400 watt brushless outrunner
  • ESC: Brushless (To suit motor)
  • Li-Po: 3S1P 3300 to 4100 mAh Li-Po (To suit motor)
  • Propeller: To suit motor
  • Radio: 4-Channel with 4 Servos 2 each 6 inch servo extensions Short "Y" Harness
  • Glue: Thick or Medium CA Glue, Epoxy Glue (30min), and Blue LocktiteR Thread Locking Compound
</B>
SpecificationsWing Span:48 in1219 mmWing Area:396 in²25.52 dm²Length:42.5 in1079 mmFlying Weight:60 oz1700 gWing Loading:21.8 oz./ft²66.6 g/dm²Radio Required:4-Channel with 4 Servos
Friday

Δημοσίευση από Friday »

Δεν θέλω 3d καρντιά μου (που λέει και η διαφήμιση - χωρίς παρεξήγηση) Ένα απλό warbird θέλω (σαν το Τεξαν) για scale πτήσεις. Δεν θελω να κάνω χοβερ με το αεροπλάνο, αλλά τα απλά βασικά ακροβατικά. Ότι θα μπορούσε να κάνει και ένα κανονικό warbird. Μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε 2. Top Flite AT-6 Texan & VQ AT-6 Texan.

Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις. Αρκεί να είναι φτιαγμένες για μένα...!
Friday

Δημοσίευση από Friday »

Σ' ευχαριστώ Παντελή. Αν θα πάω σε τέτοιου τύπου αεροπλάνο, θα πάω μόνο σε P51 Mustang. Όλοι όμως μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο αεροπλάνο για μένα που δεν έχω πετάξει ποτέ χαμηλοπτέρυγο. Όλοι προτείνουν το AT-6 ή το Τ-34
Ανδρεας

Δημοσίευση από Ανδρεας »

Το Τexan σε οποιοδιποτε μεγεθος ειναι πολυ καλο για πρωτο warbird ....για aρχη μεινε μακρια απο M-109 , haricane ,spitfire κτλ,Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις γενικα αλλα το Texan einai δοκιμασμενο σαν εκπαιδευτικο και ειχε καλα αποτελεσματα ακομη και σαν πρωτο αεροπλανο.......αααααα Corsair F4U επισης εχει καλα χαρακτηρηστικα
Friday

Δημοσίευση από Friday »

Η εμπειρία μου είναι μόνο απο υψηλοπτέρυγα. Μέχρι 1.40 φτερό. Νομίζω πως δεν θα έχω σημαντικό πρόβλημα, αν και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Βέβαια θα χρειαστώ μια βοήθεια για αρχή, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Δεν ξέρω απο που είσαι Αντρέα, αλλά βασικά με απασχολεί λίγο το ότι τα μεγάλα μοντέλα και ειδικά τα χαμηλοπτέρυγα φαίνετε να θέλουν αρκετό χώρο για να σταματήσουν, λόγω του ότι προσγειωνονται και με μεγάλη ταχύτητα. Το λέω αυτό γιατί ο χώρος που πετάμε στα Σπάτα είναι μεν μεγάλος, αλλά αν κρίνω από τα βίντεο που έχω δει, μπορεί για κάποιον πρωτάρη στα χαμηλοπτέρυγα να φανεί μικρός.

Το θέμα είναι τώρα σε ποιο μοντέλο ΑΤ-6 να πάω ??????

Ευχαριστώ πολύ όλους
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

...., καλωωωως, δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση, κανε μου μια χαρη ομως, ριξε καμια info για το που πετατε στααα Σπατα να κανουμε καμια 'επισκεψη΄οεοοοο ?! !@/-=}{{
Friday

Δημοσίευση από Friday »

Εμείς είμαστε και κοντογείτονες...! Βριλήσσια εγώ. Μπροστά από τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι για πολύ δυστυχώς. Ο χώρος προορίζεται για τεχνολογικό πάρκο και αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι εργασίες. Πάντως προς το παρόν είναι καλά.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

οk, ευχαριστω !!@/-=}{{
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”