Nick1150... Η πρώτη μου IFR !!!

Γιάννης Ζαφείρης

Απάντηση: Nick1150... Η πρώτη μου IFR !!!

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Nick1150 έγραψε: Να σαι καλά. Εννοείται θα μιλήσουμε, αν και το "μέσα" δεν έχω καταλάβει ακόμα τί είναι !@/-=}{{ σε τι περιβάλλον δλδ....

Οι κύριες διαφορές στο "μέσα περιβάλλον" είναι το γεγονός ότι ελέγχεσαι και ελέγχεις. Δεν αυτενεργείς, ενώ ακολουθείς ΟΛΟΥΣ τους κανόνες πλοήγησης που ισχύουν και στην πραγματικότητα, είτε υπάρχει ATC ανοιχτό, είτε όχι. Ακόμη και αν δεν υπάρχει ATC ανοιχτό, υπάρχουν άλλοι πιλότοι που ακολουθούν τα πραγματικά route's βάσει πραγματικών καιρικών συνθηκών, βάσει επιτρεπτών επιπέδων (ύψη) και ναυτιλίας.

Αν για παράδειγμα θελήσεις να κάνεις μια πτήση από το LGAV (Ελευθέριος Βενιζέλος), προς το αεροδρόμιο LGTS (Μακεδονία -Θεσσαλονίκη) τότε στο Flight Plan που θα αποστείλεις συμπληρώνεις τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού, συμπληρώνεις ένα εναλλακτικό (emergency), το υψομετρικό επίπεδο (τελικό ύψος πτήσης), την ταχύτητα πτήσης, το χρόνο που προβλέπεται να διαρκέσει αυτή ...και φυσικά το route (σημεία στα οποία πρόκειται να περάσεις).

Τις πληροφορίες αυτές τις βρίσκεις π.χ. στο site της Aegean Virtual
, πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε πτήση σου μέσα από το Dispatch Office.

Για το LGTS από το LGAV το route π.χ. έχει: LGAV --> NEVRA -->TSL -->LGTS

Η εγγραφή σου στην Aegean θα εγκριθεί σύντομα με λίγη "βοήθεια" και από εμάς, όμως θα πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα.

1) Αρχικά, πριν συνδεθείς online (τοποθετώντας στο Squawkbox την Id που παραχωρήθηκε από τη Vatsim και το Callsing σου που θα παραχωρηθεί από την Aegean) θα προσέξεις πρώτα να ορίζεις stage του αεροδρομίου της επιλογής σου για το αεροπλάνο σου και μετά θα επιλέγεις το connect.
Αυτό γιατί το FS προκαθορισμένα σε στέλνει κατευθείαν πάνω στο διάδρομο, πράγμα που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να συμβεί.

2) Όπως σωστά προέγραψε ο Scrat, μπορείς να συνδεθείς και να συντονίσεις το ραδιόφωνο στη συχνότητα του ATC (εφόσον ATC είναι σε λειτουργία, η συχνότητά του αναγράφεται στο Squawkbox).

Με τον τρόπο αυτό, ακούγοντας την επικοινωνία των άλλων πιλότων, μπαίνεις στη διαδικασία ορθά. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά και στο θέμα: "Βασικός οδηγός επικοινωνίας με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας"
όπου παραθέτω έναν βασικό οδηγό σε μορφή PDF.

H Aegean Va είναι από τις πιο δραστήριες Εικονικές Αεροπορικές Εταιρείες Παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και η πρώτη σε συχνότητα και ώρες πτήσεων στην Ελλάδα.
Προσωπικά τη στηρίζω -χωρίς ασφαλώς να υπάρχει οποιοδήποτε εμπορικό όφελος- γιατί δείχνει υψηλό ενδιαφέρον για τα μέλη της, από τους Διοικητές της. Η AegeanVa διοργανώνει συχνά, υπέρχοχα εκπαιδευτικά events για τα μέλη της. Διοργανώνει επίσης ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα από βαθείς γνώστες των εικονικών πτήσεων, πραγματικούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αλλά και πιλότους. Τα μαθήματα αυτά δεν είναι υποχρεωτικά, όμως παριστάμεθα σχεδόν όλοι, δεδομένου ότι μας βοηθούν ειδικά σε τομείς όπως η Μετεωρολογία, ενόργανη διαδικασία, Αεροναυτιλία κλπ (τα μαθήματα είναι διαδικτυακά).

Σημείωση:
Οικονομικά οφέλη δεν υπάρχουν από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τα μέλη που επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποια από αυτές, ΔΕ συμβάλουν με οποιοδήποτε ποσό συνδρομής, ούτε υποχρεούνται ποτέ να πληρώσουν για οποιαδήποτε υπηρεσία τους παρέχεται από αυτές.
Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

Ευχαριστώ Γιάννη ;;)

Από ότι φαίνεται θα χρειαστώ βοήθεια.... ή εμένα μου ακούγεται δύσκολο ;
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Αν το κάνεις μια δυο φορές θα συνηθίσεις.. Άλλωστε βρε μου κάτι που κάνουμε στη ζωή μας και το πετυχαίνουμε με την πρώτη!

Για αυτό υπάρχουν οι παλαιότεροι για να μαθαίνουν στους νεότερους κοκ..
Nick1150

Καλημέρα σας !s!1

Τις τελευταίες ημέρες είχα κάποια θέματα να λύσω και έτσι δεν κατάφερα να σας γράψω τα νέα μου. Ευτυχώς τα προβλήματα αυτά σιγά σιγά τελειώνουν και επανέρχομαι στα ίσια μου.

Εδώ όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ζαφείρη, ο οποίος με ανέχτηκε, και με τεράστια υπομονή, μου εξήγησε ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω απο τις εικονικές πτήσεις τηλεφωνικά και μάλιστα πολλές φορές. Χωρίς τον Γιάννη ακόμα θα έψαχνα πως βάζεις AP !@/-=}{{ Γιάννη σε ευχαριστώ πάρα πολύ και σίγουρα χρωστάω έναν καφέ από κοντά RESPECT . & -

Έτσι λοιπόν χωρίς να το καταλάβω είμαι ήδη first officer με 10 ώρες πτήσης και θα έλεγα σε κάθε "νέο πιλότο" ότι οι εικονικές πτήσεις είναι πραγματικά από τις ομορφότερες ασχολίες που έχω δοκιμάσει. Είναι ιδανικό χόμπυ όταν θες να κάθήσεις σπίτι σου με ένα καφέ για χαλάρωση και έχεις βαρεθεί πια τις ίδιες και ίδιες ειδήσεις και τους ίδιους δημοσιογράφους να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα κάθε μέρα. Αντί λοιπόν να κάθεσαι στο χαζοκούτι μπορείς κάλιστα να καταθέσεις σχέδιο πτήσης και @P@

Σίγουρα έχω ακόμα αρκετές απορίες... βλέπετε πετάξα τις πρώτες πτήσεις με Cessna172, συνέχισα με Beechcraft Baron58 και τώρα κατέβασα το Fokker70 και αν βρω χρόνο θα το δοκιμάσω offline =B=

Επειδή όμως θα ήθελα ένα yoke θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε;

έχω τις παρακάτω επιλογές, όμως είμαι ανοικτός και για άλλες:

1. http://www.chproducts.com/retail/y_fsyusb.html

2. http://www.chproducts.com/retail/y_eclipse.html

3. http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.htm

τι λέτε ;

ευχαριστώ
knikos

Δημοσίευση από knikos »

Καλημέρα καπετάνιε
κατά την γνώμη μου http://www.chproducts.com/retail/y_eclipse.html
γιατί το Saitek ειχε προβλήματα .Δεν ξέρω εάν έχουν τα έχουν διορθώσει.Εαν φυσικά θέλεις κάτι διαφορετικό δες στο http://www.aviationmegastore.com
η στο http://www.simw.com

Οσο για το Fokker εάν θέλεις βαθειά νερά να πάρης της Digital Aviation.Θα το βρής http://www.flight1.com
. Φυσικά και το Project Fokker απο την Avsim ειναι καλό αλλα υβριδικό μπροστά στην Digital Aviation
Γιάννης Ζαφείρης

Nick1150... Η πρώτη μου IFR !!!

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Γειά χαρά σου Νικόλα...

Για τα YOKE σου έγραψε ο Νίκος Κ., οπότε δεν έχω κάτι περισσότερο να σου πω, πέρα από το ό,τι ανέφερε είναι σωστό.

Όσο αφορά τις απορίες σου σε σχέση με το Project Fokker (θα το βρεις στην AVSIM), μπορώ να σε βοηθήσω για τα πάντα ::)
Nick1150

Ευχαριστώ Νίκο και Γιάννη για τις πληροφορίες !s!1

Θα δοκιμάσω σήμερα (αν αξιωθώ και βρω χρόνο) το project fokker 70 και θα επανέλθω ::)

και πάλι ευχαριστώ Γιάννη @P@
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Κάποιος είναι τρελλαμένος με το Fokker? Εδώ θα μου πεις το κατέβασες στο LGSO.. @P@=B='!'!'

Δοκίμασα το Boeing αλλά κάτι δεν έχω ρυθμίσει σωστά... ΕΛπίζω να τα πούμε Online...

Μήπως να το κάνεις επάγγελμα? Παραδίδοναι μαθήματα FS, πακέτο 10 ωρών κλπ... !s!2!s!2
Nick1150

Ένα από αυτό το πακέτο παρακαλώ !s!2
Nick1150

Καλημέρα παιδιά !s!1

Τελικά αποφάσισα να μην πάρω yoke προς το παρόν!@/-=}{{

Σκέφτηκα ότι καλύτερα θα είναι να αγοράσω με τα ίδια χρήματα (και κάτι παραπάνω) ένα 2ο μόνιτορ και μια κάρτα γραφικών, και μετά να πάω για yoke. Άλλωστε το Logitech X3D pro που έχω είναι φανταστικό.....

ΥΓ. Έχω κάποιο θέμα με το fokker70 αλλά δημιουργώ νέο θέμα για να μην χαλάω το παρόν !s!1
Nick1150

Nick1150 έγραψε: Καλημέρα παιδιά !s!1

Τελικά αποφάσισα να μην πάρω yoke προς το παρόν!@/-=}{{

Σκέφτηκα ότι καλύτερα θα είναι να αγοράσω με τα ίδια χρήματα (και κάτι παραπάνω) ένα 2ο μόνιτορ και μια κάρτα γραφικών, και μετά να πάω για yoke. Άλλωστε το Logitech X3D pro που έχω είναι φανταστικό.....

ΥΓ. Έχω κάποιο θέμα με το fokker70 αλλά δημιουργώ νέο θέμα για να μην χαλάω το παρόν !s!1

Καλημέρα

Εδώ και μερικές ημέρες έχω πλέον 2 οθόνες και ομολογώ ότι η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική !s!2

Αύριο θα σας έχω και φωτό

!s!1
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

Γιατί βάζεις φυτιλιές χρονιάρες μέρες... ?? Και πως τα έχεις σετάρει?
Nick1150

Scrat έγραψε: Γιατί βάζεις φυτιλιές χρονιάρες μέρες... ?? Και πως τα έχεις σετάρει?

!s!2!s!2

το σετάρισμα (hardware)το έκανε ο τεχνικός στο πλαίσιο....

Software-ικά απλά πας στο control panel και στο display ζητάς dual screen mode. Επιλέγεις πιο θές (vertical, orizontal) και κάποιες άλλες επιλογές (πχ. ποια είναι η κύρια οθόνη, αν θες η μπάρα των windows να φαίνεται και στις δύο, κλπ...) και είσαι έτοιμος.

Ανοίγοντας το FS2004, απλά κάνεις drag & drop τα χειριστήρια το FSNavigator και το Squaqk στην άλλη οθόνη και πλέον είναι σαν να @P@
Nick1150

ακολουθεί φωτό αύριο το πρωι
Nick1150

Να και η φωτό !s!1

αριστερά το cockpit και δεξιά όλα τα χρήσιμα για την πτήση......

Μεγάλη διαφορά το dual screen σας λέω !s!2
Συνημμένα
IMAG0006.jpg
IMAG0006.jpg (70.75 KiB) Προβλήθηκε 70 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”