Tελευταίο τετραήμερο

Απάντηση
ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Tελευταίο τετραήμερο

Δημοσίευση από ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ »

Αγαπητοι Πιλοταρες
Δειτε αυτη την φωτογραφια,
http://www.aero-works.net/store/images/upload/testimonials/Phil_Goodwine/philgoodwine_large01.jpg

Για να αντιληφθουμε το επιπεδο καποιων συνανθρωπων μας, το επιπεδο της ευημεριας και της δημιουργικοτητας τους,οταν εμεις εδω στην ΕΛΛΑΔΑ,εχουμε να παρουσισουμε τα πεπραγμενα του τελευταιου τετραημερου, σε ολη ανεξαιρετως την επικρατεια.
ΑΧ ΜΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.......
ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ...
Εγω τωρα(στα 46) ,ως συνταξιουχος ,πανε τα ψωμακια μου, τα ψιλοεφαγα,αλλα στα παιδακια μας τι ροδινο, κοσμο-περιβαλον θα παραδωσουμε.(Συγχωρεστε με για τα γραφομενα, που εμφανιζω και διακατεχομαι απο πεσιμιστικες τασεις,αλλα εκτιμω οτι προερχονται-πηγαζουν,απο τισ περιρεουσες καταστασεις των ημερων,συγκρινομενες με την ζωη αλλων ομοιδεατων (μοντελιστων) συνανθρωπων μας στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου).
ΤΕΟ ΤΗΕ GRΕΕΚ
gxaid

Απάντηση: Tελευταίο τετραήμερο

Δημοσίευση από gxaid »

Η παρατήρησή σου μου θυμίζει ίσως το πιό απίθανο και αδιανόητο για τα Ελληνικά δεδομένα πράγμα που έχω διαβάσει σε μοντελιστικό περιοδικό.

Στο Αμερικάνικο Fly RC του Σεπτεμβρίου 2008 υπάρχει ένα άρθρο/αφιέρωμα για τη φετινή διοργάνωση scale αγώνων "Top Gun", κατα πολλούς τη δημοφιλέστερη scale διοργάνωση στις Η.Π.Α. Φέτος πραγματοποιήθηκε στη Lakeland της Florida.

Ανάμεσα στις εννέα σελίδες με φωτογραφίες απίστευτων αερομοντέλων θα δείς και ένα Α-10 που δεν ορκίζεσαι για το αν είναι πραγματικό ή όχι.

Δύο σελίδες αργότερα θα δείς ακόμα ένα A-10 και η λεζάντα σου εξηγεί:
Αυτό το Α-10 είναι πραγματικό. Full-scale. Είναι το A-10 με το οποίο ο συνταγματάρχης Paul Johnson πέταξε από το Air Force Reserve Command στη Florida προκειμένου να επικουρήσει τη στατική αξιολόγηση του (αερομοντέλου) A-10 της προηγούμενης φωτογραφίας...............Ru@%

Το ΔΙΑΝΟΕΙΣΤΕ ???????

Ο άνθρωπος μετακινήθηκε με το μαχητικό του προκειμένου να συμμετάσχει σε αερομοντελιστική εκδήλωση!!!! Ru@%
Friday

Δημοσίευση από Friday »

gxaid έγραψε:
Δύο σελίδες αργότερα θα δείς ακόμα ένα A-10 και η λεζάντα σου εξηγεί:
Αυτό το Α-10 είναι πραγματικό. Full-scale. Είναι το A-10 με το οποίο ο συνταγματάρχης Paul Johnson πέταξε από το Air Force Reserve Command στη Florida προκειμένου να επικουρήσει τη στατική αξιολόγηση του (αερομοντέλου) A-10 της προηγούμενης φωτογραφίας...............

Το θέμα είναι, πίσω από το Α-10 της δεύτερης φωτογραφίας, το αεροπλάνο είναι πραγματικό ή μοντέλο ? Γιατί σαν πολύ μικρό μου φαίνεται. !s!2

Βιώνοντας κι εγώ την εδώ κατάσταση (μοντελοδρόμια, αγώνες κλπ) θα ήθελα να κάνω την δική μου παρατήρηση, γιατί νομίζω ότι κάποιες φορές είμαστε γκρινιάρηδες χωρίς λόγο. Ότι θα πω αφορά εμένα και δεν είναι μπηχτή για κανέναν.

Γκρινιάζω λοιπόν, που δεν υπάρχουν τα μοντελοδρόμια που βλέπω στα περιοδικά του εξωτερικού, που δεν είναι το χόμπυ μας διαδεδομένο στην Ελλάδα, που όλοι μας βλέπουν σαν να είμαστε μαντράχαλοι που έχουν μείνει σε άλλη ηλικία, που δεν υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις όπως στο εξωτερικό να πάει κανείς να θαυμάσει μοντέλα με απίστευτη κλίμακα και εμφάνιση να πετάνε, που όλοι μας βρίζουμε τους Έλληνες καταστηματάρχες για τις τιμές τους και το service τους και όταν μας φύγει καμια βίδα τρέχουμε να μας εξυπηρετήσουν και θυμώνουμε, που δεν μας πήραν αγκαλιά, δεν μας κέρασαν καφέ, δεν μας έκαναν τεμενάδες εν τέλει που μπήκαμε στο μαγαζί τους.

ΑΛΛΑ...

Εγώ ο ίδιος όμως, δεν έχω πάει ποτέ σε μοντελοδρόμιο, αν και υπάρχουν. Θέλω βλέπετε το μοντελοδρόμιο να είναι στο 1 χιλιόμετρο απο το σπίτι μου. Αλλά δεν γίνεται, και πάω στην αλάνα, με την μηδενική ασφάλεια να πετάξω 2 ώρες, να χαρώ και να πάω σπίτι στην γυναίκα που γκρινιάζει κι αυτή. Θα μπορούσε να υπάρχει όμως μοντελοδρόμιο μέσα στην Αθήνα ? Εκεί που οι πολυκατοικίες γέρνουν ασφυκτικά η μία πάνω στην άλλη ? Σε ότι βλέπουμε στο εξωτερικό, γύρω γύρω είναι λιβάδια. Κι εδώ στην επαρχία, φαντάζομαι πως θα υπάρχουν πολύ ωραία σημεία και μοντελοδρόμια. Εμείς όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να πετάμε στις αλάνες που σήμερα υπάρχουν και αύριο δεν θα υπάρχουν και θα ξαναψάχνουμε. Αυτά που βλέπω στα περιοδικά υπάρχουν 50km μακρυά μου, κι όμως δεν πηγαίνω. Γκρινιάζω όμως...

Το χόμπυ μας είναι αρκετά διαδεδομένο, για τον πληθυσμό μας, εμείς φταίμε που μας βλέπουν έτσι, γιατί σ' αυτό που κάνουμε δεν υπάρχει οργάνωση. Βέβαια, όταν στο ίδιο είδος, βγαίνουν και παιχνίδια που μπορεί να πάρει κάποιος άσχετος και να πετάξει στο σαλόνι του, το 90άρι το ελικόπτερο, σαν παιχνίδι θα το δει κι αυτό. Υπάρχει άγνοια λοιπόν.

Όλοι ή οι περισσότεροι, ψωνίζουμε απο το εξωτερικό κι εγώ ο ίδιος πρώτος, όμως ο καθένας μπορεί να βρει κάποιον, που να του πηγαίνει σαν άνθρωπος και να ψωνίζει και απο το εσωτερικό. Υπάρχουν πολλές καλές και αξιόλογες προσπάθειες και όχι απαραίτητα αρπαχτές (Αν και δεν βλέπω το κακό κάποιος να κάνει αρπαχτή - Το συζητάμε αυτό αν θέλετε).

Και διαγωνισμοί γίνονται. Κι εκεί όμως δεν έχω πάει. Πάλι μόνο να γκρινιάζω ξέρω. Περνάει όμως απο το μυαλό μου, να κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική, να επισκεφτώ μια τέτοια έκθεση όπως το Top Gun. Αλλά ένα Mustang έστω και της Top Flite ARF, δεν έχω πάει να δω στα γύρω μοντελοδρόμια. Οπότε δεν δικαιούμαι να γκρινιάζω

Εγώ μάλλον, θέλω μόνο να πετάω, έστω και το 2ώρο αυτό στην αλάνα. Να τα μαζεύω και να γυρίζω στην καθημερινότητα μου, περιμένωντας την επόμενη φορά. Θα συνεχίσω όμως μάλλον να γκρινιάζω, για πράγματα που δεν θα έμπαινα στον κόπο να προσπαθήσω καν.

Αν το ποστ αυτό δεν ταιριάζει στο ύφος του αρχικού ποστ, ο διαχειριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Ευχαριστώ !@/-=}{{
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Αγαπητέ Friday ενδιαφέρον το μήνυμα σου, και αντικατοπτρίζει την αλήθεια για τον ελληνικό αερομοντελισμό.

Αναφέρεις ότι : Το χόμπυ μας είναι αρκετά διαδεδομένο, για τον πληθυσμό μας, εμείς φταίμε που μας βλέπουν έτσι, γιατί σ' αυτό που κάνουμε δεν υπάρχει οργάνωση.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει οργάνωση, και οργανωμένος αερομοντελισμός, απλώς δεν συμμετέχει σε αυτόν το 90% των αερομοντελιστών. Και δεν μιλώ να είναι κάποιος απλώς ένα μέλος ενός σωματείου, αλλά να ενδιαφέρεται γενικά για το σύνολο, και το κοινό συμφέρον του αερομοντελισμού.

Δύσκολα τα πράγματα θα μου πεις, όχι όμως τόσο ώστε να χρειάζεται να αδιαφορούν όλοι για αυτό !!!

Ο οργανωμένος αερομοντελισμός δεν χρειάζεται την συμβολή όλων των αερομοντελιστών για να ανέβει ψηλά.......ένα 10% ακόμη, από το σύνολο εάν συμβάλουν, θα επωφεληθούν όλοι !!!!
mastoras

Ίσως ο τίτλος του θέματος θα μπορούσε να εξελιχθεί πχ "διαφορές και συγκρίσεις του Ελληνικού αερομοντελισμού- αεραθλητισμού με το εξωτερικό"

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να ζηλεύουμε και τόσο πολύ τον αερομοντελισμό του εξωτερικού. Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή μοίρα και κατάταξη με την μόνη διαφορά ότι πάσχουμε από την ανάλογη προβολή.

Το 2008 ήταν μια χρυσή εποχή ανάλογη των αρκετά παλαιοτέρων χρόνων με πλούσιο περιεχόμενο σε αγώνες, εκδηλώσεις, συναντήσεις, του οργανωμένου αερομοντελισμού, ακόμα και σε ανάπτυξη αυτού και στις αλάνες.

Γεννήθηκαν καινούργιοι σύλλογοι, συγκροτήθηκαν πολλές παρέες, κατασκευάστηκαν καινούργια μοντελοδρόμια, στο διαδίκτυο έγινε ο μεγάλος χαμός, με την δημιουργία πολλών site και φορουμ σχετικά με τον αερομοντελισμό.

Γενικά πιστεύω ότι πάμε καλά, λίγη προσπάθεια ακόμη χρειάζεται, και απαραίτητος ο εκτοπισμός η σβήσιμο των μελανών κηλίδων τύπου Κωστόπουλου που παρά την τεράστια ζημία που έχει κάνει στον οργανωμένο αερομοντελισμό, διαμηνύει ότι το καλό δικό του site είναι αυτό που καταγράφει την ιστορία του αερομοντελισμού, ότι δήθεν αυτός έφερε κοντά όλους τους αερομοντελιστές, και δεν καταστρέφει τον χώρο όπως κάνουν τα υπόλοιπα site.

Ο Σωτήρας μας δηλαδή !s!2 που παρά το ράπισμα που έφαγε από τους αερομοντελιστές τα τελευταία 2 χρόνια........αυτός επιμένει =B=
Friday

Δημοσίευση από Friday »

mastoras έγραψε: Αγαπητέ Friday ενδιαφέρον το μήνυμα σου, και αντικατοπτρίζει την αλήθεια για τον ελληνικό αερομοντελισμό.

Αναφέρεις ότι : Το χόμπυ μας είναι αρκετά διαδεδομένο, για τον πληθυσμό μας, εμείς φταίμε που μας βλέπουν έτσι, γιατί σ' αυτό που κάνουμε δεν υπάρχει οργάνωση.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει οργάνωση, και οργανωμένος αερομοντελισμός, απλώς δεν συμμετέχει σε αυτόν το 90% των αερομοντελιστών. Και δεν μιλώ να είναι κάποιος απλώς ένα μέλος ενός σωματείου, αλλά να ενδιαφέρεται γενικά για το σύνολο, και το κοινό συμφέρον του αερομοντελισμού.

Δύσκολα τα πράγματα θα μου πεις, όχι όμως τόσο ώστε να χρειάζεται να αδιαφορούν όλοι για αυτό !!!

Ο οργανωμένος αερομοντελισμός δεν χρειάζεται την συμβολή όλων των αερομοντελιστών για να ανέβει ψηλά.......ένα 10% ακόμη, από το σύνολο εάν συμβάλουν, θα επωφεληθούν όλοι !!!!

Αυτά που λες, απλά επιβεβαιώνουν τα όσα γράφω παραπάνω. Υπάρχει κόσμος, απλά δεν θέλει να ασχοληθεί. Θέλει να ασχοληθεί με το να πετάει, όποτε και όταν του δίνεται η ευκαιρία.

Έχω ζήσει μέσα σε αθλητικούς συλλόγους από τα 13 μου (Είμαι 30), φέτος δεν άντεξα, τα παράτησα (έπαιζα βόλλεϊ). Δεν άντεξα, όχι γιατι δεν άντεχαν τα πόδια μου να παίζω άλλο ή κουράστηκα απο τις συνεχείς προπονήσεις. Κουράστηκα όμως από τους μικρόβιο του "παραγοντισμού" στην Ελλάδα. Όλοι γίνονται μια κλίκα και προσπαθούν να κάνουν ότι τους έρθει εις βάρός όλων των υπολοίπων (Λεφτά - Προβολή - Δόξα). Σιχάθηκα να γυρίζω τα πόδια μου, να χαλάω τους ώμους μου και να μην είναι κανείς δίπλα μου, όταν χρειάζομαι φυσικοθεραπείες. Όταν όμως έχει ανάγκη η ομάδα και στο κρεβάτι να είσαι, να πρέπει να σηκωθείς να είσαι δίπλα στην ομάδα.

Μπορεί τα παραπάνω που λέω να μοιάζουν άσχετα με το χόμπυ μας, αλλά είναι τόσο σχετικά. Κάποια στιγμή μπήκα σε ένα club μοτοσυκλετιστών. Δυστυχώς κι εκεί τα ίδια. Τις πρώτες 10 μέρες όλα καλά, μετά αρχίσαν κι εκεί τα ίδια. Κατάλαβα ότι κάπως έτσι εξελίσονται τα πράγματα στην ζωή, όταν λαλούν πολύ κοκόροι κάποιος θέλει να είναι το αφεντικό και κάποιος άλλος ο ταμίας. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, εγώ όμως δεν τις έχω δει.

Κάποια στιγμή βρέθηκα σε μια αλάνα (παλιότερα) για να πετάξω το μικρό μου cessnaki. Ήταν κι άλλοι πολλοί εκεί. Όλοι παλιοί και έμπειροι με μεγάλα, ωραία, αεροπλάνα και ανεμόπτερα. Όλοι ήταν στο έδαφος γύρω απο ένα δέντρο και συζήταγαν ποιος έχει το καλύτερο forum και τα εμπόδια που έφερνε ο ένας στον άλλο, θίγοντας πρόσωπα και καταστάσεις, δημιουργώντας απλά μια νέα κλίκα...! Κοιτάζω τον πεντακάθαρο ουρανό, τον λίγο αέρα που είχε... συνδέω την μπαταρία μου και σηκώνω το αεροπλανάκι μου. Το έδαφος δεν είχε πια καμία σημασία. Η ουσία ήταν εκεί ψηλά... στον ουρανό. Κι εγώ το απολάμβανα.

Νοιώθω πως αν πάει να δημιουργηθεί κάτι καλό, θα το φάνε οι κλίκες και οι "παρέες". Εγώ θα συνεχίσω να πετάω με το φιλαράκι μου, οι δύο μας και θα γουστάρουμε. Δεν θα κάτσω να σκάσω για όλα τα υπόλοιπα.

Θα χαρώ όμως κιόλας, αν γίνουν αξιόλογες προσπάθειες, όπως και πιθανόν γίνονται. Αλλά σας είπα, είμαι λίγο γκρινιάρης...! Συγχωρέστε με.

Και κάτι τελευταίο. Ντίνο συγγνώμη, σου έχω χαλάσει το θέμα.
savasp30

Δημοσίευση από savasp30 »

Θα συμφωνησω με τον φιλο ''Friday'' και θα εστιασω στο ''.....Εγώ θα συνεχίσω να πετάω με το φιλαράκι μου, οι δύο μας και θα γουστάρουμε. Δεν θα κάτσω να σκάσω για όλα τα υπόλοιπα.......''
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Προσωπικά δεν βρίσκω την εξέλιξη του thread εκτός θέματος. Ακριβώς το αντίθετο.

Οι εικόνες που περιγράφετε οι βαθύτερα γνωρίζοντες όσο αφορά τον ελληνικό αερομοντελισμό εμφανίζουν την ίδια αναρχία και αλαλούμ των τελευταίων ημερών. Κλίκες, καλοί, κακοί, η πάρτη μου, η δόξα μου, η άνεσή μου, η αλάνα μας το μοντελοδρόμιό μας και δε συμμαζεύεται. Είμαι πολύ νέος στο χώρο για να τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι αλλά με το καλημέρα έχω ακούσει από ποικίλες μεριές πολλά δυσοίωνα. Και δεν με ευχαριστούν.

Δεν έχω πάει σε μοντελοδρόμιο ακόμα και δε μπορώ ούτε δικαιούμαι να αναφερθώ, αλλά με αυτά που έχω ακούσει δε θα πάω και με τη πιο αγνή διάθεση για το κλίμα εκεί. Δυστυχώς.

Ας υποθέσουμε όμως πως το κλίμα είναι τέλειο. Πάλι δε θα πάω όσο συχνά θα ήθελα γιατί είναι αρκετά μακρία. Όχι γιατί βαριέμαι την οδήγηση αλλά γιατί κοστίζει. Το hobby είναι αρκούντως ευρω-βόρο από μόνο του και δεν είμαστε στην Αμερική του 1$ το γαλόνι βενζίνης. Δυστυχώς.

Και έτσι θα πάω στην αλάνα. Όπως σήμερα που εν μέσω δουλειάς σταμάτησα για λίγο χαζέψω. Σε ένα χώρο με μπάζα, λάσπη και σκουπίδι, με 2-3 πετούμενα στριμωγμένα στον εναέριο μεταξύ ταχείας λεωφόρου και ψαράδων, χωρίς να τηρείται flightline και στοιχειώδη ασφάλεια και μέσα σε όλα ένα ενοχλητικότατο θερμικό buggy να σκονίζει και να σου παίρνει τ'αυτιά. Παρέλειψα το test drive τετρακίνητο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που έκανε δοκιμή τύπου ράλυ στον εξ ανάγκης ανακηρυχθέν (χωματοπετρο)διάδρομο προσγείωσης... Ναί, λέμε τον ίδιο που σε κάθε προσγείωση θυσιάζεις τα σκέλη σου ή τον έλικά σου.
Και τελικά δε θα πετάξω ούτε εκεί. Δυστυχώς.

Δεν θα αργήσει να γίνει η χοντρή "στραβή", με "θύμα" εκτός μοντελιστικού χώρου και πνεύματος, και τότε θα μας βγάλουν και εμάς φόρα-παρτίδα τα κανάλια και να είστε βέβαιοι πως μόνο ως μαντράχαλους που αναλώνονται σε κάτι ανώτερο, δημιουργικό και απαιτητικό δε θα μας προβάλλουν.

Εκμεταλλευόμενοι τη γενικότερη άγνοια που αναφέρθηκε νωρίτερα θα μας κατασπαράξουν με τη ταμπέλα των ανεγκέφαλων με τα τηλεκατευθυνόμενα φονικά όπλα. Και τότε ούτε ως οργανωμένοι δε θα μπορούμε να σταθούμε. Δυστυχώς.

Μέχρι τότε πετάω και εγώ δειλά με κανένα φιλαράκι μου σε μια-δυό prive αλάνες και άν μου λείψει απεγνωσμένα το γρασίδι και ο διάδρομος... ανοίγω το sim!!
<CT>^
savasp30

Δημοσίευση από savasp30 »

gxaid έγραψε: Προσωπικά δεν βρίσκω την εξέλιξη του thread εκτός θέματος. Ακριβώς το αντίθετο.

Οι εικόνες που περιγράφετε οι βαθύτερα γνωρίζοντες όσο αφορά τον ελληνικό αερομοντελισμό εμφανίζουν την ίδια αναρχία και αλαλούμ των τελευταίων ημερών. Κλίκες, καλοί, κακοί, η πάρτη μου, η δόξα μου, η άνεσή μου, η αλάνα μας το μοντελοδρόμιό μας και δε συμμαζεύεται. Είμαι πολύ νέος στο χώρο για να τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι αλλά με το καλημέρα έχω ακούσει από ποικίλες μεριές πολλά δυσοίωνα. Και δεν με ευχαριστούν.

Δεν έχω πάει σε μοντελοδρόμιο ακόμα και δε μπορώ ούτε δικαιούμαι να αναφερθώ, αλλά με αυτά που έχω ακούσει δε θα πάω και με τη πιο αγνή διάθεση για το κλίμα εκεί. Δυστυχώς.

Ας υποθέσουμε όμως πως το κλίμα είναι τέλειο. Πάλι δε θα πάω όσο συχνά θα ήθελα γιατί είναι αρκετά μακρία. Όχι γιατί βαριέμαι την οδήγηση αλλά γιατί κοστίζει. Το hobby είναι αρκούντως ευρω-βόρο από μόνο του και δυστυχώς δεν είμαστε στην Αμερική του 1$ το γαλόνι βενζίνης. Δυστυχώς.

Και έτσι θα πάω στην αλάνα. Όπως σήμερα που εν μέσω δουλειάς σταμάτησα για λίγο χαζέψω. Σε ένα χώρο με μπάζα, λάσπη και σκουπίδι, με 2-3 πετούμενα στριμωγμένα στον εναέριο μεταξύ ταχείας λεωφόρου και ψαράδων, χωρίς να τηρείται flightline και στοιχειώδη ασφάλεια και μέσα σε όλα ένα ενοχλητικότατο θερμικό buggy να σκονίζει και να σου παίρνει τ'αυτιά. Παρέλειψα το test drive τετρακίνητο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που έκανε δοκιμή τύπου ράλυ στον εξ ανάγκης ανακηρυχθέν (χωματοπετρο)διάδρομο προσγείωσης... Ναί, λέμε τον ίδιο που σε κάθε προσγείωση θυσιάζεις τα σκέλη σου ή τον έλικά σου.

Δεν θα αργήσει να γίνει η χοντρή "στραβή", με "θύμα" εκτός μοντελιστικού χώρου και πνεύματος, και τότε θα μας βγάλουν και εμάς φόρα-παρτίδα τα κανάλια και να είστε βέβαιοι πως μόνο ως μαντράχαλους που αναλώνονται σε κάτι ανώτερο, δημιουργικό και απαιτητικό δε θα μας προβάλλουν.

Εκμεταλλευόμενοι τη γενικότερη άγνοια που αναφέρθηκε νωρίτερα θα μας κατασπαράξουν με τη ταμπέλα των ανεγκέφαλων με τα τηλεκατευθυνόμενα φονικά όπλα. Και τότε ούτε ως οργανωμένοι δε θα μπορούμε να σταθούμε. Δυστυχώς.

Μέχρι τότε πετάω και εγώ δειλά με κανένα φιλαράκι μου σε μια-δυό prive αλάνες και άν μου λείψει απεγνωσμένα το γρασίδι και ο διάδρομος... ανοίγω το sim!!
<CT>^

Αυτο που εχω να καταθεσω ειναι οτι η ''χοντραδα'' ειναι ποιο ευκολο να γινει απο καποιον εμπειρο διοτι εχει υπερβολικη εμπιστοσυνη παρα απο εναν απειρο που σκεφτεται να κανει κατι.
Friday

Δημοσίευση από Friday »

gxaid έγραψε: Οι εικόνες που περιγράφετε οι βαθύτερα γνωρίζοντες όσο αφορά τον ελληνικό αερομοντελισμό εμφανίζουν την ίδια αναρχία και αλαλούμ των τελευταίων ημερών. Κλίκες, καλοί, κακοί, η πάρτη μου, η δόξα μου, η άνεσή μου, η αλάνα μας το μοντελοδρόμιό μας και δε συμμαζεύεται.

Αν αναφέρεσαι σε μένα, που μάλλον σε μένα αναφέρεσαι,δεν είπα ποτέ ότι είμαι βαθύς γνώστης του Ελληνικού αερομοντελισμού και όλα αυτά που ανέφερα, είναι πράγματα που έχω δει στην μικρή μου πορεία σ' αυτό το χόμπυ. Δυστυχώς και σε άλλα πράγματα που έχω κάνει, τα ίδια έχω δει. Και δεν βλέπω τι απο αυτά προκαλεί αλαλούμ ή αναρχία. Είναι απλές διαπιστώσεις.

Ας υποθέσουμε όμως πως το κλίμα είναι τέλειο. Πάλι δε θα πάω όσο συχνά θα ήθελα γιατί είναι αρκετά μακρία. Όχι γιατί βαριέμαι την οδήγηση αλλά γιατί κοστίζει. Το hobby είναι αρκούντως ευρω-βόρο από μόνο του και δυστυχώς δεν είμαστε στην Αμερική του 1$ το γαλόνι βενζίνης. Δυστυχώς.

<CT>^

Σε όλα αυτά τα παραπάνω είμαι μαζί σου. Για μένα το θέμα της ασφάλειας είναι το πιο σημαντικό θέμα στο χόμπυ μας. Γιατί είναι άσχημο, αυτά που δεν θέλουμε οι άλλοι να τα θεωρούν παιχνίδια, εμείς να τους συμπεριφερόμαστε σαν τέτοια.

Έχω δει έμπειρους στο χόμπυ μας, άτομα απο τα οποία δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά, να κάνουν 3d πάνω απο τα κεφάλια μας στο μέτρο, όταν απο κάτω υπήρχαν τουλάχιστον 7 άτομα που ο καθένας ασχολιόταν με το μοντέλο του, χωρίς να κοιτάει το μοντέλο που πετάει απο πάνω του. Έχω δει να πετάνε χαμηλά, δίπλα απο αυτοκίνητα χωρίς κανείς να ξέρει απο που θα μας έρθει. Βέβαια, αυτά συμβαίνουν στις αλάνες και εκεί όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε όλοι σε ένα μοντελοδρόμιο που τα πράγματα φαντάζομαι θα είναι πιο ασφαλή.

Επαναλαμβάνω, όλες οι καταλύσεις των θεμάτων ασφαλείας που έχω δει, είναι απο άτομα που είναι έμπειροι και έχουν μακρυά πορεία στον χώρο. Σε αυτούς που γνωρίζω και συμπεριλαμβάνονται στους παραπάνω, έχω ήδη εκφράσει τις απόψεις μου και το γνωρίζουν, παραδεχόμενοι ότι έσφαλαν.

Σε όλους μας, αρέσει να κάνουμε ελιγμούς δύσκολους και επικίνδυνους, να πετάμε χαμηλά, να πετάμε χαμηλά και γρήγορα. Κι εγώ, όσο επιτρέπουν τα χέρια μου, γουστάρω να εκτελώ τέτοιους ελιγμούς. Πάντα όμως με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύουν άτομα ή περιουσίες. Θα είναι κρίμα, κάτι που μας ευχαριστεί να καταλήξει σε ένα ατύχημα. Βέβαια, θα πρέπει όλοι μας, όταν διαπιστώνουμε τέτοιες συμπεριφορές να μιλάμε, χωρίς να φοβόμαστε. Αν ο άλλος δεν ακούει ή δεν μπορεί να καταλάβει, τότε αποχωρούμε. Το μήνυμα το έχει πάρει. Είναι προτιμότερο να μην πετάξουμε, παρά να ψάχνουμε ασφαλιστική μετά.
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Friday έγραψε: Αν αναφέρεσαι σε μένα, που μάλλον σε μένα αναφέρεσαι,δεν είπα ποτέ ότι είμαι βαθύς γνώστης του Ελληνικού αερομοντελισμού και όλα αυτά που ανέφερα, είναι πράγματα που έχω δει στην μικρή μου πορεία σ' αυτό το χόμπυ. Δυστυχώς και σε άλλα πράγματα που έχω κάνει, τα ίδια έχω δει. Και δεν βλέπω τι απο αυτά προκαλεί αλαλούμ ή αναρχία. Είναι απλές διαπιστώσεις.

Friday
Όχι συγκεκριμένα σε εσένα. Ως αφορμή είχα κατα νού τόσο την εικόνα που έδωσες με το δέντρο και τη κουβεντούλα για κλίκες όσο και τα λόγια του mastora που προφανώς γνωρίζει πολλούς και πολλά, και κατ'επέκταση διάφορα σχετικά που έχω δεί, διαβάσει και ακούσει.

Με "αλαλούμ και η αναρχία" εννοώ όλη αυτή την έλλειψη σύμπνοιας, το κατακερματισμό της μεγάλης αερομοντελιστικής παρέας σε κλίκες, forum και sites πτήσεων, τα χάλια της εκάστοτε αλάνας, την έλλειψη ασφάλειας και και και...

Ήταν γενική αναφορά και προφανώς συντάσσομαι 100% με τα γραφόμενά σου.
mastoras

Ο mastoras ενδιαφέρεται να γνωρίσει πολλούς και να μάθει πολλά γιατί πίστεψε και πιστεύει ότι ο αερομοντελισμός έχει να προσφέρει απίστευτο πλούτο γνώσεων σε αυτούς που θα θελήσουν να τον γνωρίσουν, και με αυτό θέλει να ανήκει στην ομάδα που θέλουν να τον διαδώσουν.

Όπως επίσης ο mastoras ενθουσιάστηκε και εισχώρησε άμεσα στον οργανωμένο αερομοντελισμο μόλις διάβασε τα πρώτα άρθρα των καταστατικών ενός αερομοντελιστικού συλλόγου.

Και τα πιο σημαντικά από αυτά είναι τα εξής :

Ο σύλλογος .......... οφείλει

2.1 Να καταστήσει γνωστή με κάθε μέσο την σπουδαιότητα του αεραθλητισμού, με σκοπό την δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και της διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος, ιδίως προς την νεολαία.

2.2 Να κατευθύνει συστηματικά, τα νέα και άπειρα μέλη της στην ασφαλή πτήση οιουδήποτε αεραθλητικού μέσου, τόσο από την θεωρητική πλευρά όσο και από την πλευρά της εφαρμογής, ώστε να αναπτύξει τις δυνατότητες των αθλητών της, για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

2.3 Να συμβάλλει δια των μελών της, από κοινού μετά της Πολιτείας, στην προστασία του εθνικού πλούτου, της ανθρώπινης ζωής, της εθνικής κληρονομιάς κλπ.

2.5 Να αναπτύξει την επικοινωνία και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των μελών .....σωματείου με κάθε πρόσφορο τρόπο που οδηγεί στην κοινωνική, επαγγελματική, ηθική και υλική αλληλεγγύη.

2.6 Να συνάψει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τα άλλα Ελληνικά Αεραθλητικά σωματεία, καθώς και τους άλλους παιδαγωγικούς, μορφωτικούς και πνευματικούς συλλόγους.

2.7 Να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική, οικονομική, πνευματική, και μορφωτική ζωή της χώρας.

Εάν κάποιοι αερομοντελιστές αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, μπορούν κάλλιστα να το πράξουν εισέρχοντας στους κόλπους ενός από τους δεκάδες αερομοντελιστικούς συλλόγους της χώρας μας, όπου εκεί σας διαβεβαιώ ότι "κλίκες" δεν υπάρχουν. Αδιάφορα μέλη των συλλόγων ως προς την τήρηση των καταστατικών θα βρείτε, οργανωμένες κλίκες όμως όχι. Και αυτό γιατί είμαστε πολλοί λίγοι στον ζωντανό οργανωμένο αερομοντελισμό.
mastoras

Στον ιντερνετικό αερομοντελισμο που είμαστε εκατοντάδες "κλίκες" υπάρχουν και για αυτό ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο μια μικρή ομάδα παλαιών και καταξιωμένων αερομοντελιστών, που με την "ιντερνετικη συμπεριφορά" τους, έχουν διχάσει τους νέους αερομοντελιστές. Και για αυτό πραγματικά λυπάμαι πολύ, και είμαι και εξοργισμένος >:(

Αυτό όμως που με ικανοποιεί, είναι ότι στα μοντελοδρόμια, στις αλάνες, στους αγώνες, και στις απανταχού εκδηλώσεις, ο ιντερνετικός διχασμός δεν υφίσταται.

Εκεί κανείς και ποτέ δεν μιλάει για φόρουμ, παρά μόνο για πραγματικό και όχι εικονικό αερομοντελισμό. !s!1
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αερομοντελισμός και ο αεραθλητισμός του εξωτερικού”