Αγορά από Εξωτερικό

mrkaza

Απάντηση: Αγορά από Εξωτερικό

Δημοσίευση από mrkaza »

Δεν ξερω, όντας Ελληνας, θελω απο εκει που αγοραζω να εχω υποστηριξη. Να εμπιστευομαι τον πωλητη σε αυτο που μου λεει και ότι κανει για την δουλεια μου.

Ακριβως με την ιδια λογικη που αγοραζει καποιος εργαλεια απο το praktiker. Δεν εχει επαφη με πωλητη. Ισως παρεις καλλιτερη τιμη, αλλα πρεπει να ξερει ακριβως τι θελει.

Διαλεγεις και παιρνεις. Συνηθως μου αρεσει να ανακαλυπτω τον τροχο, ωστε να εχω τη χαρα της ανακαληψης. Σνας Αρχαριος όμως δε θέλει αυτο. Θελει κατι δοκιμασμενο, που να δουλευει, αρα πρεπει να επιλεξει το καταστημα και οχι το Super market!

Δεδομενης βεβαια της οικονομικης κρισης, οταν ξερω ή νομιζω οτι ξερω τι θελω, φυσικα θα διαλεξω το φθηνοτερο, αλλα δε θα παραπονεθω αν τελικα το πεταξω. Αυτη ηταν η επιλογη μου.
RC4U.

Δημοσίευση από RC4U. »

Καλησπερίζω όλη την παρέα και από την μεριά μου έχω να πω και εγώ την άποψη μου.

Έχει αναλογιστεί κανένας τι χρειάζεται για να συντηρηθεί ένα μαγαζί με ειδή μοντελισμού στην Ελλάδα με τους φόρους τα τελώνια τα ενοίκια και γενικά όλα τα πάγια έξοδα ενός μαγαζιού.
Έχετε σκευτει ποτέ τι φορολογία έχουν στην Κινα Αμερική ( όχι) γιατί τότε δεν θα σκεπτόσασταν έτσι. Φυσικά συμφωνώ ότι αρκετά πράγματα δεν υπάρχουν αλλά είναι καλό να μας λέτε τι θέλετε και εμείς να μιλούσαμε με τους προμηθευτές μας έτσι ώστε να βρούμε λύση.

Αυτά είχα να πω και εγώ από την μεριά μου σαν κατάστημα
Φυσικά ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του κρίση.

ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΑΓΩΡΕΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΙΚΑ RC4U.GR TEAM
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητέ RC4U

Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε να βρούμε "αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα.."...
Το θέμα του απο πού ο καθένας ψωνίζει είναι ένα θέμα που δεν έχει τελειωμό. Ο καθένας έχει την γνώμη του, σεβαστή όποια και να είναι αυτή.
Εμείς στο petame.gr έχουμε σαν πάγια τακτική μας την προώθηση του αερομοντελισμού στην Ελλάδα και φυσικό είναι να υποστηρίζουμε και την Ελληνική αγορά ειδών αερομοντελισμού με σκοπό μας την τόνωση του ανταγωνισμού της σε σχέση με την αγορά του εξωτερικού. Υπάρχουν έλληνες έμποροι που πωλούν και στο εξωτερικό...άρα αυτό δείχνει οτι η ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών αλλάζει προς το καλλίτερο. Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν προβλήματα με "λαθραίες" (αφού δεν πληρώνεται ο δασμός και ο φόρος που αναλογεί..) εισόδους εμπορευμάτων χαρακτηριζομένων ώς "μικροδέματα" που αγοράζονται απο κινέζικες εταιρείες μέσω ίντερνετ, αλλά εκεί φταίει η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού των τελωνείων να κάνουν σωστά την δουλειά τους...Δεν φταίνε οι πελάτες. Οι ιθύνοντες φταίνε...Οι τελωνειακοί δηλαδή....
Τέλος πάντων, αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία στην οποία ο καθένας μας έχει και την δική του γνώμη η οποία επι της ουσίας δεν προάγει και τον αερομοντελισμό σαν χόμπυ. Εμείς ασχολούμαστε με το χόμπυ και στο χόμπυ θέλουμε να παραμείνουμε.
Αν τα αναγάγουμε όλα σε χρήματα τότε θα έπρεπε να ψωνίζουμε τα απαραιτήτως απαραίτητα και να μην κάνουμε τίποτα άλλο στην ζωή μας.....
Αυτά απο εμένα και καλές πτήσεις σε όλους
Τρύφωνας
angel

Δημοσίευση από angel »

Kαλησπερα σε ολους
Ειμαι νεος στο φορουμ αλλα παλιος μοντελιστης και εχω ενα
καταστημα 4 χρονια τωρα στην δυτικη Θεσσαλονικη.http://www.modelracing.gr

Μπορει να μην με ξερετε μπορει να ειμαι ενα απ τα κακα
η καλα καταστηματα ,αλλα αντιλαμβανομαι μια γενικη δυσφιμιση
αλλα και μια διαφημιση "ολα τα καταστηματα εκτος απο ενα.."
Καταλαβαινετε.
Μιλατε στα ισια, οχι γενικως ,κατονομαστε τα καλα τα κακα
και τελοςπαντων παραπονεθειτε στους καταστηματαρχες .
Θιγομαι να προσπαθω ,να βοηθαω να προσεχω τις τιμες οοσο μπορω
και να διαβαζω ολα τα κακα καταστηματα της θεσ/νικης.
Στο χομπυ αυτο εμαθα οτι η ομορφια δεν ειναι, μονο το ιδιο
το χομπυ ,αλλα και η επικοινωνια η δημιουργια φιλιας ,η αλληλοβοηθεια.
Με βοηθουσαν εμπειροι μοντελιστες ,εχω βοηθησει και θα βοηθαω
οχι γιατι πρεπει αλλα γιατι μου αρεσει . Υπαρχουν παντα οι κακοι
και οι καλοι παντου.Κρινει ο καθενας και πρατει...

Καλες πτησεις και κατασκευες...@P@

Ευχαριστω
Αγγελος
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Εγω πάντως γενικότερα σαν Παναγιωτης θα "διαφημιζω" οποιο κατάστημα με εχει κερδιζη .
Με τα "κακα" οπως λες καταστηματα εχω παψει απλα να ασχολουμε καθως στο παρελθον ειχα τον τιτλο του γραφικου που λεει κακιες .

ειδικα παντος εδω Angel εχεις δει καπου δυσφημιση προς τα Ελληνικα μαγαζια ? Καθως το http://www.petame.gr
απο την αρχη λειτουργιιας του στηριζει τα Ελληνικα μαγαζια .
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Άγγελε καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα του petame σαν επαγγελματίας http://www.modelracing.gr
. Σαν χομπίστας αερομοντελιστής-μέλος σε είχα δει πριν λίγες ημέρες ;;)
Μέχρι σήμερα όλα τα αρνητικά σχόλια των αερομοντελιστών, γενικά στα φορουμ, με θέμα Ελληνικά καταστήματα, αφορούσαν κυρίως τα καταστήματα των Αθηνών. Πολλοί αερομοντελιστές, μεγάλη αγορά, πολλά καταστήματα, οπότε, ότι και να έχει ακουστεί, καρφί δεν του καίγεται κανενός.

Στην πόλη μας, Θεσ/νικη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Λίγοι αερομοντελιστές, και καταστήματα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οποιεσδήποτε αιχμές αφήνονται προς αυτά, από ποστ διαμαρτυρίας μελών του φόρουμ, δημιουργούν προβλήματα, όπως αυτά που ορθά εντόπισες .
Το να μιλήσουμε στα ίσια, αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να βάλουμε σε μπελάδες (πιθανές αγωγές, μηνύσεις κτλ) το φόρουμ που μας φιλοξενεί, όποιο και εάν είναι αυτό. Εναντίον ενός ψευδώνυμου, ποιός θιγόμενος θα ζητήσει το δίκιο του.

Τι μπορεί να γίνει ?

Το petame.gr, και όλα τα φορουμ, δίνουν βήμα και άπλετο χώρο, σε όλους τους επαγγελματίες που επιθυμούν να διαφημιστούν. ;;) Αυτό γίνεται αφενός μεν να γνωρίσουν οι αερομοντελιστές καταστήματα που δεν γνώριζαν, αφετέρου δε να διαφημιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και των τιμών που προσφέρει το κάθε κατάστημα. Αυτό οι αερομοντελιστές θα το εκτιμήσουν, θα γίνουν πελάτες, και θα ξαναδιαφημίσουν τον επιχειρηματία που έκανε τον κόπο να ενημερώσει τους καταναλωτές δημόσια. Και η ιστορία μας δείχνει ότι αυτό περνάει σήμερα, μέσα από τα φόρουμ, όσων αφορά την αγορά του αερομοντελισμού.
vtr

Δημοσίευση από vtr »

mastoras έγραψε: ότι και να έχει ακουστεί, καρφί δεν του καίγεται κανενός.

Σωστός φίλε mastoras.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”