Απορία προς τους εμπειρότερους

heli-division

Απάντηση: Απορία προς τους εμπειρότερους

Δημοσίευση από heli-division »

eisai anapoda kai svini vazis 6 thetikes na pari fora pros to edafos
gyrnas mesi stick diladi 0 mires kanis roll epidi einai grigorotero apo to flip
kai amesos peripou -6 h oli magkia einai na min einai orizontiomeno to elikoptero alla na exei mia klisi apo eki pou katevenis an kateveis nose in h mouri na einai pros ta kato etsi to strofeio kourdizi poly grigora kai to elikoptero erxete kata pano sou molis ftasi konta sto edafos vazis 0 kai siga siga anevazis mexri kai 12 mires pou prepi na exei to strofeio sto auto

http://www.youtube.com/watch?v=y9befedq7qk

se afto to video exei auto alla oxi apo inverted apla na deis pos to fernis konta sou elpizo panagioti na se voithisa
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

mrkaza έγραψε: Κουράγιο έχεις, γνώση όμως :( βλέπεις μου έτυχε εχτές και ψάχνω να δω τι έκανα λάθος και τι σωστό :) .

H γνώση έρχεται απο την εμπειρία, και η εμπειρία απο την εξάσκηση.......νομίζω
mrkaza έγραψε: Αν το ειχα βάλει σε πορεία θα το έβλεπα καλλίτερα καθώς ήμουν ΠΟΛΥ μακριά αλλά φοβήθηκα μη και χάσω την ενέργεια που είχα καταφέρει να πάρω και τα έκανα χειρότερα .

Άσχετο μεν αλλά σημαντικό σχετικά με το γιατί έσβησε .
Το σωληνάκι που ενώνει Header με main Tank δεν τράβαγε οπότε λεω από εκεί έγινε αλλά αφού το Header ειχε καύσιμο μπορεί να εχει σχέση ?

Βέβαια απο εκει έγινε.
Το πιο πιθανόν είναι να είχε αρκετό αέρα - φυσαλίδες το header σου.

mrkaza έγραψε: το ότι στο κέντρο έχω 45 % μήπως οδήγησε σε πολύ Bog – σβήσιμο ? σε συνδυασμό με την ματσουκιά που του εδωσα full αρνητικό Pitch + full elevator :D αλλά δεν κατάλαβα αν έγινε πριν τι ματσουκιά ή οχι παρά μόνο οτι στο τέλος του Flip οι έλικες ήταν σχεδόν σταματημένοι :( .

Στην μέση με διακόπτη idle πρέπει να έχεις πάνω απο 55% για να μην συμβαίνει το Bog. Μιλάω για O.S. κινητήρα

mrkaza έγραψε: Επίσης περιμένω ακόμα πως γυρνάμε με flip ή roll ?

Roll λέω και εγω.
Γιάννης Ζαφείρης

Απορία προς τους εμπειρότερους

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Γυρνάς όπως σε βολέψει, ανάλογα με την κατάσταση της στιγμής. Έτσι και αλλιώς, για να γυρίσεις -εφόσον ήσουν "ξεκούρδιστος", θα έπρεπε πρώτα να κάνεις ελεύθερη πτώση, να στρέψουν οι λεπίδες (να κουρδίσει), για να ακούσει την εντολή της επιλογής σου. Αυτό όμως προϋποθέτει αρκετό ύψος που προφανώς και δεν είχες ...για αυτό και δεν πρόλαβες.

Γνώση - Απόφαση - Ψυχραιμία - Χρόνος ...είναι η συνταγή και όπως κατάλαβες είναι δύσκολο το "μαγείρεμα".

Υ.Γ. Αναφέρεις παραπάνω ότι "πείραξες" τις στροφές του κινητήρα. Αναζήτησε τα αίτια και εκεί.
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Γιαννη εκανα καθοδο και κουρδισα ;) μετα απο το κουρδισμα ομως δεν ειχα υψος αλιος δεν θα την ειχα βγαλει με 1 σπασμενο skid ;) & ενα lever αλλα με ενα ΚΙΤ το θεμα ειναι οτι κατεβεικε στα αλογα οπου ηταν πολυ μακρια για να βλεπω και πολυ χαμηλα ποιο χαμηλα απο τον οριζοντα ;)

Tο moter - links eta κτλ κτλ κραταει ρελαντι στο 0 % για να εχω αναλυση στην καμπυλη δεν εχω ρελαντι στο 5-7% ;) το Throtle hold μου ειναι στο 0% :D οποτε δεν ειναι πολυ το 55% + ? θελω 2000 rpm στο στροφειο οχι 2100 .

Ευχαριστω
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

mrkaza έγραψε: Κουράγιο έχεις, γνώση όμως :( βλέπεις μου έτυχε εχτές και ψάχνω να δω τι έκανα λάθος και τι σωστό :) .

Αν το ειχα βάλει σε πορεία θα το έβλεπα καλλίτερα καθώς ήμουν ΠΟΛΥ μακριά αλλά φοβήθηκα μη και χάσω την ενέργεια που είχα καταφέρει να πάρω και τα έκανα χειρότερα .

Άσχετο μεν αλλά σημαντικό σχετικά με το γιατί έσβησε .
Το σωληνάκι που ενώνει Header με main Tank δεν τράβαγε οπότε λεω από εκεί έγινε αλλά αφού το Header ειχε καύσιμο μπορεί να εχει σχέση ?

το ότι στο κέντρο έχω 45 % μήπως οδήγησε σε πολύ Bog – σβήσιμο ? σε συνδυασμό με την ματσουκιά που του εδωσα full αρνητικό Pitch + full elevator :D αλλά δεν κατάλαβα αν έγινε πριν τι ματσουκιά ή οχι παρά μόνο οτι στο τέλος του Flip οι έλικες ήταν σχεδόν σταματημένοι :( .

Επίσης περιμένω ακόμα πως γυρνάμε με flip ή roll ?

Για ριξε ενα ματι στον βοσκο απο το main tank.Κατι μου λεει οτι μπορει να κοπηκε ή να ελιωσε απο τον καιρο ειδικα αν δεν το αλλαξες ποτε.Ετσι που τα λες οτι δεν τραβουσε με θυμηζει τετοιο φαινομενο.Τωρα για το αναποδο AUTO που λες....κανε εξασκιση σε Sim.Εγω το κανω πολυ ανετα αλλα με την ασφαλεια του PC.Σε real συνθηκες δεν εχω τα @@ να το κανω.Παντως σιγουρα βοηθα στην εξοικιωση για ου μη γενετο.
heli-division

Δημοσίευση από heli-division »

nai ontos polu proponisi sto pc tha einai oti kalitero gia tixon teties peroptosis giafto iparxi aloste to sim
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

NIKOS έγραψε: Για ριξε ενα ματι στον βοσκο απο το main tank.Κατι μου λεει οτι μπορει να κοπηκε ή να ελιωσε απο τον καιρο ειδικα αν δεν το αλλαξες ποτε.Ετσι που τα λες οτι δεν τραβουσε με θυμηζει τετοιο φαινομενο.Τωρα για το αναποδο AUTO που λες....κανε εξασκιση σε Sim.Εγω το κανω πολυ ανετα αλλα με την ασφαλεια του PC.Σε real συνθηκες δεν εχω τα @@ να το κανω.Παντως σιγουρα βοηθα στην εξοικιωση για ου μη γενετο.

Οταν εβαλα την αντλια κατευθειαν στο main tank τραβηξε κατευθειαν οποτε μαλλον δεν ειναι απο εκει αλλα ετσι και αλιος θα αλαχτουν ολλα τα σωλινακια ;) .

Και να πω οτι ηταν παλια ηταν ενος μηνα HAYES BLACK CLUNK LINE οπου ειναι απο Neoprene και κανει και για Glow και για Gas και λενε οτι ειναι οτι καλλιτερο .
abadon

Δημοσίευση από abadon »

Ε;;;;;;;;; :-\
Πόσα χρόνια θα χρειαστώ για να μιλαω έτσι;
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλώς ήρθες στο petame.gr
Με εμάς που έμπλεξες αρκετά σύντομα......
Διάβαζε ,ρώτα και μάθαινε Για ότι δεν καταλαβαίνεις .........εδώ είμαστε
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Ελικόπτερα”