Μηχανοκίνητοι Αετοί! (motortrikes)

mastoras

Απάντηση: Μηχανοκίνητοι Αετοί! (motortrikes)

Δημοσίευση από mastoras »

saste έγραψε: Εκρεμμει η αδειοδοτηση σχολων και πεδιων απο την ΥΠΑ.Αναγνωρισμενη σχολη εκπαιδευσης trike στην Ελλαδα δεν υπαρχει και κανεις εκπαιδευτης βασει του ισχυοντος νομου δεν μπορει να εκπαιδευσει και να χορηγησει πτυχιο χειριστη trike.

Εγώ προσωπικά φαντάζομαι ότι ούτε στον αιώνα τον άπαντα θα δοθεί άδεια από την ΥΠΑ για κάποια σχολή trike στην Ελλάδα.

Και ο λόγος ..........τον έχεις πει μόνος σου.

με τον καλυτερο οπως λενε χαρακτηριστικα οι περισσοτεροι αλλα ειναι περιεργα τα πραγματα γιατι υπαρχουν ατομα που εχουν ερθει σε ρηξη μαζι του

Και μόνο εκεί βρίσκονται σε ρήξη οι ασχολουντες με trike. Σε όλη την Ελλάδα τα ίδια γίνονται. Σκοτώνονται μεταξύ τους ποιός είναι ο καλύτερος και ιδανικότερος για αυτήν την δουλειά. Ασε που απαξιώνουν τους νόμους. Αυτό ειναι άλλου "παπά ευαγγέλιο".

Και έτσι αυτό το σπόρ πάει όλο και πιο πίσω........και είναι κρίμα !!!!!
Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Αντώνης Παπαδόπουλος »

Καλημέρα,

saste μου κάνει εντύπωση αυτό που αναφέρεις. Είναι Κυριακή σήμερα και δεν μπορώ να βρώ την πληροφορία που ψάχνεις. Αλλά θα το δω από Δευτέρα.

Ισως να ισχύει για την Αθήνα. Αλλά νομίζω ότι από τις αδειοδοτημένες σχολές (ήταν 7 πριν λίγο καιρό) η Αερολέσχη Αγρινίου και η Prel στην Θεσσαλονίκη έχουν αυτή την δυνατότητα.

Οσο αφορά τα πεδία, έχεις δίκηο. Αυτή την στιγμή η ΥΠΑ κρίνει τα πεδία σύμφωνα με το Annex 14 του ICAO, που αναφέρεται σε αεροδρόμια Α ή Β κατηγορίας. Ολη η υπόλοιπη Ευρώπη έχει ειδική νομοθεσία για τα πεδία των υπερελαφρών. Πολλές φορές αργεί να ξημερώσει στην Ελλάδα αλλά κάποτε ξημερώνει. Το θέμα είναι μέχρι να ξημερώσει να μην σε έχει φάει το σκοτάδι.

Ο mastoras πολύ σωστά εντοπίζει και εστιάζει το θέμα. Δυστυχώς πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες, σε τέτοια θέματα το "εγώ" είναι πάνω από το "εμείς".

Μόλις έχω τις πληροφορίες για τα trikes θα ενημερώσω.

Αντώνης Παπαδόπουλος
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ »

Το έχω πει και πιο παλιά θα το πω και τώρα, δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και άδεια για σχολές να δώσει η ΥΠΑ, καταρχήν δεν υπάρχει παιδεία, η παιδεία έρχεται μέσα από της αερολέσχες, πόσες είναι ενεργές και πόσα ενεργά μέλη έχουν? γίνονται σεμινάρια, αγώνες, εκδηλώσεις? να γνωρίσει ο κόσμος τη είναι αυτό το πράγμα που λέγεται trike
Δηλαδή το πρόβλημα είναι η ΥΠΑ? όχι γιατί εγκεκριμένες σχολές υπάρχουν και όποιος θέλει της βρίσκει.
Μάλλον πρέπει να γίνει όπως το εξωτερικό, να δημιουργηθούν τα λεγόμενα κλειστά club το πολύ 5 με 10 άτομα, να δούμε αν πάει προς το καλύτερο η προς το χειρότερο.
mastoras

Δημοσίευση από mastoras »

Φίλε Παύλε πολύ σωστά έχεις επισημάνει το πρόβλημα. Παιδεία !!!!!

Και πάλι ορθά αναφέρεις ότι η παιδεία έρχεται μέσα από τις Αερολέσχες και τους συλλόγους, οπότε γνωρίζεις πολύ καλά τι συμβαίνει, και που κολλάει το "πράγμα".

Εμείς Παύλε είμαστε το πρόβλημα. Εμείς οι άνθρωποι που στελεχώνουμε έναν σύλλογο η μια αερολέσχη νομικής υπόστασης παίζοντας τον ρόλο του διοικούντος, η του απλού αδιάφορου μέλους. Και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μιλώ για εσένα και εμένα, όπως και για μια χούφτα ακόμα ρομαντικών τύπων που ζητούν το κάτι παραπάνω από αυτό που υπάρχει μέχρι σήμερα, χωρίς να φοβούνται το τρέξιμο τα έξοδα, και ότι άλλη βοήθεια χρειαστεί να προσφέρουν. Αλλά μιλώ για τους αδιάφορους ως προς την πραγματική έννοια ενός σωματείου, ανθρώπους παράγοντες και "αφεντικά" διαφόρων (όχι όλων) σωματείων-αερολεσχών, που νομίζουν ότι όλα τα ξέρουν και δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να ακουστεί η φωνή-πρόταση κανενός, για λόγους που αρκετοί από εμάς τους γνωρίζουμε πολύ καλά !!!!!

Και έτσι καταλήγουμε στην ιδέα των club που κάποια στιγμή θα πρέπει να θεσπιστούν νόμοι και κανόνες για την λειτουργία αυτών, όπως φαντάζομαι γίνεται και στο εξωτερικό.

Αλλιώς η ιδιωτικές σχολές θα αυξάνονται όλο με γοργούς ρυθμούς, και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, όπως και η παιδεία θα πηγαίνει περίπατο μέχρι να χαθεί στο δάσος !!!!!

Αυτά !!!! !@/-=}{{
saste

Δημοσίευση από saste »

Καλημερα σε ολους!κ. Παπαδοπουλε μιλησα με τον διευθυντη της Prel και μου ειπε πλεον οτι δεν κανει εκπαιδευση σε trike.Με προετρεψε μαλιστα να ασχοληθω με αεροπλανα στο καινουριο εκπαιδευτικο κεντρο του στα Μεγαρα.Οταν επεμεινα στο trike μου ειπε το ονομα του "καλυτερου" στην Κωπαιδα.Το Αγρινιο λειτουργει οντως σαν αναγνωρισμενο εκπαιδευτικο κεντρο αλλα ειναι καπως μακρια.Ειμαι στην πρωτευουσα της Ελλαδος και δεν μπορω να εκπαιδευτω σε trike.Και η ειρωνεια ειναι οτι στη γενετειρα μου στις Σερρες υπαρχει μια πολυ αξιολογη αερολεσχη.κ.Παπαδοπουλε παρακληση να κοιταξετε και για την αερολεσχη Αιγιου γιατι εχω την εντυπωση οτι τα μελη της κατι καλο προσπαθουν.Ευχαριστω!
Αντώνης Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Αντώνης Παπαδόπουλος »

Καλημέρα,

Αγαπητέ mastoras και Παύλο, θα προσέθετα και τον σεβασμό στο τι και πως το κάνεις, αλλά και ύπαρξη κοινής λογικής.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν εξαντλείται τόσο εύκολα. Τυχαίνει να έχω διαβάσει τις εκθέσεις από τα περισσότερα συμβάντα ή ατυχήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Μάλιστα γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξουν σε ηλεκτρονική μορφή και να ανέβουν στο site της ΕΛΑΟ. Οι εκθέσεις δεν αναφέρουν ονόματα εμπλεκομένων και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα για την δημοσιοποίηση τους, αλλά θα είναι μία καλή περίπτωση να δούν όλοι τους λόγους για τους οποίους γίνονται ατυχήματα. Δεν λέω κάποιες φορές υπάρχει και η κακιά στιγμή αλλά τις περισσότερες μάλλον φταίει ο "κακός μας ο καιρός" και έχει να κάνει με όλα τα πραναφερθέντα.

Αγαπητέ saste, ποιος σου είπε ότι είναι πάντα καλύτερο να μένεις στην πρωτεύουσα? Αστειεύομαι φυσικά.

Ψάχνω και θα σου πώ. Για την Αερολέσχη Αιγίου ξέρω ότι είναι από τους πρωτεργάτες στα υπερελαφρά, γνωρίζω ότι είναι σε διαδικασία ΄κατασκευής και αδειοδότησης πεδίου, που θα τους δώσει στην συνέχεια και την δυνατότητα να λειτουργήσουν και σχολή. Δεν έχω ακούσει να έχουν άδεια ακόμα, αλλά δεν σημαίνει ότι τα ξέρω και όλα.

Αν σε ενδιαφέρει στο site της ΕΛΑΟ στην ενότητα των σωματείων υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Υπάρχουν και στο petame.gr.

Αντώνης Παπαδόπουλος
saste

Δημοσίευση από saste »

Αντώνης Παπαδόπουλος έγραψε: Καλημέρα,

Αγαπητέ mastoras και Παύλο, θα προσέθετα και τον σεβασμό στο τι και πως το κάνεις, αλλά και ύπαρξη κοινής λογικής.

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και δεν εξαντλείται τόσο εύκολα. Τυχαίνει να έχω διαβάσει τις εκθέσεις από τα περισσότερα συμβάντα ή ατυχήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Μάλιστα γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξουν σε ηλεκτρονική μορφή και να ανέβουν στο site της ΕΛΑΟ. Οι εκθέσεις δεν αναφέρουν ονόματα εμπλεκομένων και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα για την δημοσιοποίηση τους, αλλά θα είναι μία καλή περίπτωση να δούν όλοι τους λόγους για τους οποίους γίνονται ατυχήματα. Δεν λέω κάποιες φορές υπάρχει και η κακιά στιγμή αλλά τις περισσότερες μάλλον φταίει ο "κακός μας ο καιρός" και έχει να κάνει με όλα τα πραναφερθέντα.

Αγαπητέ saste, ποιος σου είπε ότι είναι πάντα καλύτερο να μένεις στην πρωτεύουσα? Αστειεύομαι φυσικά.

Ψάχνω και θα σου πώ. Για την Αερολέσχη Αιγίου ξέρω ότι είναι από τους πρωτεργάτες στα υπερελαφρά, γνωρίζω ότι είναι σε διαδικασία ΄κατασκευής και αδειοδότησης πεδίου, που θα τους δώσει στην συνέχεια και την δυνατότητα να λειτουργήσουν και σχολή. Δεν έχω ακούσει να έχουν άδεια ακόμα, αλλά δεν σημαίνει ότι τα ξέρω και όλα.

Αν σε ενδιαφέρει στο site της ΕΛΑΟ στην ενότητα των σωματείων υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας. Υπάρχουν και στο petame.gr.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Καλησπερα!κ. Αντωνη χωρις πλακα καποια στιγμη σκοπευω να εγκατασταθω στις Σερρες.Για αυτο θελω να εκπαιδευτω τωρα,για να ειμαι ετοιμος και το μονο που θα με απασχολει θα ειναι η αποκτηση δικου μου trike.Εχω στειλει mail στην αερολεσχη Αιγιου.Αν δεν μου απαντησουν συντομα θα τους κανω ενα τηλεφωνημα.
Σας υπερευχαριστω για το ενδιαφερον!
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Κι αν καμεις εναν κοπο παραπανω και ελθεις σε επικοινωνια με την http://www.aled.gr
ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις προθυμους και καλοπροαιρετους Εδεσσαιους και μη,που θα σου προτεινουν κατι,μια λυση.

Εκει,ευχομαι να παρω απο οπου ξεκινησα και το πτυχιο μου,απο την πολυπαθη Ανεμολεσχη Αθηνων... http://www.anla.gr

Φιλικα Στεφανος.

Υ.Γ. μεχρι να βρουν τροπο και να καθηλωσουν και τα micro-ultra lights.....
saste

Δημοσίευση από saste »

Καλησπερα!Απευθυνομαι προς απαντες οι οποιοι ενδιαφερονται για τα trike.Ψαχνω παρα πολυ το ολο θεμα και σε αυτη την προσπαθεια μου συν ολα τα αλλα που εχω κανει μιλησα και με τον προεδρο της Αερολεσχης Αιγιου.Ειμαι τοσο απογοητευμενος απο οσα μου ειπε που δεν εχω καθολου κεφι να σας τα μεταφερω και ισως πλεον ηρθε η στιγμη να σταματησω να ψαχνομαι.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
fazerdreamer

Αγαπητε φιλε saste οταν πιστεψεις πως ηρθε το....τελος τοτε οντως θα συμβει πραγματικα,στην ζωη μου ποτε δεν πιστεψα στο παιχνιδι της μοιρας,ο ανθρωπος ειναι καθ'ομειωση του Κυριου,μπορει και αποφασιζει για το ατομο του και αφηνεται στην αγαπη του Δημιουργου του.

Με ολη μου την καρδια αν μπορω να κανω εναν ανθρωπο να ξανασκεφτει την πλευση της ζωης του,περνα ενα σ/κ απο το Τατοι να κανεις μια πτηση εθισμου με ανεμοπτερο,να''χαλαρωσεις''λιγακι..,επειτα μπορεις να ρωτησεις ατομα απο την λεσχη-εκπαιδευτες που ασχολουνται και με μηχανοκινητα υπερελαφρα-παραπεντε κ.τ.λ.π.Ισως να σου ανοιξουν νεες προοπτικες στον τροπο σκεψης και κατευθυνσης σου.

Φιλικα
Στεφανος.;;)
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

saste δεν νομίζω ότι τα λες σωστά... Αν κάτι το θέλεις αυτό θα γίνει... Πήρες ΜΙΑ μόνο άποψη... Ρώτα κι άλλο κόσμο, μίλα και με άλλους... Και πάνω απ'όλα... ΠΕΤΑ!!! ΠΕΤΑ ΠΕΤΑ ΠΕΤΑ!!! Τίποτε άλλο... Και για να πετάξεις υπάρχουν πάμπολλες επιλογές και τρόποι... Το ότι το σύστημα κωλυσιεργεί ποτέ δεν στάθηκε πραγματικό εμπόδιο σε κάποιον που πραγματικά θέλησε να κάνει κάτι, είτε λέγεται πτήση είτε οτιδήποτε άλλο..
fazerdreamer

Ορθως εμιλησε και ο φιλος Scrat!

Ριξε και κανενα ομματιο και στο http://www.angelfly.gr
που εχω προαναφερει και σε αλλο post.

http://www.petame.gr

@P@@P@@P@
Athanasopoulos Evangelos

Δημοσίευση από Athanasopoulos Evangelos »

Καλησπέρα, με χαρά βρήκα αυτή εδώ τη συζήτηση. Είμαι μέλος του ΔΣ της Αερολέσχης Αθηνών «ΔΑΙΔΑΛΟΣ». Είμαστε ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με αριθ. 162/2006 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θηβών με ΑΦΜ επίσης στη ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, που χαίρει αναγνώρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με αριθμό ΦΜ-92, και που επίσης χαίρει αναγνώρισης της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.). Το Σωματείο μας έχει επίσης οργανώσει επίσημους περιφερειακούς αγώνες για τράικ και διαθέτει τα περισσότερα νηολογημένα αεροσκάφη στην κατηγορία weight shift στην Ελλάδα. Με χαρά μπορώ να απαντήσω σε σχετικές ερωτήσεις με το αεράθλημα αυτό. Επίσης κάνουμε και πτήσεις εθισμού για όσους φίλους επιθυμούν να δοκιμάσουν την open cockpit πτήση.
saste

Δημοσίευση από saste »

Athanasopoulos Evangelos έγραψε: Καλησπέρα, με χαρά βρήκα αυτή εδώ τη συζήτηση. Είμαι μέλος του ΔΣ της Αερολέσχης Αθηνών «ΔΑΙΔΑΛΟΣ». Είμαστε ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με αριθ. 162/2006 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θηβών με ΑΦΜ επίσης στη ΔΟΥ ΘΗΒΩΝ, που χαίρει αναγνώρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με αριθμό ΦΜ-92, και που επίσης χαίρει αναγνώρισης της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.). Το Σωματείο μας έχει επίσης οργανώσει επίσημους περιφερειακούς αγώνες για τράικ και διαθέτει τα περισσότερα νηολογημένα αεροσκάφη στην κατηγορία weightshift στην Ελλάδα. Με χαρά μπορώ να απαντήσω σε σχετικές ερωτήσεις με το αεράθλημα αυτό. Επίσης κάνουμε και πτήσεις εθισμού για όσους φίλους επιθυμούν να δοκιμάσουν την opencockpitπτήση.

Κυριε Αθανασοπουλε εχετε pm!
Athanasopoulos Evangelos

Δημοσίευση από Athanasopoulos Evangelos »

Ενημερωτικά πληροφορώ τους φίλους εδώ πως υπάρχει ένα forum αφιερωμένο στα τράικ που ονομάζεται http://www.trikepilot.com
- μέσα στο συγκεκριμένο forum δημιουργήθηκε η ομάδα Greek Trikers. Μπορούμε να τα λέμε και απο εδώ - στο http://www.trikepilot.com
όμως υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση σε θέματα τεχνικά και αεραθλητικά ειδικά για μηχανοκίνητους αετούς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελαφρά αεροσκάφη - Ελικόπτερα - Υπερελαφρά - Ανεμόπτερα”