Μέγεθος μοντελιστικού εργαστηρίου

exinfernis

Μέγεθος μοντελιστικού εργαστηρίου

Δημοσίευση από exinfernis »

Είναι τέλειο να έχεις ένα ολόκληρο γήπεδο για εργαστήριο.
Πολύ καλό να έχεις ένα ολόκληρο σπίτι
Καλό να έχεις ένα ολόκληρο μέσο δωμάτιο
Πολλοί από εμάς αρκούνται σε μικρά δωμάτια που τους παραχωρήθηκαν από συζύγους ή οικογένεια.

Ανοίγω το θέμα για τον εξής λόγο.

Μόλις μου έγινε γνωστό από το έταιρον ύμιση οτι σε λιγο καιρό, μετά το καλοκαίρι δηλαδή, ακόμα ένα μελος θα προστεθεί στην οικογένεια για να κάνει παρέα στο αδερφάκι του. Τί να κάνω λοιπόν, υποσχέθηκα κάι εγώ το εργαστήριό μου από τώρα. Γυναίκες βλέπεις...

Τί επιλογές υπάρχουν? Ταράτσα...δύσκολο γιατι δέν μένω σε μονοκατοικία. Υπόγειο ... 1χ1 τ.μ. ...

Ψάχνω λοιπόν να βρώ ιδέες για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ο μικρότερος δυνατός χώρος για έναν αερομοντελιστή που παράλληλα ασχολείται με υπολογιστές, ηλεκτρονικά κυκλώματα, καί φωτογραφία.

Μήπως πρέπει να αποτραβηχτώ από κάποιες ασχολίες μου...
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Μέγεθος μοντελιστικού εργαστηρίου

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

:>>>με το καλό να ερθει το μωράκι !!!!!!!! βγάλτα όλα έξω.....αλλα τέλος πάντων δεν ξέρω μήπως μια καλή ιδέα θα ήταν δυο τρεις καλοι φιλοι μοντελιστές να έβρισκαν κάπου στην γειτονια μια φθηνή αποθήκη,ενα υπόγειο η κάτι παρόμιο να γίνει χώρος εργασίας -σύναξης και αποθήκευσης ισος με ισομερισμό του κόστους (δύσκολοι καιροί ξέρω... αλλα θα ήταν ισως μία λύση)
Ασε που οι κόλες,μπογιές, καυσιμα και λοιπά χημικα δεν είναι και οτι καλήτερο για τα μωράκια μας
Εγώ εχω οργανώσει δύο εργαλειοθήκες η μία με τα πρώτα απαραίτητα για πτήση και μικροεπισκευές και ενα μεγαλήτερο κουτί με ανταλακτικα και λοιπά για κατασκευές Οι δε εργασίες γινονται αλάλογα στη βεράντα η στην πιλοτή και φυσικά ειμαι σαν την γατα με τα γατάκια στο κουβάλημα
Καλή επιτυχία
Αντώνης
Αντώνης Κριτζάς

α!! παρε και φορήτο υπολογιστή με μονο μείον οτι εξφεντονίζεται ευκολα χε!χε!
exinfernis

Καλή η ιδέα του κοινού χώρου,αλλά προς το παρόν ψάχνω να βρώ έναν τρόπο να συρρικνώσω τον απαιτούμενο χώρο εργασίας. Για το ελικόπτερο έχω καί εγώ μία εργαλειοθήκη που έχει σχεδόν τα πάντα. Βεράντα δέν έχω αλλά το μπαλκόνι άρχισε να μου γυαλίζει... για το καλοκαίρι τουλάχιστον γιατί αν πρέπει να πληρώσουμε καί για υμιυπαίθρια τακτοποίηση...... καλλύτερα να γυρίσουμε στον στατικό...
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Καλησπερα κι απο εμενα συν-ομοιοπαθεις...w
exinfernis

Αυτό θα ήταν πραγματικά ευλογία μιας καί στην γειτονιά μου ψάχνω καθημερινά περί της μισής ώρας με 3 τέταρτα ίσως καί 1 ώρα για να παρκάρω...

Παρόλο που δέν έχω parking, θα ήταν πολύ καλός χώρος γιά εργαστήριο...
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

exinfernis έγραψε: Αυτό θα ήταν πραγματικά ευλογία μιας καί στην γειτονιά μου ψάχνω καθημερινά περί της μισής ώρας με 3 τέταρτα ίσως καί 1 ώρα για να παρκάρω...

Παρόλο που δέν έχω parking, θα ήταν πολύ καλός χώρος γιά εργαστήριο...

..., νααααα σου πωωωωω ¨ηηηη να σταματησω, οχι τιποτε αλλο , νααα κατωχηρωσω τηηην ¨πατεντα¨, χι, χι, χι,...
Βλεπεις υπαρχουν καιαιαιαι χειροτερα, παρκιν εχω, εχω ομως ΤΕΣΣΕΡΑ παιδια (δυο ζευγαρια δυδιμα) σε διαμερισμα και σκυλο και..... και οοολα γινονται στην ¨καλη¨τραπεζαρια, ωωωχ παλι ¨φωναζει ηηη κυρα, χε, χε, χε,..., 20 χρονια τωρα δεεεν το εχει ακομη ¨χωνεψει¨καλα, μου τις ριχνει τις άγριες¨ματιες καθε φορα που καθομαι στοοον ΄παγκο΄, οεοοοοο...@P@
exinfernis

Την ιδέα σου να την επείς γιατί μπορεί κάποιος άλλος συμφορουμίστας να την έχει ανάγκη. Χαράς στο κουράγιο ...της γυναίκας σου. Εμένα με αγριοκοιτάει μόλις ρωτήσω άν κανόνισε τίποτα το επόμενο ΣαββατοΚύριακο... Δέν ξέρω, ίσως την πείσω να μου αφήσει το αποθηκάκι που είναι σε σχήμα Γ, 60εκ.Χ1,90μΧ40εκΧ, αφού βγάλω τουαλέττα,νιπτήρα,πλυντήριο,στεγνωτήριο καί πα*****οθήκη...

Μήπως πρέπει να βρώ συμ-παθώντες από την γειτονιά μου να βάλουμε κανα κοντεινερ στο πάρκο? Αλλιώς με βλέπω να κλείνω το μπαλκόνι καί να πληρωνω πρόστιμα για υμιυπαίθριο 60εκΧ2μ.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

..., TΡΟΧΟΣΠΙΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ,...στο παρκιν καιαιαιαι πολυ δουλεια...., αξιζει ομως τον κοπο !!!!@/-=}{{
Αντώνης Κριτζάς

τελικά νομίζω οτι θα πρέπει να ανοίξουμε και ενα νέο θεμα
Ιδεες ,λύσεις,διακαιολογίες και χειρισμός για τις γυναικες μας, πως να το πω .....κοινή άμυνα, ενοιαίο μέτωπο
οσο για το τροχόσπιτο Χρήστο επρεπε να πάρεις πατέντα γιατι τελικά πραγματι υπάρχουν κάτι σαπάκια που με λίγα λεφτά και αρκετή δουλειά θα μπορουσαν να γίνουν υπέροχα εργαστήρια-ησυχαστήρια αρκεί να λυσεις το πρόβλημα της θέσης και της τροφοδοσίας
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

H ιδέα για το ημιυπόγειο αποθηκάκι με 3-4 ενοίκους - νοματέους max μου ακούγεται πολύ cool.........!@/-=}{{
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

sosoka έγραψε: τελικά νομίζω οτι θα πρέπει να ανοίξουμε και ενα νέο θεμα
Ιδεες ,λύσεις,διακαιολογίες και χειρισμός για τις γυναικες μας, πως να το πω .....κοινή άμυνα, ενοιαίο μέτωπο
οσο για το τροχόσπιτο Χρήστο επρεπε να πάρεις πατέντα γιατι τελικά πραγματι υπάρχουν κάτι σαπάκια που με λίγα λεφτά και αρκετή δουλειά θα μπορουσαν να γίνουν υπέροχα εργαστήρια-ησυχαστήρια αρκεί να λυσεις το πρόβλημα της θέσης και της τροφοδοσίας

..., ακριβως αυτο ενοω. ΄γδησιμο¨, μονο η τουαλετα μενει μονωση και κοντρα πλακε, μπαλαντεζα καιαιαιαιαι εισαι σχεδον ετοιμος σε χωρο 2χ4, νομιζωωωωω φτανει...!!@/-=}{{
Αντώνης Κριτζάς

:-bbτουαλέτα? ναι σιγα σίγουρα θα βάλεις και εκεί ανταλακτικά
spak73

Δημοσίευση από spak73 »

Παιδια γεια σας κι'απο μενα !!!

Εχω και εγω το ιδιο "προβλημα" χωρου !!

Περιμενω με το καλο τον Σεπτεμβρη τα διδυμακια μου :>) και πρεπει να αδειασω το (μοναδικο) παιδικο δωματιο , δεν εχω ουτε γκαραζ ουτε καν αποθηκη.... και εχω 6 ενεργα μοντελα (Wilga 2000 - Phoenix 2000 - Easystar - Fantom EP - BlyBaby 33'' - Aerojex 3ch + αλλα δυο μοντελα ετοιμα που περιμενουν τα ηλεκτρικα τους ΣΥΝΟΛΟ 8 ) !!!

Και ιδου η λυση........

-Ολα τα εργαλεια και ανταλλακτικα σε 2 εργαλειοθηκες (τοποθετημενα με πολυ ταξη)
-Αλουμινενια βαλιτσα για τις Τ/Κ
-Χαρτινο κουτι για τον φορτιστη (+1ας στο αμαξι)
-Μεταλικο κουτι για τις μπαταριες
Ολα αυτα σε ενα ντουλαπι στην κρεββατοκαμαρα !!!!

Laptop στο σαλονι η στην κρεββατοκαμαρα η στην αυλη (το καλοκαιρι) !!

Παγκος εργασιας: το τραπεζι της τραπεζαριας !!!!

Και το αποκορυφωμα... ΟΛΑ τα μοντελα κρεμασμενα στην κρεββατοκαμαρα !!!! με τετοιον τροπο ετσι ωστε οταν στεκεσαι στην πορτα της χωρις να μπεις μεσα δεν τα βλεπεις καν !!!

Εδω αξιζει να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στην γυναικα μου που ανεχεται αυτην την κατασταση (αεροπλανα παντου μεσα στην κρεββατοκαμαρα μας) συμμεριζομενη την αγαπη μου για αυτο το χομπι !!! :-*

Δεν θελει κοπο - Θελει τροπο !!!!
exinfernis

Πώ Πώ ρε παιδιά, όντως είναι πιό κοινό το "πρόβλημα". Τα μοντέλα μας θέλουν χώρο - το ίδιο καί οι οικογένειές μας. Καλή η λύση του spak73, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η ιδέα του να πέφτει μία σταγόνα λαδάκι από την εξάτμιση ή το header tank στο μέτωπο την ώρα που κοιμάσε... κινέζικο μαρτύριο.

Πάντως μάλλον πρόκειται για μία από τις πιό βατές λύσεις για δευτερομπαμπάδες σε αναμονή, καί με έλλειψη χώρου. Προς το παρόν ξεκίνησα να καθαρίζω καί αποπερατώνω την "μάζωξη" του ρακοσυλλεκτικού υλικού από το τρέχων εργαστήρι μου μιάς καί πάντα είχα την τάση να μαζεύω χαλασμένα πράγματα καί να φτιάχνω κάτι νέο από τα κομμάτια τους αν αυτά δεν επισκευάζονταν. Ισως τελικά να μήν είναι καί τόσο μεγάλο το σχίσμα που υπέθετα οτι θα επερχόταν το επόμενο φθινόπωρο.

Δύο εργαλειοθήκες, τρείς ή καί τέσσερεις, αλλά με την προυπόθεση να είναι διαθέσιμη η τραπεζαρία καί ένας τοίχος για κρέμασμα ίσως να είναι αρκετά μακριά από το τέλειο αλλά όχι καί τόσο μακριά τελικά. Στο κάτω κάτω είναι χόμπι που αγαπάμε αλλά όχι παραπάνω από την οικογένεια.

Λέω, δέν ξέρω αλλά λέω ... μπορεί να το αγαπήσει το χόμπι καί κανας μπόμπιρας. Βέβαια ακόμα 4,5 ετών είναι αλλά εγώ θα αρχίσω να του μαθαίνω ότι μπορώ... έτσι για μπεί καί το πιπέρι στην συζυγική "διατροφή" εντός των "τοιχών"... Πού ξέρει κανείς... μπορεί να καταλήξω σε καμοιά 10αριά χρόνια σαν μιά πάπια με τα παπάκια που πάνε να πετάξουν καί νά έχω πρόβλημα συχνότητας με τα ίδια μου τα παιδιά...(σε 10 χρόνια θα πετάμε με 5GHz καί θα έχουμε χειριστήρια τύπου matrix...).

Δέν θέλω να ακουστώ σαν να μοιρολογώ αλλά θέλω να πετάω!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εργαστήρια & πρόσωπα - Χώροι κατασκευών”