Αναφορικά για την κατασκευή ενός υπέροχου μαχητικού του B'ππ σας παρουσιάζω ένα απο τα καμάρια της οικογένειας Π.Δ.Σοφού, το οποίο υπάρχει σε καλούπι απο συνθετα προηγμένα υλικά.
Το μοντέλο πρωτοκατασκευάστικε απο τον Παναγιώτη το 1986 και εδίδετο υπομορφή ΚΙΤ.
Δέν θα παρουσιάσω λεπτομερές thread απλά μερικές φωτό απο διάφορες φάσεις της κατασκευής.
Κατασκευάζεται απο εποξικές ρυτίνες η άτρακτος και απο διογκωμένη πολυστερίνη τα φτερά. Επίσης σημαντική λεπτομέρια υπάρχει στο καλούπι της καλύπτρας με ανάγλυφα πλαίσια κλτ. Έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί απο το μηδέν τα συστήματα ανασυρόμενων τροχών,κύριων και ουραίου. To αεροπλάνο ετοιμαζεται με ηλεκρικό setup..
Me-109F-2
-
Απάντηση: Me-109F-2
Μια ζωη Σοφος..!Λατρευω τις''ηλεκτρικες''ιδεες σου Δημητριε!
Χαρα στον μοντελλιστικο κοσμο που εχει διπλα του ακομα τους..Σοφους.!
Στεφανος.
Υ.Γ.Το μοντελλο θελει ματακι...δειχνει μουρλια@P@
Χαρα στον μοντελλιστικο κοσμο που εχει διπλα του ακομα τους..Σοφους.!
Στεφανος.
Υ.Γ.Το μοντελλο θελει ματακι...δειχνει μουρλια@P@
Δημήτρη καλησπέρα,
πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση να δω από κοντά τα σκέλη! Όπου να ναι αρχίζω να φτιάχνω και το δικό μου... Θερμικό λέω αν και να σου πω την αλήθεια και για ηλεκτρικό το συζητάω. Θα δω. Το κακό (ή το καλό) είναι πως ήδη έχω μία 90άρα Ο.S. και είναι κρίμα να κάθεται.
Φιλικά,
Κώστας
πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση να δω από κοντά τα σκέλη! Όπου να ναι αρχίζω να φτιάχνω και το δικό μου... Θερμικό λέω αν και να σου πω την αλήθεια και για ηλεκτρικό το συζητάω. Θα δω. Το κακό (ή το καλό) είναι πως ήδη έχω μία 90άρα Ο.S. και είναι κρίμα να κάθεται.
Φιλικά,
Κώστας
Dim αρχηγέ που είσαι!
Φτου-φτου το μαχητικό!
Ελπίζω να βάλεις κανα ηχειάκι επάνω ε?
Φτου-φτου το μαχητικό!
Ελπίζω να βάλεις κανα ηχειάκι επάνω ε?
Γεια και χαρά φίλοι μου,σας ευχαριστώ για τα ωραία σχόλια.
Γιάννη έχεις στο μαγαζι σου ηχείο;άν όχι πότε θα φέρεις;;;)
Κώστα όταν με το καλό το ξεκινήσεις σε περιμένουμε.
Στέφανε φιλέ μου κάποτε σε ένα καλό μοντέλο που είχα κατασκευάσει
είχα βάλει κεφάλι σκόρδο.Αποτέλεσμα μετά απο μήνες είχα ξεχάσει τι
είχα βάλει μέσα,το σκόρδο εκτός απο βλαστάρια είχε βγάλει
ποδαράκια και χεράκια.Του έριξα μισό μπουκάλι axe για να φύγει.
Συμπέρασμα..ότι και να του βάλεις κάποια στιγμή πάπαλα.
Γιάννη έχεις στο μαγαζι σου ηχείο;άν όχι πότε θα φέρεις;;;)
Κώστα όταν με το καλό το ξεκινήσεις σε περιμένουμε.
Στέφανε φιλέ μου κάποτε σε ένα καλό μοντέλο που είχα κατασκευάσει
είχα βάλει κεφάλι σκόρδο.Αποτέλεσμα μετά απο μήνες είχα ξεχάσει τι
είχα βάλει μέσα,το σκόρδο εκτός απο βλαστάρια είχε βγάλει
ποδαράκια και χεράκια.Του έριξα μισό μπουκάλι axe για να φύγει.
Συμπέρασμα..ότι και να του βάλεις κάποια στιγμή πάπαλα.
O "Γουσταύος" (ΜΕ-109G) του Σοφού είναι ένα απο τα αεροπλάνα που όλοι θέλαμε να πετάμε μιας και ο Παναγιώτης το είχε ετοιμοπαράδοτο την δεκαετία του '80!!! Σε μια εποχή που τα warbirds ήταν σπάνια θέα στα μοντελοδρόμια...
Πάντα τράβαγε τα βλέματα σε σόου και επιδείξεις της εποχής....
Πολλοί είχαν (και το έχουν, χάρη στην αγάπη του Παναγιώτη για το χόμπυ και το scale...) σε ξεχωριστή θέση στο χάνγκαρ τους ή στην καρδιά τους. Εμένα το συγκεκριμένο αεροπλάνο με είχε κερδίσει μιας και πέταγε άψογα, έχοντας παράληλα και μια πολύ scale εμφάνιση.
Μπράβο Παναγιώτη και Δημήτρη για την κατασκευή ενός ακόμη "εκλεκτού" Messershmit (σειρά F αυτή την φορά ...)
Περιμένω εναγωνίως για νεότερα όσων αφορά κατασκευή και πτήση του νέου project!!
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Πάντα τράβαγε τα βλέματα σε σόου και επιδείξεις της εποχής....
Πολλοί είχαν (και το έχουν, χάρη στην αγάπη του Παναγιώτη για το χόμπυ και το scale...) σε ξεχωριστή θέση στο χάνγκαρ τους ή στην καρδιά τους. Εμένα το συγκεκριμένο αεροπλάνο με είχε κερδίσει μιας και πέταγε άψογα, έχοντας παράληλα και μια πολύ scale εμφάνιση.
Μπράβο Παναγιώτη και Δημήτρη για την κατασκευή ενός ακόμη "εκλεκτού" Messershmit (σειρά F αυτή την φορά ...)
Περιμένω εναγωνίως για νεότερα όσων αφορά κατασκευή και πτήση του νέου project!!
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Hey φίλοι του ΜΕ 109.....
Εθεάθει ο Pansofos με το τελευταίο του δημιούργημα (το ΜΕ109 εννοώ..). Οι φωτό είναι πάντα τραβηγμένες με μεράκι απο τον φίλο Βαγγέλη (Vhal)..στην αλάνα του Σχοινιά....
Pansofe;;;; Ο πιλότος είναι έτοιμος...Ολόσωμος και Articulated....1/6/scale!!
Τρύφωνας
YΓ. Ο dimsofos έχει κάνει καλή δουλειά με τον "κινητήρα"...Δεν φαίνεται τίποτα!!!!
Εθεάθει ο Pansofos με το τελευταίο του δημιούργημα (το ΜΕ109 εννοώ..). Οι φωτό είναι πάντα τραβηγμένες με μεράκι απο τον φίλο Βαγγέλη (Vhal)..στην αλάνα του Σχοινιά....
Pansofe;;;; Ο πιλότος είναι έτοιμος...Ολόσωμος και Articulated....1/6/scale!!
Τρύφωνας
YΓ. Ο dimsofos έχει κάνει καλή δουλειά με τον "κινητήρα"...Δεν φαίνεται τίποτα!!!!
- Συνημμένα
-
- Vhal 4.jpg (82.07 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές
-
- Vhal 3.jpg (91.62 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές
-
- Vhal 2.jpg (97.36 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές
-
- Vhal 1.jpg (58.3 KiB) Προβλήθηκε 84 φορές