Τι κάνει αυτό το εργαλείο ?
Τι κάνει αυτό το εργαλείο ?
Βρε παιδιά για βοηθήστε. Έχω στην κατοχή μου αυτό το εργαλείο και νομίζω ότι είναι φορτιστής μπαταριών. Είναι έτσι ?
- Συνημμένα
-
- RG008.jpg (49.83 KiB) Προβλήθηκε 70 φορές
Απάντηση: Τι κάνει αυτό το εργαλείο ?
Όχι, είναι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό.
Αν θυμάμαι καλά, το σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, κρατάει σταθερή την τάση στην έξοδο ακόμα και όταν το ρεύμα εισόδου δεν είναι και τόσο σταθερό.
Φαίνεται καλό εργαλείο για να τροφοδοτείς φορτιστές LIPO. Γενικά σε ένα εργαστήριο, ένα καλό τροφοδοτικό είναι απαραίτητο. (Εγώ χρησιμοποιώ απο PC, και καλά είναι και αυτά από notebooks, μόνο που πρέπει να έχουν κατάλληλη τάση εξόδου.)
Βαγγέλης
Αν θυμάμαι καλά, το σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, κρατάει σταθερή την τάση στην έξοδο ακόμα και όταν το ρεύμα εισόδου δεν είναι και τόσο σταθερό.
Φαίνεται καλό εργαλείο για να τροφοδοτείς φορτιστές LIPO. Γενικά σε ένα εργαστήριο, ένα καλό τροφοδοτικό είναι απαραίτητο. (Εγώ χρησιμοποιώ απο PC, και καλά είναι και αυτά από notebooks, μόνο που πρέπει να έχουν κατάλληλη τάση εξόδου.)
Βαγγέλης
Αυτο φιλε μαστορα πρεπει να ειναι
τροφοδοτικο δηλ απο 220V τα κανει 12V (σαν την μπαταρια αυτοκινητου)
για να βαλεις φορτιστη μπαταριων,η μιζοκουτο,η οτι αλλο..
.... παντως δεν φορτιζει!Ετσι μου φαινεται.._P_P
τροφοδοτικο δηλ απο 220V τα κανει 12V (σαν την μπαταρια αυτοκινητου)
για να βαλεις φορτιστη μπαταριων,η μιζοκουτο,η οτι αλλο..
.... παντως δεν φορτιζει!Ετσι μου φαινεται.._P_P
Για να βοηθήσω λίγο, έχω να πω ότι το αγόρασα για να γυρνάω την μίζα από το scooter.
Για μια φορά γύρισε την μίζα, και μετά "τζίφος" (μπορεί να κάηκε, κάτι) Πάντως ρεύμα βγάζει.
Το αμπερόμετρο που έχει από επάνω είναι πρόσθετο, το έβαλε ένας φίλος ηλεκτρονικός.
Θυμάμαι όμως ότι το πλήρωσα χρυσάφι ......τότε !@/-=}{{
Για μια φορά γύρισε την μίζα, και μετά "τζίφος" (μπορεί να κάηκε, κάτι) Πάντως ρεύμα βγάζει.
Το αμπερόμετρο που έχει από επάνω είναι πρόσθετο, το έβαλε ένας φίλος ηλεκτρονικός.
Θυμάμαι όμως ότι το πλήρωσα χρυσάφι ......τότε !@/-=}{{
-
Τροφοδοτικό συνεχούς είναι. Το λέει και πάνω άλλωστε. Και πρέπει να είναι από κείνα τα παλιά με το θεόβαρο μετασχηματιστή σιδήρου. Λέει ότι έχει και προστασία υπερφόρτωσης. Ισως γιαυτό σταμάτησε να δουλεύει τη μίζα. Γιατί η μίζα του σκούτερ τραβάει σίγουρα περισσότερα από 10-14 αμπερ που μπορεί να δώσει απότι λέει αυτό το τροφοδοτικό.
Φιλικά Κώστας.
Φιλικά Κώστας.
Βασικά θέλω να φορτίζω και να συντηρώ τέτοιου είδους μπαταρίες, που τις έχω στο κασελάκι μου για μίζα, αντλία, μπουζί κτλ.
lipo δεν χρησιμοποιώ προς το παρών, αλλά NI-CAD μόνο.
lipo δεν χρησιμοποιώ προς το παρών, αλλά NI-CAD μόνο.
- Συνημμένα
-
- bat001.jpg (71.96 KiB) Προβλήθηκε 70 φορές
Κώστα σε τι μπορεί να με χρησιμεύσει αυτό το τροφοδοτικό συνεχούς ?
Ναι όντως είναι κουρσούμι απο θέμα βάρους !!!!
Ναι όντως είναι κουρσούμι απο θέμα βάρους !!!!
-
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την τροφοδοσία του φορτιστή. Οχι όμως να χρησιμοποιήσεις το τροφοδοτικό σαν φορτιστή γιατί ένας φορτιστής δεν είναι απλά ένα τροφοδοτικό αλλά έχει και ειδικά κυκλώματα αυτόματου ελέγχου του ρεύματος φόρτισης ανάλογα με την τάση της μπαταρίας.
Επειδή μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα μπορείς να τροφοδοτήσεις και περισσότερους από έναν φορτιστές παράλληλα για να φορτίζεις περισσότερες μπαταρίες ταυτόχρονα.
Φιλικά Κώστας.
Επειδή μπορεί να δώσει αρκετό ρεύμα μπορείς να τροφοδοτήσεις και περισσότερους από έναν φορτιστές παράλληλα για να φορτίζεις περισσότερες μπαταρίες ταυτόχρονα.
Φιλικά Κώστας.
Βασικά έχω στιλάτο φορτιστάκι για τις μπαταρίες των αεροπλάνων. :D
Λίγο βαρύ είναι, αλλά κάνει καλή δουλειά. Ρώσικο, αξιόπιστο, και αθάνατο.+(*)
Λίγο βαρύ είναι, αλλά κάνει καλή δουλειά. Ρώσικο, αξιόπιστο, και αθάνατο.+(*)
- Συνημμένα
-
- char001.jpg (63.61 KiB) Προβλήθηκε 70 φορές
bladeskiller έγραψε: ↑Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την τροφοδοσία του φορτιστή.
Φιλικά Κώστας.
Οκ κατάλαβα V:)) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Άιντε τώρα να βρούμε φορτιστή, κατάλληλο για όλες τις μπαταρίες. Εδώ στο Planodio
στριφογυρνάει ποικιλία από δαύτους. Για να δούμε.
Θα μπορέσω να βρω "όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα" ?
EEEEEE αφου ειδα και αυτο ,τι αλλο να περιμενει κανεις !!! Μαστορα μας κουτουπωσες ολους !!! Ωραια αντιθεση η Nimh απο την μια και το τερας απο την αλλη !!!
"έχει και ο Γιάννης καίκι" Αγγελε, και ας είναι νέος αερομοντελιστής _P_P
Διαβάστε ένα ωραίο άρθρο "ο τελευταίος καραβομαραγκός της Χίου"
Διαβάστε ένα ωραίο άρθρο "ο τελευταίος καραβομαραγκός της Χίου"
Και ιδού η άμεση απάντηση στην απορία μου. Λογικά βάζω ένα τέλος στην ταλαιπωρία μου, μια και απόκτησα ένα φορτιστή για όλες τις μπαταρίες.
Το όνομα αυτού SUPERMATE DC6
Τώρα προκύπτει το εξής ερώτημα:
Τον συνδέω απευθείας από το τροφοδοτικό που βλέπετε στην φώτο στο πρώτο ποστ αυτού του θέματος, η θα πρέπει ενδιάμεσα στο τροφοδοτικό και στον φορτιστή να υπάρχει μια μπαταρία ?
Και όταν τελειώνει η φόρτιση των μπαταριών μου, θα πρέπει απαραίτητα να σβήνω και το τροφοδοτικό ?
Φοβάμαι μην κάψω τον καινούργιο φορτιστή, γιατί το τροφοδοτικό είναι ισχυρό, και βγάζει δυνατό και συνεχές ρεύμα.
Που θα πάει αυτό το συνεχές ρεύμα όταν γεμίσουν οι μπαταρίες και ο φορτιστής διακόψει την φόρτιση ?
Το συνεχές ρεύμα, είναι σαν το εναλλασσόμενο, που όταν σβήσεις την λάμπα, αυτό βρίσκεται εκεί, και απλώς περιμένει ?
Γιατί την τελευταία φορά, δεν περίμενε ούτε στιγμή, και έστειλε ένα πανάκριβο ράδιο cd αυτοκινήτου για ανακύκλωση.:-&&
Αυτά !!!!!
- Συνημμένα
-
- A-Charger-C-small.jpg (66.72 KiB) Προβλήθηκε 70 φορές
Βάλτο, αν είσαι σίγουρος πως το τροφοδοτικό δουλεύει σωστά και δίνει όντως 13,8 Volt. (μέτρησέ το με ένα πολύμετρο ή βολτόμετρο)
Ο φορτιστής σου - σύμφωνα με τις προδιαγραφές του - δουλεύει από 11-18 Volt. Αρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα τραβάει το ρεύμα που θέλει από το τροφοδοτικό σου.
Σύνδεσέ το χωρίς την μπαταρία που θέλεις να φορτίσεις για να δεις ότι ανάβει κανονικά, μόνο πρόσεξε την πολικότητα. Και όχι δεν χρειάζεται άλλη μπαταρία ενδιάμεσα (πώς το σκέφτηκες αυτό ?)
Επίσης δεν χρειάζεται να σβήνεις το τροφοδοτικό, αλλά θα συνιστούσα να το κάνεις για οικολογικούς λόγους (θα έχει κάποια μικρή κατανάλωση όταν ο φορτιστής δεν φορτίζει)
Τέλος, για το πού θα πάει το ρεύμα: δεν θα κυκλοφορεί ρεύμα γιατί απλά ο φορτιστής δεν θα το ζητάει (περίπου όπως το περιγραφεις και για το εναλλασσόμενο)
Βαγγέλης
Ο φορτιστής σου - σύμφωνα με τις προδιαγραφές του - δουλεύει από 11-18 Volt. Αρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα τραβάει το ρεύμα που θέλει από το τροφοδοτικό σου.
Σύνδεσέ το χωρίς την μπαταρία που θέλεις να φορτίσεις για να δεις ότι ανάβει κανονικά, μόνο πρόσεξε την πολικότητα. Και όχι δεν χρειάζεται άλλη μπαταρία ενδιάμεσα (πώς το σκέφτηκες αυτό ?)
Επίσης δεν χρειάζεται να σβήνεις το τροφοδοτικό, αλλά θα συνιστούσα να το κάνεις για οικολογικούς λόγους (θα έχει κάποια μικρή κατανάλωση όταν ο φορτιστής δεν φορτίζει)
Τέλος, για το πού θα πάει το ρεύμα: δεν θα κυκλοφορεί ρεύμα γιατί απλά ο φορτιστής δεν θα το ζητάει (περίπου όπως το περιγραφεις και για το εναλλασσόμενο)
Βαγγέλης
vhal έγραψε: ↑
Βαγγέλης
Αχα..... μου το είπανε όταν έκαψα το ραδιοcd. Έπρεπε να το τροφοδοτήσω ρεύμα από μια 12v μπαταρία, η οποία θα ηταν συνδεδεμένη με το τροφοδοτικό. Και οποια άλλη συσκευη 12v θα χρησιμοποιούσα, με τον ίδιο τρόπο να το έκανα πάντα.
Ετσι είχα καταλάβει τότε ^%^
Ωραία πάντως, μέτρησα την τάση του τροφοδοτικού, και βγάζει ακριβώς 13,8 V.
Αρα πάμε καλά. !!!!!
Το τροφοδοτικό θα το έσβηνα ουτώς η άλλως, απλώς ήθελα να μην είχα συνέχεια τον νου μου εκεί . Τι αγόρασα τότε έξυπνο φορτιστή, για να είμαι με το ρολοι και το ξυπνητήρι στο χέρι.
Αυτό το άγχος έιχα με τους άλλους φορτιστές. Μην ξεχαστώ και ζεσταθεί καμμιά μπαταρία και πάρει φωτιά, μια και δίπλα έχω και φιάλες προπανίου. Και μετά θα ποστάριζα απο το υπερπέραν.....αν υπαρχει adsl γραμμή εκεί :D
Ευχαριστω Βαγγέλη, με έφτιαξες την νύχτα μου......να είσαι καλά !!!!
Να κάνω μια ερω΄τηση ακόμα και τέρμα......για σήμερα.
Πειράζει να μείνουν οι μπαταρίες συνδεδεμένες στον φορτιστή, ίσως μερικές ώρες μετα την φόρτιση τους ? Να βασιστώ στην εξυπναδα του ότι διέκοψε την φόρτιση ?