2 ερωτήσεις για Trex 600NSP
Απάντηση: 2 ερωτήσεις για Trex 600NSP
Συμφωνώ με τους παραπάνω στο ότι με τα 3152 πας μέχρι αρκετά ακροβατικά ακροβατικά .
Επίσης συμφωνώ οτι αν πετάς ηλεκτρικό με το θερμικό κάνεις παπάδες αλλα για να μάθεις θες κατι εύκολο και σταθερό και ώρες πολλές ώρες πτήσεις και αυτό ειναι κάτι που στο δίνει μόνο το θερμικό .
Αν και αν συνέχιση να ανεβαίνει το καύσιμο θα αλλάξει αυτό ;) εγώ Ίδη σκέφτομαι την αγορά ενως T-rex 500 και 5-6 Lipo για να ηρεμήσει η τσέπη μου .
Οσο για τα JR DS8717HV αν κερδίσω το LOT O σίγουρα θα τα πάρω μαζι με A123 καθώς φοβάμαι να της βάλω στα 9451 που έχω τώρα και σε καμία περίπτωση γιατι τα χρειάζομαι καθως σε 50αρι ακομα και τα 9451 που εχω είναι υπερβολή ακόμα και αν πέταγα 3d πόσο μάλλον που αντε να κανω καμια loop και κανενα flip .. . Αν και ειναι πανεμορφα :) .
Επίσης συμφωνώ οτι αν πετάς ηλεκτρικό με το θερμικό κάνεις παπάδες αλλα για να μάθεις θες κατι εύκολο και σταθερό και ώρες πολλές ώρες πτήσεις και αυτό ειναι κάτι που στο δίνει μόνο το θερμικό .
Αν και αν συνέχιση να ανεβαίνει το καύσιμο θα αλλάξει αυτό ;) εγώ Ίδη σκέφτομαι την αγορά ενως T-rex 500 και 5-6 Lipo για να ηρεμήσει η τσέπη μου .
Οσο για τα JR DS8717HV αν κερδίσω το LOT O σίγουρα θα τα πάρω μαζι με A123 καθώς φοβάμαι να της βάλω στα 9451 που έχω τώρα και σε καμία περίπτωση γιατι τα χρειάζομαι καθως σε 50αρι ακομα και τα 9451 που εχω είναι υπερβολή ακόμα και αν πέταγα 3d πόσο μάλλον που αντε να κανω καμια loop και κανενα flip .. . Αν και ειναι πανεμορφα :) .
Παιδιά καλησπέρα και πάλι,
μετά από τόσο καιρό, δυστυχώς ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει το TREX, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου...ωστόσο εχτές έφαγα μια flashia και είπα να βάλω πρόγραμμα ώστε σιγά σιγά - πολύ σιγά, να είναι έτοιμο για καλοκαίρι... `M`
Λοιπόν είπα να αλλάξω και εγώ το liner της καμπάνας και πήρα από raptor 90άρι. Ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα σε προηγούμενο thread και το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι είναι άψογο. Το θέμα είναι όμως, ότι λόγω του πάχους του νέου Liner, πλέον ο συμπλέκτης οριακά χωράει μέσα, μιλάμε για απόσταση μικρότερη από 1mm, δηλαδή όσο και να προσπάθησα να κεντράρω τη μηχανή, πάντα κάπου βρίσκει στο liner, ποτέ δεν περιστρέφεται η καμπάνα εντελώς ελέυθερη. Δηλαδή θέλει τέτοιο επίπεδο μικρορύθμισης που δεν μπορώ να το κάνω. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά? Είναι σωστό να "φάω" λίγο το liner με το dremel ώστε να λεπτύνει λίγο?
Τέλος τα cyclic servo (είχα 3152), τα αντικατέστησα με τα BLS253, έχουν ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τα 451 αλλά η futaba τα δηλώνει ως Heli servo. Τι άποψη έχετε για την αγορά?
+(*)
μετά από τόσο καιρό, δυστυχώς ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει το TREX, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου...ωστόσο εχτές έφαγα μια flashia και είπα να βάλω πρόγραμμα ώστε σιγά σιγά - πολύ σιγά, να είναι έτοιμο για καλοκαίρι... `M`
Λοιπόν είπα να αλλάξω και εγώ το liner της καμπάνας και πήρα από raptor 90άρι. Ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα σε προηγούμενο thread και το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι είναι άψογο. Το θέμα είναι όμως, ότι λόγω του πάχους του νέου Liner, πλέον ο συμπλέκτης οριακά χωράει μέσα, μιλάμε για απόσταση μικρότερη από 1mm, δηλαδή όσο και να προσπάθησα να κεντράρω τη μηχανή, πάντα κάπου βρίσκει στο liner, ποτέ δεν περιστρέφεται η καμπάνα εντελώς ελέυθερη. Δηλαδή θέλει τέτοιο επίπεδο μικρορύθμισης που δεν μπορώ να το κάνω. Πιστεύετε ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά? Είναι σωστό να "φάω" λίγο το liner με το dremel ώστε να λεπτύνει λίγο?
Τέλος τα cyclic servo (είχα 3152), τα αντικατέστησα με τα BLS253, έχουν ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τα 451 αλλά η futaba τα δηλώνει ως Heli servo. Τι άποψη έχετε για την αγορά?
+(*)
καποιος εσβησε το ποστ μου? Μην ακους περι liner αυτο το προβλημα ηταν στα παλια τα καινουρια NSP εχουν ενισχυμενο liner!
...τι ενισχυμένο ρε mastoras, λεπτό σαν χαρτί ήταν το δικό του..
-
Φιλε jaames74, το προβλημα στο t rex δεν ηταν στον περμανητη αλλα στο συμπλεκτη. Αυτος ηταν που εσπαγε. Γινοταν λοιπον αντικατασταση του περμανητη με ποιο χοντρο ωστε να μην επιτρεπει στον συμπλεκτη να ανοιγει πολυ και να σπαει. Το φαινομενο αυτο εχει σταματησει να ακουγεται και μολλον εχουν βελτιωσει τον συμπλεκτη. Στο δικο μου t rex και σε αλα δυο που εχουμε στην παρεα (ολα NSP) δεν εχει παρουσιαστει προβλημα.
ευχαριστώ για την απάντηση..δηλαδή να υποθέσω ότι μάλλον τσάμπα τον άλλαξα..ε??
Τέλοσπαντων όπως έγραψα και πιο πάνω, επειδή μετά την αλλαγή υπάρχει μια δυσκολία στην τοποθέτηση είναι φρόνιμο να τον "φάω" λίγο με γυαλόχαρτο για να κινειται η καμπάνα ελέυθερα??
Τέλοσπαντων όπως έγραψα και πιο πάνω, επειδή μετά την αλλαγή υπάρχει μια δυσκολία στην τοποθέτηση είναι φρόνιμο να τον "φάω" λίγο με γυαλόχαρτο για να κινειται η καμπάνα ελέυθερα??
-
Κανονικα δεν πρεπει να ακουμπαει.Αν το διακενο σου ειναι μικρο θα εμπλεκεται πολυ γρηγορα ο συμπλεκτης και θα ξεκιναει το στροφειο απο πολυ χαμηλα. Τωρα το να φας τον περμανητη με γιαλοχαρτο δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλητερο. Κανε την πρωτη δοκιμη χωρις blades για ασφαλεια και αν δεις οτι ελαχιστα πανω απο το ρελαντι εμπλεκεται ο συμπλεκτης και παει να ξεκηνησει το στροφειο, αλλαξε τον περμανητη και βαλε το δικο του. Παντως παλιοτερα ειχαν βαλει πολλοι τον περμανητη του ραπτορα χωρις προβλημα. Δεν ξερω αν οι τωρινοι συμπλεκτες εχουν διαφοροποιηθει ως προς την διαμετρο και τωρα του ραπτορα πεφτει πολυ. Ας απαντησει καποιος που το γνωριζει.
Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο ελικόπτερο, πάντως το υλικό τριβής μπορείς να "κατεβάσεις" με το γυαλόχαρτο, με αρκετή προσοχή.
Το έχω δοκιμάσει σε άλλο μοντέλο, με μέτρια επιτυχία, και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η μέτρια επιτυχία αναφέρετε στο ότι, δεν υπήρχε τέλεια αποσύμπλεξη στην αρχή, βελτιώθηκε μετά από αρκετές πτήσεις.
Το έχω δοκιμάσει σε άλλο μοντέλο, με μέτρια επιτυχία, και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η μέτρια επιτυχία αναφέρετε στο ότι, δεν υπήρχε τέλεια αποσύμπλεξη στην αρχή, βελτιώθηκε μετά από αρκετές πτήσεις.
λύση....
1η βάζεις το παλιό.....
2η πας την καμπάνα σε μαγαζί που έχει τόρνο...... και "τρως" τον περμανητη " 0,2mm η οσο χρειάζεται....
3η κάντο με γυαλόχαρτο.... ( λύση ανάγκης )
4η το συναρμολογείς όπως είναι, και ριχτου μερικά hot start και είναι οκ `M`
1η βάζεις το παλιό.....
2η πας την καμπάνα σε μαγαζί που έχει τόρνο...... και "τρως" τον περμανητη " 0,2mm η οσο χρειάζεται....
3η κάντο με γυαλόχαρτο.... ( λύση ανάγκης )
4η το συναρμολογείς όπως είναι, και ριχτου μερικά hot start και είναι οκ `M`
...παιδιά ευχαριστώ, μάλλον θα ακολουθίσω τη λύση με τον τόρνο, δεν ξέρω πως γίνεται αλλά έχουμε εδώ που εργάζομαι έναν έμπειρο μηχανουργό, οπότε μάλλον θα μου το φτιάξει. :-&&
James μην αγχεσαι. Παρε κοπιδι με καινουργια λαμα. Βαλτο μεταξυ περμανιτη και καμπανας και γυρνα το σε ολη την περιφερια. Πετα τον παλιο περμανιτη. Καθαρισε τα υπολειματα της κολας με γυαλοχαρτο και ασετον καθαρο. Βαλε το καινουργιο. Περνα το συμπλεκτη γυρω γυρω δυο φορες μονωτικη ταινια. Βαλε τον συμπλεκτη μεσα στην καμπανα και αφησε τον μεχρι να στεγνωσει η κολλα. Τον βγαζεις και ετοιμος!
pani ευχαριστώ, αλλά εγώ σήμερα τα ξήλωσα από το σασί και τις μηχανές, να πάω αύριο την καμπάνα στον τορναδόρο να μου το φτιάξει. Το μόνο ανταλλακτικό liner που έχω αυτή τη στιγμή είναι πάλι από raptor 90 (είχε 2 μέσα το σακουλάκι), της align δεν έχω άμεσα για να ξανακάνω τη δουλειά όπως μου λες.
Θα ήθελα να δείτε και μια photo από το σκηνικό. Κάτω δεξιά μπορεί να φαίνεται ότι έχει αρκετό κενό αλλά παρόλα αυτά τερματίζει, δηλαδή δεν μοιράζεται η απόσταση με το αντιδιαμετρικό άκρο. Στραβά το liner δεν το έχω βάλει, ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που μου λες και εσύ και ούτε φαινόταν τίποτα στραβό εκτός αν το liner κάνει "βουναλάκια".
Λοιπόν τελοσπάντων ανατολικό ζήτημα το έκανα για ένα liner. Όπως και να έχει στο τέλος θα παίξει, απλά είμαι λίγο άσχετος, οκ. w
Θα ήθελα να δείτε και μια photo από το σκηνικό. Κάτω δεξιά μπορεί να φαίνεται ότι έχει αρκετό κενό αλλά παρόλα αυτά τερματίζει, δηλαδή δεν μοιράζεται η απόσταση με το αντιδιαμετρικό άκρο. Στραβά το liner δεν το έχω βάλει, ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που μου λες και εσύ και ούτε φαινόταν τίποτα στραβό εκτός αν το liner κάνει "βουναλάκια".
Λοιπόν τελοσπάντων ανατολικό ζήτημα το έκανα για ένα liner. Όπως και να έχει στο τέλος θα παίξει, απλά είμαι λίγο άσχετος, οκ. w
- Συνημμένα
-
- zorizomai.JPG (56.86 KiB) Προβλήθηκε 61 φορές