Αγορά και εγκατάσταση YOKE

Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

Αν και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος με το Logitech 3D Pro ( http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/pc_gaming/joysticks/devices/291&cl=US,EN
), θα ήθελα πλέον να πάρω και ένα YOKE για να δοκιμάσω την αίσθηση. Σε ερώτηση σε άλλο θέμα μου απάντησε ο φίλος knikos όπως φαίνεται παρακάτω και κατέληξα στο CH Eclipse. Είμαι έτοιμος να το παραγγείλω αλλά έχω την εξής 2 απλές απορίες:

1. Το γραφείο μου δεν είναι και τεράστιο, οπότε θα ήθελα να όποτε δεν πετάω να μην πιάνει όλο τον χώρο και να μπορώ να δουλεύω χωρίς όμως να το έχω στο πάτωμα. Σκέφτηκα κάτι σε πτυσόμενη βάση για πληκρολόγιο που να το κουνάω όποτε θέλω να πετάξω. Το έχει κάνει κανείς ; ::)
2. Θα το παραγγείλω από εδώ http://www.contact-simulations.com/
έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε ;

ευχαριστώ !s!1

knikos έγραψε: Καλημέρα καπετάνιε
κατά την γνώμη μου http://www.chproducts.com/retail/y_eclipse.html
γιατί το Saitek ειχε προβλήματα .Δεν ξέρω εάν έχουν τα έχουν διορθώσει.Εαν φυσικά θέλεις κάτι διαφορετικό δες στο http://www.aviationmegastore.com
η στο http://www.simw.com

Οσο για το Fokker εάν θέλεις βαθειά νερά να πάρης της Digital Aviation.Θα το βρής http://www.flight1.com
. Φυσικά και το Project Fokker απο την Avsim ειναι καλό αλλα υβριδικό μπροστά στην Digital Aviation
Nick1150

Απάντηση: Αγορά και εγκατάσταση YOKE

και μία τρίτη ερώτηση !@/-=}{{

3. Επειδή θέλω να αποφύγω προς το παρόν το ποδοστήριο rudder, το Eclipse που το έχει το rudder ;

ευχαριστώ και πάλι

!s!1
Nick1150

Την πατησαμε =B=

Πήγα να το παραγγείλω εχθές το βράδυ, αλλά είναι κλειστά για Χριστούγεννα μέχρι την 7 Ιανουαρίου 2008 >:(

Ξέρετε κάποιο site δοκιμασμένο να παραγγείλω βρε παιδιά ;
Nick1150

Εδώ και δύο ημέρες έχω στα χέρια μου το CH Eclipse της CH Products ( http://www.chproducts.com/retail/y_eclipse.html
). Η αγορά έγινε από Βουλγαρία ( http://www.virtualpilotbg.com
) και μου στίχισε 245 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Η εξυπηρέτηση του Βούλγαρου ήταν άψογη και μάλιστα το yoke ήρθε σφραγισμένο και σε άψογη κατάσταση. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, αλλά σκέφτηκα να κλείσω ένα μήνα πτήσεων και μετά να φτιάξω ένα review με φωτογραφίες και τεχνικά στοιχεία σε ένα νέο θέμα.

::)
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

Καλησπέρα
Ίσως έφτασε η ώρα για yoke σκεύτομαι για το Saitek Pro Flight Yoke System με τεταρτοκύκλιο γκάζι τριών μοχλών

είναι καλό ? το έχω βρει σε καλή (πιστεύω) τιμή (100~120e) για πείτε #**#**
Nick1150

όχι μην το πάρεις

το πήρα από media markt, το δοκίμασα το ίδιο απόγευμα, και την επόμενη το γύρισα πίσω `M`

είναι άθλιο, και αυτό θα το καταλάβεις μόνο αν δοκιμάσεις ένα yoke της προκοπής...

Διάβασε και reviews sto net και θα δεις ότι βγάζουν πολλά conflicts

Γνώμη μου ξέχασε το
Scrat

Δημοσίευση από Scrat »

H Saitek έχει πολλά προβλήματα να διορθώσει... Το yoke της δεν αξίζει.. Καλύτερα το CH.. Εδώ έχω το X52 και το πανελ της και μου έκαναν conflict στους drivers..
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα κοιταξω στο μαγαζί που το έχω βρει αν το συνοδεύει εγγύηση...

το CH που μπορώ να το βρω στην ελλάδα ???
Mihalis Triantafillou

Δημοσίευση από Mihalis Triantafillou »

Το Saitek είναι ποιο μουράτο, αλλά αυτό που σου δίνει καλύτερη αίσθηση ελέγχου είναι το CH.
Τα έχω και τα δύο και είναι εξαιρετικά σοβαρή η διαφορά ειδικά και με τα προβλήματα drivers της Saitek.
Το μόνο που υπάρχει σε Saitek στο σύστημά μου είναι τα rudders και το πολύ πολύ καλό Throttle του Saitek X52 το οποίο όμως δεν συνεργάζεται με το υπόλοιπο σύστημα διότι το μπερδεύουν οι Drivers και δουλεύει μόνο ο μοχλός.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα λοιπόν CH

Μιχάλης Τριανταφύλλου.
Nick1150

mitsos έγραψε: το CH που μπορώ να το βρω στην ελλάδα ???

Η αγορά έγινε από Βουλγαρία ( http://www.virtualpilotbg.com
) και μου στίχισε 245 ευρώ μαζί με μεταφορικά. Η εξυπηρέτηση του Βούλγαρου ήταν άψογη και μάλιστα το yoke ήρθε σφραγισμένο και σε άψογη κατάσταση.
mitsos

Δημοσίευση από mitsos »

με πείσατε !@/-=}{{ το CH στο << Ελλαντα >> δεν υπάρχει ? Θέλω να αποφύγω την απ' εξω αγορά
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

mitsos έγραψε: με πείσατε !@/-=}{{ το CH στο << Ελλαντα >> δεν υπάρχει ? Θέλω να αποφύγω την απ' εξω αγορά

Πολύ καλά θα κάνεις. Άλλωστε, σου κοστίζει ακριβότερα από έξω.

Το YOKE της CH όπως σου ανέφεραν και οι υπόλοιποι φίλοι, στερείται εμφανίσεως εν συγκρίσει με αυτό της SAITEK όμως δουλεύει!
Με τη SAITEK αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που δε διορθώνονταν. Ευτυχώς το εiχα αγοράσει (φυσικά) από την Ελλάδα και αντικαταστάθηκε αμέσως μe ένα CH.

To κατάστημα που με εξυπηρέτησε και που μπορείς να βρεις το CH είναι το 11Aviation
(κλικ πάνω) Κόστος 199euro.
Ως προς τα πετάλια του Rudder, θα συμφωνήσω με το Μιχάλη. Μπορεί άφοβα να χρησιμοποιήσεις το σύστημα της SAITEK που είναι αρκετά οικονομικότερο από άλλα. Είναι πολύ δοκιμασμένο. Σχεδόν όλοι αυτό έχουμε.

Καλή συνέχεια.
Nick1150

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: Πολύ καλά θα κάνεις. Άλλωστε, σου κοστίζει ακριβότερα από έξω.

Το YOKE της CH όπως σου ανέφεραν και οι υπόλοιποι φίλοι, στερείται εμφανίσεως εν συγκρίσει με αυτό της SAITEK όμως δουλεύει!
Με τη SAITEK αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα που δε διορθώνονταν. Ευτυχώς το εiχα αγοράσει (φυσικά) από την Ελλάδα και αντικαταστάθηκε αμέσως μe ένα CH.

To κατάστημα που με εξυπηρέτησε και που μπορείς να βρεις το CH είναι το 11Aviation
(κλικ πάνω) Κόστος 199euro.
Ως προς τα πετάλια του Rudder, θα συμφωνήσω με το Μιχάλη. Μπορεί άφοβα να χρησιμοποιήσεις το σύστημα της SAITEK που είναι αρκετά οικονομικότερο από άλλα. Είναι πολύ δοκιμασμένο. Σχεδόν όλοι αυτό έχουμε.

Καλή συνέχεια.

Γιάννη 199 ευρώ έχει το CH yoke... εγώ πήρα το CH Eclipse yoke το οποίο είναι το καινούριο yoke της CH που έχει πάνω του και rudder στο χέρι (και βολεύει απίστευτα) και έτσι δεν χρειάζεται να πάρεις ποδοστήριο.

Το eclipse δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και έψαξα πολύ.
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Nick1150 έγραψε: Γιάννη 199 ευρώ έχει το CH yoke... εγώ πήρα το CH Eclipse yoke το οποίο είναι το καινούριο yoke της CH που έχει πάνω του και rudder στο χέρι (και βολεύει απίστευτα) και έτσι δεν χρειάζεται να πάρεις ποδοστήριο.
Το eclipse δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και έψαξα πολύ.

Γειά χαρά σου Νίκο.
Έχεις δίκιο, ως προς το μοντέλο. Και πάλι όμως, δεν ξέρω αν η διαφορά των 30 - 40 euro περίπου (+μεταφορικά και αναμονή), αξίζει για να προχωρήσει κανείς σε αγορά στο εξωτερικό.

Έχω πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα που αφορά τις αγορές εξωτερικού και για κάποιους ίσως οι απόψεις μου αγγίζουν έως και τα όρια της γραφικότητας.
Γενικώς πάντως, το petame δε στηρίζει, δεν προτείνει, ούτε υποννοεί ποτέ αγορές από έξω, παρά μόνον εάν το προϊόν που αναζητάμε δεν υπάρχει στη χώρα μας (όπως συμβαίνει στην περίπτωσή σου).

Αν θέλεις την άποψή μου τώρα σχετικά με το rudder στο χέρι, μάλλον θα με βρεις να διαφωνώ καθέτως ώς προς τη χρηστικότητά του.
Άλλωστε, ουδέ μία σχέση έχει το rudder χειρός ...με το ρεαλισμό.

Αναρωτιέμαι, σε μία προσέγγιση σε πτήση VFR με δυνατούς πλάγιους και πλαγιοολίσθηση, με ποιό χέρι κρατάμε throttle, με ποιο χέρι κρατάμε πηδάλιο ...και με ποιο χέρι το rudder; ;;)
(ή μας λείπει ένα χέρι, ή δεν πετάμε με αέρα).
Nick1150

Γεια σου Δάσκαλε

Ξέρεις πολύ καλά ότι οι απόψεις σου έχουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ αξία ως προς εμένα, άλλωστε δεν κρύβω ότι έχω μάθει προέρχεται από εσένα ως αναφορά το fligh sim +(*)

Θα ξεκαθαρίσω ότι και εγώ είμαι υπέρ της αγοράς από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε άλλωστε να έχουμε απαιτήσεις από τα Ελληνικά μαγαζιά όταν δεν τα στηρίζουμε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το CH Eclipse δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αφού πήρα την αντιπροσωπία και μου ξεκαθάρισε ότι το Eclipse δεν το φέρνει. Ζήτησα να το φέρουν για εμένα και αρνήθηκαν. Το CH yoke αντιθέτως είναι διαθέσιμο όπως είπες στην τιμή των 199 ευρώ στην Ελλάδα, όμως πρέπει κανείς να αγοράσει και rudder οπότε μιλάμε για 300+ ευρώ πλέον με το rudder ή να ορίσει δύο πλήκτρα από το πληκτρολόγιο για δεξιά / αριστερά του rudder για να κάνει δουλειά.

Το CH Eclipse αντίθετα με +60 ευρώ με τα μεταφορικά από το εξωτερικό έχει το rudder στους αντίχειρες (βλέπε φωτό) και με ότι καιρό και να το δουλέψεις μπορείς με τον δεξί ή τον αριστερό αντίχειρα ή ακόμα και με μόνο τον ένα από τους δύο να το δουλέψεις άψογα. Τέλος στα εξτρά έχει αρκετά κουμπιά ακόμα που προγραμματίζονται αλλά και το βασικό ατού είναι ότι έχει έναν διακόπη με τρεις θέσεις, με τον οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις 3 αεροπλάνα (πχ. cessna, 737-200 και 737-700) χωρίς κάθε φορά να προγραμματίζεις στο FS από την αρχή... Φυσικά αν υπήρχε διαθέσιμο στην Ελλάδα, έστω και ακριβότερο, θα το αγόραζα από εδώ. Ως προς τον ρεαλισμό έχεις απόλυτο δίκιο βέβαια.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”