Mini Titan Thunder Tiger

mastoras

Mini Titan Thunder Tiger

Δημοσίευση από mastoras »

Πάνε κοντά στα τρία χρόνια που είδα για πρώτη φορά ένα μίνι τιτάν, φτιαγμένο από τα χέρια ενός πολύ έμπειρου φίλου αερομοντελιστή.

Ξεκίνησε με τέτοιο ελικόπτερο, και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ικανότατο πιλότο, αφού πέρασαν από τα χέρια του αρκετά μοντέλα.

Βέβαια τα ίχνη του φίλου Μιχάλη χάθηκαν τον τελευταίο διάστημα, αλλά όποτε αντικρίζω έναν μίνι τιτάνα......θα τον θυμάμαι πάντα !!!!!

Δεν έχουμε εδώ στο petame θέματα που να αφορούν αυτο το ηλεκτρικό ελικόπτερο της thunder tiger, και σκέφτηκα να ξεκινήσουμε ένα νέο θέμα, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε γνώμες και απόψεις που σίγουρα θα ενδιαφέρουν αρκετούς.
Συνημμένα
DSCN01.jpg
DSCN01.jpg (53 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
DSC02.jpg
DSC02.jpg (48.6 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
Thunder-Tiger-Minit-Titan-E325.jpg
Thunder-Tiger-Minit-Titan-E325.jpg (48.02 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
ajcool

Απάντηση: Mini Titan Thunder Tiger

Δημοσίευση από ajcool »

Προσωπικά αγόρασα αυτό το ελικόπτερο αφού έμαθα πολύ καλά το πρώτο μου "ελικόπτερο", ένα lamaV4. Εδώ και ένα χρόνο λοιπόν πετάω το Mini Titan και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος.

Δυστυχώς δεν είμαι ο καταλληλότερος να το κρίνει, μιας και δεν έχω πετάξει άλλο για να έχω μέτρο σύγκρισής. Αλλά αναφέροντας απόψεις πολύ έμπειρων πιλότων,το mini titan είναι ένα άψογο ελικόπτερο, σταθερότατο, με υπέροχη κατασκευή, άψογη ανταπόκριση και φυσικά... πολύ όμορφο!

Ποτέ δε με προβλημάτισε ούτε στην κατασκευή του, ούτε στις πτώσεις του. Πολύ σταθερό, γρήγορο με μανίσιο μοτέρ και esc, άνετο για τοποθέτηση μπαταρίας και λοιπών ηλεκτρονικών.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το Mini titan μου την ημέρα που του έκανα τα πρώτα του loop! Στη δεύτερη το βλέπετε 2 λεπτά αργότερα, μετά το τρίτο μου loop... !@/-=}{{ Αξίζει να σας πω πως το έφτιαξα και το πέταξα 1 ώρα αργότερα πάλι.
Συνημμένα
ptosi.jpg
ptosi.jpg (85.73 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
ptisi.jpg
ptisi.jpg (42.05 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Ολα καλά.

Υπέροχο ελικόπτερο, προβλέψιμο, σταθερό, αξιόπιστο, ΑΛΛΑ, με αυτές τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, ΠΡΟΣΟΧΗ στο μοτέρ και esc.

Εκαψα το δικό μου ESC πριν 3-4 ημέρες, που ήταν μαμίσιο, και απο τότε μετράω και την θερμοκρασία του ESC. και του μοτέρ.

Σήμερα το απόγευμα με εξωτερική θερμοκρασία 32 βαθμούς, μετρημένη απο το θερμ. του αυτοκινήτου μου που είναι αξιόπιστο, ) το μοτέρ μετά απο 4 λεπτά πτήσης έγραψε 70 βαθμους....

Γιαυτό παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ.
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Το έχω κι εγώ αυτό το ελικόπτερο κι εχω βολευτεί μια χαρά. Καμία σχέση με το walkera 60 που είχα πριν.
Πολύ σταθερό ελικόπτερο. Ρυθμιστή ταχύτητας και μοτέρ έχει τα μαμίσια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ακόμη και τώρα το καλοκαίρι. Πάντως έχω ανοίξει τρύπες στο κάτω μέρος του canopy για να αερίζεται καλύτερα ο ρυθμιστής και του έχω δώσει περισσότερες στροφές με λιγότερο βήμα ώστε το μοτέρ να τραβάει λιγότερο ρεύμα και να μη ζορίζεται.

Φιλικά Κώστας.
ajcool

Δημοσίευση από ajcool »

Το παρατήρησα κι εγώ μιας και πρώτο μου καλοκαίρι πτήσεων. Ανεβάζει πάρα πολύ το speed controller. Αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στρώνει αρκετά καλά.
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Οταν λέτε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις τι εννοείτε ?

Δεν είναι βάση μάνιουαλ ? Εγω έχω πάντως 0 μοίρες με 60% μοτέρ στην μέση, 10 μοίρες με 100% μοτερ στο ανώτατο σημείο και γραμμικό, ενω στο idle 1 έχω πάλι 0 μοίρες στην μέση, +10 επάνω -10 κάτω και 100 - 80 - 70 - 80 - 100 στο μοτέρ και έχω αυτά τα προβλήματα και θερμοκρασία 70 βαθμών στο μοτέρ.

Οι δικές σας ρυθμίσεις ποιές είναι ?
ajcool

Δημοσίευση από ajcool »

dhiotis έγραψε: Οταν λέτε με τις κατάλληλες ρυθμίσεις τι εννοείτε ?

Δεν είναι βάση μάνιουαλ ? Εγω έχω πάντως 0 μοίρες με 60% μοτέρ στην μέση, 10 μοίρες με 100% μοτερ στο ανώτατο σημείο και γραμμικό, ενω στο idle 1 έχω πάλι 0 μοίρες στην μέση, +10 επάνω -10 κάτω και 100 - 80 - 70 - 80 - 100 στο μοτέρ και έχω αυτά τα προβλήματα και θερμοκρασία 70 βαθμών στο μοτέρ.

Οι δικές σας ρυθμίσεις ποιές είναι ?

Τις ρυθμίσεις μπορείς να τις φτιάξεις και μόνος σου ανάλογ αμε τις απαιτήσεις σου, άσχετα με τις αρχικές οπυ σου δίνει το manual.
Προσωπικά τώρα έχω στο normal
Throttle 0 48 72 87 100
Pitch -4 - 2 - +9

Μόνο linear δεν είναι. Αλλά πετώντας, είδα πως αυτά με βολεύουν και ανάλογα τα ρυθμίζω. Οι λόγοι που τα άλλαξα είναι για να είναι πιο σταθερό το ελικόπτερο στο αεράκι (οπότε και ανέβασα στροφές) και για να έχει παίρνει άμεσα ύψος σε αεράκι σε απότομα φουσκώματα-ξεφουσκώματα γι'αυτό και το pitch μου είναι πειραγμένο.
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Αγαπητέ ajcool, λίγο πολύ έχουμε το ίδιο setup.
Pitch -4 - 0 - +10
Throttle 0 48 60 80 100

Απο θερμοκρασίες το μοτέρ σου πως πάει ?
Πόσα λεπτά πετάς ?
ajcool

Δημοσίευση από ajcool »

dhiotis έγραψε: Αγαπητέ ajcool, λίγο πολύ έχουμε το ίδιο setup. Απο θερμοκρασίες το μοτέρ σου πως πάει ?
Πόσα λεπτά πετάς ?

Μαμίσιο μοτέρ και esc σημειώνω.

Λοιπόν πάντα πετούσα 8 λεπτά από μπαταρία. Το σταματάω βέβαια στα 7:30 για μέγιστη ασφάλεια. Τώρα με τις ζέστες, παρατήρησα στην πρώτη πτήση σε καύσωνα, πως όταν κατέβασα το ελικόπτερο στα 4 λεπτά, έκαιγε τόσο το esc που καπάκι αν έδινα throttle δεν έδινε. Μου το έκοβε για ασφάλεια. Όταν όμως δοκίμασα να κάνω συνεχόμενη πτήση, την έβγαζε κανονικά στα 7:30, αλλά με κύνδινο να καεί. Ήταν πολύ ζεστά και μοτέρ και esc. Μετά άλλαξα τις ρυθμίσεις με λιγότερο pitch και στην πτήση πάνω στα 4 λεπτά περίπου άρχισε το esc να κόβει στροφές.
Τώρα έχω τις ρυθμίσεις που σου είπα. Δεν κόβει στροφές, πετάει 7:30 λεπτά, αλλά μετά καίνε πάλι πολύ και θερμόμετρο δεν έχω.
Θα δοκιμάσω να δώσω και άλλο throttle και να ρίξω το pitch όπως προτείνει ο φίλος παραπάνω και βλέπουμε.
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να δοκιμάσω και εγω στο normal.

Ομως "δυστυχώς" με τρώει, και πετάω αρκετά με idle up !

Λόγω υπερβολικής ζέστης όμως θα συμβιβαστώ σε normal με λίγες μοιρες και αρκετές στροφές για να δούμε εάν υπάρξει αποτέλεσμα σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες
george202

Δημοσίευση από george202 »

Γεια σε ολους.
Το μινι τιταν ειναι ενα τελειο ελικοπτερο.
Εγω εχω το mini titan e325 se και του φοραω scorpion moter και το ace 40 thunder tiger τωρα με την πολλη ζεστη στα 12 λεπτα με κοβει το esc,απο εδω και περα θα κανω δυο εξαλεπτες πτησεις λογο ζεστης.
Συνημμένα
IMG_0900.jpg
IMG_0900.jpg (31.84 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
mini titan 12345.JPG
mini titan 12345.JPG (40.88 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
gtgtyy.jpg
gtgtyy.jpg (99.14 KiB) Προβλήθηκε 62 φορές
george202

Πως μπορω να βαλω φωτο στο προφιλ μου?
george202

¨Δειτε και ενα βιντεο πριν ενα μηνα.http://www.youtube.com/watch?v=stiCyowv6y8
dhiotis

Δημοσίευση από dhiotis »

george202 έγραψε: Πως μπορω να βαλω φωτο στο προφιλ μου?

Κλικ στο κουμπάκι "Προφιλ" στην επάνω μπάρα του μενού τις σελίδας που είμαστε.
Κλίκ στο "Προσαρμογή Προφίλ" που βρίσκεται αριστερά 2η θέση, και μετά " Επιλογή 2 - Ανέβασμα εικόνας από τον υπολογιστή σας " Προσοχή στην υποσήμειωση "Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος των προσαρμοσμένων εικόνων σας είναι 100 επί 100 pixels ή 64,0 KB (και ό,τι είναι μικρότερο). " για να ανέβη η φωτό σου, διαφορετικά, δεν θα ανέβει.
ajcool

Δημοσίευση από ajcool »

Επειδή έχω δει τη συγκεκριμένη SE έκδοση, στα χέρια του αθλητή Γιάννη Αντωνιάδη από τα Γιαννιτσά, θα προσθέσω πως είναι το τέλειο εργαλείο διασκέδασης για 3d πτήσεις. Απόλυτα δυνατό, σταθερό και πάρα πολύ ~!!γρήγορο!
Καλές πτήσεις φίλε μου αλλα μία παρατήρηση. Δεν ξέρω πόσο καιρό ασχολείσαι με τα ηλεκτρικά, αλλά αποκλείεται με μία μπαταρία να πετάς 12 λεπτά. Εκτός βέβαια αν πετάς πάντα όπως στο βίντεο χωρίς δηλαδή πορείες και ζόρια. Αλλά και πάλι, το βρίσκω απίθανο. Μετράς την μπαταρία σου μετά από 12λεπτά πτήσης; Πόσα volt έχουν μείνει σε κάθε στοιχείο. Για τις μπαταρίες αυτές (LiPo) κάτω από 3,7 volt δεν πρέπει να πάει κάθε στοιχείο.

**Για να βάλεις φωτό βρες πάνω πάνω το κουμπί "Προφίλ". Εκεί έχει οδηγίες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”