Κατασκευή τροφοδοτικού για φορτιστές 220v - 12volt 10-16Α
Απάντηση: Κατασκευή τροφοδοτικού για φορτιστές 220v - 12volt 10-16Α
τα κίτρινα καλώδια είναι όλα τα ίδια και η απόδοση είναι αυτή που βγάζουν συνολικά (υπάρχουν για να τροφοδοτούν διαφορετικές συσκευές)
αρα ειτε συνδέσεις ενα είτε όλα είναι το ίδιο
Δύο είναι υπερ αρκετά τα υπόλοιπα μπορείς να τα κόψεις
αρα ειτε συνδέσεις ενα είτε όλα είναι το ίδιο
Δύο είναι υπερ αρκετά τα υπόλοιπα μπορείς να τα κόψεις
-
stinger έγραψε: ↑
-αν ειναι ξεχωριστες οι εξοδοι μπορουν παραλληλα να λειτουργουν οι 2 η και οι 3 η και ολες μαζι? θα βγαζουν ολες την ιδια αποδοση??
-το τροφοδοτικο λεει πως βγαζει 16Α/192W..θα την βγαζει αυτην την αποδοση σε καθε εξοδο?
Κατηγορηματικά όχι. Αν έχεις πέντε ξεχωριστές εξόδους,δε θα έχεις και πέντε φορές τα Amperes που μπορείς να τραβήξεις από το τροφοδοτικό. Άρα, προχωράς σε αυτό που πρότεινε ο pansot.
Αν το ερώτημά σου αφορά στο αν μπορεί το τροφοδοτικό σου να οδηγήσει το συγκεκριμένο φορτιστή, η απάντηση είναι ναι.
Βάσει όσων αναφέρεις, το τροφοδοτικό σου μπορεί να οδηγήσει παράλληλα δύο φορτιστές, που να φορτίζουν μάλιστα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους (δηλαδή στα 10Α συνολικά).
-
Μια ωραία ιδέα για ενα πανέμορφο τροφοδοτικό.
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=48274
asterixx25 έγραψε: ↑Μια ωραία ιδέα για ενα πανέμορφο τροφοδοτικό.
ωραια...ευχαριστω για τις απαντησεις....
το παραπανω τροφοδοτικο φτιαχνω κι εγω....μου αρεσει σαν κατασκευη
-
Βάλε και την αντίσταση (τουβλάκι),(τεχνικό φορτίο) που προτείνεται για σταθερότητα στην τάση.
sos.o.ka έγραψε: ↑Βάλε και την αντίσταση (τουβλάκι),(τεχνικό φορτίο) που προτείνεται για σταθερότητα στην τάση.
αυτο το τουβλακι πως λεγεται κανονικα διοτι πηγα σε δυο μαγαζια αλλα δεν βρηκα ακρη...
και μια βασικη ερωτηση
μπορω απο το τροφοδοτικο να φορτισω μπαταρια 12βολτ μολυβδου??ειναι περιπου σαν αυτες που εχουν τα μηχανακια η απαγορευεται η φορτιση απευθειας απο το τροφοδοτικο??? ας μου απαντησει καποιος αν εχει κανει κατι παρομοιο παρακαλω...
-
Κατασκευή τροφοδοτικού για φορτιστές 220v - 12volt 10-16Α
stinger έγραψε: ↑Μπορω απο το τροφοδοτικο να φορτισω μπαταρια 12βολτ μολυβδου; Ειναι περιπου σαν αυτες που εχουν τα μηχανακια η απαγορευεται η φορτιση απευθειας απο το τροφοδοτικο;
Παρατηρώ μια σύγχιση μεταξύ Τροφοδοτικού - Φορτιστή.
Ξεκαθαρίζουμε ότι το τροφοδοτικό, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τροφοδοτεί το φορτιστή σου.
Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι λοιπόν ΟΧΙ. Προσοχή, ρώτα πριν από κάθε σου κίνηση γιατί κινδυνεύεις!
Εφόσον ο φορτιστής σου τεθεί σε λειτουργία από το τροφοδοτικό σου, τότε εκείνος μπορεί να φορτίσει και κάθε τύπου PB μπαταρία (μολύβδου).
κι εγω αυτο πιστευα απλα ηθελα να βεβαιωθω....θα χρησιμοποιηθει το τροφοδοτικο ΜΟΝΟ για παραλληλη τροφοδοτιση με ρευμα στα 2 μικρα φορτιστακια που εχω για μπαταριες λιπο..
-
Συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη! Ο φορτιστής δεν είναι απλά ένα τροφοδοτικό, άσχετα αν πολλές φορές μοιάζει με "πακάκι" τοίχου. Ενας φορτιστής ,περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ειδικά αυτόματα κυκλώματα ρύθμισης ρεύματος και τάσης με βάση κάποιους αλγορύθμους, και τέτοια υποσυστήματα, που είναι απαρραίτητα για να μην τιναχτούμε στον αέρα, δεν περιλαμβάνονται σε ένα συνηθισμένο τροφοδοτικό. Συνεπώς ,μακρυά από γιατροσόφια ,πάντα ο κατάλληλος φορτιστής για την κάθε μπαταρία και κλειστά αφτιά σε τυχόν "συμβουλές" ημιμαθών. Για να απολαμβάνουμε τον ηλεκτρικό αερομοντελισμό χωρίς παρατράγουδα.
Φιλικά Κώστας.
Φιλικά Κώστας.
-
όταν μιλώ για τουβλάκια μιλάω για αντιστάσεις
θα χρειαστούμε 2,3 ή 4 αντιστάσεις των 5-10 ohm στα 10-15 watt, και τις συνδέουμε παράλληλα μεταξύ τους.(δημιουργία φορτίου)
Βοηθούν στο να μας δώσει το τροφοδοτικό άνετα κάποια παραπάνω Ampere, αλλά και στην αύξηση της τάσης,
αν θέλουμε μια τάση κοντα στα 13 Volt για σωστή λειτουργία του φορτιστή μας
Οι αντιστάσεις συνδέονται στα 5 Volt, δηλαδή χρησιμοποιούμε ένα κόκκινο και ένα μαύρο καλώδιο
Εδώ προσέχουμε το εξής: Με το που μπει σε λειτουργία το τροφοδοτικό, οι αντιστάσεις θα αρχίσουν να ζεσταίνονται,(όσο περισότερα watt βρείς τόσο λιγότερη θερμοκρασία θα έχεις)σε σημείο να μην μπορούμε να τις αγγίξουμε από την υψηλή θερμοκρασία.
Καλό θα ήταν λοιπόν να φροντίζαμε με κάποιο τρόπο την ψύξη τους, είτε τοποθετώντας τις επάνω στο σασί,
για απαγωγή της θερμότητας στο μεταλλικό κουτί, είτε με την τοποθέτηση μπροστα στον ανεμιστήρα .
ps κάποια τροφοδοτικά pc έχουν τριμεράκι του κάνει αυτή την δουλειά ανεβάζοντας την τάση μεχρι και 13 v
θα χρειαστούμε 2,3 ή 4 αντιστάσεις των 5-10 ohm στα 10-15 watt, και τις συνδέουμε παράλληλα μεταξύ τους.(δημιουργία φορτίου)
Βοηθούν στο να μας δώσει το τροφοδοτικό άνετα κάποια παραπάνω Ampere, αλλά και στην αύξηση της τάσης,
αν θέλουμε μια τάση κοντα στα 13 Volt για σωστή λειτουργία του φορτιστή μας
Οι αντιστάσεις συνδέονται στα 5 Volt, δηλαδή χρησιμοποιούμε ένα κόκκινο και ένα μαύρο καλώδιο
Εδώ προσέχουμε το εξής: Με το που μπει σε λειτουργία το τροφοδοτικό, οι αντιστάσεις θα αρχίσουν να ζεσταίνονται,(όσο περισότερα watt βρείς τόσο λιγότερη θερμοκρασία θα έχεις)σε σημείο να μην μπορούμε να τις αγγίξουμε από την υψηλή θερμοκρασία.
Καλό θα ήταν λοιπόν να φροντίζαμε με κάποιο τρόπο την ψύξη τους, είτε τοποθετώντας τις επάνω στο σασί,
για απαγωγή της θερμότητας στο μεταλλικό κουτί, είτε με την τοποθέτηση μπροστα στον ανεμιστήρα .
ps κάποια τροφοδοτικά pc έχουν τριμεράκι του κάνει αυτή την δουλειά ανεβάζοντας την τάση μεχρι και 13 v
- Συνημμένα
-
- images.jpg (2.02 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
Καλημερα!
Δεν ειναι ανάγκη να ψαχνετε για αντιστασεις ως φορτιο. Μπορειτε να βαλετε και ενα 6 volt λαμπακι στα 5 εως 10 watts και όλα θα είναι ok!
Δεν ειναι ανάγκη να ψαχνετε για αντιστασεις ως φορτιο. Μπορειτε να βαλετε και ενα 6 volt λαμπακι στα 5 εως 10 watts και όλα θα είναι ok!
-
Πράγματι και έτσι θα έχετε ένα πορτατίφ -τροφοδοτικό 2 σε1.....cool !!!!!!!!!
το petame πάντα μπροστά ...και φωτισμένο
το petame πάντα μπροστά ...και φωτισμένο
Πρωτη Πτηση & Τροφοδοτικο Υπολ.
Καλησπερα σε ολους.
Μολις επεστρεψα απο την πρωτη μου πτηση στον ασπροπυργο η οποια πηγε πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα. (καμια 10 προσγειωσεις χωρις προβλημα)
Τωρα το θεμα ειναι οτι προσπαθω απο ενα παλιο τροφοδοτικο να δωσω ρευμα στον μπαλανσερ οπως προανεφεραν καποιοι φιλοι αλλα δεν μου δινει ρευμα με τιποτα !!!! (πρασινο με μαυρο) για το ον οφφ και κιτρινο μαυρο για το μπαλανσερ..
βοηθεια παρακαλω καθως θελω να γεμισω μπαταριες για αυριο !!!!!!!!
Μολις επεστρεψα απο την πρωτη μου πτηση στον ασπροπυργο η οποια πηγε πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα. (καμια 10 προσγειωσεις χωρις προβλημα)
Τωρα το θεμα ειναι οτι προσπαθω απο ενα παλιο τροφοδοτικο να δωσω ρευμα στον μπαλανσερ οπως προανεφεραν καποιοι φιλοι αλλα δεν μου δινει ρευμα με τιποτα !!!! (πρασινο με μαυρο) για το ον οφφ και κιτρινο μαυρο για το μπαλανσερ..
βοηθεια παρακαλω καθως θελω να γεμισω μπαταριες για αυριο !!!!!!!!
-
Απάντηση: Πρωτη Πτηση & Τροφοδοτικο Υπολ.
εχω κανει οσα λεει το παπαπανω λινκ αλλα ενω το τροφοδοτικο δουλευει (ανεμ, και ηχητικο μπιπ απο το μπαλανσερ) οταν το συνδεω δεν μου φορτιζει τις μπαταριες.
πρεπει να συνδεσω και ενα φορτιο (λαμπακι 5 βολτ) και εαν ναι με πια καλωδια?
σορρυ που επανερχομαι αλλα δεν βγαζω ακρη
πρεπει να συνδεσω και ενα φορτιο (λαμπακι 5 βολτ) και εαν ναι με πια καλωδια?
σορρυ που επανερχομαι αλλα δεν βγαζω ακρη