freetrack Ανιχνευτης Κινησης κεφαλιού
-
Απάντηση: Ανιχνευτης Κινησης
Πρώτα τοποθετούμε την camera ακριβώς απέναντι από το αυτί μας (πρώτη φωτο)
Κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα
Μόλις ανοίξουμε το πρόγραμμα στην θέση model επιλέγουμε 3point clip και στο σχέδιο που θα μας δείξει αντικαθιστούμε τις διαστάσεις με αυτές της κατασκευής μας (δεύτερη φωτο)
Φοράμε τα ακουστικά ανάβουμε τον διακόπτη και κάνουμε κλικ στην θέση cam ……μετά start. Στη θέση stream επιλέγουμε μέγεθος εξόδου 320Χ240 .Γυρνάμε πίσω και κάνουμε κλικ στην θέση camera Τώρα μπήκαμε στις ιδιότητες της camera και μηδενίζουμε όλα τα πεδία σαν να ζητάμε το απόλυτο σκοτάδι (όλα αριστερά συνήθως)Λίγη προσοχή στο USB bandwidth να είναι στο auto.
Κατά την διαδικασία αυτή θα παρατηρήσετε ότι η οθονούλα μαυρίζει και εμφανίζονται 3 κόκκινες κουκίδες οι οποίες ακολουθούν τι κινήσεις του κεφαλιού σας Το τελικό μέγεθος πρέπει να είναι περίπου 3μμ και αυτό ρυθμίζετε από το threshold αν όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα κάτω δεξιά βλέπουμε FPS030 JPS 000
Μικρορυθμίσεις
Στο πεδίο profile θα βρείτε έτοιμες ρυθμίσεις για πολλά sims και games αλλά μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επεμβάσεις Προτείνω sensitivity 3.0 smoothing 200 (ψάξτε το λίγο ανάλογα την camera το sim και τις απαιτήσεις σας)
με το shift f12 κεντράρει
Στην σελίδα του freetrackhttp://www.free-track.net/english/ θα βρείτε αρκετά ακόμη αλλά εγώ σας έδειξα αυτό που έκανα και δοκίμασα
Καλή επιτυχία και καλές εικονικές πτήσεις
Κάνουμε εγκατάσταση το πρόγραμμα
Μόλις ανοίξουμε το πρόγραμμα στην θέση model επιλέγουμε 3point clip και στο σχέδιο που θα μας δείξει αντικαθιστούμε τις διαστάσεις με αυτές της κατασκευής μας (δεύτερη φωτο)
Φοράμε τα ακουστικά ανάβουμε τον διακόπτη και κάνουμε κλικ στην θέση cam ……μετά start. Στη θέση stream επιλέγουμε μέγεθος εξόδου 320Χ240 .Γυρνάμε πίσω και κάνουμε κλικ στην θέση camera Τώρα μπήκαμε στις ιδιότητες της camera και μηδενίζουμε όλα τα πεδία σαν να ζητάμε το απόλυτο σκοτάδι (όλα αριστερά συνήθως)Λίγη προσοχή στο USB bandwidth να είναι στο auto.
Κατά την διαδικασία αυτή θα παρατηρήσετε ότι η οθονούλα μαυρίζει και εμφανίζονται 3 κόκκινες κουκίδες οι οποίες ακολουθούν τι κινήσεις του κεφαλιού σας Το τελικό μέγεθος πρέπει να είναι περίπου 3μμ και αυτό ρυθμίζετε από το threshold αν όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα κάτω δεξιά βλέπουμε FPS030 JPS 000
Μικρορυθμίσεις
Στο πεδίο profile θα βρείτε έτοιμες ρυθμίσεις για πολλά sims και games αλλά μπορείτε να κάνετε τις δικές σας επεμβάσεις Προτείνω sensitivity 3.0 smoothing 200 (ψάξτε το λίγο ανάλογα την camera το sim και τις απαιτήσεις σας)
με το shift f12 κεντράρει
Στην σελίδα του freetrackhttp://www.free-track.net/english/ θα βρείτε αρκετά ακόμη αλλά εγώ σας έδειξα αυτό που έκανα και δοκίμασα
Καλή επιτυχία και καλές εικονικές πτήσεις
- Συνημμένα
-
- 3pointsclipDIM.png (9.44 KiB) Προβλήθηκε 175 φορές
-
- DSCN2664.JPG (74.94 KiB) Προβλήθηκε 175 φορές
Απάντηση: freetrack Ανιχνευτης Κινησης κεφαλιού
Είναι τρομερό και γλυτώνεις 160 ευρώ !
Δουλεύει τέλεια
Δουλεύει τέλεια
φιλε μπορεις να μου δωσεις μερικες οδηγιες με τα led πως το κατασκευαζουμαι
-
αγοράζεις 3 led σαν αυτά που σου περιγράφω( απο κατάστημα ηλεκτρονικών)
βλέπεις το σχεδιάγραμμα
προσοχή στα ποδαράκια
το μακρύ είναι το θετικό(+) και το κοντό το αρνητικό(-) τα κολλάς παράλληλα στις αποστάσεις που περιγράφω και τροφοδοτείς το πολύ με 3volt
http://www.free-track.net/english/hardware/calcled/
βλέπεις το σχεδιάγραμμα
προσοχή στα ποδαράκια
το μακρύ είναι το θετικό(+) και το κοντό το αρνητικό(-) τα κολλάς παράλληλα στις αποστάσεις που περιγράφω και τροφοδοτείς το πολύ με 3volt
http://www.free-track.net/english/hardware/calcled/
απο την webcam χρειαζεται να αφαιρεσω κατι
-
οχι δέν είναι απαραίτητο ........σε αυτή την κατασκευή
κάνε τα υπόλοιπα και αν κάτι προκύψει μπορείς να αφαιρέσεις το φίλτρο του φακού (σε πολυ πολύ σπάνια περίπτωση) αλλα αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη σε καμία κάμερα
http://www.free-track.net/english/hardware/webcam.php
έδώ λιγα για τις προτεινόμενες κάμερες Webcam compatibility
κάνε τα υπόλοιπα και αν κάτι προκύψει μπορείς να αφαιρέσεις το φίλτρο του φακού (σε πολυ πολύ σπάνια περίπτωση) αλλα αυτό δεν το έχω κάνει ακόμη σε καμία κάμερα
http://www.free-track.net/english/hardware/webcam.php
έδώ λιγα για τις προτεινόμενες κάμερες Webcam compatibility
ευχαριστω πολυ
Με εσωσες φιλε .Και οτι ειμουν ετοιμος να αγωρασω το κανονικο.Θα το φτιαξω αυριο κιολας.
Ευχαριστω.
Ευχαριστω.
-
να το φτιάξεις (είναι πολύ ευκολο) και για τις ρυθμίσεις εδώ είμαι
Ολα καλα με το ν ανιχνευτη.Λιγο με ζορισε με τισ ρυθμισεις ομως τωρα δουλευει καλα.
Ευχαριστω παρα πολυ.Ηταν μεγαλη βοηθεια.
Ευχαριστω παρα πολυ.Ηταν μεγαλη βοηθεια.
-
τι camera έβαλες και τι ρυθμίσεις............για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι
και ποια η άποψη σου για το αποτέλεσμα
και ποια η άποψη σου για το αποτέλεσμα
παρα πολύ καλό
στην αρχή είχα επιφυλαξη μα τώρα το προτείνω σε όλους
Μπορεί να με δυσκόλεψε στην αρχή μα μετά βρήκα μία απο τις πολλές ρυθμίσεις του και η κίνηση είναι φυσικότατη
μπράβο σε αυτούς που το εφιαξαν και μπράβο στο Αντώνη που μας το έδειξε
ps (εγώ έβαλα led 5 μμ και είναι αψογο)
στην αρχή είχα επιφυλαξη μα τώρα το προτείνω σε όλους
Μπορεί να με δυσκόλεψε στην αρχή μα μετά βρήκα μία απο τις πολλές ρυθμίσεις του και η κίνηση είναι φυσικότατη
μπράβο σε αυτούς που το εφιαξαν και μπράβο στο Αντώνη που μας το έδειξε
ps (εγώ έβαλα led 5 μμ και είναι αψογο)
-
πολύ καλά έκανες ......και εγώ σε 5mm κατέληξα μια και τώρα το δουλεύω με εξωτερική τροφοδοσία άρα δεν χρειάζομαι οικονομία
Μια διευκόλυνση Μπορούν να μπουν και διάφανα led αρκεί να τριφτούν με γυαλόχαρτο περιμετρικά ώστε το φως να διαχέεται και στο πλάι του led για να το βλέπει η camera όταν στρίβει το κεφάλι
Έχω δοκιμάσει και άσπρα ........δουλεύουν μια χαρά
Μια διευκόλυνση Μπορούν να μπουν και διάφανα led αρκεί να τριφτούν με γυαλόχαρτο περιμετρικά ώστε το φως να διαχέεται και στο πλάι του led για να το βλέπει η camera όταν στρίβει το κεφάλι
Έχω δοκιμάσει και άσπρα ........δουλεύουν μια χαρά
-
-
JET.....πολύ καλό link Αντώνη.....all clear now....