Άρση βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα
Άρση βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα
Εγώ, ως Ελληνας πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Δημοκρατία και άρα είναι όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους και στο σύνταγμα, απαιτώ να αρθεί η βουλευτική ασυλία για να σταματήσει κάποτε η ατιμωρησία των βουλευτών και ο παράνομος πλουτισμός τους.
Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλώς επιθυμώ να προστατεύσω τη χώρα απο μελλοντικές παράνομες διαδικασίες που μόνο στόχο έχουν τον πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει πάρει έστω κι ένα ευρώ από τα ταμεία του κράτους, πρέπει να κατηγορείται ά μ ε σ α για εσχάτη προδοσία εναντίον του ελληνικού κράτους.
Επιθυμώ αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ψηφιζω υπερ της κατασχεσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων,τη δημοπρατηση των, προς εξοφληση του χρεους που δημιουργησαν οι ιδιοι,
εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.
Να δικαστούν όλοι απαξάπαντες οι διατελέσαντες βουλευτές για ολα τα ποινικά και αστικά κατά των λαϊκών συμφεροντων αδικηματα.
Παρακαλώ δεχθείτε την αίτησή μου, ως ισότιμος πολίτης αυτής της ελεύθερης δημοκρατικής χώρας, για την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλώς επιθυμώ να προστατεύσω τη χώρα απο μελλοντικές παράνομες διαδικασίες που μόνο στόχο έχουν τον πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει πάρει έστω κι ένα ευρώ από τα ταμεία του κράτους, πρέπει να κατηγορείται ά μ ε σ α για εσχάτη προδοσία εναντίον του ελληνικού κράτους.
Επιθυμώ αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ψηφιζω υπερ της κατασχεσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων,τη δημοπρατηση των, προς εξοφληση του χρεους που δημιουργησαν οι ιδιοι,
εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.
Να δικαστούν όλοι απαξάπαντες οι διατελέσαντες βουλευτές για ολα τα ποινικά και αστικά κατά των λαϊκών συμφεροντων αδικηματα.
Παρακαλώ δεχθείτε την αίτησή μου, ως ισότιμος πολίτης αυτής της ελεύθερης δημοκρατικής χώρας, για την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Απάντηση: Άρση βουλευτικής ασυλίας στην Ελλάδα
ΜΙα χαρα τα λές αδερφέ μου
μηπως θελεις να γινει και κανα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ;;;;;;;
ξεψαρωσαμε ;;;;; εεεεεε;;;;;
παλιοραγιαδες...................... >:(
ξεψαρωσαμε ;;;;; εεεεεε;;;;;
παλιοραγιαδες...................... >:(
-
σεμνάαααααααααααααααα! κύριοι
-
-
Χαμογελακι έγραψε: ↑ιδου και το δημοψηφισμα κυριοι. 14000 υπογραφες
http://www.gopetition.com/online/36021.html
Δεν είμαι υπέρ διότι θέλω να κατάιβω για β.Ο.λευτής. :D :D :D
+1 και απο εμενα!
-
Δεν ξέρω αν παίζει ακόμα το συγκεκριμένο θέμα.Έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο petition το ξεκίνησε η κουμπάρα μου μαζί με μια φίλη της. Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι μια από τις συμμετέχοντες από την Αθήνα κατάφερε με κάποιο τρόπο και αφού βρήκε τους κωδικούς ,κατάφερε να κλειδώσει το θέμα και να κλέψει όλες τις υπογραφές που εντελώς τυχαία αυτό έγινε όταν είχαν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 10000 υπογραφές.Έτσι ξαναξεκίνησε άλλο αντίστοιχο petition και μέχρι τώρα δείχνει να πηγαίνει καλά. Μάλιστα κάποια στιγμή "ενδιαφέρθηκε" και ο Χαρδαβέλλας για να αφιερώσει μια εκπομπή αλλά και πάλι εντελώς τυχαία το "ενδιαφέρον" σταμάτησε!! Τελικά το μόνο έγινε ήταν το να γίνει μια μικροπαρουσίαση του θέματος από την εφημερίδα Μακεδονία όπου πήραν συνέντευξη από την κουμπάρα μου και την φίλη της....Αυτά..._P_P
Δε γίνεται, ρε παιδιά. Και φταίμε εμείς, σαν λαός, που δε γίνεται. Και εξηγούμαι:
Διάβαζα πριν μερικά χρόνια ένα ωραίο βιβλίο νομολογίας (που μιλάει, δηλαδή, για το πως στήνονται και πως λειτουργούν τα νομικά συστήματα και όχι για το νομικό σύστημα κάποιας συγκεκριμένης χώρας). Στην εισαγωγή, λοιπόν, ο συγγραφέας έλεγε το εξής καταπληκτικό: "Δε γίνεται να εφαρμοστεί κανένα νομικό σύστημα, αν δεν υπάρχει μια ελάχειστη μερίδα του κόσμου που να το θέλει". Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα.
Η ασυλία καλά κάνει και υπάρχει, όπως υπάρχει και σχεδόν σε κάθε δημοκρατία, ώστε να προφυλάσσει τους βουλευτές από παρενοχλήσεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, κάποιος αντίπαλος ενός βουλευτή να του κάνει μυνήσεις και να τον τρέχει συνέχεια στα δικαστήρια ώστε να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Οπότε...
Όταν, όμως, έχεις ένα λαό που εκμεταλεύεται το νόμο για να κάνει ότι γουστάρει και η πλειοψηφεία το ανέχεται, τι να κάνεις? Ας καταργήσουμε την ασυλία: και λοιπόν; Θα τους αθωώνουν τα δικαστήρια, ή θα καταδικάζονται και θα παίρνουν χάρη, κλπ, κλπ.
Ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε σα λαός πρέπει να αλλάξει, όχι οι νόμοι.
Διάβαζα πριν μερικά χρόνια ένα ωραίο βιβλίο νομολογίας (που μιλάει, δηλαδή, για το πως στήνονται και πως λειτουργούν τα νομικά συστήματα και όχι για το νομικό σύστημα κάποιας συγκεκριμένης χώρας). Στην εισαγωγή, λοιπόν, ο συγγραφέας έλεγε το εξής καταπληκτικό: "Δε γίνεται να εφαρμοστεί κανένα νομικό σύστημα, αν δεν υπάρχει μια ελάχειστη μερίδα του κόσμου που να το θέλει". Αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα.
Η ασυλία καλά κάνει και υπάρχει, όπως υπάρχει και σχεδόν σε κάθε δημοκρατία, ώστε να προφυλάσσει τους βουλευτές από παρενοχλήσεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, κάποιος αντίπαλος ενός βουλευτή να του κάνει μυνήσεις και να τον τρέχει συνέχεια στα δικαστήρια ώστε να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Οπότε...
Όταν, όμως, έχεις ένα λαό που εκμεταλεύεται το νόμο για να κάνει ότι γουστάρει και η πλειοψηφεία το ανέχεται, τι να κάνεις? Ας καταργήσουμε την ασυλία: και λοιπόν; Θα τους αθωώνουν τα δικαστήρια, ή θα καταδικάζονται και θα παίρνουν χάρη, κλπ, κλπ.
-
ditman έγραψε: ↑Δε γίνεται, ρε παιδιά. Και φταίμε εμείς, σαν λαός, που δε γίνεται. Και εξηγούμαι:
Η ασυλία καλά κάνει και υπάρχει, όπως υπάρχει και σχεδόν σε κάθε δημοκρατία, ώστε να προφυλάσσει τους βουλευτές από πρανοχλήσεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, κάποιος αντίπαλος ενός βουλευτή να του κάνει συνέχεια μυνήσεις και να τον τρέχει συνέχεια στα δικαστήρια ώστε να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Έτσι...
Όταν, όμως, έχεις ένα λαό που εκμεταλεύεται το νόμο για να κάνει ότι γουστάρει και η πλειοψηφεία το ανέχεται, τι να κάνεις? Ας καταργήσουμε την ασυλία: και λοιπόν; Θα τους αθωώνουν τα δικαστήρια. Ή θα καταδικάζονται και θα παίρνουν χάρη, κλπ, κλπ.
Φίλε μου καλημέρα. Εγώ θέλω να συμφωνήσω μαζί σου σε γενικές γραμμές αλλά πες μου σε παρακαλώ.Πιστεύεις ότι το ότι ένας βουλευτής γνωρίζει ότι δεν μπορεί κανείς να τον καταδικάσει για κάποια πράξη του, δεν έχει συμβάλει στην φοβερή άνεση με την οποία οι βουλευτές μας διαπράττουν καθημερινά "εγκλήματα" ???
Συμφωνώ 100%
Αυτό που λέω, όμως, είναι το εξής: ο βουλευτής ξέρει ότι δε θα τιμωρηθεί και αποθρασύνεται, ΌΧΙ επειδή υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος, ΑΛΛΆ επειδή υπάρχει μια γενική ανοχή από την πλειοψηφία.
Στο κάτω-κάτω, και σήμερα υπάρχουν διαδικασίες για την άρση της ασυλίας, οι οποίες όμως δεν ακολουθούνται (καταψηφίζονται στη βουλή). Άρα, αν περνούσε ένας ακόμα νόμος (χωρίς να αλλάξει η νοοτροπία), τι θα άλλαζε? Αν ο κόσμος συνεχίσει να ανέχεται αυτή την κατάσταση, ο καινούριος νόμος ποτέ δε θα εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόζεται σήμερα η άρση της ασυλίας.
Λέω, λοιπόν, ότι οι προσπαθειές μας θα πρέπει να στρέφονται στην αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου και στην ανατροφή μιας νέας γενιάς με σωστά ιδανικά. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνώ 100% με το αρχικό ποστ, καθώς βοηθά να διαμορφώνεται μια υπεύθηνη αντιμετώπιση. Απλώς, δεν πολυσκάω για το αν θα περάσει τελικά ένας νεός νόμος ή όχι: αν όλοι ευαισθητοποιηθούμε όπως μας καλεί το αρχικό ποστ (ή η προσπάθεια που αναφέρεις από τους γνωστούς σου), δε θα χρειάζεται ο νέος νόμος.
Αυτό που λέω, όμως, είναι το εξής: ο βουλευτής ξέρει ότι δε θα τιμωρηθεί και αποθρασύνεται, ΌΧΙ επειδή υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος, ΑΛΛΆ επειδή υπάρχει μια γενική ανοχή από την πλειοψηφία.
Στο κάτω-κάτω, και σήμερα υπάρχουν διαδικασίες για την άρση της ασυλίας, οι οποίες όμως δεν ακολουθούνται (καταψηφίζονται στη βουλή). Άρα, αν περνούσε ένας ακόμα νόμος (χωρίς να αλλάξει η νοοτροπία), τι θα άλλαζε? Αν ο κόσμος συνεχίσει να ανέχεται αυτή την κατάσταση, ο καινούριος νόμος ποτέ δε θα εφαρμοστεί, όπως δεν εφαρμόζεται σήμερα η άρση της ασυλίας.
Λέω, λοιπόν, ότι οι προσπαθειές μας θα πρέπει να στρέφονται στην αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου και στην ανατροφή μιας νέας γενιάς με σωστά ιδανικά. Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνώ 100% με το αρχικό ποστ, καθώς βοηθά να διαμορφώνεται μια υπεύθηνη αντιμετώπιση. Απλώς, δεν πολυσκάω για το αν θα περάσει τελικά ένας νεός νόμος ή όχι: αν όλοι ευαισθητοποιηθούμε όπως μας καλεί το αρχικό ποστ (ή η προσπάθεια που αναφέρεις από τους γνωστούς σου), δε θα χρειάζεται ο νέος νόμος.
-
Γεννηση,δημιουργια,ωριμανση,ακμη,παρακμη και...πτωση.
Οι γεννεες που περασαν,εγραψαν την ιστορια τους.
Στα 32 νιωθω το καμπανακι να χτυπαει μεσα και να προειδοποιει,στεφανε πρεπει να γινεις η αλλαγη που θες να δεις!
Αρα λοιπον,τα λαθη διορθωνονται με μια ολοκαθαρη καινουρια αρχη και η νεα γενια πρεπει να γκρεμισει την παλαια ταξη πραγματων με ειρηνη,δυναμικα και καθαρα,να αγωνιστει,να...ματωσει πιθανον και να φερει την χωρα της(βλεπε νεολαια)στον δρομο που θα πρεπε να ηταν απο την αρχη.
Οι επαναστασεις με ''αιτια'' δεν ξεκινανε απο τα καφε σανταν....
need for new breed..θα ελεγαν και οι φιλοι μας οι βαρβαροι..+(*)
Οι γεννεες που περασαν,εγραψαν την ιστορια τους.
Στα 32 νιωθω το καμπανακι να χτυπαει μεσα και να προειδοποιει,στεφανε πρεπει να γινεις η αλλαγη που θες να δεις!
Αρα λοιπον,τα λαθη διορθωνονται με μια ολοκαθαρη καινουρια αρχη και η νεα γενια πρεπει να γκρεμισει την παλαια ταξη πραγματων με ειρηνη,δυναμικα και καθαρα,να αγωνιστει,να...ματωσει πιθανον και να φερει την χωρα της(βλεπε νεολαια)στον δρομο που θα πρεπε να ηταν απο την αρχη.
Οι επαναστασεις με ''αιτια'' δεν ξεκινανε απο τα καφε σανταν....
need for new breed..θα ελεγαν και οι φιλοι μας οι βαρβαροι..+(*)
-
Συμφωνώ..το θέμα είναι ότι η μία κατάσταση επιδεινώνει την άλλη ακόμα περισσότερο και τούμπαλιν.Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι όσοι από εμάς ,στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε την ανέχεια ,καταφεύγουμε σε μεθόδους "λαδώματος" και "πελατείας" για να κάνουμε την δουλειά μας ,βάζοντας έτσι το λιθαράκι μας στο να "βουλιάξει" περισσότερο το "καράβι" Ελλάς...w
Λοιπόν παιδιά, πρέπει να σας ευχαριστήσω. Συμφωνώ απόλυτα με τις δύο τελευταίες απαντήσεις και από αυτές πήρα την ιδέα για την υπογραφή που έβαλα:
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ
Άντε να το εφαρμόσω τώρα, κιόλας w
-
ditman έγραψε: ↑Λοιπόν παιδιά, πρέπει να σας ευχαριστήσω. Συμφωνώ απόλυτα με τις δύο τελευταίες απαντήσεις και από αυτές πήρα την ιδέα για την υπογραφή που έβαλα:
Απλά ας ελπίσουμε ότι θα πιάσει τόπο αυτή μας η υπογραφή ,με οποιονδήποτε τρόπο...ακόμα και αν απλά ταρακουνήσει κάποιους!!!!_P_P