Κρισηηηηη, Ποιααα Κρισηηηη...!!!
-
Απάντηση: Κρισηηηηη, Ποιααα Κρισηηηη...!!!
………………..και αν νομίζετε ότι κάτι πάει να διορθωθεί πλανιέστε οικτρά
Ας πω ένα πρόσφατο παράδειγμα
Στο δρόμο που δουλεύω έκλεισε ένα κατάστημα εσωρούχων (ένα από τα πολλά κλειστά)
Ήρθε λοιπόν ένας νέος ενοικιαστής που συμπτωματικά έχει και αυτός εσώρουχα
Βάση του νόμου πρέπει να πληρώσει υπεραξία (διότι έχει το ίδιο είδος με το προηγούμενο κατάστημα …….άρα θα ωφεληθεί από την πελατεία του ………που αν είχε δεν θα έκλεινε)
Πάει λοιπόν ο νέος ενοικιαστής στην εφορία και του βγάζουν 17.000 ευρώ
Ξέρετε πόσα πλήρωσε …………2000 ( τα έβαλε στην τσεπούλα του ο εφοριακός) και
καθάρισε
περιμένατε λοιπόν να αλλάξει κάτι???????????
Όσο υπάρχει ατιμωρησία τίποτα δεν θα αλλάξει ούτε στα ψηλά ούτε στα χαμηλά
Ας πω ένα πρόσφατο παράδειγμα
Στο δρόμο που δουλεύω έκλεισε ένα κατάστημα εσωρούχων (ένα από τα πολλά κλειστά)
Ήρθε λοιπόν ένας νέος ενοικιαστής που συμπτωματικά έχει και αυτός εσώρουχα
Βάση του νόμου πρέπει να πληρώσει υπεραξία (διότι έχει το ίδιο είδος με το προηγούμενο κατάστημα …….άρα θα ωφεληθεί από την πελατεία του ………που αν είχε δεν θα έκλεινε)
καθάρισε
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑………………..
καθάρισε
Αρα έχουμε 2000 που έβαλε στην τσέπη του ο εφοριακός ΑΛΛΑ και 15000 που κράτησε στην τσεπούλα του ο νέος ενοικιαστής.
"It takes two to tango"
Και το σύνολο των 17000 αφαιρείται από τις τσέπες όλων των υπολοίπων, που θα κληθούμε να τα πληρώσουμε.
Για να μην τρελαθούμε ρε παιδιά...
ποιος ειναι ο κλέφτης? Ο εφοριακός, ο πολίτης ή το κράτος που ζητάει "προστασία" 17,000?????
Δεν καταλαβα, με ποια λογική? Αν δηλαδή το μαγαζί ο τυπάκος το άνοιγε ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα, δεν θα χρειάζονταν 17,000?!!!
Καλά κάνει ο πολίτης, καλά κάνει και ο εφοριακός στο μπουρδελο που ζούμε. Υστερα σου λέει "ελευθερη αγορά"...
Ε Λ Ε Ο Σ
ποιος ειναι ο κλέφτης? Ο εφοριακός, ο πολίτης ή το κράτος που ζητάει "προστασία" 17,000?????
Δεν καταλαβα, με ποια λογική? Αν δηλαδή το μαγαζί ο τυπάκος το άνοιγε ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα, δεν θα χρειάζονταν 17,000?!!!
Καλά κάνει ο πολίτης, καλά κάνει και ο εφοριακός στο μπουρδελο που ζούμε. Υστερα σου λέει "ελευθερη αγορά"...
Ε Λ Ε Ο Σ
vhal έγραψε: ↑Και το σύνολο των 17000 αφαιρείται από τις τσέπες όλων των υπολοίπων, που θα κληθούμε να τα πληρώσουμε.
Δεν ειναι ετσι Βαγγο. Αυτά τα χρήματα ειναι νταβατζιλίκι του κράτους. Καλείται να τα πληρώσει, ο ανθρωπος, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΣΠΡΑΞΗ
GeorgeC έγραψε: ↑Οποιος δεν θελει να ειναι συνυπευθυνος για αυτο το χαλι μας ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να εξασκει το εκλογικο του δικαιωμα και η μονη λυση ειναι η ψηφος κατα συνειδηση -οποια και αν αειναι η επιλογη του καθενος.
Οι αλλοι προσερχονται στις καλπες μαζικα και στελνουν ομοθρησκους στο κοινοβουλιο με συγκεκριμενη αποστολη...
Τωρα να δειτε τι εχει να γινει. Εμεις τι κανουμε?
Αυτα για να μην ξεχναμε οτι περαν των "λαδιαρηδων" υπερμαχων της Δημοκρατιας -Εδω Πολυτεχνειο, εδω Πολυτεχνειο- οι πρωτιστως υπευθυνοι για το χαλι αυτο ειναι οι πολιτες που ειτε τους ψηφησαν ειτε απειχαν.
Τι μας λες εδώ Γιώργο? Οτι μπορούμε να ψηφίζουμε όποιους θέλουμε (κατά συνείδηση) αλλά όχι τους "λαδάρηδες" υπέρμαχους της Δημοκρατίας ... Κάτι μου θυμίζει - κάτι μου θυμίζει ...
Οι γενικεύσεις είναι ίσως ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας. Η γενικευμένη συσχέτιση "λαδιάρηδων" με το "Εδώ Πολυτεχνείο" είναι απαράδεκτη.
Mogolos έγραψε: ↑Δεν ειναι ετσι Βαγγο. Αυτά τα χρήματα ειναι νταβατζιλίκι του κράτους. Καλείται να τα πληρώσει, ο ανθρωπος, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΣΠΡΑΞΗ
Αυτό που λες είναι λογικό, αλλά ο νόμος είναι νόμος - μέχρι τουλάχιστον να καταργηθεί!
Αν όποιος θίγεται από ένα νόμο "λαδώνει" για να αποφύγει τις συνέπειες και αυτό θεωρείται ηθικό, τότε άστα να πάνε !!!
-
Το λυπηρό είναι, ότι ακόμη κι αν πληρώνονταν κανονικά αυτά τα 17000, πάλι τα 14-15 χιλιάρικα θα τα πληρώναμε από την τσέπη μας. Γιατί με τη διαφθορά που υπάρχει στη διαχείρηση του δημοσίου χρήματος ,από τα 17 χιλιάρικα 2-3 χιλιάρικα θα πήγαιναν σε πραγματικά κοινωφελείς σκοπούς ,γυρνώντας κατά κάποιον τρόπο πίσω σε εμάς. Τα υπόλοιπα 14-15 θα πήγαιναν ως συνήθως στις τσέπες κάποιων επιτήδειων και θα καλούμασταν να τα πληρώσουμε.
Φιλικά Κώστας.
Φιλικά Κώστας.
εγω θα πω ενα πραμα
αντε και *****ου εργατια:D
αντε και *****ου εργατια:D
bladeskiller έγραψε: ↑Το λυπηρό είναι, ότι ακόμη κι αν πληρώνονταν κανονικά αυτά τα 17000, πάλι τα 14-15 χιλιάρικα θα τα πληρώναμε από την τσέπη μας. Γιατί με τη διαφθορά που υπάρχει στη διαχείρηση του δημοσίου χρήματος ,από τα 17 χιλιάρικα 2-3 χιλιάρικα θα πήγαιναν σε πραγματικά κοινωφελείς σκοπούς ,γυρνώντας κατά κάποιον τρόπο πίσω σε εμάς. Τα υπόλοιπα 14-15 θα πήγαιναν ως συνήθως στις τσέπες κάποιων επιτήδειων και θα καλούμασταν να τα πληρώσουμε.
Φιλικά Κώστας.
Αρα καλώς "λαδώνουμε" και "λαδωνόμαστε"? (<-- προσοχή στο ερωτηματικό)
Β.
@jppp: Αν αυτό που γράφεις παραπάνω είναι χιούμορ, απέχουμε "παρασάγγας" ...
-
ΟΧΙ Βαγγέλη μου ,δεν κάνουμε καθόλου καλώς. Αντίθετα χειροτερεύουμε την κατάσταση γιατί έτσι ταίζουμε τη διαφθορά, η οποία είναι σαν ένα "μαγαζάκι" ,που όσο έχει πελατεία θα ζει και θα βασιλεύει. Με τον ίδιο τρόπο, που κάποιοι την χειροτέρεψαν όταν για παράδειγμα το 2000 επί δραχμών, "πλήρωναν" 4-7 εκατομύρια (ανάλογα με τη θέση) για να βολευτούν στο δημόσιο επειδή "έτσι γίνεται στην Ελλάδα".
Απλώς κάνω μια θλιβερή διαπίστωση για την πραγματική τύχη των 17000, αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες από το κεφάλι του ψαριού μέχρι τον τελευταίο τροχό της άμαξας.
Φιλικά Κώστας.
Απλώς κάνω μια θλιβερή διαπίστωση για την πραγματική τύχη των 17000, αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες από το κεφάλι του ψαριού μέχρι τον τελευταίο τροχό της άμαξας.
Φιλικά Κώστας.
-
διαφθορά κύριοι
Κατά την δική μου άποψη αυτός που δίνει έχει το 10%του μεριδίου της ευθύνης γιατί εξαναγκάζεται - ωθείται - εκβιάζεται από το σύστημα να το κάνει
Το λέω έτσι διότι έχω πέσει προσωπικά πολλές φορές θύμα εκβιασμού από πιράνχας που εκμεταλλεύονται το σύστημα για προσωπικό πλουτισμό
Υπάρχουν εκατοντάδες εγκύκλιοι που δίνουν στους πονηρούς πάτημα για να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο τους (κομμένοι και ραμμένοι για αρπαχτές)
Το ξαναλέω ότι για όλα φταίει η ατιμωρησία που ξεκινά από την ευθύνη υπουργών και κατεβαίνει στον ποιο απλό από εμάς
Το περιβόητο φιλότιμο κλπ κουραφέξαλα πάει περίπατο όταν μπαίνει μέσα το χρήμα και η βολεψιά
πχ αφήνω τον άνθρωπο σου να πεθαίνει και να πονά καθυστερώντας την επέμβαση για να χώσεις το χέρι βαθειά στην τσέπη κλπ κλπ κλπ
Αν όμως ήξερα ότι έτσι και πάθει κάτι και φανεί ότι έγινε εσκεμμένα χάνω την άδεια μου πάω και φυλακή πληρώνω και αποζημίωση …………..το τολμώ ? το διακινδυνεύω?....................μπαααα!!!
Κατά την δική μου άποψη αυτός που δίνει έχει το 10%του μεριδίου της ευθύνης γιατί εξαναγκάζεται - ωθείται - εκβιάζεται από το σύστημα να το κάνει
Το λέω έτσι διότι έχω πέσει προσωπικά πολλές φορές θύμα εκβιασμού από πιράνχας που εκμεταλλεύονται το σύστημα για προσωπικό πλουτισμό
Υπάρχουν εκατοντάδες εγκύκλιοι που δίνουν στους πονηρούς πάτημα για να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο τους (κομμένοι και ραμμένοι για αρπαχτές)
Το ξαναλέω ότι για όλα φταίει η ατιμωρησία που ξεκινά από την ευθύνη υπουργών και κατεβαίνει στον ποιο απλό από εμάς
Το περιβόητο φιλότιμο κλπ κουραφέξαλα πάει περίπατο όταν μπαίνει μέσα το χρήμα και η βολεψιά
πχ αφήνω τον άνθρωπο σου να πεθαίνει και να πονά καθυστερώντας την επέμβαση για να χώσεις το χέρι βαθειά στην τσέπη κλπ κλπ κλπ
Αν όμως ήξερα ότι έτσι και πάθει κάτι και φανεί ότι έγινε εσκεμμένα χάνω την άδεια μου πάω και φυλακή πληρώνω και αποζημίωση …………..το τολμώ ? το διακινδυνεύω?....................μπαααα!!!
σιγουρα απεχουμε
αλλα το επαναλαμβανω οτι στον κοσμο που ζουμε ο εργατης -δουλος
ειναι ο ******* ασχετως αν το κανει απο συνειδησιακο οφελος
να σας πω ενα παραδειγμα δουλευεις και βλεπεις οτι το ****** ο διευθυντης σου κλεβει ,εκμεταλευετε ,τι κανεις
πρωτον τον καταγγελεις?
τον σαπιζεις στο ξυλο
η το βουλωνεις
εγω θα τον εκανα ρεζιλι η δικαιοσυνη αν υπαρχει αργει τοσο πολυ που δεν αξιζει εννοωντας την επιορκη δικαιοσυνη ετσι και για να γινω κατανοητος ολη η δικαιοσυνη ειναι επιορκη
αλλα το επαναλαμβανω οτι στον κοσμο που ζουμε ο εργατης -δουλος
ειναι ο ******* ασχετως αν το κανει απο συνειδησιακο οφελος
να σας πω ενα παραδειγμα δουλευεις και βλεπεις οτι το ****** ο διευθυντης σου κλεβει ,εκμεταλευετε ,τι κανεις
πρωτον τον καταγγελεις?
τον σαπιζεις στο ξυλο
η το βουλωνεις
εγω θα τον εκανα ρεζιλι η δικαιοσυνη αν υπαρχει αργει τοσο πολυ που δεν αξιζει εννοωντας την επιορκη δικαιοσυνη ετσι και για να γινω κατανοητος ολη η δικαιοσυνη ειναι επιορκη
-
σιγά τα αυγά Τσε................
.............τίποτα δεν κάνεις γιατί συνήθως έχεις οικογένεια με ανάγκες ...........και κάνεις την πάπια (τον μισθό να παίρνω και άσε τον άλλο να κάνει ότι θέλει)
.............τίποτα δεν κάνεις γιατί συνήθως έχεις οικογένεια με ανάγκες ...........και κάνεις την πάπια (τον μισθό να παίρνω και άσε τον άλλο να κάνει ότι θέλει)
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑σιγά τα αυγά Τσε................
εγω δεν εχω οικογενεια ενοω δικη μου λολ
ειμαι μικρο παιδι τωρα οριμαζω ahahahahahahahahahahahahah αλλα οταν οριμαζει το φρουτο πεφτει δε λεει να πεσω
τελος παντων ολα ειναι για πλακα μα ολα
-
Σε αυτά που λες Αντώνη έχεις αρκετό δίκιο. Οντως ,τα πράγματα είναι "μαγειρεμένα" έτσι ώστε να μπορούν κάποιοι αλήτες να σε εκβιάζουν. Κι αυτό δεν οφείλεται στην ανυπαρξία νόμων αλλά στο ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Και δεν εφαρμόζονται γιατί ο κάθε αληταράς ξέρει ,ότι αν τον καταγγείλεις θα μπλεχτείς σε ένα δικαστικό αγώνα ,που θα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή κι από έφεση σε έφεση, μέχρι που είτε το αδίκημα να παραγραφεί είτε να γονατίσεις οικονομικά, μην μπορώντας πλέον να πληρώνεις δικηγόρους και δικαστήρια. Γιατί βλέπεις πολλά ξεκινάνε από τα "παραθυρακια" και τη γραφειοκρατεία ,που δεν αφήνουν τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει σωστά.
Ομως, Αντώνη μου, δεν είναι ολες οι περιπτώσεις λαδώματος εκβιασμός και μάλιστα σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Πάρε παράδειγμα το υπουργείο μεταφορών. Οταν ο άλλος δεν θέλει να τα σκάσει για να αλλάξει τα αμορτισέρ του, που έχουν γίνει "γιο γιο" και ψάχνει να βρει στο ΚΤΕΟ κάποιον που να τα "παίρνει" (μεσολαβούντος κάποιου από τα γραφεία που είναι εκεί γύρω στο Χολαργό) εκεί δεν τίθεται θέμα εκβιασμού. Ο πελάτης ψάχνει το "μαγαζάκι" και το "μαγαζάκι" έχει δουλειά ,μαζί και ο "μεσάζοντας". Κάτι παρόμοιο γίνεται και με την πολεοδομία και με άλλες υπηρεσίες.
Δεν είναι λοιπόν όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Σε κάποιες από αυτές όντως,, αυτός που λαδώνει δεν φταίει αλλά σε πολλές άλλες περιπτώσεις έχει ευθύνη 50-50 ,αν όχι περισσότερο, με αυτόν που τα παίρνει.
Και για το θέμα των εργαζομένων ,όντως ο Αντώνης έχει δίκιο. Οταν ο άλλος δεν έχει βρει κατι έτοιμο και παλεύει να ζήσει οικογένεια με ένα μισθό ,που ίσα ίσα του φτάνει,είναι αναγκασμένος δυστυχώς να υποκύπτει σε κάθε είδους εργοδοτική αλητεία.
Φιλικά Κώστας.
Ομως, Αντώνη μου, δεν είναι ολες οι περιπτώσεις λαδώματος εκβιασμός και μάλιστα σε ζητήματα ζωής και θανάτου. Πάρε παράδειγμα το υπουργείο μεταφορών. Οταν ο άλλος δεν θέλει να τα σκάσει για να αλλάξει τα αμορτισέρ του, που έχουν γίνει "γιο γιο" και ψάχνει να βρει στο ΚΤΕΟ κάποιον που να τα "παίρνει" (μεσολαβούντος κάποιου από τα γραφεία που είναι εκεί γύρω στο Χολαργό) εκεί δεν τίθεται θέμα εκβιασμού. Ο πελάτης ψάχνει το "μαγαζάκι" και το "μαγαζάκι" έχει δουλειά ,μαζί και ο "μεσάζοντας". Κάτι παρόμοιο γίνεται και με την πολεοδομία και με άλλες υπηρεσίες.
Δεν είναι λοιπόν όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Σε κάποιες από αυτές όντως,, αυτός που λαδώνει δεν φταίει αλλά σε πολλές άλλες περιπτώσεις έχει ευθύνη 50-50 ,αν όχι περισσότερο, με αυτόν που τα παίρνει.
Και για το θέμα των εργαζομένων ,όντως ο Αντώνης έχει δίκιο. Οταν ο άλλος δεν έχει βρει κατι έτοιμο και παλεύει να ζήσει οικογένεια με ένα μισθό ,που ίσα ίσα του φτάνει,είναι αναγκασμένος δυστυχώς να υποκύπτει σε κάθε είδους εργοδοτική αλητεία.
Φιλικά Κώστας.