Polaris
Polaris
Καλησπέρα
Ενα μοντέλο που θα πρότεινα για κατασκευή στον forum και αφορά οσους ασχολούνται με κατασκευές είναι το Polaris. Τα σχέδια είναι του steve Shumate ο οποίος σχεδιάζει μοντέλα με βασικό υλικό κατασκευής το depron. To συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι δελταπτέρυγο, αμφίβιο και μπορεί με ευκολία να απογειωθεί από ασφαλτο, γρασίδι, νερό, χιόνι. Η σταθερότητα που παρουσιάζει στον αερά είναι εκπληκτική και έχει την δυνατότητα προσγείωσης με λιγότερο από 10 mh. Παραθέτω μερικές φωτο από τον δικό μου Polaris το οποίο ολοκλήρωσα πρίν δύο εβδομάδες και έχει πετάξει πάνω από 10 φορές.
Ενα μοντέλο που θα πρότεινα για κατασκευή στον forum και αφορά οσους ασχολούνται με κατασκευές είναι το Polaris. Τα σχέδια είναι του steve Shumate ο οποίος σχεδιάζει μοντέλα με βασικό υλικό κατασκευής το depron. To συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι δελταπτέρυγο, αμφίβιο και μπορεί με ευκολία να απογειωθεί από ασφαλτο, γρασίδι, νερό, χιόνι. Η σταθερότητα που παρουσιάζει στον αερά είναι εκπληκτική και έχει την δυνατότητα προσγείωσης με λιγότερο από 10 mh. Παραθέτω μερικές φωτο από τον δικό μου Polaris το οποίο ολοκλήρωσα πρίν δύο εβδομάδες και έχει πετάξει πάνω από 10 φορές.
- Συνημμένα
-
- Polaris4.jpg (91.85 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- IMG_0005.jpg (99.32 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- 16052010378.jpg (95 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
Απάντηση: Polaris
Αμα μεγαλωσει λιγακι το φτερακι...γινεται μουρλια...f.p.v-ακι!!!Και pusher..!!Φανταστικ!!!
Τι λογο stall εχει αδερφε ετουτο?
-
fazerdreamer έγραψε: ↑Αμα μεγαλωσει λιγακι το φτερακι...γινεται μουρλια...f.p.v-ακι!!!Και pusher..!!Φανταστικ!!!
Αν θες pusher/puller για ανεμόπτερα, η λύση είναι μόνο αεροπλάνα που πετάνε αργά και έχουν και αδράνεια.
θα πρέπει να διαλέξεις καθαρά stall αεροσκάφη με αρκετό πτερυγικό φορτίο. Τέτοια αεροπλάνα είναι το J3Cup, το Big Stick, 60άρια εκπαιδευτικά Next Star, Avistar με τετράγωνο wing box . Μοτεράκι μεγάλο και προπέλα με μικρό βήμα (3.75 με 4,5 βαριά) και τεράστιο δίσκο.
Το δελταπτέρυγο του φίλου μας είναι απλά τρομερό...αλλά δε κάνει για ρυμουλκό...όπως και όλα τα δελταπτέρυγα μιας και χρειάζεσαι για το lateral stability οριζόντια ουραία επιφάνια και μεγάλο δίεδρο.
Συμφωνό. Το Polaris δεν κάνει για ρυμουλκό. Επίσης δεν γνωρίζω τον λόγο του stall. Το βέβαιο είναι ότι με 10 mhr (το μετρήσαμε), συνεχίζει να πετά με high alfa σε σημείο που το πιάνεις με το χέρι. Εχει λίγο την τάση να βάλει φτερό αλλά όταν το μάθεις ειναι παιχνίδι. Με 6 Β άνεμο κάνει αιώρηση.
Μιχάλης
Μιχάλης
-
Μιχάλη, σε Δ-wing λόγω του tip vortex είναι δύσκολο να υπολογίσεις (ειδικά σε μικρές κλίμακες) τα stall properties, Μιας και το ίδιο το vortex σε μεγάλες γωνίες προσβολής παράγουν έξτρα άνωση.
lytrasm έγραψε: ↑
Έχει λίγο την τάση να βάλει φτερό αλλά όταν το μάθεις είναι παιχνίδι.
Με 6 Β άνεμο κάνει αιώρηση.
Ωραίος ο Μιχάλης!!!!
Απόλυτα λογικό….και αρκετά διασκευαστικό θα έλεγα….μη ξεχνάμε ότι ακόμα και τα mirage στρίβουν βάζοντας φτερό.
Κώστα
αν τύχει και συναντηθούμε πουθενα θα το πάρεις να το πετάξεις. Πίστεψε με ειναι καταπληκτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει σε νερό. Στο εξωτερικό το πετούν σε λίμνες κυρίως που τα νερά δεν παρουσιαζουν κυματισμό. Κάποιος το έχει κατασκευάσει στο 150% των σχεδίων, με μήκος 1.60 περίπου. Το ειδα σε βίντεο και έπαθα.
Μιχάλης
αν τύχει και συναντηθούμε πουθενα θα το πάρεις να το πετάξεις. Πίστεψε με ειναι καταπληκτικό. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει σε νερό. Στο εξωτερικό το πετούν σε λίμνες κυρίως που τα νερά δεν παρουσιαζουν κυματισμό. Κάποιος το έχει κατασκευάσει στο 150% των σχεδίων, με μήκος 1.60 περίπου. Το ειδα σε βίντεο και έπαθα.
Μιχάλης
-
Μιχάλη, έχεις πουθενά τα σχέδια του Polaris....και καμιά οδηγία....μιλάμε για τρομερό αεροσκάφος.
Επίσης, στις παραπάνω φωτό (polaris4.jpeg), έχεις κάτι που μοιάζει με σκαμπό αλλά είναι σαν jig αεροπλάνου......εσύ το έχεις φτιάξει....μιλάμε τρομερό.
Επίσης, στις παραπάνω φωτό (polaris4.jpeg), έχεις κάτι που μοιάζει με σκαμπό αλλά είναι σαν jig αεροπλάνου......εσύ το έχεις φτιάξει....μιλάμε τρομερό.
-
Και αυτό, http://www.youtube.com/watch?v=n90-BYHpW2g&feature=related
για να καταλάβουμε για τι πράμα μιλάμε.....
Μιχάλη κε κόλλησες.
Βάζω μπρος.
για να καταλάβουμε για τι πράμα μιλάμε.....
Μιχάλη κε κόλλησες.
Βάζω μπρος.
-
Και εδώ, όλο το project του Polaris...part.1 και ακολουθήστε το link....
http://www.youtube.com/watch?v=gzHqXWbkGNk&feature=related
John Χάλαρης έγραψε: ↑Και εδώ, όλο το project του Polaris...part.1 και ακολουθήστε το link....
Κώστα αξιζει να το φτάξεις. 'Οτι βοηθεια θέλεις, στην διάθεση σου. Για μένα η πτέρυγα και ο Polaris έχουν τα καλύτερα πτητικά χαρακτηριστικά από οσα μοντέλα έχω δει ή κατασκευάσει μέχρι σήμερα. Η πτερυγα σήμερα με μια μπαταρία και τον λίγο αερα που είχε παρέμενε στον αέρα περισσότερο από 18 λεπτά. Φαντάζομαι σε πλαγιά με κάποιον που ξέρει (διότι εγώ δεν γνωρίζω), πως να εκμεταλεύεται τα ανοδικά, δεν θα κατεβαίνει με τίποτα.
Ο Polaris επίσης απογειωνόταν από τραχειά ασφαλτο στα 5 μέτρα και φαντάσου χωρίς σκέλη και με βάρος 150γρ. τουλάχιστον πάνω από το κανονικό. Δεν λιλάω για την προσγείωση, σχεδόν το ποιάνεις στο χέρι.
Στην φώτο που αναφέρεις είναι πάγκος εργασίας με μετρήσεις κλπ. Βοηθά πολύ γιατί στήρίζεις καλά το μοντέλο που φτιάχνεις και βοηθά όπου απαιτούνται καθετότητες. Κοστίζει περίπου 70 Ε ,ειναι αρκετά στιβαρή κατασκευή και μπορείς να το βπείς στο Leroy Merlin στο αεροδρόμιο.
Σχέδια...σε pdf στα επισυνάπτω.
Στο δικό μου έχω κάνει αρκετές μετατροπές για ενίσχυση σε κάποια σημεία και εργονομία σε άλλα, (για παράδειγμα το σέρβο του rudder το έχω τοποθετήσει απ' έξω διότι σύμφωνα με το σχέδιο είναι μεσα στο pylon του κινητήρα και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του αμα το μοντέλο κολληθεί κλπ.), πράγματα τα οποία μπορούμε να τα συζητήσουμε άμα ξεκινήσεις την κατασκευή του. Για την πτέρυγα δεν νομίζω ότι θα έχεις δυσκολία. Εκανα ότι μπορούσα στο Paint για να είναι όσο το περισσοτερο απλούστερο.
Μιχάλης
- Συνημμένα
-
[Η επέκταση pdf έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πλέον να εμφανιστεί.]
-
-
-
Τι να πω ρε Μιχάλη.....με έχεις σκλαβώσει.
Ο μπάρμπας στο video με το Polaris, χρησιμοποιεί κυανόακρυλική (CA) την οποία την λέει “Light CA for foam”…..τι είναι αυτό;
Επίσης χρησιμοποιεί κάτι που λέγετε “Gorilla Glue” την οποία την βάζει στην μία επιφάνια και την άλλη τη ψεκάζει με νερό που έχει και 5% Azax μέσα…….τι είναι ο ΓΟΡΙΛΑΣ;
Επίσης σε παρακάτω video (νομίζω το Part 5) χρησιμοποιεί μια κόλλα σε σπρέι που λέγετε “Adhesive 77”….τι είναι αυτό;
Βασικά είναι υλικά που δεν τα έχω ακούσει ποτέ…παρόλο το ότι ασχολούμαι με κατασκευές κάποια χρόνια!!!! Ίσως να φταίει βέβαια το γεγονός ότι δεν έχω ασχοληθεί με epp, foam, depron κτλ.
Μέσα στην εβδομάδα θα πάω από το Neotex.....μόλις βάλω μπρός θα σου πω.
Ο μπάρμπας στο video με το Polaris, χρησιμοποιεί κυανόακρυλική (CA) την οποία την λέει “Light CA for foam”…..τι είναι αυτό;
Επίσης χρησιμοποιεί κάτι που λέγετε “Gorilla Glue” την οποία την βάζει στην μία επιφάνια και την άλλη τη ψεκάζει με νερό που έχει και 5% Azax μέσα…….τι είναι ο ΓΟΡΙΛΑΣ;
Επίσης σε παρακάτω video (νομίζω το Part 5) χρησιμοποιεί μια κόλλα σε σπρέι που λέγετε “Adhesive 77”….τι είναι αυτό;
Βασικά είναι υλικά που δεν τα έχω ακούσει ποτέ…παρόλο το ότι ασχολούμαι με κατασκευές κάποια χρόνια!!!! Ίσως να φταίει βέβαια το γεγονός ότι δεν έχω ασχοληθεί με epp, foam, depron κτλ.
John Χάλαρης έγραψε: ↑Τι να πω ρε Μιχάλη.....με έχεις σκλαβώσει.
Ο μπάρμπας στο video με το Polaris, χρησιμοποιεί κυανόακρυλική (CA) την οποία την λέει “LightCAforfoam”…..τι είναι αυτό;
Επίσης χρησιμοποιεί κάτι που λέγετε “GorillaGlue” την οποία την βάζει στην μία επιφάνια και την άλλη τη ψεκάζει με νερό που έχει και 5% Azaxμέσα…….τι είναι ο ΓΟΡΙΛΑΣ;
Βασικά είναι υλικά που δεν τα έχω ακούσει ποτέ…παρόλο το ότι ασχολούμαι με κατασκευές κάποια χρόνια!!!! Ίσως να φταίει βέβαια το γεγονός ότι δεν έχω ασχοληθεί με epp, foam, depronκτλ.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πρόσεξε. Δεν χρειάζεται τιποτα από τα παραπάνω.
Θέλεις για τον Polaris :
Κόλλα UHU Por είναι για τέτοιου ειδους υλικά. Κολλά δυνατά και την βρίσκεις στα καταστήματα μοντελισμού. Βάζεις κόλλα και στις δύο μεριές, περιμένεις περίπου 3-5 λεπτά αναλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ( 3 λεπτά σε ζέστη) και εφαρμόζεις τα κομματια πιέζοντας καλά.
Εποξική 5 & 30 λεπτών που όταν χρειάζεται να την απλώσεις σε λιγο μεγαλυτερη επιφάνεια την διαλύεις με λίγο οινοπνευμα. Αυτό σου δίνει περισσότερο χρόνο πρίν να αρχίσει να στερεοποιείται και μπορείς με ένα κομματάκι depron να την απλώσεις χρησιμοποιόντας το σαν σπάτουλα.
Τέλος για την πτέρυγα επειδή έχεις να κολλήσεις μεγάλες επιφάνειες ( αναφέρομαι στα κομματια των σχεδίων 1,2 &3,4 (πάνω και κάτω), καλό είναι να πάρεις την BISON Colla spray adhesive ( Βενζινόκολλα γενικής χρήσης που κάνει όμως για φελιζολ κλπ. Δεν τα καίει η λειώνει. Προσοχή όμως. Αν ψεκάσεις την κόλλα μόνο στην μια μεριά, μπορείς να τα ξεκολλήσης αν πάει κάτι στραβά. Αν βάλεις και στις δύο επιφάνειες και κολλήσεις στραβά απλά κόβεις καινούργια κομματια. Ειναι ομως ευχρηστη για μεγάλες επιφάνεις. Θέλει μόνο προσοχή. Η εφαρμογή της είναι όπως η UHU Por.
Μιχάλης
- Συνημμένα
-
- UHU Por.jpg (1.56 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
- bison.jpg (3.95 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
-
Μια χαρά. Λέω να πάω αύριο από την Neotex.
Μιχάλη thanks
Μιχάλη thanks
+(*)καλησπερα.Μιχαλη καλο το Polaris αλλα εχω 3 αποροιες.1) να το φτιαξω απο ερρ.2) θα αντεχει μεσα στο νερο.3) αν αντεχει στο νερο να το βαλω στην θαλασσα;
DAPIAS έγραψε: ↑+(*)καλησπερα.Μιχαλη καλο το Polaris αλλα εχω 3 αποροιες.1) να το φτιαξω απο ερρ.2) θα αντεχει μεσα στο νερο.3) αν αντεχει στο νερο να το βαλω στην θαλασσα;
Δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά του EPP αλλά και δεν έχω δει να φτιάχνεται από αυτό το υλικο. Από όσο γνωρίζω όσοι το έχουν κατασκευάσει είναι από depron ή Blue core foam. Οσο αφορά το νερο δεν εχει σημασια το είδος με την προυπόθεση ότι έχει στεγανοποιηθεί καλά. Η διαφορά με την Θαλασσα είναι ότι σπάνια έχει την ηρεμία της λίμνης. Απόκει και πέρα αν βάλει νερά ή τουμπάρει το βραχυκύκλωμα είναι σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις.