Κατασκευη P40 C της black horse

Τρύφωνας

Απάντηση: Κατασκευη P40 C της black horse

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Red έγραψε: Οταν θα ειμαι ετοιμος(για την αλλη εβδομαδα το βλεπω) θα κανω ανακοινωση....για εξεδρα!!

Ώπα!!! Μαραθώνα πετάμε και εμείς....!!! Μας έχεις ανάψει φωτιές με τον "τίγρη"!! Αντε να τον δούμε και στον αέρα!!!^%^
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλησπερα και παλι.
Μετα απο ενα συντομο διαλειμα(πρεπει και να δουλευω λιγο) παλι πισω στην κατασκευη. Η συνδεσμολογια των σερβο της ουρας με απασχολησε σημερα.Το elevator ηταν ευκολο και γρηγορο.Με οδηγους ευθυγραμμησα τα πηδαλια υψους βαθους με το οριζοντιο σταθερο και στην συνεχεια βιδωσα τις αλενοβιδες οπως φαινεται στην φωτογραφια και τις ασφαλισα με κυανοακρυλικη.Στην συνεχεια ρυθμισα την κεντρικη ντιζα και την συνδεσα με το σερβο.Η λειτουργια του ομαλη και απαλη.Χρησιμοποιησα ενα απλο σερβο χωρις ιδιαιτερη ταχυτητα μιας και το πραγματικο τομαχοκ ειχε συρματοσχινα, αρα η ταχυτητα κινησης των πηδαλιων ηταν σχετικα χαμηλη.
Συνημμένα
IMG_1623[1].jpg
IMG_1623[1].jpg (94.08 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
Red

Δημοσίευση από Red »

Σειρα εχει το πηδαλιο διευθυνσης.Εδω τα πραγματα ηταν δυσκολοτερα αφου ταυτοχρονα επρεπε να βιδωθει και να ρυθμιστει το συγκροτημα του ουραιου τροχου το οποιο βρισκετε περιπου 16 εκατοστα πριν το πηδαλιο.Ο χωρος ειναι αρκετα περιορισμενος και οι συνδεσεις αρκετες.Τελος καλο όλα καλα.Ολα συνδεμενα με την ντιζα και αυτη με το σερβο του πηδαλιου διευθυνσης.
Συνημμένα
IMG_1628[1].jpg
IMG_1628[1].jpg (91.5 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
IMG_1627[1].jpg
IMG_1627[1].jpg (82.98 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
IMG_1626[1].jpg
IMG_1626[1].jpg (80.91 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
Red

Δημοσίευση από Red »

Με την συναρμολογηση στα τελευταια σταδια , πολυ λιγα πραγματα εχουν απομεινει μα πολυ ουσιαστικα. Απο την μερια των σερβομηχανισμων πρεπει να συνδεθει η μαννετα του κινητηρα και να ρυθμιστει το σερβο των ανασυρομενων, να τοποθετηθουν οι διακοπτες και να γινει το ζυγισμα.
Για την τροφοδοσια των 8 σερβο επελεξα UBEC της TURNIGY που δινει σταθερα 8Α και μεγιστο 15Α, σε συνδιασμο με λιπο 1350 τριων στοιχειων...
Ο διαθεσιμος χωρος στην ατρακτο δινει την δυνατοτητα να τοποθετηθει το
UBEC αρκετα μακρια απο τον δεκτη , με σκοπο την αποφυγη παρεμβολων.
Συνημμένα
IMG_1625[1].jpg
IMG_1625[1].jpg (84.69 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
Red

Απάντηση: Μαραθώνας - Σχινιάς

Δημοσίευση από Red »

Τελικα ειναι αληθεια.....οτι λες μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιων σου
χα χα χα.
Στην κατασκευη το τομαχοκ που γραφω, μπορεις να μου πεις την αποψη σου για την ηλεκτρικη πηγη που θα βαλω....εχω 8 στανταρτ σερβο με λιπο 1350 3 στοιχεια και UBEC 8A με peak 15A.????
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Red έγραψε: Τελικα ειναι αληθεια.....οτι λες μπορει να χρησιμοποιηθει εναντιων σου
χα χα χα.
Στην κατασκευη το τομαχοκ που γραφω, μπορεις να μου πεις την αποψη σου για την ηλεκτρικη πηγη που θα βαλω....εχω 8 στανταρτ σερβο με λιπο 1350 3 στοιχεια και UBEC 8A με peak 15A.????

Οσο αφορά το bec ειναι μια χαρά. Στην χειρότερη περίπτωση να φτασεις τα 1-2 Α καταναλωση.

Οσο αφορα την μπαρατία, εχω 1800 στο ενα σκάφος και 2200 στο άλλο. Αλλα δεν τελειώνουν ΠΟΤΕ χχαχαχαχα
Εχω κανει γυρω στις 500 πτήσεις και δεν ειχα ποτέ προβλημα ρευματος!
Με την 1350 πιστευω ότι δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα!!
Μετα το bec βαλε τσεκερ, ώστε να μπορεις να ελέγχεις τι γινεται με το ρευμα σου.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Red το έκανες πολύ πολύπλοκό ρε φίλε.

Με 8 servo (6 standard και 2 high torque για Rudder και Elevator) βάζεις μια απλή NiMH/6V/2100mAh (5 στοιχεία στα 120-140gr) και πάπαλα....μιλάμε πετάς 4 ώρες….mindfree.

Ακούω για 8Α και 15A BEC...για Jet το κόβω το P40......που θα χρειαστείς τέτοιες εντάσεις βρε παλικάρι μου;......ένα 60άρι P40 είναι.

To πράμα το έχετε κάνει πολύ πυρηνική φυσική με τις LiPO.

Χρόνια πετάμε με 4.8 και 6Vολτες NiCd και NiMh with no problems.

Φιλικά πάντα….μη παρεξηγηθώ…..φτιάχνω το P40/61 της VQ…..και θα παίξω με NiMH/6V/2100mAh.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Ase κωστή, οι Nimi ειναι για πέταμα. Παραλίγο να χασω σκάφος από NiMi.
Βαζεις λίπο και εισαι οκ. Οπως εγραψα και παραπάνω 500+ πτήσεις χωρίς κανενα πρόβλημα.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

John Χάλαρης έγραψε: …..φτιάχνω το P40/61 της VQ…..και θα παίξω με NiMH/6V/2100mAh.

Στα 5-6 ντεπόζητα θα καθηλωθεις λόγο ρευματος!!!
Αν θες να ΠΕΤΑΣ ΩΡΕΣ, μονο με Lipo
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Ποιος θα κάνει με Warbird πάνω από 6 ντεπόζιτα την ημέρα....μόνο εσύ τα κάνεις αυτά ρε τρελέ.

5-6 ντεπόζιτα (1 ώρα και κάτι...λέμε τώρα) βγάζεις με 5 standard servo και NiMH 4.8 στα 800mAh....και έχεις άλλο ένα ντεπόζιτο.....έτσι για να λέμε. Με NiMH 6V 2100-2300mAh απλά το ξεχνάς.

Βέβαια με NiMH κάνουμε μια φόρτιση πάντα πριν την πτήση....γιατί έχουν τρελό drop rate άμα και πάνε χαμηλά σε Volts.

Πιστεύω ότι απλά έχεις συνηθίσει και σου αρέσουν οι LiPO, όχι ότι δεν πετάμε με άλλες μπαταρίες.

Εγώ είμαι της φιλοσοφίας Simple things are dependable.
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλησπερα και παλι
Μετα απο ενα μικρο διαλειμα ξαναγυριζω στην κατασκευη του P40C. Τα περισσοτερα που πρεπει να γινουν εχουν ηδη γινει.Τοποθετηση όλων των ηλεκτρονικων και της μπαταριας ασφαλιση των καλωδιων και των παρελκομενων και δοκιμη των σερβος.Ολα καλα.Τελος και πριν το ζυγισμα εγινε δοκιμη του κινητηρα ασχετα με το αν ειναι δουλεμενος ηδη με σκοπο να βρεθουν ατέλειες μετα απο την λειτουργια του κινητηρα/και τους κραδασμους που δημιουργηθηκαν, 'οπως χαλαρες βιδες κλπ.Ολα καλά. Αυτο που μενει είναι η ζυγιση και η παρθενικη πτηση του μοντέλου.Θα προσπαθησω να ανεβασω καποιες φωτογραφιες/βιντεο απο την δοκιμη του κινητηρα πριν την παρθενικη πτηση.....
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητέ Red

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις για το ΚΒ (Κέντρο βάρους) είναι να το βάλεις στο 1/4 της χορδής της αεροτομής στην βάση της (εκεί που βρίσκεται η εφαρμογή του φτερού με την άτρακτο - σέλα), και να το ζυγίσεις ανάποδα και με τα σκέλη ανασυρμένα. (όταν θα είσαι με τα σκέλη έξω να βγαίνεις λίγο ακόμα μπροστόβαρος δηλαδή).
Ασε τι λέει το μάνιουαλ γιατί τα κινέζα κεντροβαρίζουν όλα τα αεροπλάνα στο 1/3 με αποτέλεσμα να γίνονται "χάροι" και εμείς να τα σπάμε μια ώρα αρχίτερα αν τους ακολουθούμε σε αυτά που λένε..
Αν είσαι έτοιμος πέρνα απο το Πάρκινγκ του σχοινιά σήμερα να το δούμε παρέα. Θα είμαστε εκεί κατά τις 17:00 με 17:30.
Φιλικά
Τρύφωνας
Red

Δημοσίευση από Red »

Ευχαριστω πολυ
μαλλον δεν θα ειμαι ετοιμος σημερα..μπορει να ερθω με κανενα ηλεκτρικο.
Στην δοκιμη του κινητηρα εχω την εντυπωση οτι ανεβασε λιγο παραπανω θερμοκρασιες...το καυσιμο coolpower 25 % νιτρο....δεν ξερω αν φταιει αυτο η θελουν ρυθμιση οι βαλβιδες..
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλησπερα σε όλους και χρονια πολλα στους εορταζοντες
Μετα απο αποχη αρκετων ημερων το P40 ολοκληρωθηκε.Εγινε η ζυγιση , κολλα σε συνδεσεις και βιδες για τους κραδασμους και ελεγχος των ηλεκτρονικων και των πηδαλιων για σωστες αποκλισεις.....Το μοντελο ειναι ετοιμο για την παρθενικη του πτηση.Εαν ολα πανε καλά θα γινει αυριο το απόγευμα στον Μαραθωνα.
Συνοψιζοντας θελω να πω οτι η ποιοτητα του μοντελου ειναι καλη και αρκετα καλη σε σχεση με το κοστος δινοντας ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα.Οι οδηγιες σαφεις για καποιον με καποια μικρη εμπειρια σε κατασκευες.Το κεφαλαιο που περιγραφει την ζυγιση του μοντελου θα μπορουσε να ειναι πιο αναλυτικο.
Το σπινερ που υπαρχει στο κουτι κατα την αποψη μου ειναι ελαφρα μικροτερο απο οτι θα επρεπε.Τα ανασυρόμενα σκελη προσγειωσης ειναι ενα αλλο αδυνατο σημειο και ειδικοτερα στα κολαρα τα οποια ειναι κατασκευασμενα απο μαλακο μεταλο που αντιδρα πολυ ασχημα εαν προσπαθησεις να σφιξεις λιγο περισσοτερο καποια βιδα.
Τελος η αποψη μου ειναι θετικοτατη για το συγκεκριμενο μοντελο.Ομως απο την αλλη(κατα την προσωπικη μου αποψη) σχεδον καμια ARTF κατασκευη δεν μπορεί να συναγωνιστει μια σοβαρη κατασκευη ενος παραδοσιακου κιτ σε ποιοτητα.....όπως πχ το Ζερο της Marutaka που εχω σκοπο να μοιραστω μαζι σας συντομα.
Συνημμένα
IMG_1715[1].jpg
IMG_1715[1].jpg (87.71 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
IMG_1713[1].jpg
IMG_1713[1].jpg (88.51 KiB) Προβλήθηκε 217 φορές
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

κονγκρατζ και καλοπεταχτο κοκκινε... αντ ενα το δουμε να φτερουγιζει και απο κοντα μαν!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”