Easy Star - Multiplex

Απάντηση
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Easy Star - Multiplex

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα μυνήματα οι λόγοι και τα προτερήματα........
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Έχω πάρει το Easy Star και σχεδόν όλα τα παρελκόμενα (πλην Brushed ESC). Με λίγη τύχη, το επόμενο Σ/Κ θα κατέβω Μαραθώνα για τη 1η πτήση.

Διαβάζοντας τις οδηγίες, έχω τους ακόλουθους προβληματισμούς.

1) κόλλημα των 2 τμημάτων της ατράκτου
2) κόλλημα μοτερ
3) κολλημα servo

Οι οδηγίες λένε να κολλησουμε με CA αλλά τι γίνεται αν για παράδειγμα χαλάσει το μοτέρ η τα servo; Πόσο εύκολα βγαίνουν;

Επειδή είμαι της σχολής "Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις" θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας απόψεις όσον αφορά την καλύτερη μέθοδο για συναρμολόγηση.
ο Λακης ο Λωτος

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

εγω θα συνιστουσα τα σερβο πριν τα βαλεις μια αγκαλιτσα με χαρτοταινια η ακομα και μονωτικη για να βγαινουν ευκολα αμα και τυχον χαλασουν πραγμα οχι απιθανο επειδη τα ΕΖ εχουν την ταση να χταποδιαζουν(χτυπιουνται κατω) ειδικα στις αρχες.. και η κυανοακριλικη πετρωνει μεσα στις φωλιες με αποτελεσμα να χαλας τις φωλιες για να τα βγαλεις... καλυτερα προτεινω μια γυρα με χαρτοταινια και μετα με glue gun μεσα στις φωλιες τους... για να μην καταστρεψεις τισ φωλιες οταν παραδωσουν πνευμα τα σερβο...
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Τα servo τοποθετούνται αφού έχουν κολληθεί τα δύο τμήματα της ατράκτου, άρα το θέμα των δύο τμημάτων μη σε απασχολεί.

Χρησιμοποιείς κυανοακρυλική για τα servo. Η ταινία είναι μια λύση. Αν παρελπίδα χαλάσει κάποιος σερβομηχανισμός, αποκολλάται πάντως σχετικά εύκολα, δεδομένου ότι το elapor δεν καταστρέφεται όπως το foam.

Συχνότερη είναι η περίπτωση καταστροφής του μοτέρ (μετά από μήνες, εφόσον για παράδειγμα το ζορίσεις με μια 11.1 lipo).
Και σε αυτή την περίπτωση όμως, μπορείς προσεκτικά να το αποκολλήσεις.
Αυτό που θα προσέξεις με το μοτέρ -το οποίο είναι χωνευτό-, είναι να χρησιμοποιήσεις σχετικά λίγη κόλλα που θα τοποθετήσεις στο μέρος του elapor κοντά στην προπέλα (το μοτέρ σπρώχνει, άρα δε φεύγει).
Αργότερα αν χρειαστεί, με ένα λεπτό κοπίδι μπορείς να το τραβήξεις έξω. Για να το καταφέρεις, θα πρέπει να αφήσεις λίγο περισσότερο καλώδιο.
Αντώνης Κριτζάς

............και μιλώντας για καλώδιο θα σου προτείνω (για να μη πεινάσεις) να περάσεις από την αρχική κατασκευή ένα τρίτο καλώδιο προς το μοτέρ για περίπτωση που εν καιρό αποφασίσεις να βάλεις τριφασικό (κάτι που δεν είναι απαραίτητο) καθώς ακόμη και δύο καλώδια για την περίπτωση που θελήσεις να κόψεις aileron Όλα αυτά μόνο αν έχεις στο μυαλό σου μελλοντικές μετατροπές
Λίγη προσοχή κατά την διαδικασία κολλήματος των δύο μερών της ατράκτου για να μη σου στραβώσει (σαν μισοφέγγαρο )
Πράγματι το glue gun είναι καλή λύση για το κόλλημα τω σέρβο και αποκολλάτε εύκολα Τέλος λίγη προσοχή να μη τρέξει κόλλα στο μοτέρ κατά την τοποθέτηση
Καλή επιτυχία και διάβασε προσεκτικά διάφορες λεπτομέρειες κατασκευής που έχουμε γράψει παραπάνω
ΑνδρεαςΛ

Ευχαριστώ παιδιά με καλύψατε σχεδόν πλήρως.
Τα 2 μισά της ατράκτου σε πόσα σημεία να βάλω CA; Σε όλες τις εφαπτόμενες επιφάνειες; Έχω διαβάσει ότι κάποιοι το κολλάνε με 2πλης όψης ταινία.

Αντώνη,
Το 3ο καλώδιο μπαίνει έτσι κι αλλιώς. Ailerons δεν θα βάλω σ' αυτό.
Θέλω να το κρατήσω σχετικά στοκ.

Για το επόμενο βήμα θα πάω με Easy Glider Pro.

Μόλις το τελιώσω θα δώσω σήμα.

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Λίγη προσοχή κατά την διαδικασία κολλήματος των δύο μερών της ατράκτου για να μη σου στραβώσει (σαν μισοφέγγαρο )

Αντώνη,

Αυτό ούτε καν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί να συμβεί. Πως μπορεί από το κόλλημα με CA να στραβώσει; Αφου δεν υπάρχει θέμα θερμότητας.
Αντώνης Κριτζάς

πρώτα θα ψεκάσεις με activator την μία πλευρά
θα βάλεις στο τραπέζι την άλλη (αυτή που έχεις κολλήσει πιθανόν τη μία πλευρά του μοτέρ) και θα βάλεις παντού κόλλα χωρίς υπερβολές και αρχίσει να χύνεται έξω και λίγη στο μοτέρ
Όταν τα φέρεις σε επαφή (την οποία θα έχεις φυσικά δοκιμάσει από πριν) θα έχει άμεση συγκόλληση
αυτή η άμεση συγκόλληση αν δεν γίνει ίσια μπορεί να στραβώσει την άτρακτο η να κολλήσει το ένα τμήμα λίγο ποιο μπροστά από το άλλο
δεν είναι τίποτα σπουδαίο απλά θέλει λίγο προσοχή
ΑνδρεαςΛ

OK. Αυτό είχα καταλάβει από τις οδηγίες.
jkatsou

Δημοσίευση από jkatsou »

Κάπου είχα διαβάσει-ακούσει ότι η CA (χωρίς activator) καίει-καταστρέφει το elapor. Ισχύει;

Προσωπικά χρησιμοποιώ την κόλλα της multiplex για ότι κολλήματα έχω κάνει μέχρι στιγμής στο easy star.
Αντώνης Κριτζάς

δεν έχω δεί κάτι τέτοιο με την zap που δουλευω
όταν βάζεις activator ανεβάζει θερμοκρασία αλλα και πάλι το elapor δεν μασάει
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

jkatsou έγραψε: Κάπου είχα διαβάσει-ακούσει ότι η CA (χωρίς activator) καίει-καταστρέφει το elapor. Ισχύει;

Προσωπικά χρησιμοποιώ την κόλλα της multiplex για ότι κολλήματα έχω κάνει μέχρι στιγμής στο easy star.

Δεν ισχύει. Το έλαπορ αντέχει στην χρήση κυανοακριλικών κολλών όλων των τύπων. Το ακτιβέϊτορ απλά επιταχύνει την κόληση και αυξάνει την θερμοκρασία ακόμη περισσότερο κατά την στιγμή της κόλλησης.
jkatsou

Δημοσίευση από jkatsou »

Ευχασριστώ πολύ!

Μέχρι τώρα φοβόμουν να χρησιμοποιήσω άλλη κόλλα λόγω αυτής της φήμης...
poiko

Απάντηση: Μαραθώνας - Σχινιάς

Δημοσίευση από poiko »

Αντώνη σου παραθετω και το post όπου φαινεται η πατέντα με το μονό velcro στα φτερά του easy* το οποίο εγώ τοποθέτησα λάθος στο σημείο όπου ζυγίζουμε το μοντέλο.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=17366443&postcount=1627

Η δική σου τοποθέτηση με δύο είναι ορθότερη.

Φιλικά Πανος ::)
Αντώνης Κριτζάς

:'(........και εγώ που νόμιζα πως έκανα παγκόσμια πατέντα!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Post στο petame.gr 13-08-10, 22:30 http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=841&page=4

Post sto rc grοups Feb 10, 2011, 07:42 AM http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=17366443&postcount=1627

Μάλλον έχουμε πρωτιά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”