Ποιό ταιριάζει στις απαιτήσεις μου;
Απάντηση: Ποιό ταιριάζει στις απαιτήσεις μου;
Αν είναι να πετάξει ο φίλος ελικοπτεράκι εσωτερικού χώρου στην αρχή πρέπει να προσέξει όλα τα αντικείμενα μέσα στον χώρο τα οποία μπορεί να σπάσουν και να μας προκαλέσουν προβλήματα με τους υπολοίπους με τους οποίους μοιραζόμαστε το σπίτι.
Πριν από κάθε πτήση αφαιρούμε όλα αυτα τα αντικείμενα που σπάνε ή που μπορεί να πέσουν και... να σπάσουν! Όταν μετά από προπονήσεις αποκτήσουμε τον αέρα στο ελικοπτεράκι, πράγμα το οποίο πιστεύω το νιώθει ο καθένας μέσα του, τότε δεν χρειάζεται κάθε φορά μετακινούμε αντικείμενα από τις θέσεις τους.
Aptalikos σε ότι και να αποφασίσεις να πάρεις πάντως θα δεις ότι οι πτήσεις είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Είναι και αυτές μέρος της ομορφιάς.
Πριν από κάθε πτήση αφαιρούμε όλα αυτα τα αντικείμενα που σπάνε ή που μπορεί να πέσουν και... να σπάσουν! Όταν μετά από προπονήσεις αποκτήσουμε τον αέρα στο ελικοπτεράκι, πράγμα το οποίο πιστεύω το νιώθει ο καθένας μέσα του, τότε δεν χρειάζεται κάθε φορά μετακινούμε αντικείμενα από τις θέσεις τους.
Aptalikos σε ότι και να αποφασίσεις να πάρεις πάντως θα δεις ότι οι πτήσεις είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Είναι και αυτές μέρος της ομορφιάς.
Ποιό ταιριάζει στις απαιτήσεις μου;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις οι οποίες με προσανατόλισαν. Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω κάποιο για εσωτερικό χώρο με μέγιστο μήκος τα 22cm και με διπλό στροφείο για πιο ήρεμες και χαλαρές πτήσεις. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν αξίζει να πάω σε τετρακάνναλο για μέσα στο σπίτι ή σε τρικάναλο. Τι κερδίζω σε αυτή την περίπτωση πέραν της μεγαλύτερης εμβέλειας και της αποφυγής κινδύνου να μπει κάποιος άλλος σε δική μου συχνότητα;
Aptalikos έγραψε: ↑Ευχαριστώ για τις απαντήσεις οι οποίες με προσανατόλισαν. Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω κάποιο για εσωτερικό χώρο με μέγιστο μήκος τα 22cm και με διπλό στροφείο για πιο ήρεμες και χαλαρές πτήσεις. Αυτό που δεν ξέρω ακόμα είναι αν αξίζει να πάω σε τετρακάνναλο για μέσα στο σπίτι ή σε τρικάναλο. Τι κερδίζω σε αυτή την περίπτωση πέραν της μεγαλύτερης εμβέλειας και της αποφυγής κινδύνου να μπει κάποιος άλλος σε δική μου συχνότητα;
4καναλο αδερφε. Σε ετοιμαζει για το επόμενο βημα. Μην σε απασχολει η συχνότητα
Λοιπόν, τον Αύγουστο που πέρασε έλαβα δώρο ένα τρικάναλο -το πρώτο μου μοντέλο. Τα τρικάναλα που πουλάνε θα τα χαρακτήριζα "παιχνίδια". Ναι μεν πετάς αλλά όχι όπως πρέπει και τα περισσότερα έχουν κουλές τηλεκατευθύνσεις που αν μάθεις πάνω σε μια τέτοια θα έχεις δυσκολία να συνηθίσεις μια κανονική.
Τι εννοώ τώρα στο ότι δεν πετάς όπως πρέπει. Το τρικάναλο έχει 3 κινήσεις.
1. Απογειώνεσαι - Προσγειώνεσαι
2. Μπρος - Πισω
3. στρίβεις μουρή δεξια και αριστερά
δεν έχει την κλασσική κίνηση όλο το σώμα του ελικοπτέρου πάει δεξιά -αριστερά. <---||--->
Έχεις λοιπόν το ελικόπτερο στο πάτωμα με την μούρη του να κοιτάει τον Βορρά. Το απογειώνεις και αιωρείσαι. Σκέψου λοιπόν ότι θες να μετακινήσεις το ελικόπτερο προς τα δεξιά με 3κάναλο και η μούρη να παραμείνει με κατεύθυνση τον Βορρά. Στο 3κάναλο πολύ απλά δεν γίνεται. Θα πρέπει πρώτα να στρίψεις την μούρη και μετά να δώσεις κίνηση μπροστά και τα πάς εκεί -φυσικά σε αυτό το σημείο όταν φτάσεις στο σημείο που θες η μούρη θα κοιτάει προς την ανατολή ^%^... οπότε θα πρέπει να το στρίψεις πάλι προς το Βορρά.
Σε ένα 4κάναλο μόλις αιωρηθεί, δίνεις μια και κατευθείαν το ελικόπτερο κάνει την κίνηση όλο δεξιά χωρίς να κουνήσει την μούρη από τον Βορρά.
Τα 3κάναλα είναι παιχνίδια, δεν θα σε μάθουν. Αν κολλήσεις τελικά -που λογικά θα κολλήσεις- με ένα 3κάναλο θα δεις μόλις καταφέρεις και το σηκώνεις ότι θα σε περιορίζει και ότι δεν κάνει αυτά που μόλις σου είπα και μετά θα θες να δώσεις λεφτά πάλι για άλλο ελικόπτερο μέσα στον πρώτο μήνα -λογικά πάντα.
Αν δεν μου είχαν πάρει δώρο το 3κάναλο θα εκλαιγα τα 50 euro περίπου που έκανε (από to Public Πειραιά). Τώρα τα κλαίει η κοπέλα μου αλλά για παρηγοριά της έδωσα το 3κάναλο να το στολίσει στο δωμάτιο της... :LLLLL
Πάρε ένα Lama ή κάτι παρόμοιο να κάνεις σωστά τα πρωτα βήματα και να επενδύσεις σωστά χρόνο αλλά και χρήμα.
Φιλικά
Αντώνης
Τι εννοώ τώρα στο ότι δεν πετάς όπως πρέπει. Το τρικάναλο έχει 3 κινήσεις.
1. Απογειώνεσαι - Προσγειώνεσαι
2. Μπρος - Πισω
3. στρίβεις μουρή δεξια και αριστερά
δεν έχει την κλασσική κίνηση όλο το σώμα του ελικοπτέρου πάει δεξιά -αριστερά. <---||--->
Έχεις λοιπόν το ελικόπτερο στο πάτωμα με την μούρη του να κοιτάει τον Βορρά. Το απογειώνεις και αιωρείσαι. Σκέψου λοιπόν ότι θες να μετακινήσεις το ελικόπτερο προς τα δεξιά με 3κάναλο και η μούρη να παραμείνει με κατεύθυνση τον Βορρά. Στο 3κάναλο πολύ απλά δεν γίνεται. Θα πρέπει πρώτα να στρίψεις την μούρη και μετά να δώσεις κίνηση μπροστά και τα πάς εκεί -φυσικά σε αυτό το σημείο όταν φτάσεις στο σημείο που θες η μούρη θα κοιτάει προς την ανατολή ^%^... οπότε θα πρέπει να το στρίψεις πάλι προς το Βορρά.
Σε ένα 4κάναλο μόλις αιωρηθεί, δίνεις μια και κατευθείαν το ελικόπτερο κάνει την κίνηση όλο δεξιά χωρίς να κουνήσει την μούρη από τον Βορρά.
Τα 3κάναλα είναι παιχνίδια, δεν θα σε μάθουν. Αν κολλήσεις τελικά -που λογικά θα κολλήσεις- με ένα 3κάναλο θα δεις μόλις καταφέρεις και το σηκώνεις ότι θα σε περιορίζει και ότι δεν κάνει αυτά που μόλις σου είπα και μετά θα θες να δώσεις λεφτά πάλι για άλλο ελικόπτερο μέσα στον πρώτο μήνα -λογικά πάντα.
Αν δεν μου είχαν πάρει δώρο το 3κάναλο θα εκλαιγα τα 50 euro περίπου που έκανε (από to Public Πειραιά). Τώρα τα κλαίει η κοπέλα μου αλλά για παρηγοριά της έδωσα το 3κάναλο να το στολίσει στο δωμάτιο της... :LLLLL
Πάρε ένα Lama ή κάτι παρόμοιο να κάνεις σωστά τα πρωτα βήματα και να επενδύσεις σωστά χρόνο αλλά και χρήμα.
Φιλικά
Αντώνης
Skywalker σε ευχαριστώ για την ανάλυση περι 3-κάναλου vs 4-κάναλου, με βοήθησες αρκετά. Μέχρι στιγμής χω καταλήξει σε ένα Lama 2-1 με διπλόστροφο στροφείο και μήκος στα 20cm.
Επειδή δεν έχω σκοπό να σας αφήσω σε ησυχία θα ήθελα τις σκέψεις για το σενάριο του να βάλω μία αύρματη κάμερα. Αργότερα σίγουρα θα πάρω και ένα ελικόπτερο για εξωτερικό χώρο και εκεί θα ίναι πιο εύκολα τα πράγματα να του τοποθετήσω και μία ασύρματη κάμερα για πλοήγηση μέσω οθόνης. Το θέμα είναι ότι στο μικρό και εσωτερικού χώρου με βάρος τα 50g θα μπορούσα να βάλω επιπλέον βάρος; σίγουρα η πλοήγηση θα αλλάξει αλλά το θέμα είναι αν θα καταφέρει να απογειωθεί. Γνωρίζουμε τι βάρος μπορεί να σηκώσει; Υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση προτάσεις δοκιμασμένες για ασύρματη κάμερα;
Επειδή δεν έχω σκοπό να σας αφήσω σε ησυχία θα ήθελα τις σκέψεις για το σενάριο του να βάλω μία αύρματη κάμερα. Αργότερα σίγουρα θα πάρω και ένα ελικόπτερο για εξωτερικό χώρο και εκεί θα ίναι πιο εύκολα τα πράγματα να του τοποθετήσω και μία ασύρματη κάμερα για πλοήγηση μέσω οθόνης. Το θέμα είναι ότι στο μικρό και εσωτερικού χώρου με βάρος τα 50g θα μπορούσα να βάλω επιπλέον βάρος; σίγουρα η πλοήγηση θα αλλάξει αλλά το θέμα είναι αν θα καταφέρει να απογειωθεί. Γνωρίζουμε τι βάρος μπορεί να σηκώσει; Υπάρχουν σε αυτή την περίπτωση προτάσεις δοκιμασμένες για ασύρματη κάμερα;
-
Αντώνη ευχαριστώ για την πρόταση αλλά η Fly Cam One 2 είναι βιντεοκάμερα και εγώ σκέφτομαι για Wireless Camera όπου θα μπορώ μέσω οθόνης να χειριστώ το ελικόπτερο. Επίσης το Lama V3 ζυγίζει 248g ενώ η κάμερα στα 37g δηλαδή έχουμε μία αύξηση τους βάρους μόλις κατά 15%. Αν τοποθετήσω την κάμερα σε ένα mini ελικόπτερο της τάξης των 50g θα έχουμε μία σημαντική αύξηση κατά 75%. Θα τα καταφέρει;
Aptalikos έγραψε: ↑Αντώνη ευχαριστώ για την πρόταση αλλά η Fly Cam One 2 είναι βιντεοκάμερα και εγώ σκέφτομαι για Wireless Camera όπου θα μπορώ μέσω οθόνης να χειριστώ το ελικόπτερο. Επίσης το Lama V3 ζυγίζει 248g ενώ η κάμερα στα 37g δηλαδή έχουμε μία αύξηση τους βάρους μόλις κατά 15%. Αν τοποθετήσω την κάμερα σε ένα mini ελικόπτερο της τάξης των 50g θα έχουμε μία σημαντική αύξηση κατά 75%. Θα τα καταφέρει;
Αδερφέ αυτό λεγεται FPV και υπάρχει ολοκληρο thret στο πεταμε. Μην ελπίζεις να κάνεις λοιπόν fpv με lama. Εαν δεις τα παιδιά προσπαθουν εδώ και χρόνια να το καταφέρουν και το αποτέλεσμα ειναι να ξοδευουν απίστευτα χρήματα χωρίς το αναλογο αποτέλεσμα. Εαν πραγματικά θες κάτι τέτοιο δώσε 70.000 δολάρια (τόσο κανει) και πάρε το σηστημα ετοιμο να δουλεύει. Δώσε αλλα 6-7000 για ενα σκάφος που θα το φέρει και εισαι ετοιμος!!! :p_Β_Ο:D
Καλημέρα! Στο θέμα κάμερας εγώ έχω την μικροκάμερα καταγραφής Turnigy KeyChain Camera
που καταγράφει τα δεδομένα σε MicroSD και μετά τα περνάς στον υπολογιστή και βλέπεις τι έγραψε. Είναι μια κάμερα που κάνεις τον χαβαλέ σου, όχι κάτι παραπάνω. Βασικά, ο σκοπός ύπαρξης της είναι κατασκοπικός μιας που είναι μπρελόκ και μοιάζει με συναργερμό αυτοκινήτου.
Στο ελικόπτερο πάνω τώρα, δεν ξέρω αν έφταιγε ο τρόπος και το μέρος που την έβαλα αλλά το Lama δεν την πολυπάλευε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσε να κάνει πτήση. Απλά έπρεπε να κάνω αλλαγές κτλ γιατί μου έπαιρνε το ελικόπτερο με το βάρος.
Παραθέτω φωτογραφία της μικροκάμερας και ένα βίντεο ενός που έκανε καταγραφή πτήσης με την εν λόγω κάμερα και βρήκα στα γρήγορα στο Youtube.
To βίντεο είναι αυτό εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=yql3w5zNb8Y
(χαμηλώστε λίγο ήχο μόνο αν έχετε τα ηχεία δυνατά.)
Τώρα για σύστημα ασύρματης κάμερας πάνω σε ένα Lama, όπως ειπώθηκε και πριν δεν νομίζω να αντέχει με τίποτα ένα lama πέρα του ότι είναι λίγο αχρείαστο να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα για μέσα στο σπίτι εφόσον μιλάμε για το συγκεκριμένο ελικόπτερο που είναι εσωτερικού χώρου.
που καταγράφει τα δεδομένα σε MicroSD και μετά τα περνάς στον υπολογιστή και βλέπεις τι έγραψε. Είναι μια κάμερα που κάνεις τον χαβαλέ σου, όχι κάτι παραπάνω. Βασικά, ο σκοπός ύπαρξης της είναι κατασκοπικός μιας που είναι μπρελόκ και μοιάζει με συναργερμό αυτοκινήτου.
Στο ελικόπτερο πάνω τώρα, δεν ξέρω αν έφταιγε ο τρόπος και το μέρος που την έβαλα αλλά το Lama δεν την πολυπάλευε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούσε να κάνει πτήση. Απλά έπρεπε να κάνω αλλαγές κτλ γιατί μου έπαιρνε το ελικόπτερο με το βάρος.
Παραθέτω φωτογραφία της μικροκάμερας και ένα βίντεο ενός που έκανε καταγραφή πτήσης με την εν λόγω κάμερα και βρήκα στα γρήγορα στο Youtube.
To βίντεο είναι αυτό εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=yql3w5zNb8Y
(χαμηλώστε λίγο ήχο μόνο αν έχετε τα ηχεία δυνατά.)
Τώρα για σύστημα ασύρματης κάμερας πάνω σε ένα Lama, όπως ειπώθηκε και πριν δεν νομίζω να αντέχει με τίποτα ένα lama πέρα του ότι είναι λίγο αχρείαστο να έχουμε ένα τέτοιο σύστημα για μέσα στο σπίτι εφόσον μιλάμε για το συγκεκριμένο ελικόπτερο που είναι εσωτερικού χώρου.
- Συνημμένα
-
- 3827339-rescaledpic-300x225.jpg (6.12 KiB) Προβλήθηκε 9 φορές
Το Lama φιλε μου ειναι δασκαλα ,και πιστευω πως αν οχι ολα τα παιδια που πετανε ελικοπτερο ,τα περισοτερα εχουν ξεκινησει με αυτο .Τωρα αν θελεις
κατι της ιδιας φιλοσοφιας ,δηλαδη διπλου στροφειου που ειναι trainer και πολυ σταθερο ,αλλα και για πεταγμα σε εξωτερικο χωρο μπορεις να δεις το παρακατω το οποιο ειναι το Big Lama ,δηλαδη οπως λεει και το ονομα του ,το μεγαλυτερο αδερφακι του Lama με ποιο δυνατα μοτερ και ισως και καλυτερο 4 in 1 controller ...εδω αν κανω λαθος ας με διορθωσεται ,επιδη τα εχω ομως και τα δυο νομιζω πως κραταει καλυτερα ουρα απο το μικρο αδελφακι του.
http://www.esky-heli.com/esky-big-lama-red-4ch-coaxial-rc-helicopter-rtf-24ghz-000055-p-9965.html
κατι της ιδιας φιλοσοφιας ,δηλαδη διπλου στροφειου που ειναι trainer και πολυ σταθερο ,αλλα και για πεταγμα σε εξωτερικο χωρο μπορεις να δεις το παρακατω το οποιο ειναι το Big Lama ,δηλαδη οπως λεει και το ονομα του ,το μεγαλυτερο αδερφακι του Lama με ποιο δυνατα μοτερ και ισως και καλυτερο 4 in 1 controller ...εδω αν κανω λαθος ας με διορθωσεται ,επιδη τα εχω ομως και τα δυο νομιζω πως κραταει καλυτερα ουρα απο το μικρο αδελφακι του.
http://www.esky-heli.com/esky-big-lama-red-4ch-coaxial-rc-helicopter-rtf-24ghz-000055-p-9965.html
Walkera Lama 2-1 και τύπος μπαταρίας
Τελικά μετά από ψάξιμο κατέληξα στο Walkera Lama 2-1 :D μικρό και κατάλληλο για εσωτερικό χώρο. Θέλω να παραγγείλω και κάποιες επιπλέον μπαταρίες. Η μπαταρία που παίρνει είναι 3.7v 400mAh. Σε έρευνα που έκανα κάποιες είναι τύπου 10C και κάποιες άλλες τύπου 15C. Μάλλον έχει να κάνει με τον αριθμό κελιών. Παίζει αυτό κάποιο ρόλο στο χρόνο φόρτισης της μπαταρίας καθώς και στην μακροζωία αυτής;`M`
Γεια, παρε τις δικες του να μην εχεις και θεματα με το κεντρο βαρους, τις χρησιμοποιω στο 4#6 μου και ειναι θαυμα, μονο να μην τις ξεπατωνεις, μολις αρχισει να κουραζεται η μπαταρια, κατω. Με 3 μπαταριες εχω περασει 9 μηνες και εχω και αλλες 2 συσκευασμενες. Το lamaki ειναι Θαυμα, καντου τα κλασικους ελεγχους ζυγισματα να τα δωσει ολα, παραγειλε και κανα φτερο και κανα σετ skid, κανα canopie ισως και θα περνας καλα και απροβληματιστα για μηνες και...<++>
Μικρή ασύρματη κάμερα ελαφρύτερη των 3gr
Καταλαβαίνω ότι το βάρος είναι μεγάλο θέμα ειδικά σε ένα μικρό ελικόπτερο όπως το Lama 2-1 που ζυγίζει περί τα 50 gr. Βρήκα την ακόλουθη ασύρματη κάμερα όπου μαζί με τον transmitter ζυγίζει λιγότερο από 3 gr. Η κάμερα έχει ανάγκες σε ρεύμα Voltage : DC3.3-5V. Μπορώ να την συνδέσω ταυτόχρονα με την μπαταρία 3.7v 400mAh του ελικοπτέρου οπότε λογικά δεν θα πρέπει να έχω κάποιο πρόβλημα βάρους;
http://www.fpvhobby.com/60-480-tvl-33-5v-camera-50mw-transmitter-pal.html
http://www.fpvhobby.com/60-480-tvl-33-5v-camera-50mw-transmitter-pal.html
-
Επειδή παλιότερα είχα κάνει μια τέτοια δοκιμή με μια παρόμοια ασύρματη μικροκάμερα σε λάμα ν3, πρέπει να σου πω ότι η κοινή μπαταρία για το ελικόπτερο και την κάμερα μπορεί να προκαλέσει οριζόντιες μπάρες στην οθόνη. Το καλύτερο θα ήταν αν, είχες ενα ελικόπτερο στο μέγεθος του λάμα και να χρησιμοποιήσεις μια τέτοια μικρή μπαταριούλα για να τροφοδοτείς ξέχωρα την κάμερα.
Φιλικά Κώστας.
Φιλικά Κώστας.
Καλε μου φιλε ακουσα το πονο σου και μαλλον εχω να σου προτεινω μια λυση.
Μετα απο καιρο και αφου ελειπα απο την Ελλαδα, περασα να χαιρετησω το καλο μου
αερομοντελιστικο πατερα μου Κωστα Παπαδοπουλο.
Εκει που συζητουσαμε, μου εδειξε κατι μικρα ελικοπτερακια τα οποια δεν εχουν διπλο στροφειο και ειναι τετρακαναλα. Για πλακα μου ειπε να τα πεταξουμε μεσα στο μαγαζι του.
Απο οτι παρατηρησα αν και δεν πεταω παρα πολυ ελικοπτερα διαπιστωσα οτι ηταν πολυ σταθερα και απροβληματιστα. Επισης ειδα οτι ειχε μικρες-μεγαλες κινησεις και το κοστος τους δεν ηταν πολυ μεγαλο (120 Ευρω).
Εαν θελεις να επικοινωνησεις μαζι του, το τηλεφωνο του ειναι 2108235405.
Ευχομαι να βρεις αυτο που θελεις.
Με Αγαπη και Καλες Πτησεις
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
(καμμια συγγενεια).
Μετα απο καιρο και αφου ελειπα απο την Ελλαδα, περασα να χαιρετησω το καλο μου
αερομοντελιστικο πατερα μου Κωστα Παπαδοπουλο.
Εκει που συζητουσαμε, μου εδειξε κατι μικρα ελικοπτερακια τα οποια δεν εχουν διπλο στροφειο και ειναι τετρακαναλα. Για πλακα μου ειπε να τα πεταξουμε μεσα στο μαγαζι του.
Απο οτι παρατηρησα αν και δεν πεταω παρα πολυ ελικοπτερα διαπιστωσα οτι ηταν πολυ σταθερα και απροβληματιστα. Επισης ειδα οτι ειχε μικρες-μεγαλες κινησεις και το κοστος τους δεν ηταν πολυ μεγαλο (120 Ευρω).
Εαν θελεις να επικοινωνησεις μαζι του, το τηλεφωνο του ειναι 2108235405.
Ευχομαι να βρεις αυτο που θελεις.
Με Αγαπη και Καλες Πτησεις
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
(καμμια συγγενεια).