Mini R/C helicopter...plz help, Ι am new...!

Aristhewargod

Mini R/C helicopter...plz help, Ι am new...!

Δημοσίευση από Aristhewargod »

Καλησπερίζω όλους τους λάτρεις του αερομοντελισμού.

Λέγομαι Άρης, είμαι εντελώς άσχετος με τον μοντελισμό (παλιά μόνο είχα ένα Imprezza ηλεκτικο της Deagostini, και κάποια στατικά αεροπλάνα, τα οποία τα χάρισα όλα στα ξαδερφάκια μου...(2f))

Θα μου πείτε βέβαι για πιο λόγο γράφτηκα στο υπέροχο forum σας. Πριν 3 βδομάδες ήμουν στο σπίτι του κολλητού μου ο οποίος είχε αγοράσει ένα picooz. Το είδα και γω μου άρεσε και αποφάσισα να πάρω και γω από ένα ελληνικό site με gadgets κλπ. Το αγόρασα στα 31 όμως παρατήρησα ότι δε μπορούσα να το ελέγξω καθόλου. Χτύπαγε από δω, μία στο ταβάνι, μία στο έλατο...κόλαση! Έπειτα από πολύ ψάξιμο ξανααγόρασα μετά από λίγες μέρες το παρακάτω ελικοπτεράκι της Syma
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1176146

Σας πληροφορώ εδώ και 4 μέρες που το έχω απλά δε ξεκολλάω! Είναι σταθερότατο δε χτυπάει ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο σπίτι (εκτός αν κάνω βλακεία εγώ), έχει ένα σύστημα gyro που το κρατάει σταθερό και γενικά μου έχει πάρει τα μυαλά. Το θέμα όμως είναι ότι θέλω να πάρω ανταλλακτικά έλικες-πτερύγια-canopy, να αλλάξω τη μπαταρία με μία μεγαλύτερη (απο 150mAh σε 240mAh) και κάποια κατσαβιδάκια για να μπορώ να ασχοληθώ. Το θέμα όμως είναι ότι στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα ελικοπτεράκια της Syma δεν έχουν κάποια υποστήριξη. Στο internet βέβαια βρήκα και 47 διαφορετικά parts του ελικοπτέρου!! Προτιμώ βέβαια τα ελληνικά μαγαζιά, αλλά αν δεν υπάρχει ανταπόκριση θα απευθυνθώ στο εξωτερικό. Πήγα σε 2 καταστήματα μοντελισμού (ένα στο Μαρούσι και ένα στο Γαλάτσι) αλλά δε μπορούσαν να με βοηθήσουν. Μάλιστα στο ένα γέλαγαν κιόλας θεωρώντας το ελικοπτεράκι μου παιχνίδι για μικρά παιδιά και όχι μοντελισμός. Απλά δε θα ξαναπατήσω εκεί!

Το ερωτήματά μου προς εσάς είναι τα εξής:
1) Αξίζει να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο mini R/C της Syma και να πάρω απ'το internet όλα τα απαραίτητα upgrades?
2 ) Μήπως καλύτερα να πάρω κανα ελικοπτεράκι τύπου Merlin 60 που μου πρότειναν σ΄'ενα απ'τα μαγαζιά που ρώτησα?
3) Γενικά προτιμώ το indoor flight και λόγω χειμώνα. Το καλοκαίρι ίσως πάω σε κάτι καλύτερο. Γενικά τα οικονομικά δε πάνε και τόσο καλά και θεωρώ λίγο πολυτέλεια να σκάσω πανω απο 100 για ένα ελικοπτεράκι.

Υ.Γ. πριν μου απαντήσετε να σας πω ότι με το SYMA S107Gyro είμαι κατενθουσιασμένος και ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος, χωρίς βέβαια να έχω εμπειρία σε άλλα μοντέλα. Το θέμα είναι να επενδύσω σε αυτό το μοντελο, ή να μαζέψω κανα φράγκο και να πάω σε κανένα τετρακάναλο πιο μοντελίστικο....??
ο Λακης ο Λωτος

Απάντηση: Mini R/C helicopter...plz help, i am new...!

Δημοσίευση από ο Λακης ο Λωτος »

τα LamaV3 ειναι καλα για αρχη και indoor
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλώς ήρθες στο petame και στον χώρο του μοντελισμού
Πολλοί ξεκίνησαν με ελικόπτερο σαν το δικό σου και κόλλησαν
Αν και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου για τις πρώτες σου πτήσεις θα σου πω ότι σίγουρα πρέπει να πάρεις ένα τετρακάναλο ελικόπτερο για να μπεις σωστά στον κόσμο του ελικοπτέρου
Το τετρακάναλο είναι αυτό που θα σου μάθει τον σωστό χειρισμό
Αν η απόφαση σου είναι για indoor αποκλειστικά θα σου πρότεινα κάτι σαν αυτό http://www.e-fliterc.com/Products/Default.aspx?ProdID=EFLH2200

Στην κατηγορία του και το μέγεθος του υπάρχουν αρκετοί κατασκευαστές που το διαθέτουν και στην Ελλάδα με πλήρη γκάμα ανταλλακτικών που ταιριάζουν άσχετα με την μάρκα Το πιθανότερο είναι να μη χρειαστείς ανταλλακτικά μια και έχουν αποδείξει ότι είναι ανθεκτικά
Φυσικά έχουν πολύ καλό γυροσκόπιο και η πτήση τους είναι σταθερότατη και πολύ εύκολη μετά τις πρώτες ώρες
Το βασικό πλεονέκτημα για μέσα στο σπίτι είναι το μικρό μέγεθος του (περίπου σαν αυτό που έχεις ) και το πολύ μικρό βάρος
Μακρηγορώ για να σε βοηθήσω να καταλάβεις
Μέσα στο σπίτι ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο σαν το LAMA http://www.kalfakis.gr/aRADIOCONTROL/products/E_SKY.htm#LAMA-V4
σηκώνει αρκετό αέρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται από αυτόν και να έχει ασταθέστερη πτήση Το μεγαλύτερο μέγεθος το κάνει αρκετά ποιο δύσκολο στους ελιγμούς και αν έχεις μικρό χώρο και η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι μεγαλύτερη Σίγουρα και το ίδιο μπορεί να πάθει αρκετή βλάβη
Αν έχεις μεγάλο χώρο όμως το lama και η κατηγορία του είναι σίγουρα χορταστικότερο οπτικά και σου δίνει την δυνατότητα για πτήση και έξω με άπνοια φυσικά
Θα σου αναφέρω ότι υπάρχει και το big lama που μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα σε εξωτερικό χώρο ακόμη και με λίγο αέρα αλλά είναι απαγορευτικό για ένα μικρό εσωτερικό χώρο
Όλα αυτά είναι ελικόπτερα διπλού στροφείου κατάλληλα για ξεκίνημα και περίπου στην ίδια τιμή (απο 90-110 ευρώ)
Έχω το μικρό της nine eagles http://www.nineeagle.com/product_view.asp?pid=35
είναι η καλύτερη συντροφιά για πτήσεις μέσα στο σπίτι και το πήρα σε αντικατάσταση του lama μια και το σπίτι μου είναι σχετικά μικρό και φορτωμένο από τα εύθραυστα καλούδια της γυναίκας μου
Αντώνης Κριτζάς

δεν αξίζει να δώσεις τίποτα παραπάνω για αυτό που έχεις
το merlin είναι στην ίδια κατηγορία με αυτά που σου είπα ............πολύ καλό αν και θα σου πρότεινα το blade το colibri η το nine eagle (πάντα διπλού στροφείου τετρακάναλά)
http://www.youtube.com/watch?v=Xw45tqxPOEI&feature=fvw
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Θα συμφωνίσω με τον Αντώνη.
1. Ενα 4καναλο θα σε μάθει ολους τους χειρισμούς και θα σε βάλει πιο σωστα στον χώρο.
2. Δεν αξιζει να δωσεις αλλα χρηματα για αυτό που εχεις. Διασκέδασέ το και άζεψε χρηματα για κάτι καλύτερο.
3. Πάρε εξομειωτή θα σου χρειαστεί 100%
Για ελικόπτερα το Phoenix ειναι το καλήτερο
Aristhewargod

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Κάποια στιγμή θα πάρω και ένα πιο "εξειδικευμένο" μοντέλο απ'αυτά που προτείνατε (ίσως Walkera ή Nine eagle), απλά τα οικονομικά είναι λίγο δύσκολα και το 100άρικο το σκέφτεσαι για ελικοπτεράκι.

Προς το παρόν θα παραμείνω με το πολύ καλό Syma s107. Απλά δε θα παραγγείλω τα ανταλακτικά (πτερύγια,έλικες, μεγαλύτερη μπαταρία, canopy, κλπ) αξίας γύρω στα 42. Θα κρατήσω τα λεφτά μου και αν το διαλύσω τότε θα πάω σε κάτι καλύτερο.

Υ.Γ. το Syma s107 ανήκει στα παιχνίδια ή στο μοντελισμό? Πάντως στο internet διαπιστώνω πως είναι πολύ διαδεδομένο με πολλά forums, reviews, videos, upgrade parts κλπ... Ίσως είναι το καλύτερο value for money indoor mini helicopter. Σκεφτείτε ότι με 41 πετάς σταθερότατα...
Αντώνης Κριτζάς

Σίγουρα στα παιχνίδια Αλλά και εμείς παιδιά είμαστε

Κατά τα άλλα πρέπει να ξέρεις ότι αν ασχοληθείς αρκετά με αυτό το 3κάναλο θα έχεις πρόβλημα στο επόμενο βήμα διότι τα stick είναι διαφορετικά Για παράδειγμα αυτό που κάνει το δικό σου με το δεξί ...........τα κανονικά το κάνουν με το αριστερό και με το δεξί πάει το ελικόπτερο με το πλάι
Aristhewargod

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Σίγουρα στα παιχνίδια Αλλά και εμείς παιδιά είμαστε

Κατά τα άλλα πρέπει να ξέρεις ότι αν ασχοληθείς αρκετά με αυτό το 3κάναλο θα έχεις πρόβλημα στο επόμενο βήμα διότι τα stick είναι διαφορετικά Για παράδειγμα αυτό που κάνει το δικό σου με το δεξί ...........τα κανονικά το κάνουν με το αριστερό και με το δεξί πάει το ελικόπτερο με το πλάι

Κατάλαβα! Θα τα μπερδευώ μου φαίνεται >F< . Απ'ότι διαπίστωσα διαβάζοντας μερικά posts στο forum το 4κάναλο σε σχέση με το 3κάναλο είναι ότι πάει και στο πλάι. Ενώ τώρα θα πρέπει να στρίβω πρώτα τη μούρη του και μετά ευθεία. Συνήθως το πάω πανω-αριστερά, πάνω-δεξιά και το εξισοροπώ κάπως... Στο πλάι όμως δε γίνεται. Θεωρώ πως το S107 αν ήταν 4κάναλο θα ήταν super, αλλά και αρκετά πιο ακριβό.

Υ.Γ. χθες το βράδυ πρόσθεσα άλλο έναν έλικα στην ουρά (δηλ. 2 στο ίδιο μοτεράκι) και πάει αρκετά πιο γρήγορα τώρα, στην ευθεία ή στην όπισθεν!

Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας....θα επανέλθω όταν μαζέψω κανά φράγκο για κάτι πιο μοντελίστικο-professional να μου προτείνετε...
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

Mogolos έγραψε: ....Πάρε εξομειωτή ...

:>)+1

..να πετάς ότι θες! να spas όσο θες! .. για αρχή...έχει την ίδια αίσθηση με το "τλεκατεφθινομενο"
http://www.aerofly.com/

.
Αντώνης Κριτζάς

Δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά Στο τετρακάναλο το ελικόπτερο κινείται προς τα εμπρός πίσω δεξιά η αριστερά αλλάζοντας ην γωνία του δίσκου που δημιουργείται από την περιστροφή των blades Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά μπορεί να κινηθεί σε όλες τις γωνίες παίρνοντας την ανάλογη κλίση όπως και στο πραγματικό
Στην περίπτωση του τρικάναλου απλά χειρίζεσαι την ουρά πάνω κάτω δεξιά αριστερά
Ακόμη στο τρικάναλο πρέπει να ρυθμίζεις εσύ το gyro με το τρίμερ που έχει ο πομπός κάτι που δεν είναι πάντα απόλυτα επιτυχές
Στο video θα δείς μερικές απο τις βασικές λειτουργίες σε ελικόπτερου μονού στροφείου που είναι και πολύ απαιτητικότερο στο χειρισμό
http://www.youtube.com/watch?v=exH3YzP7cyY

Aristhewargod

Αντώνη μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο nine eagle που έχεις και εσύ. Θα το τσιμπίσω τα Χριστούγεννα. Έχω όμως 3 ερωτήσεις:
1) το δικό σου είναι το Solo V1. Nα πάρω αυτό ή το Solo Pro V2 ?? Η διαφορά τους στις τιμές είναι μικρή. Παρατήρησα ότι το Solo Pro V2 έχει μονό στροφείο. Άρα θα αναπτύσει μεγαλύτερη ταχύτητα.
2) οι μπαταρίες που έχουν, είναι χωρητικότητας 110 και 120 mAh αντιστοίχως. Υπάρχει δυνατότητα να κάνω upgrade στη μπαταρία βάζοντας περισσότερα mAh?? Εδώ το Syma S107 έχει 180mAh και το πολύ βγάζει ένα 10λεπτο...
3) Ανταλλακτικά για canopy, έλικες, κλπ....βρίσκω εύκολα στην Ελλάδα, ή θα παραγγέλνω απο εξωτερικό?

Σ'έχω ζαλίσει λίγο με τις ερωτήσεις μου, αλλά είμαι αρχάριος και ενθουσιασμένος με το νέο απ'ότι βλέπω χόμπυ μου....

Υ.Γ. είδα και το free spirit σε πράσινο χρωματάκι, αυτό τι λέει??
Αντώνης Κριτζάς

καλησπέρα
εγώ έχω το free spirit (ίδιο με το v1) το πρασινάκι και είναι άριστο
Κατα την γνώμη μου αυτό πρέπει να πάρεις μια και είναι διπλού στροφείου
Ανταλακτικά βρίσκεις παντού στην Ελλάδα
Δεν θα τα χρειαστείς αν είσαι προσεκτικός ..........το ελικόπτερο πάει σαν ......τραίνο
Με κανένα ελικόπτερο απο αυτά δεν έχεις πάνω απο 10 λεπτά Παίρνεις αργότερα δευτερη μπαταρία με 5 Ευρώ
πόσο το έχεις βρεί?
http://www.youtube.com/watch?v=S6cTFRsYQCo&feature=related
Aristhewargod

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: καλησπέρα
εγώ έχω το free spirit (ίδιο με το v1) το πρασινάκι και είναι άριστο
Κατα την γνώμη μου αυτό πρέπει να πάρεις μια και είναι διπλού στροφείου
Ανταλακτικά βρίσκεις παντού στην Ελλάδα
Δεν θα τα χρειαστείς αν είσαι προσεκτικός ..........το ελικόπτερο πάει σαν ......τραίνο
Με κανένα ελικόπτερο απο αυτά δεν έχεις πάνω απο 10 λεπτά Παίρνεις αργότερα δευτερη μπαταρία με 5 Ευρώ
πόσο το έχεις βρεί?

το πρώτο το βρήκα εδώ
http://www.smarttoys.gr/product_info.php?products_id=4437

το V2 εδώ
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=270000767

και το free spirit εδώ:
http://www.giatrakos.gr/product_info.php?products_id=4208

δε μου απάντησες όμως στην ερώτηση για μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, αν υπάρχει. Αν όχι θα πάρω άλλες 2 μπαταρίες και θα τις έχω γεμάτες όλες για κανά 25-30λεπτο full indoor flight... Είδα ότι το Lama έχει 800mAh χωρητικότητα. Πώς γίνεται αυτό και τα άλλα έχουν απο 110 μέχρι το πολύ 180mAh που έχει το S107?? Μήπως οι κινέζοι της Syma παρόλο που είναι παιχνίδι σκεφτήκανε πιο πολύ τη διάρκεια της διασκέδασης??

Υ.Γ. και το V2 πάντως με το μονό στροφείο φαίνεται σταθερότατο. Λογικά με πλήρη άπνοια θα πετάει και έξω...
Υ.Γ. 2 παρατήρησα ότι το free spirit και το Solo δεν έχουν πίσω έλικα στην ουρά?? Πώς πετάει μπροστά και πίσω??

καληνύχτα...
Αντώνης Κριτζάς

το πρώτο και το τρίτο είναι το ίδιο πάρε το πρώτο που είναι ποιό φθηνό ........μόνο στο χρώμα διαφέρει
Σίγουρα η χωρητικότητα σου δίνει περισσότερη ώρα πτήσης Αλλά μερικές φορές μια μικρότερης χωρητικότητας αλλά καλύτερης ποιότητος κρατά περισσότερο
το lama έχει δισελη μπαταρία μη κάνεις σύγκριση (και αυτό γύρω στα 8-10 λεπτά πετάει)
Όλα Κινέζικα είναι αλλά όταν δεις τα κυκλώματα από το τετρακάναλο θα καταλάβεις την διαφορά

κάτι ακόμη μια και είσαι νέος Οι lipo μπαταρίες δεν πρέπει να αποφορτίζονται ποτέ Μόλις δεις ότι χάνει την δύναμη της άμεση αλλαγή Αν την ξελιγώσεις δεν ξαναφορτίζει
Aristhewargod

Αντώνη σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Πες μου όμως, πως χωρίς έλικα στην ουρά πετάνε σχετικά γρήγορα τα Solo & Free spirit από τα διάφορα video που είδα. Είναι αρκετά πιο γρήγορα απ'το S107.

Αυτό με την αποφόρτιση μπαταρίας το διάβασα κάπου και το τηρώ πιστά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”