alexaglob έγραψε: ↑Δεν διαφωνώ φυσικά στο θέμα των φόρων. Διαφωνώ όμως στο θέμα της τελικής τιμής και στο τι ποσοστό θέλουν τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα να κερδίσουν.
Δεν μιλώ φυσικά μόνο για τον μοντελιστικό χώρο αλλά για όλη την αγορά. Από τα καθημερινά στα Super Markets μέχρι ότι φανταστείς. Γι'αυτό καταντήσαμε αυτό το νόμισμα να μην έχει την αξία που πρέπει.
Ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή θα πρέπει όλοι να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους.
Δεν λαμβάνει κανης υπ΄όψη του το "ρισκο" στα Ελληνικά μαγαζιά μοντελισμού.
"Ρισκο" που δεν υπάρχει σε αλλα μαγαζιά, όπως Super Market και γενικά στα καρτελ που κάνουν ότι γουσταρουν σην Ελλαδα.
Και τι εννωώ "ρισκο". Δες τε ενα παράδηγμα:
Εστω ότι εχω ενα μοντελομάγαζο και μέχρι τώρα αγόραζα 50 και τα πουλαγα 150. Στο τέλος του χρόνου ειχα τζίρο 500 από τα οποία τα 400 ηταν στην τσέπη. Ολα καλά και ωραία μέχρι εδώ.
Λέω λοιπόν, κάτσε ρε γιατί δεν μαζεύω εγώ όλο το χαρτί? Γιατί να υπάρχει ο Κουτσος, ο Κουτσουλας, ο Μπουρμπουλας κλπ?
Ρίχνω λοιπόν τις τιμές και αυτό που αγόραζα 50 το πουλάω 52.
Στο τέλος του χρόνου εχω τζίρο 5000 και κέρδος 400.
Εκει αρχίζουν τα ωραία!!!
Οταν ερχεται το μ...πανο από την ΣΔΟΕ και σου λέει: "Πόσο τζίρο εκανες? 5000!!! ααα θελω 500 για να μην σε ελέγξω"
Τι κάνεις εσυ το λοιπόν???? Δουλέυεις με 5-10% για να τα πέρνει η εφορία και τα "τσακάλια" της ή δουλεύεις με 150% για να πέρνεις εσυ???
Με λίγα λόγια σε μια χώρα που ο κάθε έμπορος έχει για συνεταιρους τον Δημο, το ΣΔΟΕ, το Κρατος, την πολεοδομία, την αστυνομία κλπ κλπ μην περιμένεις να δεις τιμές εξωτερικού και πραγματικά ελεύθερη αγορά.
:p