Πτήση με Τράικ Πάνω από τις Αλκυονίδες Νήσους

Απάντηση
Athanasopoulos Evangelos

Πτήση με Τράικ Πάνω από τις Αλκυονίδες Νήσους

Δημοσίευση από Athanasopoulos Evangelos »

Μετά το βίντεο που ανεβάσαμε της πτήσης στη Δίρφη βρήκα το χρόνο να μοντάρω ένα πιό "θαλασσινό" βιντεάκι:

http://www.youtube.com/watch?v=I5mdpfnNPbw&feature=mfu_in_order&list=UL
pani

Απάντηση: Πτήση με Τράικ Πάνω από τις Αλκυονίδες Νήσους

Δημοσίευση από pani »

Κυριε Αθανασοπουλε καλημερα. Παρα πολυ ωραιο βιντεο με υπεροχες ληψεις. Η καμερα μηπως ειναι Gopro;

Μια μικρη διορθωση θα ηθελα να αναφερω. Οι Αλκυονιδες ειναι προς τα Νοτια σε αποσταση δυο τριων μιλιων. Τα νησια που βλεπουμε στο βιντεο ειναι εξω απο τον κολπο της Αλυκής. Δεν ειναι οι Αλκυονιδες.

Ευχαριστω
Athanasopoulos Evangelos

Αγαπητέ Pani,

Ειλικρινά με έχει προβληματίσει η σωστή ονομασία και δεν ξέρω τελικά τι να βάλω. Οι ντόπιοι τα λένε "Αλκυονίδες" αλλά στο χάρτη δεν είναι ξεκάθαρο.

Σου παραθέτω μερικά που βρήκα στο ίντερνετ:

Η Αλυκή είναι παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού Βοιωτίας. Είναι από τα ομορφότερα χωριά του κόλπου των Αλκυονίδων ...

http://www.calderablue.gr/el/page/pictures-from-the-surrounding-area

Αν το παραπάνω είναι σωστό -Ακόμα και το Χωριό "Αλυκή" είναι μέσα στον κόλπο... άρα ότι βρίκεται μέσα στο κόλπο των Αλκυονίδων λογικα είναι... Αλκυονίδα (;)

Επίσης στήν ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ στο κείμενο δεν τα αναφέρει τα τρια αυτά νησια αλλά στη φωτογραφια τα περιλαμβάνει

Αρχείο:Alkyonides gr.png

http://el.wikipedia.org/

Τέλος, στην ιστοσελίδα Βοιωτικός κόσμος πάλι δεν αναφέρει τα τρία νησιά αλλά στη φωτογραφία έχουν βάλει αεροφωτογραφία της τελευτάιας νησίδας πάνω απο την οποία πετάξαμε και μάλιστα φωτογραφίσαμε:

http://viotikoskosmos.wikidot.com/alkionides

Αν έχεις κάποιο ξεκάθαρο επίσημο σίτε να προτείνει όνομα ή να αποκλείει το "Αλκυονίδες" είμαι πρόθυμος να το διαβάσω και να κάνω την αλλαγή. Σε ευχαριστώ πάντως για την συμμετοχή σου στον προβληματισμό μου.

Σχετικά με την βιντεοκάμερα να σου πω πως είχαμε βάλει την:
ContourHD1080p Full HD

Δές εδώ

http://www.onewheeldrive.net/2009/09/29/vholdr-launches-contourhd1080p-full-hd-helmet-cam/

Nikon D300

http://www.dpreview.com/reviews/nikond300/
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

Μπραβο φιλε...Πολυ ωραια μας ταξιδεψες...
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Καλησπερα στην παρεα!
Πραγματικα κυριε Αθανασοπουλε υπεροχο το βιντεο αλλα και οι φωτογραφιες μοναδικες!

Τυχαινει το εξοχικο μου αλλα και το μερος που καταγωμαι,να βρισκετε σε μια κοντινη παραλια (παραλια Αγιου Βασιλειου) και γνωριζω αυτα τα μερη αρκετα.

Πραγματι,αυτα που ειπε ο pani ειναι σωστα δηλαδη πως τα νησια αυτα δεν ειναι οι αλκυονιδες αλλα νησια που βρισκονται στον κολπο την Δομβραινις ή και Αλικης για τους ντοπιους (συμφωνα και με εναν ναυτικο χαρτη που θα παραθεσω παρακατω) τα οποια και σωστα ονομασε ο κυριος Αθανασοπουλος.Τα Καλανησα (η αλλιως Αλκυονιδες) βρισκονται στον ομονυμο κολπο (Κολπος Αλκυονιδων),συμφωνα παντα και με τον ναυτικο χαρτη αλλα και απ οσων εχω ακουσει οπου βρισκονται νοτιοτερα.

Οριστε και η φωτογραφια (screenshot):
Συνημμένα
kalanhsa.jpg
kalanhsa.jpg (83.15 KiB) Προβλήθηκε 125 φορές
nitro 35%

Δημοσίευση από nitro 35% »

Εκτος απο το πανεμορφο βιντεο το γεγονος να μην ξερω καλα το terrain που πεταω θα με αγχωνε λιγο.Πιστευω ,χωρις να ειμαι πραγματικος χειριστης ,οτι απο πιλοτος trike εως και 747 πρεπει πριν απο την πτηση να κανουν το ιδιο πραγμα.Να μελεταει ολοι την περιοχη στην οποια θα πεταξει,να εχει βρει ολα τα εναλλακτικα πεδια προσγειωσης να εχει μελετησει την μορφολογια του εδαφους,να εχει ενημερωθει για τον καιρο που θα βρει και αν μη τι αλλο να ξερει τις τοπονυμιες της ολης περιοχης.Πιστευω για την ασφαλεια της πτησης μας τιποτα δεν ειναι υπερβολικο.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

δεν έχουμε δεί κάτι που να υποβιβάζει την ασφαλή πτήση στα "ταξίδια" του Ευάγγελου.........το αντίθετο μάλιστα
Καταπληκτικό το βιντεάκι και υπέροχες φώτογραφίες
Athanasopoulos Evangelos

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας.

Σχετικά με το όνομα νομίζω πως η παράθεση του ναυτικού χάρτη από τον Κωσταντίνο δεν αφήνει αμφιβολία, με πρώτη ευκαιρία θα αλλάξω το τίτλο του βίντεο να είμαστε 100% εντάξει. Πάντως στις Αλκυονίδες – τα Καλά Νησιά που είναι μακριά από την παραλία έχουμε πετάξει παλαιότερα αλλά τα είδαμε από τα 6000 πόδια. Σε καμία περίπτωση δεν θα πηγαίναμε εκεί κάτω σε τόσο χαμηλό ύψος.
Σχετικά με την ασφάλεια πτήσεων. Όσα λέει ο Nitro35% έχει απολύτως δίκιο. Εγώ σαν χειριστής αλλά και σαν εκπαιδευτής προσπαθώ να τηρώ πάντα όλες τις βασικές αρχές ασφάλειας. Επιπλέον, σαν πατέρας ενός μικρού παιδιού αλλά και επειδή δεν είμαι άνθρωπος των άκρων – προσπαθώ να είμαι πέραν του δέοντος προσεκτικός. Χαριτολογώντας λέω στους επιβάτες που ανεβάζω στο αεροσκάφος πως «είμαι κότα» - πως φοβάμαι και προσέχω.
Στη συγκεκριμένη πτήση κρατήσαμε σαν ασφάλεια ένα ύψος 2000 ποδιών – αυτό μας δίνει μια ακτίνα 14000 ποδιών ή σε χιλιόμετρα 4.2 για την περίπτωση κράτησης κινητήρα.
Άρα με έναν αρκετά συντηρητικό λόγο διολίσθησης (1/7) μπορούμε με σβηστό κινητήρα να ταξιδέψουμε προς ένα ασφαλές σημείο για αναγκαστική προσγείωση. Επιπλέον: φορούσαμε σωσίβια για την περίπτωση προσθαλάσσωσης. Τέλος, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα δύο της λέσχης που διαθέτει βαλλιστικό αλεξίπτωτο. Πληρώσαμε δηλαδή επιπλέον κάποια χρήματα για να έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στη γη με ασφάλεια εάν βρεθούμε σε κατάσταση ανάγκης.
Φίλε Nitro35%, σχετικά με την έρευνα πριν την πτήση προσπαθησα να παραθέσω μέρος του προγραμματισμού που κάναμε με τον πλοηγό μου Μπάμπη Παυλίδη μέσα από το Google Earth αλλά δεν μπόρεσα να την επισυνάψω. Αν μπεις εκεί πάντως θα δεις πως κάποιοι έχουν βάλει φωτογραφίες από τα νησιά τα οποία δυστυχώς αποκαλούν «Αλκυονίδες». Οι δε αεροπορικοί συμβατικοί χάρτες που έχουμε πάλι δεν έλυναν το μυστήριο για το πώς ακριβώς ονομάζονται τα νησιά. Είχαμε εντοπίσει "αναγκαστικές" αλλά η πραγματικότητα διαφέρει -- μερικές ήταν ΟΚ και μερικές χάλια. Επίσης βρήκαμε και μερικές που στο χάρτη δεν τις έβλεπες με τίποτα!

Νομίζω πως η εντύπωση ότι πάμε «όπου νάναι» ενισχύεται από τους υπότιτλους του βίντεο που μεταφέρουν το αίσθημα της «ανακάλυψης» της «έκπληξης», κλπ. Αυτό γίνεται πιο πολύ για λόγους δραματοποίησης – για να έχει ενδιαφέρον το βίντεο... ποιητική αδεία που λέμε. Να ʼσαι σίγουρος πως είχαμε κάνει το ψάξιμο πέραν του δέοντος πριν την πτήση – είχαμε μαζί 2 GPS και έντυπο χάρτη... επιπλέον θα σου πω και κάτι ακόμα: Επειδή μας έφαγε ο συντηρητισμός βρεθήκαμε με πολλά παραπανήσια καύσιμα και χρόνο με αποτέλεσμα να πάμε και επιπλέον βόλτα!

Φίλε Αντώνη σε ευχαριστώ για τον ψήφο εμπιστοσύνης – άντε να έρθεις και εσύ να κάνουμε καμιά βόλτα – έχουμε φάει πολύ χρόνο ώστε να συμπιέσουμε τα έξοδα και να κάνουμε το άθλημα προσιτό σε όλο και περισσότερο κόσμο.
Athanasopoulos Evangelos

Ουπς... πως βάζω φωτό εδώ;
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Athanasopoulos Evangelos έγραψε: Παιδιά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας.

Σχετικά με το όνομα νομίζω πως η παράθεση του ναυτικού χάρτη από τον Κωσταντίνο δεν αφήνει αμφιβολία, με πρώτη ευκαιρία θα αλλάξω το τίτλο του βίντεο να είμαστε 100% εντάξει. Πάντως στις Αλκυονίδες – τα Καλά Νησιά που είναι μακριά από την παραλία έχουμε πετάξει παλαιότερα αλλά τα είδαμε από τα 6000 πόδια. Σε καμία περίπτωση δεν θα πηγαίναμε εκεί κάτω σε τόσο χαμηλό ύψος....

Χαιρομαι που βοηθησα στον προσδιορισμο των τοπωνυμιων!
Και μιας και οπως ειπα μου αρεσε παρα πολυ το υλικο σας (και ενας ακομα λογος επειδη σχετιζετε με περιοχες κοντα στον τοπο καταγωγης μου,που δεν ειναι ακριβως η παραλια αλλα κοντινο χωριο του Ν.Βοιωτιας) θα χαιρομουν παρα πολυ εαν σε καποια απο τις επομενες πτησεις σας,το σχεδιο πτησης περιλαμβανε και την κοντινη τοποθεσια της παραλιας του Αγιου Βασιλειου (και το χωριο ακομα)!

Θα ηθελα πολυ να εβλεπα τον τοπο αυτον απο τη "δικη σας την ματια",απο εκει ψηλα!Φυσικα θα μπορουσα να βοηθησω σε οτιδηποτε χρειαστειτε!

Φιλικα,
Κων/νος
Villiotis

Δημοσίευση από Villiotis »

Καλησπέρα σας, πρώτη φορά παίρνω μέρος σε forum, αλλά με αφορμή μιά τυχαία αναζήτηση στο web για φωτογραφίες των Αλκυονίδων Νήσων, έπεσα πάνω στο video του κυρίου Αθανασόπουλου που ήταν πολύ ωραίο. Το τραικ φαντάζομαι είναι κάτι σαν αιωρόπτερο με μηχανή (ναι, δεν έχω ιδέα από πτήσεις!); Μήπως απογειώθηκες από τον Κιθαιρώνα;
Λοιπόν ο λόγος που εγγράφηκα στο forum είναι για να διορθώσω το λάθος στη ονομασία των νησιών που βιντεοσκοπήσατε, συμφωνώ με τον "Κωνσταντίνο", με τον ναυτικό χάρτη.
Έχω μεγαλώσει στην περιοχή και την ξέρω πολύ καλά, ο κόλπος Αλκυονιδών είναι αυτός που περικλείεται από τον όρμο Δομβραίνας & Λιβαδόστρας βόρεια και τον όρμο Γερμενού & Ψάθας ανατολικά και νότια το Αλεποχώρι και το Σχίνο, οι Αλκυονίδες, Καλά Νησιά ή Καλάνησα είναι αυτά στη μέση του κόλπου και όχι αυτά στο video που ανήκουν στη Δομβραίνα.
Οι Αλκυονίδες μας έκαναν να κοιμόμαστε στις σκηνές στο σεισμό του '81 και να κάνουμε μάθημα σε σκηνές. Αποστάσεις (περίπου): απο Γερμενό ή Ψάθα 11ν.μ., από Σχίνο 3-4 ν.μ. αν το πτητικό μέσο είναι αετός τότε μάλλον δεν είναι ασφαλής η πτήση πάνω από τα Καλάνησα, γιατί η περιοχή έχει πολύ ξαφνικά μπουρίνια ("η θάλασσα βγάζει φίδια" όπως λένε!).
Θα ήθελα να δω ένα video των Βιλλίων, αλλά φαντάζομαι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος προσγείωσης από αυτή τη μεριά.
Να ρωτήσω, με τί είναι πιό εύκολο να πετάξει κανείς; Αιωρόπτερο ή parapente;

Φιλικά Βιλλιώτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Video - Φωτογραφίες & Ευτράπελα”