Μοντελοδρόμιο 90 χλμ. Αθηνών-Λαμίας

palafdim

Απάντηση: Μοντελοδρόμιο 90 χλμ. Αθηνών-Λαμίας

Δημοσίευση από palafdim »

http://www.youtube.com/watch?v=vSij4k20B_0

Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα στο 90...έπεται και άλλο Video στο εγγύς μέλλον...:)
palafdim

Το επόμενο Video από το Σάββατο
http://www.youtube.com/watch?v=JeORIfZCNM0
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Καλησπερα!Μια ερωτηση,μηπως γινετε καποιος να στειλει συντεταγμενες του συγγεκριμενου χωρου απο το google για να το εντοπισω?Βρισκετε πιο κοντα στην θηβα η στα βαγια?
Επι την ευκαιρια πολυ ωραιο το Pilatus!Ειναι απο τα αγαπημενα μου μοντελα!
Ευχαριστω!

EDIT: τελικα το βρηκα!κοιτουσα στην παλια εθνικη! 38.375734,23.257431 (copy paste στο Google Maps) οριστε για τους ενδιαφερομενους!
manosm1

Δημοσίευση από manosm1 »

palafdim έγραψε: Το επόμενο Video από το Σάββατο
http://www.youtube.com/watch?v=JeORIfZCNM0

Ρεεεεεε !! Το όνομα του πιλότου (Νίκος Δέδες) το έχετε βάλει στο video, το όνομα του σπόνσορα που έφαγε όλα του τα λεφτά στο μοντέλο (και έχει 7000 ώρες πτήσης στον εξομοιωτή) γιατί ρε δεν το βάλατε; Να το διορθώσετε πάραυτα!!!!>:(
palafdim

Προς πληροφόρησή σας, το αεροδρόμιο πήρε άδεια για υπερελαφρά και ο ιδιοκτήτης είπε πως δεν θα δεχθεί περισσότερους αερομοντελιστές πέραν αυτών που γνωρίζει (τους παλαιούς) δυστυχώς!!!
pansofos

Δημοσίευση από pansofos »

Απο το βιντεο που ειδα, αναφερεται ο Νικος ο Δεδες,αυτος πρεπει να ειναι.
Ο ψιλος αδυνατος, και με κοκκινα γενια, που γνωριζα πριν τριαντα χρονια
και χαθηκαμε.

Νικο περιμενω π.μ. να ξαναβρεθουμε, η 6984706657.
Ο Μαρκετακης τι κανει ?
palafdim

Μερικές φωτογραφίες από 90...ESM Models...SpitfireMKIV & Hawker Typhoon

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
manosm1

Δημοσίευση από manosm1 »

Μερικές φωτογραφίες από μένα και τον φίλο μου τον Νίκο (Pilatus και Typhoon)! Την Κυριακή 15/5/2011 στο 90ο Χλμ. (Αερολέσχη Θήβας).:p
Συνημμένα
P1.jpg
P1.jpg (94.79 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
P6.jpg
P6.jpg (95.56 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
T5.jpg
T5.jpg (92.25 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
T4.jpg
T4.jpg (87.85 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
T2.jpg
T2.jpg (82.84 KiB) Προβλήθηκε 100 φορές
jkatsou

Δημοσίευση από jkatsou »

Πανέμορφο το Pilatus!! Από περιέργεια, διατηρεί και το μοντέλο τα STOL χαρακτηριστικά του πραγματικού;
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

jkatsou έγραψε:
Από περιέργεια, διατηρεί και το μοντέλο τα STOL χαρακτηριστικά του πραγματικού;

Yep!!!.....πετά όπως το πραγματικό.+(*)

Προσωπική άποψη βέβαια τελείως βαρετό μοντέλο. To αντίστοιχο της Vmar που είχα, μου είχε βγάλει το λάδι μέχρι να setάρω τα flaps…..στη πραγματικότητα βέβαια δεν τα χρειαζόταν αυτό το μοντέλο._P_P

Το μοντέλο της φωτό βέβαια είναι πανέμορφο και με το βενζινοκινητήρα θα είναι πολύ πρώτο.

Καλές πτήσεις παίδες, πάντα τέτοια.
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ »

Το Pilatus εχει τον χαρακτηρα stol του πραγματικου.Το συγκεκριμενο φοραει τον RCG 20 και πεταει αξιοπρεπεστατα.Πιστευω οτι με εναν 26 η 30 γινεται περισσοτερο αγριο.Το εχω πεταξει με DLE 30 και ανεχεται καποιες ακραιες καταστασεις.Τωρα αν καποιος το παρει για μαχητικο και δεν του βγει ναι ειναι βαρετο.
Οσον αφορα το TYPHOON ειναι του ESM (DIAMOND MODELS)με DLE 30 και in cowl pits mufler και καποιες βελτιωσεις.Εχει βγει περιπου 9 κιλα και πεταει υπεροχα.
King Kostas

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Το Pilatus εχει τον χαρακτηρα stol του πραγματικου.Το συγκεκριμενο φοραει τον RCG 20 και πεταει αξιοπρεπεστατα.Πιστευω οτι με εναν 26 η 30 γινεται περισσοτερο αγριο.Το εχω πεταξει με DLE 30 και ανεχεται καποιες ακραιες καταστασεις.

Νομίζω ότι ο RCG 20 ταιριάζει στο χαρακτήρα του μοντέλου και από θέμα ροπής αλλά και θάμα ισχύος. Στην πραγματικότητα βέβαια το αληθινό με τον turboprop που φορά είναι ένα κλικ overpowered.

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Τωρα αν καποιος το παρει για μαχητικο και δεν του βγει ναι ειναι βαρετο.

Το μαχητικό από που σου ήρθε; Δεν νομίζω ότι κανένας θα πάρει αυτό το μοντέλο περιμένοντας να έχει performance χαμιλοπτέρυγου ή ακροβατικού. Το αεροπλάνο είναι ένα πολύ καλό δείγμα μοντέλου γενικής αεροπορίας.

Μην αρπάτε αμέσως. Άλλωστε έγραψα ότι η προσωπική μου άποψη είναι ότι το θεωρώ βαρετό μοντέλο.....nothing more nothing less
ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ »

Συγνωμη για την παρανοηση,δεν αρπαχτηκα καθολου,αλλωστε δεν ειναι καν δικο μου το αεροπλανο.Συνηθως οταν καποιος παιρνει ενα μοντελο το παιρνει για καποιους συγκεκριμενους λογους.Οταν λοιπον παιρνεις pilatus το παιρνεις επειδη ξερεις τι σου προσφερει.Οταν παιρνεις π.χ Jet δεν μπορεις να παραπονιεσαιι οτι σου βγηκε γρηγορο και ευελικτο.Η ενσταση ηταν για το βαρετο και παλι συγνωμη εαν φανηκε οτι αρπαχτηκα.
King Kostas

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Συγνωμη για την παρανοηση,δεν αρπαχτηκα καθολου,αλλωστε δεν ειναι καν δικο μου το αεροπλανο.

Νίκο δε τίθεται θέμα, άλλωστε η αδυναμία του λόγου μέσα στα forum τα έχει αυτά. Προσωπικά μου αρέσει το Pilatus για την φοβερή σταθερότητα του και για το εξωπραγματικό του rudder το οποίο είναι effective ακόμα και σε σχεδόν μηδενικές ταχύτητες.

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Συνηθως οταν καποιος παιρνει ενα μοντελο το παιρνει για καποιους συγκεκριμενους λογους.

Έτσι ακριβός είναι. Φαντάσου ότι το τελευταίο καιρό κάνω μια διακριτική στροφή προς το λιβάδι και το ανεμόπτερο (πράμα το οποίο το θεωρούσα αδιανόητο πριν 2-3 χρόνια)….και το ανησυχητικό είναι ότι πωρώθηκα ο μάπας….και καλά ξεμπερδέματα τώρα.

ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Η ενσταση ηταν για το βαρετο και παλι συγνωμη εαν φανηκε οτι αρπαχτηκα.

Τι συγνώμη, με τρελαθούμε κιόλας, κουβέντα κάνουμε.
manosm1

Δημοσίευση από manosm1 »

King Kostas έγραψε: Νίκο δε τίθεται θέμα, άλλωστε η αδυναμία του λόγου μέσα στα forum τα έχει αυτά. Προσωπικά μου αρέσει το Pilatus για την φοβερή σταθερότητα του και για το εξωπραγματικό του rudder το οποίο είναι effective ακόμα και σε σχεδόν μηδενικές ταχύτητες.

Έτσι ακριβός είναι. Φαντάσου ότι το τελευταίο καιρό κάνω μια διακριτική στροφή προς το λιβάδι και το ανεμόπτερο (πράμα το οποίο το θεωρούσα αδιανόητο πριν 2-3 χρόνια)….και το ανησυχητικό είναι ότι πωρώθηκα ο μάπας….και καλά ξεμπερδέματα τώρα.

Τι συγνώμη, με τρελαθούμε κιόλας, κουβέντα κάνουμε.

Και για να βάλουμε και τα πράγματα στην θέση τους Εγώ είμαι ο τυχερός θνητός, ιδιοκτήτης! Το συγκεγκριμένο το έχω πάρει για εκμάθηση (αν μπορεις να το πεις έτσι...`M`) και πιστέψτε με, με αγχώνει λόγω όγκου, ταχύτητας κ.λ.π. Είναι λίγο μυστήριο το ρημάδι...w
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”