Paypal & Ισοτιμία.

Κλειδωμένο
archery

Paypal & Ισοτιμία.

Δημοσίευση από archery »

Έψαξα και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο, οπότε πιστεύω ότι εδώ είναι το καταλληλότερο μέρος.

Λοιπόν εχτές ήθελα να κάνω κάποιες αγορές και πάντα προσέχω την ισοτιμία, όταν πρόκειται να κάνω αγορές σε $, ώστε να έχω το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η σελίδα που προσέχω είναι αυτή http://www.xe.com/
και δεν την βάζω για διαφήμιση, αλλά για εργαλείο, αν παρόλα αυτά νομίζετε ότι πρέπει να φύγει, κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν στο θέμα μας. Η σελίδα που παρακολουθώ τις ισοτιμίες είναι αυτή πιο πάνω και ανανεώνεται αυτόματα κάθε λεπτό. Βλέπω για μία στιγμή είχε φτάσει το Ευρώ έναντι του Δολαρίου 1,44990. Οπότε λέω είναι καλή τιμή και βουτάω να κάνω την αγορά μου. Κοιτάω στο Paypal και βλέπω ότι η αγορά μου έγινε με 1 ευρώ = 1,38801 δολάρια ΗΠΑ. Τρελάθηκα, λέω τόσο γρήγορα άλλαξε; Δεν είναι δυνατόν! Κοιτάω πάλι στις ισοτιμίες και βλέπω ότι, ήταν κάπου εκεί κοντά που το είχα αφήσει, λέω δεν μπορεί κάτι παίζει εδώ. Είμαι έτοιμος να στείλω e-mail στο Paypal, λέω για να μην κάνω καμία πατάτα.... Δεν σιγουρεύομαι πρώτα; Πάω λοιπόν στην ιστοσελίδα της τράπεζας μου και βλέπω τις ισοτιμίες εκεί ότι ήταν λίγο πιο κάτω από αυτά που μου δείχνει η σελίδα που σας έδωσα. Σας βάζω δύο φωτογραφίες για να δείτε τις διαφορές. Στέλνω κατόπιν μήνυμα στο Paypal και τους ζητάω να μου πουν γιατί δεν ανανεώνουν την ισοτιμία με αποτέλεσμα να χάνουμε χρήματα. Απάντηση δεν πήρα, αλλά μετά από 5' είδα ότι η ισοτιμία, αν και δεν πήγε εκεί που έπρεπε, έφτασε στο 1 ευρώ = 1,39986 δολάρια ΗΠΑ. Μόλις πριν 2 ώρες κοίταξα πάλι την ισοτιμία στο Paypal και βλέπω ότι το έχουν βάλει 1 EUR = 1,38118 USD!!! Με αυτό συμπεραίνω (και θέλω την γνώμη σας, ίσως, να είμαι πολύ καχύποπτος).... Ότι οι μάγκες από το Paypal, ίσως! Λέω, να κρατάνε από εμάς περισσότερα χρήματα σε Ευρώ και να δίνουν πολύ λιγότερα σε δολάρια.
Αύριο θα τους στείλω πάλι το σχετικό μήνυμα, αν και ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει στο πρώτο. Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να ψαχτούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε οι μάγκες να μην μας πιάνουν κώτσο....

Οι φωτογραφίες από την τράπεζα, δείχνουν τις ισοτιμίας της ημέρας.
Εικόνα
Εικόνα

Και η φωτογραφία που μόλις πήρα από το Paypal.
Εικόνα

Τα συμπεράσματα δικά σας.......
HAR28

Απάντηση: Paypal & Ισοτιμία.

Δημοσίευση από HAR28 »

Λοιπόν φίλε μου το ίδιο παρατήρησα κι εγώ, βέβαια υπάρχουν κι άλλα site που κάνουν αυτόματα την αλλαγή σε ευρώ και είναι με την σωστή ισοτιμία όπως το tower hobbies για παράδειγμα. Πάντως λίγοι είναι αυτοί που έχουν αλλάξει και έχουν βάλει την σωστή ισοτιμία!!!
stelios1978

Δημοσίευση από stelios1978 »

φιλε archery πολυ καλο θεμα ανοιξες αφου πιστευω οτι οι περισσοτεροι απο εμας ειχαν και εχουν αυτη την απορια.εγω απο την μερια μου εχω διαπιστωσει εδω και χρονια οτι η paypal μας αδικει μεσω της ισοτιμιας δολαριου -ευρω πολυ λιγο βεβαια (αντε και να ειναι 0.01 με 0.02) στην καθε συναλλαγη αλλα συμβαινει επανειλημενα και προφανως και εσκεμμενα.τωρα βεβαια ποιος ασχολειται για 0.01 λεπτα του ευρω με τα προβληματα που εχουμε ο καθενας σαν ατομο η γενικα σαν χωρα αλλα η αληθεια οταν βλεπεις κατι στραβο καλο ειναι να αναφερεται μηπως και υπαιτιοι ενδιαφερθουν και το διορθωσουν.

φιλικα
στελιος
archery

Δημοσίευση από archery »

Ιδού και η απάντηση.

Dear CHRISTOS

Thank you for contacting PayPal. I will be happy to assist you further
with your questions.

PayPal is not a currency dealer and therefore must purchase foreign
currencies from its bank. PayPal receives a quoted wholesale rate from
its bank (twice a day), and adds a 2.5% spread above this rate to
determine the retail foreign exchange rate that is applied to customers
who make a transaction that involves a currency conversion.

PayPal's exchange rate used for converting funds to Euro is correct.
This rate will differ from the rate you see on other sources because it
includes the 2.5% exchange fee for the service that PayPal provides.
Once the fee is included in PayPal's exchange rate it may appear that
the exchange rate used is inverted, due to the Euro and the US Dollar
exchange rates being so comparable. However, the rate that you see at
the time of the exchange is correct.

The 2.5% spread that PayPal charges is competitive with most
multi-currency credit card transactions, in which Visa or MasterCard
charge a 1% spread above their wholesale exchange rate, and the
card-issuing bank typically charges an additional spread of 1-3%. Visa
and MasterCard benefit from a lower wholesale rate than PayPal, but
PayPal seeks to keep its foreign exchange rates competitive with credit
card transactions and other online payment service providers such as
Western Union. Because PayPal does not charge a high fixed fee for
sending international payments, the total cost of sending an
international payment through PayPal is still lower than for many
international multi-currency bank transfers

When you compare PayPal to similar means of sending and receiving money
worldwide, such as wire transfers, PayPal's exchange rate and service
fees are the lowest available. PayPal is constantly working to expand
and improve its services for its customers. We look forward to continue
to provide you with the best online payment service available in the
world.

We appreciate your patience and understanding regarding this matter, and
wish you continued success on PayPal.

Yours sincerely,
Bharat
PayPal
stav

Δημοσίευση από stav »

ειναι γνωστο απο την εναρξη παροχης υπηρεσιων του, οτι το Paypal το κερδος του το βγαζει μεσω της διαφορας στην ισοτιμια (..προφανως οταν προκειται για αγορες μεταξυ διαφορετικων νομισματων)
gxaid

Δημοσίευση από gxaid »

Χμμμ... Τότε η δήλωση "There is also no charge to purchase items using your PayPal account." δεν είναι απόλυτα ειλικρινής...!@/-=}{{

https://www.paypal.com/helpscr?cmd=_help&locale=en_US&countrycode=GR&_dyncharset=UTF-8&t=solutionTab&ps=solutionPanels&solutionId=13138
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Εγω πάντα αγοράζω σε δολλάρια. Έτσι η συναλλάγη χρεώνεται σε δολλάρια στην κάρτα μου και η μετατροπή γίνεται από την Τράπεζα με μια πιο μικρή προμήθεια και τιμή fixing προηγούμενης μέρας.
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

gxaid έγραψε: Χμμμ... Τότε η δήλωση "There is also no charge to purchase items using your PayPal account." δεν είναι απόλυτα ειλικρινής...!@/-=}{{

https://www.paypal.com/helpscr?cmd=_help&locale=en_US&countrycode=GR&_dyncharset=UTF-8&t=solutionTab&ps=solutionPanels&solutionId=13138

Έχουν δίκιο σε αυτό, γιατί την χρέωση την αποδέχεται ο πωλητής σε αυτήν την περίπτωση!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική & Οικονομία”