zippy flightmax life 2s 5c
zippy flightmax life 2s 5c
παιδια καλησπερα μολις σημερα ηρθαν οι μπαταριες και δεν ξερω τι να κανω το μονο που εκανα ηταν να τις συνδεσω στο αεροπλανο για να δω αν δουλευουν.Το βολτομετρο δεν κουνιωταν απο το full (σε σχεση με την NiMh που πηγαινε κοκκινα μολις κουναγες ολα τα σερβο) αλλα δεν ξερω τι να κανω πως να τις φορτισω.Εχω τον IMAX B6 μπορει καποιος να βοηθησει?
Σε τι τιμη πρεπει να βαλω το ρευμα φορτισεως?εχω επιλεξει το προγραμμα life
Ευχαριστω Δημητρης
Σε τι τιμη πρεπει να βαλω το ρευμα φορτισεως?εχω επιλεξει το προγραμμα life
Ευχαριστω Δημητρης
Απάντηση: zippy flightmax life 2s 5c
...βλέπω ότι τις πήρες για τον δέκτη...φαντάζομαι ότι είναι στα 6.6V (δύο στοιχείων) και εάν ναί τα servos που χρησιμοποιείς είναι για 6.0V..?...πόσα μιλιαμπέρ είναι οι μπαταρίες σου..?...τα 5C είναι στην εκφόρτιση (discharge), η, φόρτιση..?...υπάρχει κάποιο link για να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά..?
η ταν, η, τα πετάν...
φιλε μου τις πηρα για να τις βαλω στον δεκτη μου ναι τα σερβο ειναι 6v και λινκ
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14077__ZIPPY_Flightmax_2500mAh_6_6V_5C_LiFePo4_Receiver_Pack.html
κανα 15λεπτο τωρα εχω βαλει την μια στα 1.5Α καλα ειναι η εκανα πατατα?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14077__ZIPPY_Flightmax_2500mAh_6_6V_5C_LiFePo4_Receiver_Pack.html
κανα 15λεπτο τωρα εχω βαλει την μια στα 1.5Α καλα ειναι η εκανα πατατα?
...βάλε την φόρτιση στα 2.5Α και μην ξεχάσεις να έχεις συνδεδεμένο και το balancer...για LiFePo δύο στοιχείων στο τέλος της φόρτισης θα βλέπεις 7.2-7.4V...επίσης τα 5C είναι στην εκφόρτιση οπότε δεν μπορείς να φορτίζεις πάνω απο 1C δηλ. 2.5Α (2500mA)...
η ταν, η, τα πετάν...
Αρα λοιπον το οτι το εβαλα στο 1.5Α ηταν πατατα.Αν το σταματησω τωρα μιας και δεν εχει σταματηση ακομα και το βαλω στα 2,5 θα υπαρξει προβλημα?
dimis έγραψε: ↑Αρα λοιπον το οτι το εβαλα στο 1.5Α ηταν πατατα.Αν το σταματησω τωρα μιας και δεν εχει σταματηση ακομα και το βαλω στα 2,5 θα υπαρξει προβλημα?
...δεν έγινε τίποτα...ξαναβάλτο στα 2.5Α...
η ταν, η, τα πετάν...
Το εκανα φιλε μου και φορτισε μετα απο 20 λεπτα πηρε 2234mah ειναι φυσιολογικο
?
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες σου με βοηθησες αρκετα
?
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες σου με βοηθησες αρκετα
Ο ρυθμός φόρτισης της μπαταρίας σου είναι στα 2C (διλάσια ma της χωρητικότητάς της). Άρα φορτίζεις άνετα μέχρι και τα 5Α. Δηλώνεις λοιπόν στον φορτιστή LiFe μπαταρία και βάζεις και το καλώδιο για balance και μετά επιλέγεις balance mode και ρυθμό ρεύματος μέχρι και 5Α!!!
Πήρε πολλά ma. Τα πήρε ενώ ήταν καινούρια η μπαταρία? Σίγουρα την είχες δηλώσει σαν LiFe?
...ο Αντώνης έχει δίκιο...στο 'configuration table' της μπαταρίας αναφέρει charge rate 2C (δεν το είχα παρατηρήσει πρίν)...οπότε μπορείς να φορτίζεις μέχρι το διπλάσιο της ονομαστικής έντασης...δηλ μέχρι 5Α (θα φορτίζει κ' πιο γρήγορα)...
η ταν, η, τα πετάν...
ναι ηταν καινουρια η μπαταρια.εγω παντως λεω καλου κακου να φορτιζω με 2Α θα παθει τιποτα?
πρεπει να κανω και κυκλους φορτισης οπως στις NiMh?
πρεπει να κανω και κυκλους φορτισης οπως στις NiMh?
-
Καμία μπαταρία δεν έπαθε τίποτα με πιο αργή φόρτιση. Αντίθετα, η πολύ γρήγορη φόρτιση,έχει στείλει πολλές μπαταρίες στη λεκάνη με το αλατόνερο. Και καλύτερα να τη φορτίζεις με 1C γιατί ο κινέζος δεν έχει Θεό και διάολο οπότε καλύτερα να θεωρείς τα ανώτατα όρια αρκετά αισιόδοξα.
Κύκλους φορτοεκφόρτισης όχι, δεν χρειάζονται. Τις φορτίζεις όποτε θέλεις ακόμη και μισοφορτισμένες και ακόμη και μετά από μήνες θα τις βρεις φορτισμένες, όπως τις άφησες. Ξέχνα αυτά που τράβαγες με τις ΝΙΜΗ και τις καδμίου. Χρησιμοποιώ σε τρια μοντέλα τέτοιες μπαταρίες και δεν τις αλλάζω με ΝΙΜΗ ακόμη κι αν μου δώσουν εκατό πακάκια τζάμπα.
Φιλικά Κώστας.
Κύκλους φορτοεκφόρτισης όχι, δεν χρειάζονται. Τις φορτίζεις όποτε θέλεις ακόμη και μισοφορτισμένες και ακόμη και μετά από μήνες θα τις βρεις φορτισμένες, όπως τις άφησες. Ξέχνα αυτά που τράβαγες με τις ΝΙΜΗ και τις καδμίου. Χρησιμοποιώ σε τρια μοντέλα τέτοιες μπαταρίες και δεν τις αλλάζω με ΝΙΜΗ ακόμη κι αν μου δώσουν εκατό πακάκια τζάμπα.
Φιλικά Κώστας.
κωστα φιλε ευχαριστω πολυ και ολους σας για τις πολυτιμες πληροφοριες που μου δωσατε.
Φιλικα Δημητρης
Φιλικα Δημητρης