Easy Glider - Μοτοανεμόπτερο

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Easy Glider - Μοτοανεμόπτερο

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Αλλο ένα αυτό του nasa .......αντρικό !!!!!!!!!(χωρίς μοτέρ)
Νίκο λείπουν τα αυτοκόλλητα και κάτι λέπτομέρειες που θα αφήσω για εσένα
προς στιγμή πάρε μια ιδέα_P_P
Συνημμένα
DSCN3417.jpg
DSCN3417.jpg (93.93 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
DSCN3416.jpg
DSCN3416.jpg (93.08 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
DSCN3415.jpg
DSCN3415.jpg (90.86 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...ooolala.... magnifique... merveilleu... sensationelle... tre bon ... tre jolie ...etc...etc... +(*)
η ταν, η, τα πετάν...
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Νίκο λείπουν τα αυτοκόλλητα και κάτι λέπτομέρειες που θα αφήσω για εσένα

Καλοπέταχτο Νίκο! Και μην βάλεις αυτοκόλλητα,βαραίνει αρκετά και ο Αντώνης έχει δίκιο που δεν τα συμπαθεί.Την Κυριακή είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικου ESG, με αυτοκόλλητα και του Αντώνη χωρίς. Του Αντώνη ανεβαινε πολύ πιο γρήγορα μα τις ίδιες καιρικές συνθήκες.
Πολύ ωραία δουλειά Αντώνη.Βάζω τον χώρο για το βαφείο,βάζεις την ικανότητα?
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...ευχαριστώ πολύ Γιώργο νάσαι καλά...εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να βλέπω τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα με το λογότυπο του κατασκευαστή πάνω στο μοντέλο, ούτε το όνομα του μοντέλου,...όμως τα χαρακτηριστικά νούμερα του νηολογίου είναι οκ...
...τώρα το βάρος των αυτοκόλλητων είναι αμελητέο σ' ένα μοντέλο των 800-1000gr... αλλοίμονο εάν ήταν υπολογίσιμο....όχι όμως και το set-up του μοντέλου...τι διαφορά είχε λοιπόν το δικό σου set-up απο του Αντώνη..? (π.χ. βάρος μοτέρ, esc, μπαταρία κλπ)...
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

Που να δείς αυτό πως θα ανεβαίνει με μόλις 657 gr 180 ανεμόπτερο!!!!!!
Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα 113 gr που θα πάρει αν βάλουμε την NiMh 2200 που έχω Εκτός και αν έχει ελαφρύτερη ο Νίκος
Βέβαια να δούμε με πιά θα ζυγίσει καλύτερα
nasa

Δημοσίευση από nasa »

... έχω εγώ nimh 1100mA, η, nicad 1500mA... αλλά άμα είναι να μπεί μοτέρ (κ' esc κ' lipo) κ' μουστάκια...τι γίνεται...οεο ...?
η ταν, η, τα πετάν...
Γιώργος Μπέλλος

Θα συμφωνήσω μαζί σου,Νίκο,ότι δεν μπορούν να επηρεάζουν τόσο πολύ,μόνο που σε αυτό το ESG που πήρα, είναι καλυμμένο όλο το φτερό από την κάτω μεριά με αυτοκόλλητο,που ίσως να παίζουν τον ρόλο τους.Η αλλη ίσως διαφορά με του Αντώνη,είναι ίσως η μπαταρία.Είχα 2.200mAh,(~200gr)αλλα δεν ξέρω ποια είχε ο Αντώνης.
Θα μας πει για να συνεχίσουμε την σύγκριση.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...όταν λέμε για αυτοκόλλητα εννούμε αυτά του kit, η, τις ενισχυμένες αυτοκόλλητες ταινίες που βάζει κανείς απο κάτω για να κρατάει πχ την εξτρα καρμπονόβεργα ενίσχυσης του φτερού. αλλά και για προστασία απο φθορές κ' τριβές στην προσγείωση..?...γιατί τότε τα πράγματα αλλάζουν όσον αφορά το 'προστιθέμενο' βάρος...
η ταν, η, τα πετάν...
Γιώργος Μπέλλος

nasa έγραψε: ...όταν λέμε για αυτοκόλλητα εννούμε αυτά του kit, ...

Το δικό μου τώρα ζυγίζει ~160 η κάθε πτέρυγα,με το σερβο και τα αυτοκόλλητα,αυτά του κιτ συν ένα μονοκόμματο αυτοκόλητο από την κάτω πλευρα της πτερυγας.
Αυτό θα το βγάλω γιατί παροτι είναι κίτρινου χρώματος δεν είναι ιδιαίτερα ορατό από κάτω.
Θα το ζυγίσω πάλι και θα σου πώ.Πάντως το συνολικό βάρος του αεροπλάνου με ηλεκτονικά,μοτέρ,κλπ είναι 810gr.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Γιώργος Μπέλλος έγραψε:
Θα το ζυγίσω πάλι και θα σου πώ.Πάντως το συνολικό βάρος του αεροπλάνου με ηλεκτονικά,μοτέρ,κλπ είναι 810gr.

No problem.

Το δικό μου με 3S 2200mAh φτάνει τα 920gr...και πετά τέλεια.
Αντώνης Κριτζάς

Εγώ πάλι νομίζω πως κάθε περιττό βάρος πρέπει να αφαιρεθεί
Γιώργο βγάλε όλα τα αυτοκόλλητα και ζύγισε τα Πρέπει να είναι κοντά στα 60gr ίσως και παραπάνω Μετά θα το βάψουμε έτσι ώστε να το βλέπεις καλά
Γιώργος Μπέλλος

King Kostas έγραψε: Το δικό μου με 3S 2200mAh φτάνει τα 920gr...και πετά τέλεια.

920gr με την μπαταρία; εμένα είναι 810gr χωρίς μπαταρία,αν προσθέσεις και τα 200gr της έφτασε στο 1 kg.Μάλλον πρέπει να του αφαιρέσω τα αυτοκόλλητα.
Αντώνης Κριτζάς

nasa έγραψε: ... έχω εγώ nimh 1100mA, η, nicad 1500mA... αλλά άμα είναι να μπεί μοτέρ (κ' esc κ' lipo) κ' μουστάκια...τι γίνεται...οεο ...?

βρέ κόλλημα με το μοτέρ που έχεις^%^
Η πρώτη θα γίνει χωρίς και να δείς τι ωραίο που θα είναι και πόσο απαλά θα πετά Στην προσγείωση θα έρχεται βελούδο
Γιώργος Μπέλλος

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Γιώργο βγάλε όλα τα αυτοκόλλητα και ζύγισε τα Πρέπει να είναι κοντά στα 60gr

Ο μόνος λόγος που δεν τα έχω βγάλει είναι γιατί προσφέρουν μια μικρή προστασία από τα χόρτα.Ασε να μάθω λίγο,να προσγειώνομαι και μετά θα τα βγάλω.
nasa

Δημοσίευση από nasa »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: βρέ κόλλημα με το μοτέρ που έχεις^%^
Η πρώτη θα γίνει χωρίς και να δείς τι ωραίο που θα είναι και πόσο απαλά θα πετά Στην προσγείωση θα έρχεται βελούδο

...άμα φυσάει...θα πετάει...άμα δεν φυσάει η, φυσάει λίγο θα βλέπουμε να πετάνε αυτά που έχουν μοτέρ ^%^ (να μου πείς τότε θάμαστε στην Κοιλάδα...)
....λοιπόν το EGP θέλει σε κάθε φτερό απο δύο (όχι πολύ φαρδιές) μπλέ ρίγες να είναι παράλληλες με το κίτρινο...θα τα δούμε απο κοντά...

...κάπως έτσι...
Συνημμένα
EGPcolors.jpg
EGPcolors.jpg (85.22 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
η ταν, η, τα πετάν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”