Συντηρηση - Αλλαγη χρωματων (F6F)
-
Απάντηση: Συντηρηση - Αλλαγη χρωματων (F6F)
υπάρχει στα μοντελιστικά μαγαζιά (στατικού) έτοιμη ταινία σε οτι φάρδος θέλουμε
Το Σκ αρχισα να δουλεύω και την ατρακτο...
Βγαλσιμο των αυτοκολλητων, καθαρισμα με οινοπνευμα και τριψιμο.
Κατοπιν το πρωτο χερι χρώματος στην κοιλια...
Βγαλσιμο των αυτοκολλητων, καθαρισμα με οινοπνευμα και τριψιμο.
Κατοπιν το πρωτο χερι χρώματος στην κοιλια...
- Συνημμένα
-
- IMG_2687.jpg (94.76 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2686.jpg (97.37 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2685.jpg (97.37 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2684.jpg (94.57 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
Εργασιών συνεχεια...
Χτες με τον ηλιο να προσφέρει τελειες συνθήκες για βαψιμο, εριξα το χρώμα στην ατρακτο.
Αραίωσα πολύ (μα πολύ σας λεω) το χρωμα και το πέρασα τουλάχιστον 10 χερια για να πιασει καλά και να καλύψει εντελώς το πιο σκούρο υπόστρωμα. Αναμεσα, δε, στα "χερια" εριχνα και ενα τριψιματακι με 800αρι, ετσι για να μην ξεχνιόμαστε...
ps: Στην τελευταια φωτό, το χρώμα δεν φαινεται σωστό λόγο της γωνιας φωτογραφισης
Χτες με τον ηλιο να προσφέρει τελειες συνθήκες για βαψιμο, εριξα το χρώμα στην ατρακτο.
Αραίωσα πολύ (μα πολύ σας λεω) το χρωμα και το πέρασα τουλάχιστον 10 χερια για να πιασει καλά και να καλύψει εντελώς το πιο σκούρο υπόστρωμα. Αναμεσα, δε, στα "χερια" εριχνα και ενα τριψιματακι με 800αρι, ετσι για να μην ξεχνιόμαστε...
ps: Στην τελευταια φωτό, το χρώμα δεν φαινεται σωστό λόγο της γωνιας φωτογραφισης
- Συνημμένα
-
- IMG_2693.jpg (92.87 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2692.jpg (92.56 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2691.jpg (93.49 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2690.jpg (95.97 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2689.jpg (95.92 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
καλημέρα Γιάννη
Νομίζω οτι έπρεπε να βγάλεις τον δικόπτη διότι η άχνα που θα μπεί μέσα θα σου δημιουργήσει προβλήματα......εκτός αν έχεις στο πρόγραμμα αντικατάσταση
Στο τέλος θα δούμε ένα κουκλί
Νομίζω οτι έπρεπε να βγάλεις τον δικόπτη διότι η άχνα που θα μπεί μέσα θα σου δημιουργήσει προβλήματα......εκτός αν έχεις στο πρόγραμμα αντικατάσταση
Στο τέλος θα δούμε ένα κουκλί
Με τρομαζεις ^%^
Και συνεχίζουμε...
Πέρνουμε το κολλητιρι (οχι τον γυο του Καραγκιοζη, το αλλο που κολλαμε) και στην θεση της μυτης του βαζουμε ενα μπρουτζοσωλίνα. Σαν αυτόν που εχουμε στα ντεπόζιτα. Εαν προσεξετε εχω "ακονιζει" την ακρη του. Πέρνω και μια μπάλσα, της κάνω μια τρύπα από οπου περνάω την μυτη του κολλητιριού. Αυτό το κάνω για να εχω δυο σημεια στηριξης την ώρα που θα κάνω τα πριτσίνια (δεν μπορώ να κταταω την ακρη, μιας και καίει). Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αρχίζουμε να κανουμε πριτσίνια. Οσο καλλύτερο ρυθμό εχουμε, τόσο καλλύτερα βγαίνουν μιας και η θερμοκρασία της μητης παραμενει σταθερή...
Μετα βάζουμε και τα πυροβόλα...
ps: το μανταλάκι το χρησιμοποίησα μιας και ειμαι τσιγκούνης και δεν εκοψα μεγαλύτερο κομματι μπάλσας
Πέρνουμε το κολλητιρι (οχι τον γυο του Καραγκιοζη, το αλλο που κολλαμε) και στην θεση της μυτης του βαζουμε ενα μπρουτζοσωλίνα. Σαν αυτόν που εχουμε στα ντεπόζιτα. Εαν προσεξετε εχω "ακονιζει" την ακρη του. Πέρνω και μια μπάλσα, της κάνω μια τρύπα από οπου περνάω την μυτη του κολλητιριού. Αυτό το κάνω για να εχω δυο σημεια στηριξης την ώρα που θα κάνω τα πριτσίνια (δεν μπορώ να κταταω την ακρη, μιας και καίει). Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό και αρχίζουμε να κανουμε πριτσίνια. Οσο καλλύτερο ρυθμό εχουμε, τόσο καλλύτερα βγαίνουν μιας και η θερμοκρασία της μητης παραμενει σταθερή...
Μετα βάζουμε και τα πυροβόλα...
ps: το μανταλάκι το χρησιμοποίησα μιας και ειμαι τσιγκούνης και δεν εκοψα μεγαλύτερο κομματι μπάλσας
- Συνημμένα
-
- IMG_2698.jpg (89.37 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2697.jpg (91.86 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2696.jpg (92.85 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2695.jpg (96.98 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2694.jpg (105.95 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
Και ηρθε η ωρα για βαψιμο του φτερού. Ακολούθησα την ιδια διαδηκασία με την ατρακτο (πολυ αραιό χρώμα), ωστε να μην "χαθούν" τα πριτσίνια και τα πάνελς...
- Συνημμένα
-
- IMG_2703.jpg (84.51 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2702.jpg (94.37 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2701.jpg (92.23 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2700.jpg (89.14 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2699.jpg (86.69 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
Εντυπωσιακό, πολλά συγχαρητήρια !
Αφού έφτασες μέχρι εδώ με "ανάγλυφα" χαρακτηριστικά πανελς, πριτσίνια κλπ. αξίζει να εφαρμόσεις την τεχνική weathering του Dave Platt.
Δεν την έχω εφαρμόσει προσωπικά αλλά έχω δει το βίντεο όπου το κάνει σε ένα Τ-34 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:
Φτιάχνει ένα χρώμα σκούρο καφέ (σκουριά & χώμα), το αραιώνει πολύ, στρώνει στο μοντέλο με τον αερογράφο και μετά το "σβήνει" με πανί ποτισμένο σε ασετόν κάνοντας κινήσεις που προσομοιώνουν την διαδρομή του αέρα π.χ. στο φτερό από χ.π. προς χ.ε. Έτσι το χρώμα τονίζει τα ανάγλυφα χαρακτηριστικά και αφήνει απαλές μουτζούρες όπως στα πραγματικά warbird.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω screenshots αργότερα.
Μπράβο και πάλι, βάλε πολλές φωτό ! _P_P
Αφού έφτασες μέχρι εδώ με "ανάγλυφα" χαρακτηριστικά πανελς, πριτσίνια κλπ. αξίζει να εφαρμόσεις την τεχνική weathering του Dave Platt.
Δεν την έχω εφαρμόσει προσωπικά αλλά έχω δει το βίντεο όπου το κάνει σε ένα Τ-34 και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:
Φτιάχνει ένα χρώμα σκούρο καφέ (σκουριά & χώμα), το αραιώνει πολύ, στρώνει στο μοντέλο με τον αερογράφο και μετά το "σβήνει" με πανί ποτισμένο σε ασετόν κάνοντας κινήσεις που προσομοιώνουν την διαδρομή του αέρα π.χ. στο φτερό από χ.π. προς χ.ε. Έτσι το χρώμα τονίζει τα ανάγλυφα χαρακτηριστικά και αφήνει απαλές μουτζούρες όπως στα πραγματικά warbird.
w1ndsurfer έγραψε: ↑Εντυπωσιακό, πολλά συγχαρητήρια !
Ναι τη ξερω την τεχνική. Εχει "ανεβασει" και ο DelGato φωτό σε αντιστοιχο θεμα.
Φυσικά θα γινει και weathering, αλλα πρώτα εχουν σειρά τα σηματα και τα γραμματα. Μετα οι φθορες και τα ξεφτισματα (να φανει αλουμινιο) και μετα καπνες και λάδια...
http://www.tompierce.net/SBD/html/paint/weathering.htm
Mogo τσιγάρα στο κορυδαλλό δέχεσαι???:p:p
Παντός τα πριτσινια ήταν λες και είχαν γίνει με αλφάδι, μπράβο φίλε μου πολύ σταθερό χέρι και πολύ όμορφη δουλειά.
Παντός τα πριτσινια ήταν λες και είχαν γίνει με αλφάδι, μπράβο φίλε μου πολύ σταθερό χέρι και πολύ όμορφη δουλειά.
Δεν ειναι και τοσο ισια που λές, αλλα δεν παιζει και μεγαλο ρολο μιας και η συνολική εικονα μετραει. "Παιζουν" δεξια αριστερά και οι αποστάσεις δεν ειναι ιδιες παντού. Στο συνολο ομως σου δίνουν την εικονα που θες. Εαν δεις και πραγματικά αεροπλάνα της εποχής, δεν υπήρχαν 3 πριτσινια στην ιδια ευθεία!!
-
κρατήσου φίλε ........κρατήσου .......
Προχωράς πολύ καλά .....Μή το mogol ισεις απο εδώ και πέρα Εχεις κάνει πολύ καλή δουλειά
Προχωράς πολύ καλά .....Μή το mogol ισεις απο εδώ και πέρα Εχεις κάνει πολύ καλή δουλειά
kordi έγραψε: ↑Mogo τσιγάρα στο κορυδαλλό δέχεσαι???:p:p
Ας μην ειχαν εφευρεθει οι διαζεπαμινες και σου ελεγα εγω.. 2 κουτια εχει φαει για να κανει τα πριτσινια
"δεινόν τό γῆρας,οὐ γάρ ἔρχεται μόνον"
επειδη του αρεσουν οι στιξεις του συνονοματου...
Τελειώνοντας τα "χοντρά" βάφουμε το καουλ και την καλύπτρα...
- Συνημμένα
-
- IMG_2705.jpg (91.2 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2704.jpg (87.26 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
Πλέον ηρθε η ωρα για την "σήμανση" του σκάφους. Και ξεκινάμε από το αστερι της ατράκτου.
Τυπώνουμε και κόβουμε σε χαρτί το αστέρι. Με ενα μολυβι σχεδιάζουμε πάνω στην ατρακτο, και φτιάχνουμε την 1η μάσκα. Αρχίζουμε από το ανοιχτό χρωμα (λευκό) και μετα θα περάσουμε το σκουρο (μπλέ), ωστε τυχών ατέλειες να καλυφθούν.
Περναμε το ασπρο, περιμενουμε να στεγνώσει και φτιάχνουμε την μασκα για το μπλέ. Βαφουμε και το αστερι ειναι ετοιμο.
Για μασκα χρησιμοποίησα μονωτική ταινία. Ειναι πολύ ελλαστική και μπορεις να την κάνεις "κυκλο"...
Τυπώνουμε και κόβουμε σε χαρτί το αστέρι. Με ενα μολυβι σχεδιάζουμε πάνω στην ατρακτο, και φτιάχνουμε την 1η μάσκα. Αρχίζουμε από το ανοιχτό χρωμα (λευκό) και μετα θα περάσουμε το σκουρο (μπλέ), ωστε τυχών ατέλειες να καλυφθούν.
Περναμε το ασπρο, περιμενουμε να στεγνώσει και φτιάχνουμε την μασκα για το μπλέ. Βαφουμε και το αστερι ειναι ετοιμο.
Για μασκα χρησιμοποίησα μονωτική ταινία. Ειναι πολύ ελλαστική και μπορεις να την κάνεις "κυκλο"...
- Συνημμένα
-
- IMG_2711.jpg (95.2 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2710.jpg (96.91 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2709.jpg (95.68 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2707.jpg (96.46 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές
-
- IMG_2706.jpg (93.5 KiB) Προβλήθηκε 95 φορές