Easy Star - Multiplex

Απάντηση
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Easy Star - Multiplex

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

μία λευκή νηματοταινία προστατευεί την κοιλίτσα του

μία μικρή επέμβαση το κουτί του .........είναι οτι χρειάζεται για την ευκολη και ασφαλή μεταφορά του μοντέλου

......

δύο θηκούλες απο φενιζόλ στην προπέλα προστατεύουν τα φτερά απο ζημιές κατα την μεταφορά στο κουτί του
Συνημμένα
DSCN3372.jpg
DSCN3372.jpg (92.69 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
DSCN3365.jpg
DSCN3365.jpg (85.68 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
DSCN3366.jpg
DSCN3366.jpg (92.89 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
DSCN3373.jpg
DSCN3373.jpg (92.82 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Κόψε του και ailerons, μην περιμενεις να στο πει. Αντε και αυριο με το καλό πάμε πλαγιά... !@/-=}{{
Αντώνης Κριτζάς

...........να και μια επέκταση ruder στο easy star του Γιώργου
Δανεικό και αγύριστο απο ένα παλιό ηλεκτρικό Τίποτα δεν πετάμε*SAR*

Εικόνα
Συνημμένα
P221011_21.11.jpg
P221011_21.11.jpg (94.92 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Συμφωνώ,στο δεν πετάμε τίποτα.το balsa που χρησιμοποίησα για επέκταση,πριν την μετατροπή που έκανε ο Αντώνης,ήταν από ένα Der kleine UHU της Graupner,από την δεκαετία του 80.Το πρώτο μου ανεμοπλάνο,του οποίου η ατρακτος υπάρχει ακόμα!
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Ξέχασα να σε ευχαριστήσω, Αντώνη.Θα δοκιμάσουμε αυριο το αποτέλεσμα!Ευχαριστώ!
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

η μεγενθυση του rudder ειναι η πιο απαραιτητη και ευκολη μετατροπη για το ΕΖ αμα το φτιαξει κανεις καλα δεν θελει aileron..
Αντώνης Κριτζάς

Tο easy star κάνει ανάποδη πτήση και roll μόνο με aileron
Όπως λέει και ο lotus πετάει αξιοπρεπέστατα .... με μόνη παρέμβαση (υποχρεωτική) την επέκταση του ruder .............όμως σε αίσθηση και ακρίβεια υστερεί εναντι των aileron
akistriantas

Δημοσίευση από akistriantas »

Γεια σας και απο μενα, ειμαι και εγω ενας κατοχος easy star βεβαια σε αντιθεση με αλλους η δικια μου εμπειρια με το συγκεκριμενο ειναι ασχημη....Το αεροπλανο μου το εδωσε ο θειος μου για να μαθω να πεταω πριν προχωρησω σε κατι αλλο αργοτερα...To es φοραει το brushed moteur, servo ειναι διαφορετικα κατι πολυ μικρα και μπαταρια εβαλα μια δικια μου 3s 20c 11.1v(βεβαια απο οτι ειδα δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα δεν χαλαει κιολας)Λοιπον αφου το πηρα και πηγα σε ανοιχτο χωρο πρωτη πτηση δεν τα καταφερα και επεσε σε μια ελια πολυ μικρη βεβαια αλλα χτυπησε και απο οτι ειδα χτυπησε στο πισω φτερο στην ουρα...δεν πειραζει το ξαναπιανω το πεταω κανει 10μετρα κανω μια αριστερη στροφη κομπλε παω να κανω και μια δεξια και ξαφνικα παραξενη κλιση και πεφτει με την μουρη.Αφου το επιασα στα χερια μου ειδα οτι ειχε σπασει ο κορμος εκει που ξεκιναει το πισω φτερο....Να πω οτι απογοητευτικα αρκετα???...Τεσπα δεν πειραζει απο την στιγμη που μπορω να το κολλησω σχετικα ευκολα...Να σας ρωτησω κατι αυτα τα servo που εχουν τοποθετηθει ειναι αρκετα μικρα μηπως επηρεαζουν την πτητικη του ικανοτητα και για αυτο μου φενεται δυσκολο??Δυστηχως λογω εξεταστικης η επισκευη θα γινει σε κανα 3βδομαδο και τοτε θα εχω περισσοτερα νεα
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

akistriantas έγραψε: Γεια σας και απο μενα, ειμαι και εγω ενας κατοχος easy star βεβαια σε αντιθεση με αλλους η δικια μου εμπειρια με το συγκεκριμενο ειναι ασχημη....Το αεροπλανο μου το εδωσε ο θειος μου για να μαθω να πεταω πριν προχωρησω σε κατι αλλο αργοτερα...To es φοραει το brushed moteur, servo ειναι διαφορετικα κατι πολυ μικρα και μπαταρια εβαλα μια δικια μου 3s 20c 11.1v(βεβαια απο οτι ειδα δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα δεν χαλαει κιολας)Λοιπον αφου το πηρα και πηγα σε ανοιχτο χωρο πρωτη πτηση δεν τα καταφερα και επεσε σε μια ελια πολυ μικρη βεβαια αλλα χτυπησε και απο οτι ειδα χτυπησε στο πισω φτερο στην ουρα...δεν πειραζει το ξαναπιανω το πεταω κανει 10μετρα κανω μια αριστερη στροφη κομπλε παω να κανω και μια δεξια και ξαφνικα παραξενη κλιση και πεφτει με την μουρη.Αφου το επιασα στα χερια μου ειδα οτι ειχε σπασει ο κορμος εκει που ξεκιναει το πισω φτερο....Να πω οτι απογοητευτικα αρκετα???...Τεσπα δεν πειραζει απο την στιγμη που μπορω να το κολλησω σχετικα ευκολα...Να σας ρωτησω κατι αυτα τα servo που εχουν τοποθετηθει ειναι αρκετα μικρα μηπως επηρεαζουν την πτητικη του ικανοτητα και για αυτο μου φενεται δυσκολο??Δυστηχως λογω εξεταστικης η επισκευη θα γινει σε κανα 3βδομαδο και τοτε θα εχω περισσοτερα νεα

Καλημέρα!

Όταν λες μικρά σέρβο τι εννοείς? Το λέω επειδή υπάρχουν διάφορα μικρά σέρβο (σε γραμμάρια), οπότε μπορεί να έχει σημασία μιας που το πήρες από άλλο άτομο και μπορεί να έχουν γίνει παρεμβάσεις. Όσο πιο πολλές πληροφορίες μπορείς να δώσεις θα έχουν μια καλύτερη εικόνα οι έχοντας το συγκεκριμένο glider για να σε βοηθήσουν.
akistriantas

Με απολυτη σιγουρια δεν μπορω να πω τι ειναι γιατι εχει και μια επικαλυψη πλαστικου σαν να εχει τοποθετηθει heat shrink και δεν μπορω να δω μαρκα η καποιο αλλο στοιχειο αλλα πρεπει να ανηκουν στην κατηγορια των 0-5g απο οτι μπορω να καταλαβω με το ματι και με την μικρη εμπειρια που εχω στα σερβο...Η βλακεια ειναι οτι απο την αρχη μου ειχαν φανει παραξενα και δεν μου αρεσε η κλιση που επαιρναν το rudder και το elevator αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια...Και να πω το εξης το αεροπλανο ηταν η πρωτη φορα που πεταγε και γιαυτο δεν ξερω για τα σερβο μπορει καποιος ποιο εμπειρος να μην ειχε προβλημα και να μου φανηκε εμενα λογο ασχετοσυνης...
Αντώνης Κριτζάς

μερικές φωτογραφίες θα βοηθούσαν
Στο μοντέλο αυτό βάζουμε συνήθως 9γραμ servos
Αυτά που περιγράφεις δεν ταιριάζουν με την φυσική συμπεριφορά του μοντέλου που είναι αργή και προβλέψιμη όταν φυσικά είναι όλα σωστά τοποθετημένα
Είχες πετάξει άλλη φορά αερομοντέλο έστω και στο sim ?
Περιέγραψε μας την περίεργη συμπεριφορά των πηδαλίων
Πολλά απο τα πέρίεργα που συμβαίνουν στις πρώτες μας πτήσεις είναι απο αυτό που ονομάζεις ασχετοσύνη
Δείξε μας τι έχεις και αν τα προβλήματα σου είναι απο ασχετοσύνη γρήγορα θα ξεπεραστουν Αυτός είναι και ο στοχος του easy star
Σύντομα θα γελάς με τα πρώτα παθήματα
akistriantas

Το μονο που εχω πεταξει αν μπορει να θεωρηθει αερομοντελο ειναι τετρακοπτερο...Στο clearview εχω ομως πολλες εικονικες πτησεις κανει με τον τηλεχειρισμο που χρησιμοποιησα και στο easy star εννοειται...Και με αεροπλανο και με ελικοπτερα και ειδικα στα αεροπλανα δεν ειχα κανενα προβλημα και με ειχε παραξενεψη κιολας.

Δυστηχως φωτογραφιες δεν μπορω να βγαλω γιατι ειναι περιοδος εξεταστικη και δεν ειμαι σπιτι αλλα οταν επιστρεψω θα βγαλω και φωτογραφιες αλλα και βιντεο για να σας δειξω ακριβως
Kilomeater

Δημοσίευση από Kilomeater »

Για οποιον ενδιαφερεται, μπορεις να πεταξεις το easystar στο phoenoix με ailerons!!!
οδηγιες εδω
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1466274
geoli

Δημοσίευση από geoli »

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Ετοιμάζω και εγώ εδώ και αρκετό καιρό ένα easy star.Μου απομένει να εγκαταστήσω το μοτέρ. Έχοντας ακούσει και εγώ για το μαμά μοτέρ οτι είναι σχετικά λίγο πήρα από κάποιο φίλο καταστηματάρχη το πάρακάτω μοτέρ.Λόγω του ότι έχει περάσει ΄κάμποσος καιρός δέν θυμάμε και κάποιο χαρακτηριστικό,έτσι τόριξα στις δοκιμές.Το εν λόγω μοτέρ με τροφοδοσία 11.2v 3s και έλικα 5χ5 μου τραβάει πάνω απο 20Α και το esc μου μου κάνει cut off με τροφοδοσία 7.2v μου τραβάει 15Α και ισχύ P=VxI =7.2X15=108W. Το δέ μαμά αποδείδει με τη μαμά έλικα και 7.2v 78w. θα είμαι εντάξει με αυτή την ισχύ,μήπως νά βάλω μεγαλύτερο esc,θα αντέξει το μοτέρ το παραπανω ρεύμα;

Συνημμένα
IMG_3785.jpg
IMG_3785.jpg (28.32 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”