Μια βοηθεια σε αρχαριο με coaxial !
-
Μια βοηθεια σε αρχαριο με coaxial !
Γεια σε ολους σας , εχω ξεκινησει με ενα coaxial τυπου lama , το Hunter . Ειχα κανα δυο γερες πτωσεις και φυσικα ζημειες . Παρηγγειλα αντ/κα , τα περασα αλλα τωρα το εργαλειο παρολο που ειναι σχετικα σταθερο με καποιες ψιλοδιορθωσεις τρεμει ολοκληρο . Λετε να στραβωσα κεντρικο αξονα ??? Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη !!! Ευχαριστω !
-
Απάντηση: Μια βοηθεια σε αρχαριο με coaxial !
Καποιος βρε παιδια ....... μια γνωμη .............
Καλησπερα. Ισως να εχεις στραβωσει κατι αλλα να ξερεις οτι τετοιους ειδους ε/π μετα απο κανα δυο σαβουρες (ποσο μαλλον αν ειναι καλες) δεν εχουν ποτε την ιδια σταθεροτητα και συμπεριφορα με την αρχικη τους πτηση. Θα σου προτεινα να κανεις πολυ εξασκηση στον sim γιατι θα σε βοηθησει να εισαι σχετικα ανετος στις πρωτες σου και χαλαρες πτησεις. Θελει ωρες ομως...!
-
Φιλε μου Daliar σε ευχαριστω για την απαντηση . Η αληθεια ειναι οτι η τελευταια τουμπα ηταν πολυ γερη ! Λεω να αλλαξω κεντρικο αξονα και flybar . Τι λες εσυ ? Επισης και το fuselage επαθε ζημια (σπασιματα) , το κολησα με σιλοτειπ . Λες να παιζει και αυτο ρολο ?
Η αληθεια ειναι πως και εγω ενα co-comance της e-sky ειχα σαν πρωτο το οποιο και πεταξε πολυ λιγο. Ημουν τελειως ασχετος και οπως και εσυ μετα απο τα πρωτα πεσιματα παλευε για να σταθει στον αερα. Το παρατησα για πανω απο κανα χρονο και αφου εδωσα καποια χρηματα για blades και κατι ροδες που ειχαν σπασει προσπαθησα να το ξαναπεταξω με αποτελεσμα να μου σπασει τα νευρα και να εχω τασεις καταστροφηκες.... :P Το συμμαζεψα βεβαια οσο γινεται, με θερμοκολλες και ταινιες και τετοια αλλα συνεχιζει να μην πεταει. Τωρα εχω εναν κλωνο t rex 450 και εξωμειωτη! Δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις λεφτα σε ε/π τυπου coaxial απο την στιγμη που θα εχουν προβλημα! Μην νομιζεις και εγω ασχετος και αρχαριος ειμαι αλλα προτιμω να τα δινω σε κατι καλυτερο παρα σε τετοια που ειναι για ενα πεταγμα!
-
Δικιο εχεις , και'γω ετσι το σκεφτομαι , αλλα απο τη στιγμη που το πηρα για να μαθω , τα εξοδα απο τις πτωσεις ειναι στο προγραμα . Δεν ειναι σε τοσο ασχημη κατασταση . Το ρυθμισα τωρα το μεσημερι και ειναι σταθερο απλως εχει τρεμουλο και οπως ειδα και blade tracking στις πανω ελικες οι οποιες ειναι ολοκαινουργιες xtreme . Τωρα εξωμειωτη εχω τον FMS που ειχε μεσα , τον εχω ρυθμισει με την τ/κ αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και ο καλυτερος , δεν με ικανοποιει . Ψαχτηκα λιγο στο internet και βρηκα μια πολυ καλη προσφορα πακετο 9 σε 1 με τον Phoenix αλλα δεν ξερω αν θα δουλεψει την τ/κ που εχω . Esky ppm 35mhz ...... Αυτο ψαχνω τωρα , αν βρω ακρη θα τον παραγγειλω .
Τον άξονα τον ελέγχεις εάν είναι στραβός σε μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια πχ κυλώντας τον πάνω σε γυαλί. Εάν δεν είναι απόλυτα ευθύς σίγουρα έχεις κραδασμούς.
-
Ευχαριστω φιλε μου socratesb , θα το λυσω να το τσεκαρω αν οντως ειναι στραβος πριν παραγγειλω . Αν εχεις καποια αλλη συμβουλη τι να τσεκαρω ακομη , δεκτη ! Ενδεχεται το blade tracking να ειναι και αυτο απο τον αξονα ???
HeliWizard έγραψε: ↑Δικιο εχεις , και'γω ετσι το σκεφτομαι , αλλα απο τη στιγμη που το πηρα για να μαθω , τα εξοδα απο τις πτωσεις ειναι στο προγραμα . Δεν ειναι σε τοσο ασχημη κατασταση . Το ρυθμισα τωρα το μεσημερι και ειναι σταθερο απλως εχει τρεμουλο και οπως ειδα και blade tracking στις πανω ελικες οι οποιες ειναι ολοκαινουργιες xtreme . Τωρα εξωμειωτη εχω τον FMS που ειχε μεσα , τον εχω ρυθμισει με την τ/κ αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και ο καλυτερος , δεν με ικανοποιει . Ψαχτηκα λιγο στο internet και βρηκα μια πολυ καλη προσφορα πακετο 9 σε 1 με τον Phoenix αλλα δεν ξερω αν θα δουλεψει την τ/κ που εχω . Esky ppm 35mhz ...... Αυτο ψαχνω τωρα , αν βρω ακρη θα τον παραγγειλω .
Εγω πηρα απο εδω http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_42&products_id=1593
αυτο το πακετο με τον εξωμειωτη και μου επαιζε με την esky 35mhz που ειχα. Οποτε νομιζω θα εισαι και εσυ Οκ! :>)
-
Πολυ καλο Daliar , ευχαριστω . Καλυτερο και απο αυτο που ειχα βρει εγω . Ωραιος φιλε μου , μ'εφτιαξες !!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Δυστυχως δεν ειναι διαθεσιμο πλεον στο καταστημα . Θα το ψαξω ομως !
-
Καλησπέρα
Στα προβλήματα που έχεις κοιτάς
πρώτα το fly bar να είναι ίσιο και να μη λείπει κάποιο κομμάτι Τα προβλήματα που δημιουργεί ένα στραβό fly bar δεν είναι δόνηση η τράνταγμα αλλά έλεγξε το όπως και κάθε φορά μετά από επαφή
το μοντέλο που έχεις έχει δύο άξονες Ένα εξωτερικό (outer shaft) και ένα εσωτερικό (inner shaft)Πρέπει να δεις και τουs δύο Στο διαδύκτιο θα βρείς video γι αυτό Μία καλή μέθοδος είναι η κύλιση σε γυάλινη επιφάνεια Αν είναι πολύ στραβοί προχώρα σε αντικατάσταση
Σημαντικό παράγοντα που πρέπει να κοιτάξει είναι να έχεις σωστά ζυγισμένα blades Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην είναι κτυπημένα ,να είναι του ιδίου τύπου και να μη είναι κάποιο βαρύτερο
Οι ταινίες στο canopy το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να χαλάσουν το σύγισμα και να τραβά το μοντέλο προς μία πλευρά
Άρχισε με αυτά και τα λέμε
http://www.youtube.com/watch?v=4kpr-mNNP7Y
Στα προβλήματα που έχεις κοιτάς
πρώτα το fly bar να είναι ίσιο και να μη λείπει κάποιο κομμάτι Τα προβλήματα που δημιουργεί ένα στραβό fly bar δεν είναι δόνηση η τράνταγμα αλλά έλεγξε το όπως και κάθε φορά μετά από επαφή
το μοντέλο που έχεις έχει δύο άξονες Ένα εξωτερικό (outer shaft) και ένα εσωτερικό (inner shaft)Πρέπει να δεις και τουs δύο Στο διαδύκτιο θα βρείς video γι αυτό Μία καλή μέθοδος είναι η κύλιση σε γυάλινη επιφάνεια Αν είναι πολύ στραβοί προχώρα σε αντικατάσταση
Σημαντικό παράγοντα που πρέπει να κοιτάξει είναι να έχεις σωστά ζυγισμένα blades Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μην είναι κτυπημένα ,να είναι του ιδίου τύπου και να μη είναι κάποιο βαρύτερο
Οι ταινίες στο canopy το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να χαλάσουν το σύγισμα και να τραβά το μοντέλο προς μία πλευρά
Άρχισε με αυτά και τα λέμε
http://www.youtube.com/watch?v=4kpr-mNNP7Y
-
Αντωνη σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου , θα το λυσω αυριο να τσεκαρω τους αξονες αν ειναι οκ ! Οι ελικες ειναι ολοκαινουργιοι , τους τσεκαρισα για ζυγισμα πριν τους βαλω και ηταν ενταξει (αψογοι). Το flybar την ειχε ακουσει λιγο , το εφερα οσο μπορουσα . Μαλλον αυτο φταιει αλλα θα τσεκαρω και τους αξονες πριν παραγγειλω αντ/κα . Ισως παρω και καινουργιο fuselage , θα δω . Σ'ευχαριστω πολυ και για το βιντεακι !!!
Daliar έγραψε: ↑Εγω πηρα απο εδω http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_42&products_id=1593
αυτο το πακετο με τον εξωμειωτη και μου επαιζε με την esky 35mhz που ειχα. Οποτε νομιζω θα εισαι και εσυ Οκ! :>)
Λιγο ακριβο δεν ειναι?
http://www.ebay.com/itm/RC-9-1-Aero-fly-FMS-Simulator-JR-Esky-Futaba-/220816358244?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3369ae3b64
Μαζι παιρνεις και ολο το sortware
Αυτο εχω εγω λειτουργει τελεια με τo 2801pro και οτι αλλο του εχω συνδεσει. Παιζω με phoenix3c
-
Μια χαρα τιμουλα βλεπω . Ωραιος !