Σπατα
Απάντηση: Σπατα
που εισαι βρε σαββα
σημερα που πηγα το πρωι (κατα τις 9 πμ) μονος μου ημουν.....
βιντεακια απο το Τ-28 και το hellcat σημερα
Μαρκος
σημερα που πηγα το πρωι (κατα τις 9 πμ) μονος μου ημουν.....
βιντεακια απο το Τ-28 και το hellcat σημερα
Μαρκος
Απάντηση: Παραλία Βάρης
ΑΛΑΝΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
JAZZ IN THE WIND
παραθετω και το δικο μου βιντεακι
μετα τις τελευταιες βελτιωσεις στο hellcat
moter : Turnigy Park480 1320kv
prop : Master Airscrew propeller 9x5
esc : 35 A
batt : 1800mA 20C
βαρος : 1100 gr
http://www.youtube.com/watch?v=-rFSw79aeBY
ΥΓ
να προσθεσω οτι στην αρχη δουλευα με ελικα 10χ5
αλλα επειδη εβλεπα μελαγχολικο το φιλο μου αλκαιο (δε μπορουσε
να με πιασει με το corsair του) κατεβηκα λιγο σε ταχυτητα
αλλα και παλι δε
JAZZ IN THE WIND
παραθετω και το δικο μου βιντεακι
μετα τις τελευταιες βελτιωσεις στο hellcat
moter : Turnigy Park480 1320kv
prop : Master Airscrew propeller 9x5
esc : 35 A
batt : 1800mA 20C
βαρος : 1100 gr
http://www.youtube.com/watch?v=-rFSw79aeBY
ΥΓ
να προσθεσω οτι στην αρχη δουλευα με ελικα 10χ5
αλλα επειδη εβλεπα μελαγχολικο το φιλο μου αλκαιο (δε μπορουσε
να με πιασει με το corsair του) κατεβηκα λιγο σε ταχυτητα
αλλα και παλι δε
και ακομα ενα βιντεακι απο τα σπατα
με το Τ-28 χωρις καμμια μετατροπη
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3c3znuGatRY#
!
με το Τ-28 χωρις καμμια μετατροπη
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3c3znuGatRY#
!
Καλησπερα παιδες. Ειμαι και εγω fun του ειδους αλλα ειμαι εντελως αρχαριος. Για την ωρα το μονο που εχω ειναι μερικες πτησεις στον εξoμoιωτη και μερικες ακομα με ενα 2ροτορο E-sky. Με ενδιαφερει η παρεα στα Σπατα γιατι ειναι κοντα μου. Μολις μαθω να πεταω εστω λιγο το t-rexακι μου θα ηθελα να ερθω και εγω εκει για το παρεακι...
-
Και οι συντεταγμένες της αλάνας των Σπάτων:
37.979310, 23.931440
Βάζοντας τες στον χάρτη Google, σας δείχνει ακριβώς το μέρος.
Το επισκέφθηκα σήμερα, Κυριακή 19/2/2012 και δεν θα το χαρακτήριζα σαν το ιδανικό για πτήσεις μέρος. Τον "διάδρομο" μπορείτε να τον δείτε στην φωτογραφία αριστερά. Είναι αρκετά στενός και θα έλεγα ότι είναι κατάλληλος μόνο για ηλεκτρικά αεροπλανάκια ή για κάποιον πολύ επιδέξιο πιλότο θερμικού. Ο πλάγιος άνεμος θα χειροτέρευε πολύ τα πράγματα. Με τα κόκκινα τόξα στην φωτογραφία δείχνω τους τσιμεντένιους οριοθετικούς στύλους που υπήρχαν εκατέρωθεν του δρόμου και περιόριζαν το πλάτος του.
Οι αερομοντελιστές που συχνάζουν εκεί θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να καθαρίσουν με τσάπες τα ξερά χόρτα από τον χωμάτινο δρόμο μέχρι τους οριοθετικούς στύλους, ώστε να εκμεταλλευθούν όλο το πλάτος.
Ο περιβάλλων χώρος και αυτός δεν είναι ότι το καλύτερο για μια αναγκαστική προσγείωση, αφού είναι γεμάτος ξερά χόρτα, θάμνους και είναι από παλιότερα οργωμένος και -επομένως- αρκετά ανώμαλος.
Τελικά πιστεύω -όπως ανέφερα και στην αρχή- ότι ο χώρος ενδείκνυται μόνο για πτήσεις μικρών ηλεκτρικών αεροπλάνων.
Η παρέα που συνάντησα την Κυριακή, πετούσε τέτοια ακριβώς αεροπλάνα (φωτογραφίες από κάτω).
Γιώργος Καρασούλας
37.979310, 23.931440
Βάζοντας τες στον χάρτη Google, σας δείχνει ακριβώς το μέρος.
Το επισκέφθηκα σήμερα, Κυριακή 19/2/2012 και δεν θα το χαρακτήριζα σαν το ιδανικό για πτήσεις μέρος. Τον "διάδρομο" μπορείτε να τον δείτε στην φωτογραφία αριστερά. Είναι αρκετά στενός και θα έλεγα ότι είναι κατάλληλος μόνο για ηλεκτρικά αεροπλανάκια ή για κάποιον πολύ επιδέξιο πιλότο θερμικού. Ο πλάγιος άνεμος θα χειροτέρευε πολύ τα πράγματα. Με τα κόκκινα τόξα στην φωτογραφία δείχνω τους τσιμεντένιους οριοθετικούς στύλους που υπήρχαν εκατέρωθεν του δρόμου και περιόριζαν το πλάτος του.
Οι αερομοντελιστές που συχνάζουν εκεί θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να καθαρίσουν με τσάπες τα ξερά χόρτα από τον χωμάτινο δρόμο μέχρι τους οριοθετικούς στύλους, ώστε να εκμεταλλευθούν όλο το πλάτος.
Ο περιβάλλων χώρος και αυτός δεν είναι ότι το καλύτερο για μια αναγκαστική προσγείωση, αφού είναι γεμάτος ξερά χόρτα, θάμνους και είναι από παλιότερα οργωμένος και -επομένως- αρκετά ανώμαλος.
Τελικά πιστεύω -όπως ανέφερα και στην αρχή- ότι ο χώρος ενδείκνυται μόνο για πτήσεις μικρών ηλεκτρικών αεροπλάνων.
Η παρέα που συνάντησα την Κυριακή, πετούσε τέτοια ακριβώς αεροπλάνα (φωτογραφίες από κάτω).
Γιώργος Καρασούλας
- Συνημμένα
-
- spata2.jpg (102.59 KiB) Προβλήθηκε 74 φορές
-
- spata1.jpg (70.81 KiB) Προβλήθηκε 74 φορές
ωωωχ..............αυτα ειναι τα αεροπλανα μου !!!!!!!
οσο για τους πλαγιους ανεμους και τους πασσαλους σας παραθετω ενα βιντεακι απο τα πρωτα μου βηματα με τη wilga στον αναφερομενο διαδρομο
απο τον συνχομπυστα μας γιωργο
http://www.youtube.com/watch?v=ajX1Xq4qOP0&feature=player_detailpage
οσο για τους πλαγιους ανεμους και τους πασσαλους σας παραθετω ενα βιντεακι απο τα πρωτα μου βηματα με τη wilga στον αναφερομενο διαδρομο
απο τον συνχομπυστα μας γιωργο
http://www.youtube.com/watch?v=ajX1Xq4qOP0&feature=player_detailpage
eole βλεπεις τι λεει ομως ο φιλος ,ο διαδρομος θελει καθαρισμα με τσαπα μέχρι τους οριοθετικούς στύλους ..
αλκαιε ξερεις πολυ καλα οτι δεν εχω κανενα προβλημα να το κανω
αλλα οχι μονος.....προτασεις ξερω και γω να κανω ....παρε λοιπον την τσαπα
και βαλε ενα χερακι βοηθειας και ακολουθω και γω........εκτος αν θελεις
να το κανω μονος μου και να ανεβασω φωτο με τις εργασιες και να σε ρωταω αν μεχρι εκει που το εχω κανει ειναι καλα....
αλλα οχι μονος.....προτασεις ξερω και γω να κανω ....παρε λοιπον την τσαπα
και βαλε ενα χερακι βοηθειας και ακολουθω και γω........εκτος αν θελεις
να το κανω μονος μου και να ανεβασω φωτο με τις εργασιες και να σε ρωταω αν μεχρι εκει που το εχω κανει ειναι καλα....
Ωραία τα λέτε , αλλα ο χώρος εκεί μας φιλοξενεί χωρίς άδεια και είναι δημόσιος, δεν βλέπω το λόγο να καθαριστεί η να γίνει κάποιου αλλού είδους εργασία. Όσοι πανε και πετάνε εκεί πανε γιατί τους βολεύει και έχουν μάθει το χώρο αν σε κάποιους δεν αρέσει η δεν τους βολευει δεν πετάνε είναι απλά τα πράγματα.
Μια χαρα ειναι ο χωρος εκει ,τον εχουμε συνηθησει και προσωπικά εμενα δεν με δυσκολευει καθολου ο διαδρομος..... στο πλατος του ειναι μια χαρα , προς θεου δεν ειναι και για γιγαντιαια μοντελα , .....
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ηρθε ο φιλος πολυ κοντα μας, τραβηξε φωτογραφιες αποθηκευσε τις συντεταγμενες της αλανας στο GPS , εξετασε τον χωρο με προσοχη εβγαλε και τα συμπερασματα του για εργασιες , αλλα ενα γεια δεν ηρθε να μας πει . Φιλε μου θα μπορουσες να ερθεις να μας πεις μια καλημερα ......εγω εαν βρισκομουν καπου και εβλεπα αερομοντελιστες το πρωτο που θα εκανα ηταν να παω κοντα τους να πω την καλημερα μου ......να δω τα μοντελα τους..... να μιλησω μαζι τους ......,και εβγαζα και φωτο τα μοντελα τους ...τωρα εσυ ποτε ηρθες τοσο κοντα μας ποτε εβγαλες φωτο δεν σε πηραμε χαμπαρι :D:D....μαλλον ειχαμε τον μυαλο μας στα μοντελα που πετουσαν εκεινη την στιγμη :D
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ηρθε ο φιλος πολυ κοντα μας, τραβηξε φωτογραφιες αποθηκευσε τις συντεταγμενες της αλανας στο GPS , εξετασε τον χωρο με προσοχη εβγαλε και τα συμπερασματα του για εργασιες , αλλα ενα γεια δεν ηρθε να μας πει . Φιλε μου θα μπορουσες να ερθεις να μας πεις μια καλημερα ......εγω εαν βρισκομουν καπου και εβλεπα αερομοντελιστες το πρωτο που θα εκανα ηταν να παω κοντα τους να πω την καλημερα μου ......να δω τα μοντελα τους..... να μιλησω μαζι τους ......,και εβγαζα και φωτο τα μοντελα τους ...τωρα εσυ ποτε ηρθες τοσο κοντα μας ποτε εβγαλες φωτο δεν σε πηραμε χαμπαρι :D:D....μαλλον ειχαμε τον μυαλο μας στα μοντελα που πετουσαν εκεινη την στιγμη :D
-
Την περασμένη Κυριακή πέρασα και εγώ απο την αλάνα στα Σπάτα – και χαιρέτησα τους παρεβρισκομένους μοντελιστές.
Ο διάδρομος δεν είναι ο καλύτερος αλλά ένα EPO μέχρι 1.5μ προσγειώνεται με σχετική ασφάλεια. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν παρά μόνο χόρτα και μερικά σκόρπια δέντρα στο πεδίο πτήσης το οποίο είναι καλό αν πέσει μοντέλο – καθότι δεν θα προκαλέσει κάποιες άλλες ζημιές -αλλά σε περίπτωση αναγκαστικής μάλλον δεν είναι το καλύτερο.
Επιφυλάσσομαι μετά την πρώτη μου πτήση στην περιοχή για περισσότερες εντυπώσεις.
Y,
Ο διάδρομος δεν είναι ο καλύτερος αλλά ένα EPO μέχρι 1.5μ προσγειώνεται με σχετική ασφάλεια. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν παρά μόνο χόρτα και μερικά σκόρπια δέντρα στο πεδίο πτήσης το οποίο είναι καλό αν πέσει μοντέλο – καθότι δεν θα προκαλέσει κάποιες άλλες ζημιές -αλλά σε περίπτωση αναγκαστικής μάλλον δεν είναι το καλύτερο.
Επιφυλάσσομαι μετά την πρώτη μου πτήση στην περιοχή για περισσότερες εντυπώσεις.
Y,
Χρήσιμο το βίντεο που τράβηξες, κρίμα όμως που αποδείχτηκες και πολύ καλος στο σημάδι :( Ελπίζω η ζημιά να φτιάχνεται.