Πρωτο αεροπλανο

Skropi

Απάντηση: Πρωτο αεροπλανο

Δημοσίευση από Skropi »

Δεν σε προλαβα,να σου πω το ποσο μεγαλη βλακεια εκανα.Ξεχασα ακριβως αυτο,οτι δεν αρκει το balance,θελει και ρευμα... Να ρωτησω τωρα.Θα παιξω με το κολλητηρι για να φτιαξω ενα βυσματακι,γιατι το καλωδιο του φορτιστη μου εχει deans,οποτε πρεπει να του βαλω ενα αρσενικο ec3. Κανονικα πανε τα καλωδια,μαυρο με μαυρο και κοκκινο με κοκκινο?
μανος

Δημοσίευση από μανος »

Skropi έγραψε: Δεν σε προλαβα,να σου πω το ποσο μεγαλη βλακεια εκανα.Ξεχασα ακριβως αυτο,οτι δεν αρκει το balance,θελει και ρευμα... Να ρωτησω τωρα.Θα παιξω με το κολλητηρι για να φτιαξω ενα βυσματακι,γιατι το καλωδιο του φορτιστη μου εχει deans,οποτε πρεπει να του βαλω ενα αρσενικο ec3. Κανονικα πανε τα καλωδια,μαυρο με μαυρο και κοκκινο με κοκκινο?

:>):>)ιδια χρωματα,αλλα γενικα τσεκαρουμε και τις πολικοτητες να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ιδιες.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Τρελλαθηκα με την βλακεια που εκανα.Και να φανταστεις οτι φορτιζα κατι δισελες για καιρο αλλα ξεχασα την διαδικασια...Θα δω αν κανω καμια πατεντα με τα κροκοδειλακια ωστε να αποφυγω το κολλημα,αν δω οτι ειναι ασφαλες απο βραχυκυκλωματα θα το υιθετησω,αλλιως εμπρος καλο μου κολλητηρι. Εντωμεταξυ δεν ξαναπαιρνω arrowind,ενταξει τα καλωδια ειναι ετοιμα με καλαι πανω,αλλα εχουν τοσο πολυ που πρεπει να βγαλεις το μισο για να μπουν στο βυσματακι και σου φευγει η παναγια,καλυτερα σκετο καλωδιο και να το ετοιμασω μονος μου...
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Λοιπον,πιανοντας με 2 κροκοδειλακια(τα οποια ξεκινανε απο τον φορτιστη,μαυρο-κοκκινο),μεσα στο βυσμα της μπαταριας(ωστε να αποφυγω κολληματα),θα εχω καποιο προβλημα(αν υποθετικα τα εχω σωστα βαλμενα ωστε να μην ακουμπησουν μεταξυ τους),η μη πως μπορει να εχω απωλειες μιας και η επαφη δεν ειναι τελεια οπως μεταξη δυο ιδιων βυσματων?
μανος

Δημοσίευση από μανος »

Skropi έγραψε: Λοιπον,πιανοντας με 2 κροκοδειλακια(τα οποια ξεκινανε απο τον φορτιστη,μαυρο-κοκκινο),μεσα στο βυσμα της μπαταριας(ωστε να αποφυγω κολληματα),θα εχω καποιο προβλημα(αν υποθετικα τα εχω σωστα βαλμενα ωστε να μην ακουμπησουν μεταξυ τους),η μη πως μπορει να εχω απωλειες μιας και η επαφη δεν ειναι τελεια οπως μεταξη δυο ιδιων βυσματων?

αμα πατανε καλα και σφιχτα δεν εχεις κανενα προβλημα.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Εφτιαξα απλα ενα βυσμα,αν κανεις μια δουλεια καντη σωστα.Σε λιγο δοκιμαζω την κατασκευη...
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ενταξει,πλεον μπορω να πω οτι μορω να κανω μια απλη κολληση,ειμαι πολυ ευτυχισμενος! Ξεπεραστηκε και αυτο το εμποδιο,τωρα παμε στο επομενο.Ταινια για να ενωσω τα φτερα(δεν σκοπευω να τα κολλησω,για να μπορω να τα μεταφερω κιολας),στο Μενιδι που στο καλο μπορω να βρω?Μπηκα σε μερικα μαγαζια αλλα δεν βρηκα κατι.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ενταξει,τελικα δεν εβρισκα πουθενα ΕΚΤΟΣ απο το κοντινοτερο στο σπιτι μου μαγαζι!Ελεος,απλα μπηκα μεσα και ειχε ταινιουλες αραδιασμενες... 3 ευρω πηρα τη μια,δεν ξερω αν ειναι καλη τιμη αλλα δεν με παιρνει και για πολλες μετακινησεις.Επισης βρηκα τη mercola pu 501 express(πολυουρεθανικη) στα 12 ευρω τα 750 γραμμαρια(για τυχον επισκευες),ειναι καλη η τιμη της?(δνε την πηρα ακομα),καθως και μια regular high viscosity ca μαζι με το kicker της επισης 12 ευρω(να επενδυσω και στις δυο η μονο στη μια?).
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Τελικα το apprentice 15e ειναι στα χερια μου!!! Θα κατσω σημερα να του βαλω τον δεκτη και να ετοιμασω τα φτερα ωστε να το συναρμολογω γρηγορα στην εκαστοτε αλανα!Δυστυχως αυριο δεν μπορω να πεταξω γιατι δεν υπαρχει κανεις να προσεχει τον μικρο :( Οποτε την Κυριακη αν βρω κανεναν να πεταξει εδω κοντα στο ολυμπιακο χωριο θα γινει η παρθενικη!
Ehetlaios

Δημοσίευση από Ehetlaios »

Καλησπερα και απο εμενα. Δυστηχως δεν προλαβα να σου πω την γνωμη μου νωριτερα και τελικα εκανες την αγορα. Απλα εχω καποιες παρατηρησεις να κανω για μελλοντικες αγορες.
Πρωτον SPEKTRUM δεν θα επαιρνα ποτε διοτι εχω δει να ξεκλειδωνει ο δεκτης απο μονος του στο εδαφος και μετα απο 10 δευτερολεπτα περιπου να ξανακλειδωνει χωρις να συμβαινει τιποτα. Αυτο σημαινει οτι σε χαμηλα υψη και απειρα χερια ο συνδυασμος σκοτωνει (αεροπλανα). Εγω πεταω κυριως στο ΣΕΦ και εκει οποιος εχει παρει SPEKTRUM η την εχει πουλησει η την εχει σπασει λογω πτωσης. Η αληθεια παντως ειναι οτι ο χωρος εκει ειναι γεματος λινκ (ο ΣΚΑΙ ειναι διπλα) με αποτελεσμα τ/κ χαμηλης ποιοτητας να μην μπορει να σταθει με ασφαλεια εκει.
Δευτερον οσον αφορα το αεροπλανο σου ειναι πολυ ομορφο αλλα πιστευω ειναι πολυ ενεργοβορο και πολυ μεγαλο για τα δικα μου μετρα και σταθμα. Λογω χωρου προτιμω μικρα αεροπλανα μεχρι 1.10 ανοιγμα φτερου και να πετανε με 3cell μπαταριες για να μπορω να φορτιζω στην αλανα τις μπαταριες μου. Αυτο με εχει οφελησει οταν κανω καποια εκδρομη στην επαρχια διοτι μπορω να πεταω πολλες ωρες οπου θελω χωρις κανενα περιορισμο. Το καλυτερο αεροπλανο που εχω δει να πεταει και χωρις υπερβολλες να κανει προσγειωση μονο (εχοντας αφησει την τ/κ στην καρεκλα αφου εχει παρει την ευθεια του διαδρομου) ειναι το DISCOVERY http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_182_185&products_id=3962
. To επομενο καλυτερο ειναι το EVOLUTION http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_182_185&products_id=4356

το οποιο λογω του μικρου μεγεθους του και της απιστευτης συμπεριφορας στον αερα στο προτεινω ανεπιφυλακτα. Αν τα συνδυασεις με μια FUTABA 6 καναλιων η και 7ch θα εχεις ενα συνδυασμο που δεν θα σε προδωσει ποτε. Το κοστος ειναι σχετικα υψηλο αναλογικα με ενα RTF αεροπλανο (διοτι πρεπει να παρεισ μπαταριες,φορτιστη) αλλα αποκτας μια σοβαρη τ/κ φθηνη τα οποια θα σου μεινουνε για τις επομενες επιλογες σου.

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Λοιπον,τελικα χωρις καποια προεκταση ειναι αδυνατον να τοποθετηθει ο δεκτης,αρα για Ξυριακη ακυρη η πτηση *$*# την γκαντεμια μου και τα κοντα καλωδια...
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Για τις κολλες εχει καποιος κατι να πει? Ehetlaios, οσο αφορα το α/π, δεν ειναι καθολου ενεργοβορο,με 2 μπαταριες 3800mah πετας πανω απο μισαωρο(περιπου 35 λεπτα).Οσο αφορα την τ/κ τωρα,η αποψη μου ειναι οτι αν ποτε η futaba καταφερει να φτασει τις πωλησεις της spektrum,αρα κυκλοφορησουν αρκετες τ/κ της στην αγορα,θα εχουμε τα ιδια κρουσματα και με την δηθεν αξιοπιστη. Μια εταιρια δεν εχει συμφερον να σου πουλησει χειροτερο προιον,ειδικα οταν πουλαει τοσο πολυ. Μπορει να κανω και λαθος,αλλα ειναι κατι που δεν θα το μαθουμε ποτε(δυστυχως για την futaba).Για την ιστορια,αν δεν μου εκαναν δωρο την dx7s παλι την ιδια θα επαιρνα,μιας και στα ιδια χρηματα η προταση της futaba εχει λιγοτερες επιλογες.

(μολις παραγειλα τις προεκτασεις για τα σερβο,Δευτερα-τριτη θα ειναι εδω =,αν αυριο εχει καλο καιρο απλ αθα πεταξω με το διχαλωτο καλωδιακι). Αυριο θα παει κανεις ολυμπιακο χωριο για πτηση? ΑΝτε παιδες,να ερθω αμα ειναι,πειτε μου μονο τι ωρα θα πατε.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Skropi έγραψε:
…οσο αφορα το α/π, δεν ειναι καθολου ενεργοβορο,με 2 μπαταριες 3800mah πετας πανω απο μισαωρο(περιπου 35 λεπτα).

Για ένα μοντέλο όπως το Apprentice 15e που βγαίνει από 1200gr μέχρι 1350gr, για να πετάς με αξιοπρέπεια χρειάζεσαι ένα σύνολο (prop/moter/esc/battery) που να μπορεί να σου αποδώσει από 180W μέχρι και 220W

Αυτό σημαίνει ότι από τις 3S μπαταρίες που έχεις στα11.1V μπορεί να τραβάς 20Α, οπότε και να παίρνεις 20x11=210W, οπότε πιστεύω ότι από θέμα αυτονομίας είσαι μια χαρά για 15λεπτες πτήσεις που στο σύνολο τους, θα τραβάνε από 12Α μέχρι και 22Α.

Καλό είναι όμως να κάνεις και κάποια Wattομέτριση για να είσαι σίγουρός ότι δεν θα σκάσει το σύνολο.

Skropi έγραψε:
Οσο αφορα την τ/κ τωρα,η αποψη μου ειναι οτι αν ποτε η futaba καταφερει να φτασει τις πωλησεις της spektrum,αρα κυκλοφορησουν αρκετες τ/κ της στην αγορα,θα εχουμε τα ιδια κρουσματα και με την δηθεν αξιοπιστη.

Αυτά ούτε για πλάκα μην τα γράφεις…θα σε πάρουν με τις ντομάτες…

Ουδεμία σχέση έχει το DSMX με το FAAST της Futaba…

Skropi έγραψε:
Για την ιστορια,αν δεν μου εκαναν δωρο την dx7s παλι την ιδια θα επαιρνα, μιας και στα ιδια χρηματα η προταση της futaba εχει λιγοτερες επιλογες.

Για την ιστορία, να σου πω ότι η DX7 κάνει 260 ευρώ…και μιλάμε για απλή 7άρα, όταν με άλλα 100 ευρώ αγοράζεις την T8FG που είναι 12άρα+2…και μακράν καλύτερη σε όλα από την DX7…
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Αν εννοεις να μετρησω για να μην σκασει η μπαταρια δεν υπαρχει τετοιο θεμα,ειναι 30c οταν η εταιρια προτεινει 20c,αρα ειμαι σιγουρα καλυμενος(840kv μοτερακι εχει,δεν εχει και κανα κτηνος). Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι το FASST ειναι καλυτερο,υπαρχει καποιο αξιοπιστο τεστ,απο καποια ανεξαρτητη πηγη,που βγαζει τετοιο συμπερασμα? Παντως με 100 ευρω παραπανω το ξερω οτι υπαρχουν επιλογες,το κακο ειναι οτι 100 ευρω παραπανω δεν υπαρχουν:)
αλκαιος

Δημοσίευση από αλκαιος »

Skropi έγραψε: Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι το FASST ειναι καλυτερο,υπαρχει καποιο αξιοπιστο τεστ,απο καποια ανεξαρτητη πηγη,που βγαζει τετοιο συμπερασμα?

Skropi αν δεν κανω λαθος προσπαθεις να στησεις το πρωτο αεροπλανακι σου ...συνεχισε στο στησιμο του μοντελου σου και μετα απο πολυ καιρο θα μαθεις ποια ανεξαρτητη πηγη βγαζει τετοιου ειδους συμπερασματα .............
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”