Πρωτο αεροπλανο

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Πρωτο αεροπλανο

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ολοι οι νέοι έχουν απορίες και είναι φυσικό να θέλουν να μάθουν.... μα θα πρότεινα να μή ξανα ανοίξουμε το γνωστό θέμα-αντιπαράθεση futaba-spektrum

Μόλις πέσει ο αέρας και εφόσον είσαι έτοιμος να κανονίσουμε να ερθεις μέχρι το OX να το κοιτάξουμε (Νομίζω οτι μέχρι εκεί μπορείς να έρθεις)
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ναι,μεχρι το ΟΧ δεν υπαρχει προβλημα.Εαν αυριο εχει καλο καιρο θα ειστε εκει?
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

.........δεν θα έχει w
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Η μέτρηση αφορά τα Amber που τραβά ένα μοτέρ για να γυρίσει μια προπέλα με βάση τα κV του κατασκευαστή του μοτέρ.

Συνήθως οι τιμές που δίνουν στα πακέτα των ARTF μοντέλων είναι πολύ φλου και γενικά θέλει μια σχετική προσοχή.

Αυτά όλα για να μετρηθούν θέλουν έναν αρχικό εξοπλισμό που σχεδόν σπάνιο ένας αρχάριος αγοράζει…επίσης κανένας αρχάριος από την αρχή δεν επενδύει στον σωστό εξοπλισμό, είτε αυτός λέγεται Τ/Κ είτε οτιδήποτε άλλο…με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, όλα αυτά να του κοστίσουν τα διπλάσια για να μην πω τα τριπλάσια…

Συνήθως όλοι προσπαθούν στα πρώτα τους βήματα να μπουν τσάτρα πάτρα στο χώρο του αερομοντελισμού, με αποτέλεσμα τις σωστές αγορές να τις κάνουν αφού κάψουνε κάνα δυο esc και μοτέρ και φυσικά αφού σπάσουνε τα πρώτα δυο με τρία μοντέλα τύπου EPO, EPO, ELAPOR κτλ…

Γενικά, κάθε μορφή μοντελισμού θέλη σωστό εξοπλισμό και φυσικά ΧΡΗΜΑ…το hobby μας δεν είναι ούτε οικονομικό αλλά ούτε και μεσοβέζικο…και φυσικά στο hobby μας ισχύει ΜΑΚΡΑΝ το ρητό «ότι πληρώνεις παίρνεις»…

Σχετικά με το σύστημα FAAST κτλ, ψάξε στο youtube και θα βρεις όλα τα πως και τα γιατί…γενικότερα η τεχνολογία DSMX έχει τα θέματα της, και το ξεκλείδωμα είναι υπαρκτό και μέχρι και σήμερα άλυτο θέμα, οπότε καλό είναι μιας και δουλεύεις με Spektrum, να έχεις μια εικόνα και να είσαι και προετοιμασμένος…
Ehetlaios

Δημοσίευση από Ehetlaios »

Κυριοι εχω να πω ενα πραγμα. Οτι ειπα προηγουμενως το ειπα βασιζομενος στην εμπειρια μου. Εγω HITEC AURORA εχω οποτε δεν μπορει καποιος να μου οτι μεροληπτω προς καποια τ/κ. Το θεμα στην υποθεση ειναι οτι ο ανθρωπος πρεπει να κουβαλαει ενα καροτσι μπαταριες για να παιξει σε καποιο χωραφι. Δεν μπορει να φορτισει (με ανεση τουλαχιστον) τις μπαταριες του απο το αυτοκινητο αρα πρεπει να εχει αποθεμα. Τελος παντων εγω προτεινω προτου παιξει με το Apprentice να αποκτησει λιγο εμπειρια με καποιον εξομοιωτη και μετα να εχει καποιον εμπειρο διπλα του για να τον σωσει απο τις δραματικες συνεπειες της απειριας του. Θυμαμαι τα δικα μου τα χαιρια οταν ξεκιναγα και τι σπασιματα εκανα. Θα ηταν ωραια αν ειχα καποιον κοντα μου!!!

Καλες πτησεις
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Το να εχεις καποιον διπλα σου ειναι υπερ-απαραιτητο! Ευτυχως προσφερθηκε ο Α.Κ. Με εξομειωτη εχω ΠΟΛΥ εμπειρια,και πεταγα και ενα msr με τελειοτητα(βεβαια αλλο ελικοπτερο και αλλο αεροπλανο,ειδικα ενα ε/κ τοσο μικρο). Ο εμπειρος θα δει πιθανα προβληματα του μοντελλου ΠΡΙΝ απογειωθει,και φυσικα μονο και μονο η σιγουρια οτι εχεις καποιον διπλα σου που ξερει τι κανει ειναι αρκετη(με τις σχετικες παρεμβασεις βεβαια).
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Δεν πιστεύω ότι το παλικάρι θα έχει πρόβλημα να πετάξει. Άλλωστε θα είναι και ο Κριτζάς από κοντά οπότε όλα ΟΚ.

Το APPRENTICE είναι ένα πολύ τίμιο μοντέλο και πολύ φιλικό. Η αγορά είναι σωστή για κάποιον που θέλει να μπει στον χώρο.

Σίγουρα τα παρελκόμενα τύπου φορτιστές, watt-meters, volt-checkers, εργαλεία κτλ, είναι απαραίτητα, αλλά όλα θα έρθουν με τον καιρό τους….

Σε πρώτη φάση καλές πτήσεις…
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Φορτιστη εχω καλο,παλι καλα. Ενα βατομετρο παντως το χρειαζομαι,αν και τωρα ακομα δεν ειναι απαραιτητο,μια προπελα να θελω να αλλαξω θα το χρειαστω.Αυτο που πραγματικα χαιρομαι παντως ειναι οτι βλεπω ενδιαφερον απο τους παλαιοτερους στο χωρο για τους νεοτερους,και πραγματικα μονο καλα λογια εχω να πω,και για το φορουμ ,αλλα και για αρκετα μελη που προσπαθουν οσο μπορουν να βοηθησουν.Ελπιζω πραγματικα και εγω με τη σειρα μου να μπορεσω να βοηθησω καποιους στο μελλον.
Ehetlaios

Βασικα σε καθε πτηση που κανω μια εφεδρικη ελικα ειναι παντα κοντα μου. Οσον αφορα τα εργαλεια ενα σταυροκατσαβιδο μια ταναλια ενας κοφτης ταινια μονωτικη και κολλα ειναι οι καλυτεροι φιλοι μου. Παντως αν δεν σου λειψει κατι δεν προκειτε να καταλαβεις την χρησιμοτητα του.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Το ξερω,ηδη καταλαβαινω ποσο μου λειπει μια απλη ταινια συσκευασιας...Τελικα αυτη που αγορασα δεν ηταν ταιναι αλλα ΣΚΕΤΟ πλεγμα...Παλι κλα την ανοιξα και το ειδα εγκαιρα ωστε να προμηθευτω καπια αλλη.Πηρα μια απλη ταινια(διαφανη) συσκευασιας,θα κανει δουλεια?
Ehetlaios

Θα κανει δουλεια αλλα σε περιοχες με βαφη και αυτοκολλητα θα τα ξηλωσει ολα. Βασικα ολες οι ταινιες θα τα ξηλωσουν ολα. Εγω εχω να προτεινω το εξης απλο και χρηστικο σε πολλες αλλες διαφορετικες περιπτωσεις σεταπ.
Χαρτοταινια (για βαριες δουλειες), μονωτικη ταινια (για περιοχες οπου εχουμε περιορισμενο χωρο για να πιασει η ταινια) και κυανοακρυλικη ( για μικροσπασιματα οπως πχ αν φυγει ενα μικρο κομματι απο το φτερο σε μια ατσαλη προσγειωση). Υπαρχει ενα μεγαλο προβλημα ομως με τις κυανοακρυλικες. Αν πεσουν πανω σε απλο φενιζολ το λιωνουν. Οποτε πρεπει να ξερεις αν ειναι EPP η ELAPOR που υπαρχει μια ασφαλεια εκει. Αν δεν εισαι τοσο σιγουρος μια κυανοακρυλικη FOAM SAFE θα ηταν ιδανικη. Οταν λεμε κυανοακρυλικη εννοουμε UHU η LOGO απο το περιπτερο.
Επισης αν θες να κανεις ακομα περισοτερες επισκευες εχε μαζι σου και μια εποξικη 2 συστατικων 5 λεπτων.

Απο ολα οσα σου εγραψα εμενα προσωπικα μου εχει χρησιμευσει πολυ η εποξικη κατα κυριο λογο και λιγοτερο η μονωτικη. Τα υπολοιπα πολυ αραια ειναι χρησιμα. Παντως αν μπορεις και εχεις την ευχερια για την δικη σου ευχαριστηση, εκμαθηση και ασφαλεια να πηγαινεις να πετας εκει που ειναι και αλλοι εμπειροι. Σε καποιο μοντελοδρομιο ,αν εχεις την οικονομικη ανεση, η σε καποια αλανα οπως π.χ. το ΣΕΦ. Θα γλυτωσεις σιγουρα απο πολλες κακοτοπιες.

Οτι αλλο χρειαστεις και μπορω μην διαστασεις να ρωτησεις
exteng

Δημοσίευση από exteng »

Skropi έγραψε: Το ξερω,ηδη καταλαβαινω ποσο μου λειπει μια απλη ταινια συσκευασιας...Τελικα αυτη που αγορασα δεν ηταν ταιναι αλλα ΣΚΕΤΟ πλεγμα...Παλι κλα την ανοιξα και το ειδα εγκαιρα ωστε να προμηθευτω καπια αλλη.Πηρα μια απλη ταινια(διαφανη) συσκευασιας,θα κανει δουλεια?

Ναι αλλα προσοχη ομως μερικες απο αυτες ξεκολανε το μισο α/π οταν πας να τις αφαιρεσεις...........
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Α ναι για την δυνατοτητα που εχουν οι ταινιες να παρουν μαζι τους το μισο α/π γνωριζω ηδη.Αυτο που θελω να κανω ειναι να κολλησω τα φτερα του apprentice ωστε α μπορω να τα αποσυναρμολογω.Εννοειτε οτι δεν θα κολλαω/ξεκολλαω πανω στο foam,θα εχω ως υποστρωμα για την ταινια ηδη κολλημενη ταινια(δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος),ωστε να προστατεψω το foam. Για το z foam ξερω οτι δεν χρειαζεται ειδικη ca,μια κανονικη για ολες τις χρησεις ειναι οτι πρεπει,οποτε με 6 ετρω παιρνω ενα μπουκαλακι 50 γραμμαρια και καθαρισα,θα προμηθευτω και πολυουρεθανικη βεβαια για εργασιες που πρεπει να γεμιζω κενα.
exteng

Δημοσίευση από exteng »

Σκεψου και τη επιλογη μιας οικονομικης τ/κ που δεχεται module και να βαλεις ενα καλο στα 2.4 πχ frsky
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

T/κ εχω ηδη, πριν απο λιγο εγκατεστησα τον δεκτη και εκαν μια δοκιμη να δω αν δουλευουν ολα σωστα.Μονο τα aileron δεν συνεδεσα γιατι πρεπει να παω και για υπνο.Λοιπον,δεν ξερω γιατι,αλλα μια φορα δεν εχω ξεκινησει να κανω κατι στο α/π και να γινουν ολα οπως πρεπει,η γκαντεμης ειμαι η τι να πω.Το rudder δουλεψε με τη μια,το elevator απο την αλλη αποφασισε να μην κανει καμια κινηση...Τελικα μετα απο λιγο εβγαλα το βυσμα και το ξαναεβαλ και ολα ρολοι,το δουλεψα και ψιλοαρκετη ωρα να δω εαν κολλησει παλι αλλα τιποτα,ολα καλα,απλα επρεπε να γινει και αυτο για να με ανησυχησει βραδιατικα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”