Πρωτο αεροπλανο
Απάντηση: Πρωτο αεροπλανο
Δεν θα πω κατι αλλο παρα μια λεξη.
SPEKTRUM..... :(
SPEKTRUM..... :(
Η Spektrum τη δουλεια εχει με το σερβο? H δεν το ειχα κουμπωσει καλα η πολυ απλα εχει το σερβο καποιο προβλημα(που μου φαινεται περιεργο γιατι δουλευει κανονικοτατα τωρα,αν και εχει εναν τσιριχτο ηχο,που απο οτι βλεπω το κανουν τα digital σερβο-απο την αλλη ειμαι σχεδον βεβαιος οτι το ειχα κουμπωσει οπως πρεπει,τελος παντων).
Υπαρχουν 2 στρατόπεδα... Spectrum και Futaba.!
Βασικα υπονοησα οτι ξεκλειδωσε η Spektrum μπροστα σου. Λογικα δεν ειναι το σερβο αφου δουλευει πολυ καλα, δεν πρεπει να ειναι θεμα ρευματος και ο δεκτης δεν πρεπει να φταιει (αστοχια υλικου) αφου ολα ειναι καλα. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι φταιει η ιδια η τ/κ.
Κοιτα,ενω δεν δουλευε το σερβο του elevator ολα τα αλλα δουλευαν,αρα δεν γινεται να ειχε ξεκλειδωσει. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το εκανε,αποψε θα κανω την πατεντα με την ταινια για να ενωσω τα φτερα και θα ξαναδοκιμασω να δω αν θα κανει κανα περιεργο.Αν δεν κανει τοτε θα υποθεσω οτι δεν ειχα βαλει καλα το βυσμα,υπαρχει αλλου ειδους δοκιμη που μπορω να κανω?
Αρα δεν καταλαβα εγω καλα. Λαθη γινονται.
Οσον αφορα το σερβο δεν ξερω καποιο αλλο τεστ που μπορει να σε βοηθησει.
Οσον αφορα το σερβο δεν ξερω καποιο αλλο τεστ που μπορει να σε βοηθησει.
Καταρχας ενα μεγαλο ευχαριστω κυριως στον Αντώνη Κριτζά ,αλλα και στα υπολοιπα παιδια που με υποδεχτηκαν σημερα(γραφω καπως αργα οποτε θα επρεπε να πω χθες), στον Μαραθωνα!!! Πραγματικα ειμαι υποχρεος στον Αντωνη που θυσιασε τον χρονο του(και ειναι προθυμος να το ξανακανει αν και ειμαι ανεπιδεκτος μαθησεως), ωστε να με βοηθησει να κανω την πρωτη μου πτηση. Πανω κατω ολοι ξερετε πως νοιωθει καποιος που πεταει για πρωτη φορα,αλλα αυτο που ηθελα να πω ειναι μια συμβουλη για τους υπολοιπους αρχαριους που ισως διαβασουν αυτο το ποστ καποια στιγμη. ΜΗΝ ακουτε κανεναν ΕΚΤΟΣ απο τους εμπειροτερους. Το λεω αυτο γιαιτ πριν πεταξω ειχα διαβασει σχεδον τα παντα,αλλος λεει οτι πεταξε για ΠΡΩΤΗ φορα στη ζωη του αλλα δεν ειχε προβλημα γιατι ειχε βαλει ωρες στο sim.E λοιπον αυτο ειναι ενα μεγαλειωδες ψεμα,δεν υπαρχει καμια σχεση μεταξυ sim και πραγματικης πτησης.Για λιγο νομιζα οτι ισως να τα καταφερνα και εγω μονος μου(ειμουν σχεδον βεβαιος),αλλα μετα την σημερινη εμπειρια το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αυτο απλα δεν ισχυει. Εφτασα ακομα και στο σημειο να καταραστω τους εξομειωτες-παρεπιπτοντως στο sim τα παω τελεια,και ισως και λιγο παραπανω απο τελεια,δεν ειναι οτι ξεκινησα το sim χθες.Καντε λοιπον τη χαρη στον εαυτο σας και βρειτε καποιον ανθρωπο να σας βοηθησει στ απρωτα σας βηματα,ακομα και αν αυτο σημαινει λιγοτερες,αρχικα,πτησεις,το μονο σιγουρο ειναι οτι οι πτησεις θα ειναι εν τελει πολλες παραπανω με ενα μοντελο που μπορει ακομα να πεταει,και με ψυχολογια που δεν θαειναι καταρακωμενη απο την απορια του γιατι δεν πεταξε οπως "πρεπει".
Για αλλη μια φορα ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,και ελπιζω να τα καταφερω συντομα να ξαναπεταξω.Α,υπηρξε και ενα μικρο προβληματακι,η λαγουδερα ειχε φαγωμενες βολτες και τωρα πρεπει να το επισκευασω(ετσι βγηκε απο το κουτι).Αυτο που ανακαλυψα ειναι οτι για να βγαλω την ελλατωματικη και να βαλω καινουρια,πρεπει να βγαλω το firewall γιατι θυληκωνει απο την πισω μερια...το μονο που μορω να πω ειναι ελεος.Δεν εχω σκοπο να μπω σε αυτη την διαδικασια,οποτε θα προσπαθησω να σκευτω μια πατεντα με την υπαρχουσα λαγουδερα(ο Αντωνης μου προτεινε κυανοκριικη ωστε να ποιασει η βιδα στο landing gear,και μαλλον αυτο θα κανω,αμα κατσω να βγαλω firewall δεν θα ξαναπεταξει το αεροπλανακι).
Για αλλη μια φορα ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,και ελπιζω να τα καταφερω συντομα να ξαναπεταξω.Α,υπηρξε και ενα μικρο προβληματακι,η λαγουδερα ειχε φαγωμενες βολτες και τωρα πρεπει να το επισκευασω(ετσι βγηκε απο το κουτι).Αυτο που ανακαλυψα ειναι οτι για να βγαλω την ελλατωματικη και να βαλω καινουρια,πρεπει να βγαλω το firewall γιατι θυληκωνει απο την πισω μερια...το μονο που μορω να πω ειναι ελεος.Δεν εχω σκοπο να μπω σε αυτη την διαδικασια,οποτε θα προσπαθησω να σκευτω μια πατεντα με την υπαρχουσα λαγουδερα(ο Αντωνης μου προτεινε κυανοκριικη ωστε να ποιασει η βιδα στο landing gear,και μαλλον αυτο θα κανω,αμα κατσω να βγαλω firewall δεν θα ξαναπεταξει το αεροπλανακι).
-
ΝΑ υπερθεματισω σχετικα με τι διασταση εξομειωτη - πραγματικότητας
Τι να το κανω που στον εξομειωτη πεταω μια χαρα, αλλα οταν αρχιζει το TREX500 να σηκωνεται απο το εδαφος, τα δαχτυλακια μου τρεμουνε και η πιεση βαραει 20;
Αλλιως χαλαρα στον καναμε με το καφεδακι διπλα, και αλλιως εκι εξω με τετοιες συνθηκες ...
να δω ποτε θα το ξεπερασω αυτο.,..
Τι να το κανω που στον εξομειωτη πεταω μια χαρα, αλλα οταν αρχιζει το TREX500 να σηκωνεται απο το εδαφος, τα δαχτυλακια μου τρεμουνε και η πιεση βαραει 20;
Αλλιως χαλαρα στον καναμε με το καφεδακι διπλα, και αλλιως εκι εξω με τετοιες συνθηκες ...
Kilomeater έγραψε: ↑ΝΑ υπερθεματισω σχετικα με τι διασταση εξομειωτη - πραγματικότητας
Για το ξεκινημα,αν δεν εχεις πιασει ποτε ΤΚ καλος ειναι ο εξωμειοτης για να μαθεις τις βασικες κινησεις,Απο'κει και περα εκει(αν δεν εχεις επεμβει σε καποιες παραμετρους) ολα ειναι τελεια ρυθμισμενα πτητικα.Ειδικα στα ε/π αυτο παιζει μεγαλο ρολο.Συν τον ψυχολογικο παραγοντα της πραγματικης πτησης-πτωσης.Ειδικα οταν ακους τα blades να στροφαρουν live.........αλλαζουν τα πραγματα.Δυστυχως η εμπειρια δεν διδασκετε,αποκτατε.Σημαντικο βεβαια παντα ρολο παιζει η επαφη με εμπειροτερους.Αν κι εκει θελει προσοχη και λιγο ενστικτο γιατι ολες οι συμβουλες δεν ειναι οποσδηποτε σωστες η μπορει να μην ταιριαζουν σε'σας.
-
Κατά τη γνώμη μου το sim είναι απαραίτητο εργαλείο για ένα αρχάριο διότι βοηθά στην εκμάθηση των βασικών κινήσεων Όταν έρθει η ώρα για να βρεθείς στον αέρα τα δάκτυλα κάνουν τις κινήσεις χωρίς να χρειάζεται να το πολυσκεφτείς Αργότερα μπορείς να δοκιμάσεις στο sim να πετάξεις ανάποδα η να κάνεις κάποια ακροβατικά που δεν θα τολμούσες να κάνεις εύκολα με το μοντέλο σου
Όμως ως εκεί
Οι πτητικές ώρες με πραγματικό μοντέλο είναι αυτό που χρειάζεται κάποιος για να μπορεί πραγματικά να μάθει
Ο έμπειρος θα βοηθήσει στο σετάρισμα (έλεγχος ,ζύγισμα) μα και σε μερικές χρηστικές συμβουλές πριν την πτήση
Κατά την πρώτη πτήση θα δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα κάνει το πρώτο τριμάρισμα του μοντέλου
Αργότερα θα σταθεί δίπλα (με ή χωρίς καλώδιο) έτοιμος να επέμβει σε τυχόν λάθος η οπτική απώλεια του μοντέλου κάτι που όλοι παθαίνουμε στη αρχή συχνά
Με αυτά και αυτά ο νεοεισερχόμενος θα γυρίσει στο σπίτι με χαμόγελο και ικανοποίηση και όχι απογοήτευση η απορία τι δεν πήγε καλά
Βαγγέλη το e flite apprentice που επέλεξες για να γίνει το εκπαιδευτικό σου είναι πολύ καλό για την δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο για αρκετό καιρό αφού έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές του εκπαιδευτικού
Θα σου πρότεινα να το κάνεις δικό του θέμα για να μπορέσουν να γνωρίσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τις χάρες του
Όμως ως εκεί
Οι πτητικές ώρες με πραγματικό μοντέλο είναι αυτό που χρειάζεται κάποιος για να μπορεί πραγματικά να μάθει
Ο έμπειρος θα βοηθήσει στο σετάρισμα (έλεγχος ,ζύγισμα) μα και σε μερικές χρηστικές συμβουλές πριν την πτήση
Κατά την πρώτη πτήση θα δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα κάνει το πρώτο τριμάρισμα του μοντέλου
Αργότερα θα σταθεί δίπλα (με ή χωρίς καλώδιο) έτοιμος να επέμβει σε τυχόν λάθος η οπτική απώλεια του μοντέλου κάτι που όλοι παθαίνουμε στη αρχή συχνά
Με αυτά και αυτά ο νεοεισερχόμενος θα γυρίσει στο σπίτι με χαμόγελο και ικανοποίηση και όχι απογοήτευση η απορία τι δεν πήγε καλά
Βαγγέλη το e flite apprentice που επέλεξες για να γίνει το εκπαιδευτικό σου είναι πολύ καλό για την δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου αμείωτο για αρκετό καιρό αφού έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές του εκπαιδευτικού
Θα σου πρότεινα να το κάνεις δικό του θέμα για να μπορέσουν να γνωρίσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τις χάρες του
Να προσθεσω οτι με μερικες ρυθμισεις στο pheonix καταφερα να το φερω αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα.Απλα επαθα ενα μικρο σοκ οταν το πεταξα στην πραγματικοτητα γιατι μαλλον ειμουν πολυ σιγουρος για τον εαυτο μου-ευτυχως οχι τοσο ωστε να το πεταξω μονος μου.
Λοιπον,τελικα το sim ειναι σχεδον το ιδιο ΕΑΝ πετας με πειθαρχεια. Δοκιμασα χθες να πεταξω στο sim οπως με συμβουλευαν στον πραγματικο πεδιο,και πραγματικα δνε τα καταφερα στον εξομειωτη τοσο ευκολα οσο νομιζα.
Κατι αλλο τωρα,η μοναδικη ταινια που βρηκα(μουτις εδωσαν απο το καταστημα δωρεαν!!!!!!!!!!) ειναι με ινες παραλληλες μονο,οχι σταυρωτα.Εχω μειονεκτημα μεγαλο? Θα φροντισω βεβαια οι πιεσεις να ασκουνται παραλληλα στην ταινια,οπου αυτη θα συγκρατει διαφορετικα μερη,οπου απλα προστατευει(wing-tips πχ),δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα ανθεκτικοτητας,σωστα?
Κατι αλλο τωρα,η μοναδικη ταινια που βρηκα(μουτις εδωσαν απο το καταστημα δωρεαν!!!!!!!!!!) ειναι με ινες παραλληλες μονο,οχι σταυρωτα.Εχω μειονεκτημα μεγαλο? Θα φροντισω βεβαια οι πιεσεις να ασκουνται παραλληλα στην ταινια,οπου αυτη θα συγκρατει διαφορετικα μερη,οπου απλα προστατευει(wing-tips πχ),δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα ανθεκτικοτητας,σωστα?
-
Αν μιλάς για την ταινία που σου πρότεινα να βάλεις για προστασία δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα Αν πάλι θέλεις κάτι καλύτερο πάρε υφαματοταινία σε κόκκινο Είναι πολύ ανθεκτική και θα σε βοηθά οπτικά αν και λίγο βαρύτερη Θα την βρείς στον Ζώρζο (πίσω απο το άγαλμα του Κολοκοτρώνη η στη στοά Καίρη (απο Αθηνάς) στον Λίλα
Ευχαριστω για την απαντηση Αντωνη. Λοιπον,εφτιαξα και το steering arm,με πατεντα βεβαια,αλλα τωρα δουλευει μια χαρα!