Landing skids σε TREX 500

Απάντηση
Kilomeater

Landing skids σε TREX 500

Δημοσίευση από Kilomeater »

προσπαθω να επιδιορθωσω το TREXακι μου , σιγα σιγα εχει επανελθει αλλα μου λειπουνε 1-2 πραματακια
μου εχουνε σπασει οι βασεις που βιδωνουνε τα 4 ποδαρακια (landing skids)

Η σωστή λύση ειναι να αντικαταστήσω την πλαστικη βάση του πλαισίου.
Ομως , αποδειξη της ελλειψης εμπειριας οταν συναρμολογουσα το TREX, 3 βιδες δεν ξεσφιγουνε με τιποτα, μαλλον πηρανε πολυ locktite...
Εχω σκεφτει να τις τρυπανισω να βγουνε τελειως.... αλλα ψαχνω αλλες λυσεις πριν φτασω εκει

Εναλλακτικα, μπορω να κολλησω με κολλα τα landing skids κατω απο αυτη την πλαστικη βαση.. πιστευευτε οτι θα αντεξει η στην πρωτη 'ατσαλη ' προσγειωση θα σπασουνε/ξεκολλησουνε;
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Landing skids σε TREX 500

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

βίδες που έχεις βάλει locktite ξεβιδώνουν πολύ εύκολα αν τις ζεστάνεις με κολλητήρι (η με άλλο τρόπο)
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Καλύτερα όχι κόλλες στο πλαίσιο του ε/π. Η αλλαγή της βάσης του πλαισίου πιστεύω επιβάλλεται. Να χρησιμοποιείς ασφαλιστικό σπειρωμάτων μέτριας συγκόλλησης για βίδες που ενδέχεται να χρειαστούν να λυθούν ξανά ώστε να μην έχεις μεγάλη δυσκολία. Πριν ξετρυπήσεις δοκίμασε να ζεστάνεις όπως σου επέδειξε ο Αντώνης.
Kilomeater

Φυσικα και θα δοκιμασω με το ζεσταμα, δεν το ηξερα!!!
Ευχαριστώ!
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

Το locktite φταει?η χαλασανε οι βόλτες απο πανω και πλεον δεν τις πιανει το κατσαβιδι?Ετσι την ειχα πατησει στο cb180z , δεν μπορουσα να ξεβιδωσω με τιποτα τις βιδες απο τα skids, και αναγκαστηκα να αγορασω καινουργιο πλαισιο και skids και εκανα μεταφορα ολα τα ηλεκτρονικα, ευτυχώς δεν μου κοστισε πανω απο 7-8$ αλλα απο τοτε εχω παρει φοβο και μολις βλεπω βιδα να χανει το σχημα της τσουπ στα σκουπιδια.
Kilomeater

ειναι ενας συνδιασμος των δυο.. δηλαδη λογω locktite αρχιζει και κλοτσαει η βιδα και χαλαει... αυτο που εχω βρει σα λυση ειναι με ενα μικρο σιδηροπριονο να κανω μια σχισμη στο κεφαλη της βιδας ετσι ωστε να μπορει να πιασει μεγαλο πλατυ κατσαβιδι.. με τη ροπη που ασκει αυτο, συνηθως υποχωρει και η πιο κολλημενη βιδα... αλλα θελει αρκετη δουλιτσα, ειδικα αν ειναι 3 βιδες

αληθεια, υπαρχει καποιο εργαλειο που να το κανει αυτο;
πχ σαν τροχος αλλα με διαμετρο 1-2 cm...
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Στο trex450 είχα το ίδιο θέμα στις εξαγωνες βίδες του πλαισίου που έχει τα μπροστινά gears του torque tube. Oi 6 στις 8 βίδες δε βγαίνανε με τίποτα όυτε με θέρμανση με το κολλητήρι.
Τελικά είδα κάτι στο helifreak που έπιασε:
Με ένα dremmel ή ότι έχεις (εγώ χρησιμοποιώ ένα αξιοπρεπέστατο dremmel-like απο τα lidl) θα χαράξεις όπως σκέφτηκες το κεφάλι της βίδας ώστε ίσα ίσα να μπαίνει ένα απλό κατσαβίδι και μετά με το κατσαβίδι ξέσφιξε τις. Οι βίδες δεν καταστρέφονται έτσι και βγαίνουν είτε πετύχει έιτε όχι η θερμότητα. Πρόσεχε αν ζεστάνεις να μην λιώσεις πλαστικό κομμάτι που εφάπτεται στην οπή της βίδας.
Εγώ έτσι είδα φως.
Kilomeater

Τελικά, τα εργαλεία κάνουν το μαστορα....
Πηγα και ειδα στα praktiker αυτο το εργαλειο το dremel.... Ακριβως ότι ήθελα αλλα με 100-150 ευρω δεν επαιζε.... Τελικα αγορασα μονο τις μυτες του και τροχακια, στα 25 περίπου, και τα προσαρμοσα στο τριπανι μου....

ΑΛΛΑ....pay back..... Εκανα πατουρα σε τρεις βιδες μεσα σε μισο λεπτο, τις ξεσφυξα ανετα με πλατυ κατσαβιδι στο πι και φι, ουτε θερμανση ουτε τιποτα....

Αναρωτιεμαι γιατί έχουνε επικρατησει το εξαγωνο αντι ενα κλασσικο κεφαλι ισιο η philips πχ...
amartolos

Δημοσίευση από amartolos »

ολες χαλανε αυτες που χαλασα εγω philips ητανε.
Slick330

Δημοσίευση από Slick330 »

Kilomeater έγραψε:
Αναρωτιεμαι γιατί έχουνε επικρατησει το εξαγωνο αντι ενα κλασσικο κεφαλι ισιο η philips πχ...

Aντε ντε.. +1 ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”