E-Flite Apprentice 15e
Απάντηση: E-Flite Apprentice 15e
καλησπερα να σου κανω δυο ερωτησεις οσον αφορα την προσγειωση σου
1ον. το φερνεις για προσγειωση κοντρα στον αερα?
2ον.μηπως το κατεβαζεις κατευθειαν απο ψηλα για προσγειωση και ετσι κατεβαινει πολυ γρηγορα?
1ον. το φερνεις για προσγειωση κοντρα στον αερα?
2ον.μηπως το κατεβαζεις κατευθειαν απο ψηλα για προσγειωση και ετσι κατεβαινει πολυ γρηγορα?
Το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε αερα εδω ωστε να το φρεναρει λιγο...Παντως σε αυτο που ονομαζουν εδω αερα(γιατι καπως αλλιως λεγεται), το φερνω κοντρα. Λογικα το δευτερο σημειο σου ειναι διανα, αν και το φερνω απο πολυ μακρια μαλλον κατι κανω λαθος,αν και μια φορα το καταφερα και το σταματησα διπλα μου.
-
απο πιο καταστημα το βρηκατε με ολα αυτα που γραφει ο κ.Αντωνης παραπανω?
nikoschatzimichail έγραψε: ↑απο πιο καταστημα το βρηκατε με ολα αυτα που γραφει ο κ.Αντωνης παραπανω?
...Νίκο δες εδώ http://myhelis.com/Apprentice-15e-Electric-PNP-by-E-Fllite-EFL27251/
... να έχεις όμως υπ' όψιν σου ότι θα χρειαστείς τηλεκατεύθυνση (4κάναλη +), δέκτη, μπαταρία (δες περιγραφή)...
η ταν, η, τα πετάν...
Skropi έγραψε: ↑Το προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε αερα εδω ωστε να το φρεναρει λιγο...Παντως σε αυτο που ονομαζουν εδω αερα(γιατι καπως αλλιως λεγεται), το φερνω κοντρα. Λογικα το δευτερο σημειο σου ειναι διανα, αν και το φερνω απο πολυ μακρια μαλλον κατι κανω λαθος,αν και μια φορα το καταφερα και το σταματησα διπλα μου.
προσπαθησε οταν ερχεται η ωρα της προσγειωσης να το κατεβαζεις οταν εισαι ψηλα οχι κατευθειαν αλλα κανοντας δυο-τρεις γυρους(αναλογα το υψος σου)χανοντας σταδιακα σε καθε γυρο υψος ετσι θα δεις οτι θα κοψει πολυ ταχυτητα οταν θα εισαι για πατημα.και οπως πολυ σωστα κανεις παντα κοντρα στον ανεμο εστω και αν ειναι λιγος.
Να πω την μαυρη αληθεια εγω το εφερνα αποτομα ελπιζωντας οτι θα χασει ενεργεια επειδη το εφερνα απο πολυ μακρια, ελα ντε που του αρεσει να καθεται στον αερα(καλο ειναι αυτο λογικα).Θα δοκιμασω να το κατεβασω ποιο σταδιακα, παλι καλα που ειναι ακομα ζωντανο το καημενο... Ρε παιδια, να ρωτησω, εγω ολες τις πτησεις εδω τις εχω κανει με 100% rates,δεν σκεφτηκα απο την χαρα μου να τα αλλαξω, μηπως θα επρεπε στην προσγειωση να βαλω λιγο μειωμενα dual rates?
-
Να αφιερώσεις χρόνο σε προσομοιώσεις προσγείωσης
Να έρχεσαι χαμηλά με πολύ λίγο μοτέρ ίσα να γυρνά η έλικα Αυτό φρενάρει το μοντέλο
Μόλις περάσει από μπροστά ανοίγεις και πάλι το γκάζι και πάς για δεύτερη προσπάθεια Σύντομα θα καταλάβεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για προσγείωση
Προσοχή όχι πολύ αργά δεν είναι ελικόπτερο Αν χάσει το φτερό τον αέρα του θα πέσει
Δεν είμαι της άποψης ότι θα χρειαστεί να μειώσεις κινήσεις αλλά μπορείς να δοκιμάσεις
Να έρχεσαι χαμηλά με πολύ λίγο μοτέρ ίσα να γυρνά η έλικα Αυτό φρενάρει το μοντέλο
Μόλις περάσει από μπροστά ανοίγεις και πάλι το γκάζι και πάς για δεύτερη προσπάθεια Σύντομα θα καταλάβεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για προσγείωση
Προσοχή όχι πολύ αργά δεν είναι ελικόπτερο Αν χάσει το φτερό τον αέρα του θα πέσει
Δεν είμαι της άποψης ότι θα χρειαστεί να μειώσεις κινήσεις αλλά μπορείς να δοκιμάσεις
Εκανα και προσομοιωσεις,αλλα δεν μπορω να πω οτι τα καταφερα και στις προσομοιωσεις αρκετα καλα. Σε μια προσγειωση που πηγε να βγει εδωσα λαθος aileron,και μαλιστα αρκετα, + χαμηλη ταχυτητα= με στολαρισματακι. Το καλο ειναι οτι δεν αγχωνομαι, το παω ομαλα και απλα προσπαθω για ολο και καλυτερα. Το εκνευριστικο ειναι το χορταρι, νομιζω στην τελευταια προσγειωση οτι βρηκε ο μπροστα τροχος και μαγκωσε στο χορταρι και μου το εφερε τουμπα...Αν και μαλλον εγω εφταιγα γιατι δεν το καταφερα να το κρατησω κοντα μου. Αχ, κριμα να μην ειμαι στην Ελλαδιτσα μας τωρα...
Οπως θα ειδατε και στο αλλο θεμα που εχω ανοιξει(Νεα απο τη Σερβια), δεν υφισταται πλεον προβλημα με την προσγειωση, το αντιθετο μαλιστα, το apprentice κατεβαινει τοσο γλυκα και απαλα που ειναι αστειο. Ειλικρινα, ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι οι ικανοτητες μου ειναι τοσο μεγαλες τοσο συντομα ωστε να κανω 3 point landing η κανονικο flare αναλογα του τι θελω εγω, και να βγαινει(αν και για να πω την αληθεια πηρα καλες κριτικες για τις πτησεις μου, αλλα αυτο οφειλετε στον Αντωνη και στον Νικο-nasa, που επεμειναν σε πολυ απαλες κινησεις και ενεργειακες στροφες,δεν περιμεναν ει Σερβοι οτι θα προσπαθουσα να πεταξω ετσι). Απλα θα πω για αλλη μια φορα στον καθε επιδοξο μοντελιστη οτι πρεπει οπωσδηποτε να βρει εμπειροτερους να τον βοηθησουν(ενδεικτικα αναφερω οτι δεν μπορουσα να το προσγειωσω,και στο αεροδρομιο χθες απλα ο εκπαιδευτης μου μου ελεγε τι να κανω και το προσγειωσα,απλα εκανα οτι μου ελεγε,αρα η ικανοτητα υπηρχε ενω ελειπε το καθαρο μυαλο και η εμπειρια), αλλα και να μην λυπηθει τα χρηματα για ενα εκπαιδευτικο αεροπλανο, ειναι απαραιτητο οπως και ο εκπαιδευτης. Εκτος των αλλων εκπαιδευτικο δεν σημαινει απαραιτητα και βαρετο. Και για να εξηγηθω. Ενω στην προσγειωση το ειχα μια χαρα, και ενω στην πτηση-τουλαχιστον στα βασικα,αντε και κανα loop η roll, παλι δε νειχα προβλημα, λογω του χωρου εχανα συνεχως το αεροπλανο, ενω δεν ειχα αυτο το θεμα εδω στο λιβαδι, στο αεροδρομιο ισως λογο του πολυ ανοιχτου χωρου, δεν ξερω ακριβως, πραγματικα το εχανα πολυ συχνα. Εδω τωρα λοιπον φαινετε η χρησημοτητα του εκπαιδευτικου, εαν ειχα ενα ποιο γρηγορο,ποιο αποτομο αεροπλανο, ισως τα ελαχιστα δευτερολεπτα μεχρι να το ξαναβρω δεν ηταν αρκετα...
Να κανω και μια ερωτηση, παρατηρησα οτι ενω οταν το τσουλαω χωρις γκαζι παει ευθεια, οταν του δινω για να απογειωθει τοτε τραβαει πολυ δεξια, τοσο πολυ που επρεπε να δινω σχεδον φουλ αριστερο rudder. Αφου πειραξα λιγο το συρμα του landing gear ξεκινησε να το κανει απο τα αριστερα, πως να δοκιμασω να το φτιαξω και ελεγξω χωρις να το απογειωσω? Δεν μιλαω για την ροπη της προπελας φυσικα.
...Βαγγέλη, χρειάζεται να δουλεύεις το rudder στην τροχοδρόμηση για την απογείωση όπου κ' θα δίνεις γκάζι προοδευτικά (επίσης κοίτα αν ο τροχός σου είναι κανονικά ευθυγραμμισμένος με το rudder)...
η ταν, η, τα πετάν...
Ειναι τρικυκλο, δεν εχω πισω τροχο, αλλα μαλλον οι 2 πισω τροχοι δεν ειναι ευθυγραμμισμενοι γιατι λυγισα λιγο το συρμα στα γρηγορα χωρις να προσεξω να ειναι το ιδιο και απο τις δυο πλευρες. Ειναι πολυ ευκλη η μετατροπη του σε tail dragger χρησημοποιωντας μονο τα μερη που ηδη εχει, και το σκευτομαι εαν αξιζει. Νικο το ξερω για το rudder, αλλα ακομα και στην προσγειωση με κομμενο το γκαζι τραβαει, και το εντοπισα το ποβλημα στα ροδακι.Δεν ειναι σοβαρο,μιας και το ξερω και απλα στην απογειωση/προσγειωση δινω δεξι rudder και παει καρφι,απλα για να εχω να ασχολουμαι θα το φτιαξω.