Απορίες για πρώτο αεροπλάνο: Βοήθεια!

Skropi

Απάντηση: Απορίες για πρώτο αεροπλάνο: Βοήθεια!

Δημοσίευση από Skropi »

Υπαρχει το hobbyking για ειδη μοντελισμου. Τωρα οσον αφορα την τ/κ, την συγκεκριμενη δεν θα την βρεις γιατι εχει κοπει το μοντελο, δεν το βγαζει πλεον. Υπαρχουν αντιστοιχες futaba ομως, μην ανησυχεις. Το apprentice που ανεφερες ειναι φοβερο αεροπλανο, τωρα σε αυτο μαθαινω, και πιστεψε με αντεχει τις αποτυχημενες μου προσγειωσεις μια χαρα, ασε που πεταει μονο του. Με λιγη δουλεια στο sim και 2 πτησεις μαζι με τον Αντωνη Κριτζα(που με βοηθησε, αλλα και βοηθαει ολον τον κοσμο οσο περρισοτερο μπορει,να ειναι καλα), τωρα πτητικα το εχω το αεροπλανο, το πεταω οπως θελω και οχι οπως θελει, αν εξαιρεσουμε τις προσγειωσεις, οπου και πλαι το φερνω στον "διαδρομο" με ακριβεια εκατοστου(απλα απο οτι καταλαβα το αφηνω και στολαρει,ιδωμεν αυριο που πεταω σε αεροδρομιο με εμπειρους). Εν ολιγοις,ακομα και το apprentice να παρεις σαν πρωτο δεν θα χασεις, μιας που θα αναγκαστεις να μαθεις σωστη προσγειωση με ροδες νωριτερα. Οπως και να εχει, οτι και να επιλεξεις, μια συμβουλη εχω μονο, να πεταξεις με καποιον εμπειροτερο παρεα για αρκετες πτησεις. Μην νομιζεις οτι με 2 πτησεις θα εισαι ετοιμος,ισως και να εισαι, αλλα το καλυτεορ ειναι να πας στα σιγουρα και να εμπιστευτεις την γνωμη των παλαιων για το ποτε μπορεις να πεταξεις μονςο σου(ενδεικτα σου λεω οτι ο Αντωνης Κριτζας επεσε διανα οταν μου ειπε οτι μπορω να πεταξω μονος μου,αλλα με τη βοηθεια καποιου για την προσγειωση).

ΥΣ. Ξεχασα να αναφερω το http://www.rctimer.com
, λιγοτερα προιοντα απο hobbyking αλλ αεχει το απεριγραπτο καλο οτι οτι τιμη βλεπεις αυτη ειναι, δεν χρεωνει μεταφορικα!Εχει και καλα μοτερακια απο εδω που βλεπω οτι εχουν παρει μερικοι.
PilotHaris

Δημοσίευση από PilotHaris »

Κι εγώ θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω. Το easystar ή το 1 ή και το 2 είναι πάρα πολλή καλό για αρχή. Έχει μάθει πάρα πολλή κόσμος πάνω σε αυτό το μοντέλο και εξακολουθούν να το εμπιστεύονται. Όσο αφορά βέβαια την ποιότητα και την αξιοπιστία Multiplex&#8230;&#8230; δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις . Σαν ΤΧ πάντως μπορείς να κοιτάξεις και την OPTIC SPORT από Hitec και η τιμή της είναι πολλή καλή. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ για αρχή. Εκεί θα μπορέσεις και θα σου δοθούν και όλες οι πληροφορίες &#8230;..και κατασκευαστικά &#8230;..και πτητικά &#8230;.και ότι άλλο χρειαστείς. Κάτι το οποίο ΔΕΝ θα στο προσφέρει κανένας κινέζος! Σε ότι και να επιλέξεις πάντως &#8230;&#8230;καλό πεταχτο να είναι &#8230;.άσπαστο &#8230;..και καλές πτήσεις να έχεις. Δεν ξέρω (ή μου ξέφυγε και δεν το διάβασα >F<) σε ποια περιοχή είσαι &#8230;..εγω πάντως πετώ στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Δεν ξέρω ποιο σημείο σε βολεύει &#8230;..αλλά όπου και να πας πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα για να σε βοηθήσουν. Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

PilotHaris,σου εχουν δωσει πολλα ελληνικα καταστηματα υποστηρηξη? Και δεν εννοω τις μπαρουφες που λενε οι περρισοτεροι(οχι ολοι), για να πουλησουν, εννοω το να παρεις ενα esc πχ, και με το που το βαλεις να δουλεψει απλα να μην δουλευει. Απλα θα σε παραπεμψει στον κατασκευαστη, οποτε παιρνεις 3 φορες φτηνοτερα απο τον κινεζο και ειμαι ξεγνιαστος,ουτως η αλλως ολοι με γραφουν, ας το παρω φτηνοτερα.
PilotHaris

Skropi έγραψε: PilotHaris,σου εχουν δωσει πολλα ελληνικα καταστηματα υποστηρηξη? Και δεν εννοω τις μπαρουφες που λενε οι περρισοτεροι(οχι ολοι), για να πουλησουν, εννοω το να παρεις ενα esc πχ, και με το που το βαλεις να δουλεψει απλα να μην δουλευει. Απλα θα σε παραπεμψει στον κατασκευαστη, οποτε παιρνεις 3 φορες φτηνοτερα απο τον κινεζο και ειμαι ξεγνιαστος,ουτως η αλλως ολοι με γραφουν, ας το παρω φτηνοτερα.

Skropi
με αυτούς που συνεργάστηκα και συνεργάζομαι εδώ και 15 χρόνια περίπου σαν μοντελιστή &#8230;..μπορώ να πω ότι με εξυπηρέτησαν και με εξυπηρετούν ακόμα. Με αυτούς που ΔΕΝ συνεργάστηκα είναι αυτοί που δεν με εξυπηρέτησαν. Το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ πάντως είναι ότι κανένας κινέζος ή γερμανός ή αυστριακός ή πορτογάλος δεν με βοήθησε!@/-=}{{. Μήπως έχεις πέσει σε λάθος άτομα? Τέλος πάντων το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι να βοηθήσουμε ένα καινούργιο άτομο στον χώρο μας. Και από την δικια μου σκοπιά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να απευθυνθεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΗ. Η δικια σου η γνώμη όπως και όλων είναι σεβαστή. Ο καθένας έχει την δικια του άποψη και μπορεί να την εκφράζει.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Χαρη μιας και ειαμστε πατριωτες(α ρε Μενιδαρα), μπορεις να μου πεις ποιο ελληνικο μαγαζι σεβαστηκε την εγγυηση που οφειλει να δινει στα προιοντα που πουλαει? Ειλικρινα ρωταω ωστε να ξερουμε ολοι εδω και να αγοραζουμε απο εκει. Να σε ρωτησω, πετας ενα τζετ κοντα στην ΔΕΗ?
atsalakotos

Δημοσίευση από atsalakotos »

Για μια φορα τουλαχιστον ας μην προτεινουμε τον γνωστο κινεζο.Εξαλλου δεν εχει προιοντα της εταιρειας multiplex.Γιατι αν καταλαβα, απο αυτα που διαβαζω ο φιλος μας επελεξε easy star II.Παντως μοτερ και speed control θα προτεινα το εργοστασιακο.Μια χαρα τιμη εχει το σετ παντα απο Ελλαδα.@P@
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ο Apnos ρωτησε για καταστηματα του εξωτερικου που εχουν τα παντα. Εγω απλα του απαντησε στην ερωτηση του χωρις να του πω απο που να αγορασει. Ατσακαλοτε, δεν ειναι μονο το αεροπλανο, ειναι χιλια δυο αλλα που χρειαζεται ενας μοντελιστης,καποια συμφερει απο Ελλαδα και καποια οχι, εγω απλα λεω οτι τα ελληνικα καταστηματα δεν προσφερουν ως επι το πλειστον τιποτα απο θεμα υποστηρηξης, μακαρι να κανω λαθος βεβαια, ομως οτι χρειαστηκα το εμαθα απο τα φορουμ και απο φιλικα ατομα εδω μεσα που ετυχε να γνωρισω απο κοντα και οχι απο καταστηματαρχες(ασε δε που αγοραζω απο ελλαδα ακομα και τωρα που ειμαι σερβια, αλλα δεν το κανω για να βοηθησω το καταστημα, απλα εαν βρω καλη τιμη σε κατι το παιρνω αν εχω τα χρηματα και το θελω).
PilotHaris

Θα μου επιτρέψεις να μην ονοματίσω μαγαζιά! Υπάρχουν όμως μαγαζάτορες που εξυπηρετούν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τους δούμε σαν δούλους μας και πρέπει να μας κάνουν τα κέφια (ούτε και ο κινέζος δεν μας τα κάνει!!!). Έχω βαρεθεί να βλέπω συνέχεια αντιπαραθέσεις για τον Κινέζο και τον Έλληνα. . Απλά δεν χρειάζεται να χαλάσουμε όλο το ποστ με αυτή την κουβέντα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Απλά ο καθένας λέει την άποψη του. Τέλος με αυτά. Δεν πετώ στην ΔΕΗ και δεν ξέρω για ποιο σημείο λες ακριβός. Εγώ πετώ στην περιοχή της Μεταμόρφωσης &#8230;&#8230;λίγο στον Ασπρόπυργο &#8230;&#8230;και κάνα 2 φορές έχω πάει ψηλά στο Ολυμπιακό χωριό.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Στα λογια μου ερχεσαι,αυτο λεω και εγω, το παιδι ρωτησε για καταστηαμ του εξωτερικου, δεν υπαρχει λογος να μιλαμε για τα Ελληνικα μαγαζια που ηδη γνωριζει.Α, και το να αλλαξει ενα ελλατωματικο προιον ο καταστηματαρχης δεν ειναι "κεφι", ειναι υποχρεωση, και ενα δεν το κανει τοτε γιατι να τον προτιμησω?Πραγματι δεν καταλαβαινω...
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Φίλε Αpnos,
Έχεις καταλήξει σε μια τ/κ τέτοια?
http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=127_130&products_id=1213

Η συγκεκριμμένη στα χαρακτηριστικά της δεν διαθέτει ρύθμιση των subtrim, μια λειτουργία απαραίτητη για το σετάρισμα των ε/π αλλά και στα α/π έχει την χρησιμότητά της.

Το easy star ζυγίζει καλά με μπαταρία 3s 2200 mah. Φορτιστές υπάρχουν πολλοί στην αγορά με ποικιλία τιμών αλλά η αγορά ενός καλύτερου φορτιστή προσφέρει ασφάλεια και μακροζωϊα στις μπαταρίες.

Το easy star κολλάει με κυανοακρυλική. Θα χρειαστείς και ένα μπουκαλάκι ή σπρέυ με activator.

Για να πάρεις μια ιδέα εάν δεν το έχεις ήδη διαβάσει, τo θέμα με την κατασκευή του easy star 1 με βελτιώσεις - προσθήκες κατά την συναρμολόγηση από τον κ. Κ. Μιχαηλίδη.
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=5171&highlight=easy+star
atsalakotos

Δημοσίευση από atsalakotos »

Θα συμφωνησω με τον pilotharis.Φιλε skropi σε ποιο ακριβως σημειο ο φιλος μας apnos ρωτησε για μαγαζια εξωτερικου?Και επισης,απο που να γνωριζει για τα ελληνικα?Δεν θα ηθελα να δωσω συνεχεια σε μια κουβεντα που μαλλον δεν βγαζει πουθενα.Για να επανελθουμε στο θεμα μας υπαρχει και η κολλα elapor που ειναι για το συγκεκριμενο υλικο.Οχι οτι δεν κανει και καποια αλλη..Φιλε apnos αν θελεις κανε ενα τηλ.στην αντιπροσωπεια της multiplex -ruberkon- για να σου πουν ποια μαγαζια εχουν το αεροπλανο.@P@
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Apnos έγραψε:
ΥΓ: Για ποδηλατικά είδη, υπάρχουν 1-2 φοβερά e-shop με έδρα το εξωτερικό που πουλάνε σχεδόν τα πάντα. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το χώρο του μοντελισμού;

Μα ρωτησε,ιδου. Εγω δεν προτεινα απο που να αγορασει,απλα του απαντησα. Ουτε ειναι φιλος μου ο hobbyking και ο καθε κινεζος και ελληνας,απλα οταν κατι ειναι φτηνο και αντιστιχης ποιοτητας πρεπει να το λεμε.Apnos,μιας και ξεκινας τωρα στον χωρο,ψαξε καλα τις τιμες και ρωτα για το αν μπορεις να βρεις κατι φτηνο και καλο, ο Κινεζος δεν ειναι ντροπη. Τελικα κατασταλαξες ποιο αεροπλανο θα παρεις?
Apnos

Δημοσίευση από Apnos »

Καλημέρα σε όλους,

Επειδή ο φίλος Skropi νωρίτερα έγραψε ότι το μοντέλο της τ/κ είναι πιο παλιό, σκέφτομαι μήπως πάρω τελικά αυτήν (T6J)
που είναι και πιο καινούργια.

Για μοτέρ και esc έχει να προτείνει κανείς κάτι διαφορετικό από τα εργοστασιακά της multiplex
; Ή να πάρω αυτά όπως είπε και ο φίλος atsalakotos;

Για servo λέω πάρω αυτά που έβαλε και ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις.

Παναγιώτης
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Καλημερα! 60 ευρω δεν ειναι και τοσο πολλα για ενα σετακι, αλλα να σου πω την αληθεια θα εκανα μια μικρη ερευνα αγορας πρωτα γιατι σιγουρα υπαρχουν φτηνοτερες λυσεις. Οσο για την Τ6j,ηθελα να την παρω και εγω στην αρχη αλλα με χαλασε η οθονη της...αμα δεις πως ειναι τα γραμματα θα καταλαβεις.Αλλα ειμαι σιγουρος οτι σαν τ/κ ειναι πολυ καλη, οπως ειναι και οi hitec και οι spektrum(που δεν χανεται η εποικοινωνια πομπου-δεκτη χωρις να ξερει γιατι, ελεος δηλαδη με τη προπαγανδα).
Apnos

Δημοσίευση από Apnos »

Καλησπέρα και πάλι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.

Κατάφερα και ήρθα το Σάββατο στο Μαραθώνα και απόλαυσα πραγματικά τη βόλτα. Το ίδιο και το "μεσαίο" μου παιδί, ο 2,5 ετών υιός μου.

Με το που φτάσαμε έγινε σαφές ότι όλα γίνονται σωστά οργανωμένα. Λάβαμε και κάποιες οδηγίες από έναν φίλο για το πώς να κινούμαστε (ειδικά με το παιδί) με ασφάλεια. Όχι πως κάναμε κάτι επικίνδυνο αλλά φαντάζομαι πως ο φίλος ήθελε να προλάβει το κακό και κάλα έκανε γιατί θα έχουν δει πολλά τα μάτια σας.

Είδαμε και μια αναγκαστική προσγείωση με έναν τροχό καθώς σε ένα αεροπλάνο κόλλησε ο άλλος, η οποία πήγε πολύ καλά νομίζω (δεν είμαι και ειδικός αλλά μου φάνηκε σαν να είδα "μικρογραφία" αναγκαστικής προσγείωσης κανονικού αεροπλάνου).

Επίσης είδαμε και μια βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα να "πέσει" ένα αεροπλάνο από ύψος περίπου 4 μέτρα (αν θυμάμαι καλά). Το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα καθώς ακόμα και η έλικα ήταν ξύλινη. Νομίζω το "μάτιασαν" και έπεσε. Εκτός και αν φταίει το ότι δεν είχε πολυβόλα :)

Ένα jet έκανε μερικές βόλτες για λίγο, αφού φυσικά όλοι προσγείωσαν τα αεροπλάνα τους για να κάνουν τόπο στο γρήγορο αεροπλάνο της παρέας.

Γενικά μου άρεσε πολύ η βόλτα και σίγουρα θα ξαναέρθω κάποια στιγμή σύντομα.

Στο θέμα μας τώρα, αγόρασα τελικά τη Futaba 6J και το Easystar II με το μοτέρ της "μαμάς" και σέρβο αναλογικά, "φτηνά", 3 έκαστο. Είπα να μην πάρω τα ψηφιακά που έκαναν 10 το ένα.

Έχω πλέον και simulator και έχω αρχίσει την προπόνηση με την τ/κ μου.

Δύο ακόμα ερωτήσεις:
1)Επειδή στο κατάστημα που αγόρασα το αεροπλάνο είχαν εξαντληθεί οι μπαταρίες, θα μπορούσε κάποιος να μου συστήσει μάρκα μπαταρίας και φορτιστή, καθώς δεν έχω ιδέα για το ποιές μάρκες σε αυτά τα είδη θεωρούνται καλές;
2) Με τι χρώματα μπορώ να βάψω το συγκεκριμένο αεροπλάνο που είναι από elapor;

Απαντήστε και με προσωπικό μήνυμα αν θέλετε να μην αναφέρετε μαγαζιά δημοσίως.

Ευχαριστώ πολύ,

Παναγιώτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”