Μοντελοδρόμιο Ντούνη
Απάντηση: Μοντελοδρόμιο Ντούνη
Με 14.8V 3300mah και πανω.
Μεγάλε το αεροπλάνο σου είναι "πισόβαρο". Ζύγισέ το στο 1/4 της αεροτομής της χορδής στην σέλα γιατί οι προσγειώσεις σου θα είναι gran Gignol σαν αυτή του βίντεο. Έχεις καλά χέρια αλλά να συμβουλεύεσαι τον Αντώνη (DJ) και τον Αλέξιο (Κουκουρ.). Καλές πτήσεις!
Τρύφωνας έγραψε: ↑Μεγάλε το αεροπλάνο σου είναι "πισόβαρο". Ζύγισέ το στο 1/4 της αεροτομής της χορδής στην σέλα γιατί οι προσγειώσεις σου θα είναι gran Gignol σαν αυτή του βίντεο. Έχεις καλά χέρια αλλά να συμβουλεύεσαι τον Αντώνη (DJ) και τον Αλέξιο (Κουκουρ.). Καλές πτήσεις!
Μεγαλε δεν σε ξερω ουτε και τον Τζιμη ξερω αλλα απο οτι καταλαβα η κριση σου δεν ειναι και τοσο σωστη οσο φανταζεσαι. Το αεροπλανο ειναι μια χαρα ζυγισμενο. Φαινεται απο το βιντεο. Πισοβαριαζει οπτικα οταν κανει περασματα για να το παρει η καμερα διοτι κοβει ταχυτητα και του δινει πολυ up.
Τζιμη καλοπεταχτο να ειναι. Απλα μην βιαζεσαι να το προσγειωσεις τοσο πολυ;D
-
Δημήτρη ένα warbird ακόμη και απο φοαμ ζυγίζει εκεί που λέει ο Τρύφωνας στο στο 1/4 της αεροτομής
Ehetlaios έγραψε: ↑Μεγαλε δεν σε ξερω ουτε και τον Τζιμη ξερω αλλα απο οτι καταλαβα η κριση σου δεν ειναι και τοσο σωστη οσο φανταζεσαι. Το αεροπλανο ειναι μια χαρα ζυγισμενο. Φαινεται απο το βιντεο. Πισοβαριαζει οπτικα οταν κανει περασματα για να το παρει η καμερα διοτι κοβει ταχυτητα και του δινει πολυ up.
Ούτε και εγώ σε ξέρω εσένα. Το αν είναι πισόβαρο φαίνεται σε πάρα πολλές φάσεις αλλά και στο flair που κρεμμάει η ουρά. Δεν ξέρω πόσο καιρό πετάς αλλά αν δεν το βλέπεις τότε η νέος στο χώρο είσαι η θέλεις γυαλιά!
Ehetlaios έγραψε: ↑Μεγαλε δεν σε ξερω ουτε και τον Τζιμη ξερω αλλα απο οτι καταλαβα η κριση σου δεν ειναι και τοσο σωστη οσο φανταζεσαι. Το αεροπλανο ειναι μια χαρα ζυγισμενο. Φαινεται απο το βιντεο. Πισοβαριαζει οπτικα οταν κανει περασματα για να το παρει η καμερα διοτι κοβει ταχυτητα και του δινει πολυ up.
Σας ευχαριστω πολυ!
Τρυφωνα τον συμβουλευομαι τον Αντωνη και με εχει βοηθεισει αρκετα!
Απλα στο συγκεκριμενο βιντεο ειχε δυτικο και εχει πολλες αναταραξεις!
Σ'ευχαριστω και εσενα Ehetlaios!
Τζιμάκο, έβαλες καθόλου μολύβι για να το ζυγίσεις και πού ζυγίζει;; ( για την πτήση του βίντεο μιλάω)
Αν λες για βαρος οχι.Το ζυγιζω με τη μπαταρια.
Έχω το ίδιο μέγεθος αεροπλάνο της FMS το Corsair. Χρειάστηκε για να ζυγίσει σωστά (με την μπαταρία μέσα 4-σελη ) έξτρα 190 γραμμάρια περιφερειακά του κόουλ (γύρω απο το dummy). Είμαι σίγουρος οτι το αεροπλάνο είναι πισώβαρο και οτι ο μόνος λόγος που δεν το έσπασες είναι επειδή έχεις καλά ρεφλέξ στα χέρια. Βάλτου τουλάχιστον 180 γραμμάρια στο χείλος του κόουλ (ακριβώς δίπλα απο εκεί που αρχίζει το dummy engine) και θα δείς που θα βελτιωθεί η πτήση του. Ο λόγος που το αεροπλάνο έριχνε ουρά στις στροφές αλλά και ήταν πάρα πολύ responsive το up-down elevator είναι επειδή είναι πισόβαρο. Όχι επειδή ο αέρας ήταν πλάγιος. Επίσης αν ήταν σωστά ζυγισμένο δεν θα ακουμπούσε σε καμμία περίπτωση το tail wheel πρίν τα κεντρικά σκέλη. Αυτό το κάνουν αεροπλάνα που είναι ζυγισμένα 3-D. Στο 1/3 δηλαδή.... Αντε ζύγισέ το στο 1/4 (ανάποδα πάντα) και καλές πτήσεις. Απο χέρια τα πάς μια χαρά.!
+(*)
+(*)
Εχω χωρο παει και αλλο αρκετα η μπαταρια μπροστα,Θα την παω και αν θελει και αλλο θα βαλω γραμμαρια.Στο 1/3 το εχω ζυγισει. Δεν ηξερα οτι θελει στο 1/4. Στο 1/3 ηξερα οτι ζυγιζαν.Σ'ευχαριστω για ολα!
jimpilot έγραψε: ↑Εχω χωρο παει και αλλο αρκετα η μπαταρια μπροστα,Θα την παω και αν θελει και αλλο θα βαλω γραμμαρια.Στο 1/3 το εχω ζυγισει. Δεν ηξερα οτι θελει στο 1/4. Στο 1/3 ηξερα οτι ζυγιζαν.Σ'ευχαριστω για ολα!
Να είσαι καλά ρε μεγάλε! Κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης. Απλά επειδή σε αυτά τα αεροπλάνα έχω φάει την ζωή μου θα ήταν κρίμα αφού γνωρίζω πως θα πετάξει καλύτερα να σε αφήσω να το κλαίς. (και να μην φταίς κιόλας όταν θα έσπαγε). Απο δάχτυλα είσαι "κανόνι". Να ρωτάς τον DJ και τον Κουκούρ, (τον Αλέξη), τα έχουν φάει στην μάπα και αυτοί τα warbirds, δεν είναι κακό. Έτσι θα πάρεις πολύ γρήγορα "σερβιρισμένη" γνώση οπότε μετά θα πετάς ακόμα καλύτερα γιατί το αεροπλάνο σου θα σε βοηθάει περισσότερο. Ακόμα και στα πραγματικά 1 προς 1 κλίμακας αεροπλάνα το "Weight and ballance" είναι πολύ βασικό για το αν το αεροπλάνο θα πετάξει ή θα συντριβεί.
Καλές πτήσεις και να δώσεις χαιρετίσματα στους φίλους μου εκεί στον Ντούνη.
Καλό βράδυ!
Τζιμάκο καλημέρα...ωραίο το αεροπλανάκι σου,καλοπεταχτο.Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Τρύφωνα ότι πισοβαριζει.Εάν όντως το έχεις ζυγίσει στο 1/3 τότε μπορεί να έχει κατασκευαστικό λάθος στην γωνια down thrust,μάλλον θέλει μεγαλύτερη _P_P
Καλορίζικο Δημήτρη...άντε μπήκες στο club των warbirds....έχω χάσει επεισόδια...να γίνω καλά και θα έλθω να φέρω κι εγώ το Ρ47 να πετάξουμε παρέα...όσο για τη ζύγιση, όντως δεν είναι πισώβαρο.....είναι ΠΟΛΥ ΠΙΣΩΒΑΡΟ φιλαράκι ...πάλι καλά που το προσγείωσες...και το ανάποδο το πήγες καλά γιατί σε βοήθησε το βάρος της ουράς...μη το ξαναπετάξεις έτσι....ΖΥΓΙΣΕ ΤΟ...και λάβε υπόψιν ότι τα warbirds τα κάνουμε μπροστόβαρα....καλές πτήσεις...ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ!!
Σ'ευχαριστω Δημητρη!
Αν θελεις ερχομαι να σε παρω εγω να παμε να πεταξουμε.
Αν θελεις ερχομαι να σε παρω εγω να παμε να πεταξουμε.
Σημερα εγινε και η παρθενικη του HOWK (Dimhack)
- Συνημμένα
-
- DSC_2035 (Custom).jpg (52.05 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- DSC_1933 (2) (Custom).JPG (59 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- DSC_1886 (Custom).JPG (55.46 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- DSC_1844 (Custom).JPG (47.29 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- DSC_2123 (Custom).jpg (77.4 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές