Eddystone Model Flying Club, Plymouth, UK

nasa

Απάντηση: Eddystone Model Flying Club, Plymouth, UK

Δημοσίευση από nasa »

...συγχαρητήρια Αντώνη ... 'well done, you have earned you wings' ... πάντα τέτοια ... αλήθεια με τι αεροπλάνο έδωσες τις εξετάσεις..?
η ταν, η, τα πετάν...
Skywalker

Δημοσίευση από Skywalker »

Ευχαριστώ πολύ! Έδωσα με ένα Seagull Boomerang 40 trainer.

Εικόνα

Εκπέτασμα πτέρυγας 1550mm
Κινητήρας .46 OS MAX
Skywalker

Παρθενική πτήση από ένα P-63A KingCobra από σχέδια από το Σάββατο που πέρασε στο Plymouth. Το μοντέλο απ' ότι αποδείχθηκε δεν τράβαγε με τον συγκεκριμένο κινητήρα και ο ιδιοκτήτης θα βάλει κάτι πιο δυνατό.

Η πτήση ήταν όλη κ' όλη κάπου ένα λεπτό.

http://www.youtube.com/watch?v=3WZ11p5WjSE
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Μπράβο Skywalker!! Πολύ ωραίο βίντεο. Και ωραίο μέρος πτήσεων. Ο χειριστής που πετάει το Ρ-63 είναι αυτός που το κατασκεύασε; Τον γνωρίζεις - είναι φίλος σου;
Skywalker

Καλησπέρα Τρύφωνα! Ο κατασκευαστής του μοντέλου είναι ο παππους με την γαλάζια μπλούζα και το άσπρο καπέλο. Την παρθενική πτήση την έκανε ένας άλλος ο οποίος κάνει σχεδόν όλες τις παρθενικές πτήσεις των μοντέλων του κλαμπ.

Αν και τον ξέρω γενικά δεν τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά δηλαδή σαν παρέα γιατί δεν έρχεται πάντα.
Skywalker

Κυριακή πετάξαμε μιας που είχε πέσει ο τρελός αέρας του Σαββάτου. Ωστόσο 2 φορές μας την έπεσε πυκνή ομίχλη και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις πτήσεις 2 φορές για καμία ώρα συνολικά.

Εικόνα

Εικόνα

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται και ένα jet Hawk υπό στήσιμο για ψιλοδοκιμές. Θα ανεβάσω φωτογραφίες του αργότερα!
Skywalker

Και οι φωτογραφίες από το "μικρό" Hawk το οποίο σε μήκος ατράκτου είναι πάνω από 2 μέτρα. Το παιδί που το έχει το έφερε για να δοκιμάσει μερικά πράγματα μηχανολογικά κτλ, να το κάνει μια βόλτα να το δούμε και εμείς. Φυσικά δεν το πετάει στον χώρο μας γιατί είναι κτήνος και πάει σε μοντελοδρόμιο 2 ώρες μακριά από εδώ για να το πετάξει.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Skywalker

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στην τελευταία φωτογραφία, θα δείτε το φορτηγάκι που έχει ο Mark για τα αεροπλάνα του, για αυτό το jet πήρε νέο βαν πιο μεγάλο για να τα χωράει.

Εικόνα

Όπως βλέπετε έχει ένα 3D αεροπλάνο σε σχάρα στο πάνω μισό και στο κάτω μισό έχει το jet. Το αξιοσημείωτο είναι η πατέντα για να βγάζει το 3d αεροπλάνο. Υπάρχει ένα σίδερο το οποίο τραβάει με το χέρι και το 3d κινείται πάνω σε ράγες βγάζοντας το προς τα έξω και σε ένα σημείο παίρνει κλίση προς τα κάτω και το σίδερο-λαβή σε αυτό το σημείο λειτουργεί σαν στήριγμα για την σχάρα με αποτέλεσμα μόλις τραβήξει προς τα έξω και αφού πάρει κλίση προς τα κάτω η σχάρα να βάλει και το σίδερο σαν βάση και το αεροπλάνο έχει βρεθεί μέσα στα χέρια του στο ύψος του και απλά το σηκώνει και το βγάζει έξω χωρίς καν να μπει στο φορτηγάκι.

Ανάλογη πατέντα έχει κάνει με ράγες και για το Jet, τραβάει ένα φύλλο κόντρα πλακέ (μάλλον) που είναι και αυτό με πατέντα με ράγες, βάζει και ένα σίδερο (ένα κίντρινο είναι σε μια φωτογραφία) στην εξωτερική του φύλλου για να το κρατάει στο ύψος του εδάφους και έτσι απλά σηκωνεται το jet με την βάση του (αυτή μέσα στο οποίο είναι καθισμένο κάτω) από το κόντρα πλακέ, χωρίς πάλι να μπει στο βαν καθόλου.

Όπως μας είπε το σύστημα φόρτωσης-εκφόρτωσης για το jet ακόμα έχει δρόμο για βελτίωση και είναι το αρχικό στάδιο αλλά ειδικά του 3d παιδιά είναι καταπληκτική πατέντα (για εμένα τουλάχιστον που δεν έχω ξαναδεί) μιας που του έρχεται μες τα χέρια και υπό κλίση.
Skywalker

Και ένα βίντεο με ένα Aeroworks Yak 54 150cc που είχα τραβήξει πριν μερικούς μήνες στο σύλλογο στις πρώτες του πτήσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=DBAvxU2dY3U
Skywalker

Καλησπέρα παιδιά! Μιας και ήμουν λίγο άφαντος για ένα διάστημα να σας ενημερώσω για τα νέα μου. Το μάστερ τελείωσε και εδώ και 2 μήνες είμαι Ελλάδα όπου περιμένω μέχρι τέλος του μήνα να πάω στρατό!

Μέχρι να έρθουν τα πράγματα με τις κούτες Ελλάδα, κάτι η βαρεμάρα, το έριξα στο ψάρεμα στην Αίγινα εδώ και κανά μήνα με τα καλάμια μου.

Μετά από αρκετή ξεκούραση, και αφού συγκεντρώθηκαν 32 κούτες και ξεχωρίστηκαν, τελικά ξανα έστησα το AXN floater jet το σπασμένο που είχα επισκευάσει για να πετάω: http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7868&page=2

Έχω ακόμα ένα ολοκαίνουργιο ΑΧΝ του κουτιού και το Easystar ΙΙ που κατέβηκε από Αγγλία και το οποίο δεν ήθελα να πετάξω μιας που έχω μοντέλο πιο προχειρο που κάνει την ίδια δουλειά. Οι πρώτες πτήσεις σε ελληνικό έδαφος έγιναν στην Αίγινα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Για την ιστορία, το θερμικό trainer που είχα στην Αγγλία το πούλησα εκεί, και αυτό γιατί θα ήταν μανίκι να το μεταφέρω Ελλάδα, το ίδιο έγινε και με ένα χαμηλοπτέρυγο θερμικό που αν και το αγόρασα αρχές Ιουνίου δεν πρόλαβα να το πετάξω ποτέ. Αυτό συνέβει γιατί από τέλη Ιουνίου ως και αρχές Αυγουστού κάθε μέρα έβρεχε και μετά μετοκόμισα σε άλλη πόλη - εξίσου δύσκολη μεταφορά τους.

Τελικά η μετακόμιση στην άλλη πόλη τέλη Αυγούστου πριν γυρίσουμε Ελλάδα με αναγκασε να πουλήσω τα 2 θερμικά και να μείνω με το ΕΖ ΙΙ -το οποίο είναι και το μόνο που γύρισε Ελλάδα.

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το σύλλογο και πλεόν θα προσπαθήσω να βάλω ότι υλικό μου έχει διαφύγει.

Εδώ το Εasystar μου με το θερμικό μου -πρωην- Boomerang.

Εικόνα

Εδώ με την παρέα:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Θα βάλω περισσότερα τις επόμενες μέρες!
Skywalker

Να 'μαι και εγώ το easystar II!!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Και εδώ φωτογραφία με το πολυπόθητο πτυχείο της British Model Flying Association! Η πιστοποίηση ότι πλέον ο πιλότος μπορεί να πετάει μόνος χωρίς επίβλεψη από κάποιον τρίτο. Την εξέταση την είχα δώσει με το θερμικό μου, το Boomerang της Seagull. Στο πιστοποιητικό αναγράφεται ονομα, επώνυμο, το επίτευγμα καθώς και ο αριθμός μητρώου του πιλότου συνοδευόμενο από τις σχετικές τζίφρες.

Εικόνα
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Ωραίος....μια χαρά, καλή συνέχεια.
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Συγχαρητήρια, για ένα δίπλωμα πήγες με 2 γύρισες #**
Skywalker

Ευχαριστώ παιδιά, όντως έτσι έγινε, για 1 πήγα και με 2 γύρισα. _Β_Ο

Εδώ ένα βίντεο από το χώρο του συλλόγου με 3 spitfires να πετάνε μαζί σε μια μέρα με αρκετό αέρα όπως θα ακούσετε και στο βίντεο. Οι πρώτες 2 προσγειώσεις όχι και τόσο καλές ωστόσο το τρίτο έκανε σωστή προσγείωση αλλά καθόταν και πιο καλά στον αέρα σαν πιο μεγάλο και πιο βαρύ από τα άλλα 2 αδερφάκια του.

http://www.youtube.com/watch?v=SXygxjlDRVc
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Πολύ ωραίο το βίντεο _P_P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αερομοντελισμός και ο αεραθλητισμός του εξωτερικού”