Skywalker έγραψε: ↑
Το σκεπτικό για το glider εφόσον θελω να το δω σοβαρά -να είμαστε καλά πάνω απ' όλα- είναι να μην δώσω 400 ευρώ minimum για ένα που ουσιαστικά θα θέλω να το αναβαθμίσω/παροπλίσω/πουλήσω μετά από μερικούς μήνες για να καταλήξω πάλι σε ένα από αυτά έχοντας όμως δώσει και χρήματα για το αρχικό που και για πώληση να πάει δεν θα μου δώσει το full των χρημάτων που έδωσα για να το αποκτήσω.
Έχεις δίκιο. Σαν σκεπτικό είναι σωστό. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό.
Το 60-70% αυτών που πετάνε μοτο-ανεμόπτερο (εντός και εκτός Ελλάδας) δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν ούτε καν το 50% των ικανοτήτων και των επιδόσεων/αποδόσεων που τους προσφέρουν αυτά τα μοντέλα που έχεις προαναφέρει...ξέρω ακούγεται σκληρό και μπορεί να μην αρέσει σε πολύ κόσμο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Προσωπικά έχω αρκετή εμπειρία σαν αερομοντελιστής αλλά στο μοτο-ανεμόπτερο έχω λιγότερο από 2 χρόνια εμπλοκή και μπορώ να πω ότι έχω πάρα πολύ δρόμο ακόμα...
Ξεκίνησα όπως οι περισσότεροι με το "τόσο" υποτιμημένο easy-glider με το οποίο έχω πλέων φτάσει τις 140 ώρες...και ακόμα μαθαίνω...
Πρόσφατα έφτιαξα το Grafas της TopModel με ένα αξιόλογο setup...το σύνολο έφτασε τα 640 ευρώ έτοιμο για πτήση...με το μοντέλο έχω βάλει μέχρι και τώρα 21 ώρες (τις καταγράφω για να παρακολουθώ τις φθορές του μοντέλου, τα όρια μου, τα όρια ζωής των μπαταριών αλλά και του setup)...
Σε πληροφορώ ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να το φέρω καν στα μέτρα μου και φυσικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω ούτε το 30% αυτών που μπορεί να δώσει αυτό το μοντέλο.
Για να είμαι ειλικρινής, για να πάω σε ένα από τα παραπάνω μοντέλα (γυάλινα με διάφορα σύνθετα υλικά) θα πρέπει να φτάσω σε σημείο τέτοιο, ώστε να μπορώ να εκμεταλλευτώ και να αξιοποιήσω άνετα το 80% αυτών που μπορεί να δώσει το Grafas, και για να πω την αλήθεια, με τους ρυθμούς που πετάω (αρκετά συχνά θα έλεγα) πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μετά από καμιά 250ριά (και λίγες λέω) ώρες με το Grafas.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να αρχίσεις και εσύ έτσι και θα δεις ότι η χαρά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Μακριά από τάσεις και μόδες...