Με πόσο αέρα πετάτε ?

Απάντηση
vaggelis

Με πόσο αέρα πετάτε ?

Δημοσίευση από vaggelis »

Καλησπέρα,

Τις τελευταίες εβδομάδες, με εξαίρεση μία μέρα (την προηγούμενη Πέμπτη) ο αέρας είχε την τιμητική του. Ετσι λοιπόν δεν έγιναν πτήσεις.
Βέβαια, η ένταση του ανέμου, που το κάθε μοντέλο μπορεί να πετά εξαρτάται από το μέγεθος του αλλά και από τον πιλότο.

Εγώ, έχω ένα TREX 500 και πετάω μέχρι 15Kt, παραπάνω δεν το ευχαριστιέμαι.

Εσείς μέχρι τι ένταση αέρα πετάτε ?
nasa

Απάντηση: Με πόσο αέρα πετάτε ?

Δημοσίευση από nasa »

...Ευάγγελε με 15knots δηλ. ~ 27km/h σε βλέπω μια χαρα ... εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κανένα 60άρι αεροπλάνο πάνω απο τα ~21km/h ... (άσε που ο πολύς αέρας με εκνευρίζει γιατί χαλάει το μαλλί :D)... όσο δε για τα φοαμένια πέφτει πολύ ξύλο με τέτοιους αέρηδες....απαπαπαπα...
η ταν, η, τα πετάν...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Η ερώτηση απευθύνεται και στους ανεμοπτεράδες του βουνού??^%^^%^
vaggelis

Δημοσίευση από vaggelis »

Όχι, όχι (που λέει και ο Παπαδάκης) οι ανεμοπτεράδες πετάνε όταν όλοι οι άλλοι σταματούν ;-))
george202

Δημοσίευση από george202 »

εχω δοκιμασει μεχρι 45 km αερα.
ειναι ελέγξιμο σε ελικοπτερα.
orck

Δημοσίευση από orck »

Ελεγξιμο μπορει να ειναι αλλα κανεις πτηση με τοσο αερα; Σαν ασκηση το δεχομαι οτι σε βοηθαει να φτιαξεις δαχτυλα στα στικ αλλα ολη την ωρα παλευεις να το πας εκει που θες.
Εχω πεταξει το Calmato sport σε αερα που ηταν 3 μποφορ με πιο δυνατες ριπες και δεν μου αρεσε καθολου.
george202

Δημοσίευση από george202 »

orck έγραψε: Ελεγξιμο μπορει να ειναι αλλα κανεις πτηση με τοσο αερα; Σαν ασκηση το δεχομαι οτι σε βοηθαει να φτιαξεις δαχτυλα στα στικ αλλα ολη την ωρα παλευεις να το πας εκει που θες.
Εχω πεταξει το Calmato sport σε αερα που ηταν 3 μποφορ με πιο δυνατες ριπες και δεν μου αρεσε καθολου.

πιο πανω ειπα για ελικοπτερο, δεν βγαζεις ολες τις ασκησεις με τετοιο αερα, αλλα κανεις μια προπονηση με αερα.
για τα αεροπλανα ειναι πολυ πιο δυσκολα.
eak

Δημοσίευση από eak »

Με αέρα περίπου 35-40Km/h θερμικό 40ρι ή 60ρι πετάει αν δε είναι χαμηλοπτέρυγο ακόμα καλλίτερα. Λίγη προσοχή στη προσγείωση. Φοαμένιο ηλεκτρικό θα πηγαίνει πίσω. Ελικόπτερο δεν τολμώ.
pansofos

Δημοσίευση από pansofos »

Κυριε Κακογιαννη μηπως γνωριζομαστε απο το παρελθον?
Τελη δεκαετιας 70 ?.

Παναγιωτης Σοφος
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Υπάρχουν και εναλλακτικές "πτήσεις" όταν έχει 6+ beaufort ^%^

Τα spins & loops είναι προεραιτικά !

Νίκος a.k.a. windsurfer
Συνημμένα
GOPR0909.MP4_000449160.jpg
GOPR0909.MP4_000449160.jpg (91.54 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
GOPR0907.MP4_000967520.jpg
GOPR0907.MP4_000967520.jpg (90.22 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
GOPR0907.MP4_000967360.jpg
GOPR0907.MP4_000967360.jpg (95.6 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
GOPR0907.MP4_000966880.jpg
GOPR0907.MP4_000966880.jpg (94.31 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
GOPR0907.MP4_000966560.jpg
GOPR0907.MP4_000966560.jpg (92.8 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Πολύ ωραίο θρέντ ξεκίνησες Βαγγέλη. Πολύ ωραία ερώτηση. Θα βγεί κάτι καλό στο τέλος.

Υπάρχει μια πολύ βασική λεπτομέρεια όσων αφορά τον αέρα. Η λεπτομέρεια είναι στο αν ο αέρας είναι συνεχής ή έχει (gusts) ριπές. Αν είναι συνεχής τότε μπορεί κανείς να πετάξει εφ' όσων το επιτρέπει η αεροτομή του φτερού του. Δηλαδή εαν έχει ένα "γρήγορο" φτερό, και ο αέρας είναι συνεχής και απο μια κατεύθυνση, τότε ο αέρας είναι "φιλικός" προς τον χειριστή, και τότε μπορεί χαλαρά να πετάξει ακόμα και με 5 μποφώρ. Απλά όταν απογειώνεται και προσγειώνεται θα έρχεται φαινομενικά πιο σιγά μιας και η Indicated ταχύτητα είναι προσθετική και βοηθάει θα μπορούσαμε να πούμε στην προσγείωση και στην απογείωση.
Δηλαδή για να το πούμε εκλαϊκευμένα στον κόντρα αέρα η ταχύτητα πτήσης του αερομοντέλου μας έχει βοηθό τον αέρα μιας και επιτυγχάνεται στήριξη του φτερού μας με μικρότερη ταχύτητα (ground speed) αυτή που βλέπουμε εμείς που είμαστε σε σταθερό σημείο στο έδαφος. Όταν πετάμε ούρια όμως για να έχουμε τον έλεγχο του αεροπλάνου μας επειδή εκεί είναι αφαιρετική η ταχύτητα μας, πρέπει να αυξάνουμε το "γκάζι" μας για να ακούν τα πηδάλια μας ούτως ώστε να πετυχαίνουμε πτήση και όχι στόλ.

Στην περίπτωση των "ριπαίων" ανέμων τότε τα πράγματα είναι χλωμά. Καλό είναι να μην πετάτε ακόμα και στα 2 και 3 μποφώρ μιας και στις δύσκολες φάσεις της Απογείωσης και της προσγείωσης μπορεί λόγω των ριπών να μην μπορείτε να επιτύχετε ομαλή πτήση - λόγω ξαφνικών και απότομων ριπών ανέμου, και να σπάσετε το αεροπλάνο σας.

Καλές πτήσεις
Τρύφων
eak

Δημοσίευση από eak »

Βρε Παναγιώτη καλά θυμάσαι. Ταύρος-Καλλιθέα, καρχαρίας, Curare κλπ.
Ε΄ναι λίγος καιρός που ξανάρχισα να ασχολούμαι.
Πολύ θα ήθελα να έλθω για πλαγιές μαζί σας αλλά τώρα μένω νότια. Στείλε μου τηλ με ΠΜ μήπως τα καταφέρω από Αύγουστο.
Antoniso

Δημοσίευση από Antoniso »

Γεια, λοιπόν, heli 450: στα 5bf και σπηλιάδες σταματάει η πλάκα...για μένα, για άλλους όχι. Αεροπλάνο, μετά τα 4 φυλάγομαι, αναλογα σπηλιάδες. Πλλάγιά, λοιπόν, έχω σηκώσει το easy star (σχεδόν 1 kg...) με, με 8bf...Στην Πεντέλη με Νοτια, στην αρχή του δρόμου για Σπηλιά Νταβέλη. Πως κατέβηκα? Ξεκόλησε η κολημένη ουρα και πλατάγιζε μπροστα στα ματια μου, τελικά μου το γύρισε πίσω και κατέληξε σε νταμάρι 300m παραπάνω. Μέχρι και φτερό εσπασε...αλλά πετάει μιά χαρά τώρα. Το καλύτερό μου rc+(*)
Άβαταρ μέλους
Dell Gatto Grande

Δημοσίευση από Dell Gatto Grande »

w1ndsurfer έγραψε: Υπάρχουν και εναλλακτικές "πτήσεις" όταν έχει 6+ beaufort ^%^

Τα spins & loops είναι προεραιτικά !

Νίκος a.k.a. windsurfer

μαζί σου w1ndsurfer! ..άντε να έρθει ο χειμώνας να βγει κάνας σοβαρός αέρας να κάνουμε καμια βρεγμένη πτήση _P_P
www.youtube.com/watch?v=mmdVyQXWXxo

όσο για τα αερομοντέλα θα συμφωνήσω με τον Τρύφωνα.Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε πτήση σε αέρα που ξέρουμε ότι μπορεί και να σπάσουμε._Β_Ο
"takeoff is optional,landing is mandatory"

.
Συνημμένα
Untitled2.jpg
Untitled2.jpg (14.65 KiB) Προβλήθηκε 83 φορές
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Dell Gatto Grande έγραψε: μαζί σου w1ndsurfer! ..άντε να έρθει ο χειμώνας να βγει κάνας σοβαρός αέρας να κάνουμε καμια βρεγμένη πτήση _P_P
ww.youtube.com/watch?v=mmdVyQXWXxo

Φέτος το καλοκαίρι ο αέρας καλά το πάει :>)

Πριν κατέβω στην Πάρο θα αγοράσω και ένα πανί 3.7 γιατί με το 4άρι έχω βγει over ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”